Įkraunama...
Įkraunama...

Kroatija

QUOTE(madmuazele @ 2017 08 22, 22:10)
Oho  blink.gif As maciau ryte skraidancius malunsparnius su kibirais, o cia visai netoliese dege... Neseniai gal 4 gaisrines link Omiso nuvare, tai gal vel salia Jusu dege?
Pas mus jau nera vakare vejo, diena dar buvo stiprokas..  Tikiuosi ryt ir vanduo siltesnis bus. Nes jau toks ledinis siandien.

Siandi Omise vakare buvom tai gaisrines lakste. Tik ziurejau kad ne I pisak lektu ir gerai butu. Bus prisiminimu is atostogu 😎
Atsakyti
QUOTE(locato @ 2017 08 22, 22:21)
Siandi Omise vakare buvom tai gaisrines lakste. Tik ziurejau kad ne I pisak lektu ir gerai butu. Bus prisiminimu is atostogu 😎

Mes ir Omise visa popiete praleidom smile.gif
Atrodo dega, bet kai visai salia ir dar skubiai pakuotis reikia ir lekt..

Italijoje zemes drebejimas, netoli..
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2017 08 22, 22:10)
Alus Kroatiskas si karta neskanus, kelis bandem.. Uztat Cekijoje prigriebtas Gambrinus visai neblogas. tongue.gif

Ozujsko man rodos geriau uz Karlovacko. Nors to retro neragavom, kur JMD rekomedavo, galbut dar geresnis.
Man is vis alus skanus tik kai karsta , saltas ir su citrina ir tik pirmi 10 gurksniu biggrin.gif Kai karsta man Gemishtas (vynas su vandeniu) geriau, puikiai gaivina !
Atsakyti
Alaus as ir nemegeja.. Reiks retro pabandyti, jei uzmatysiu.
Man saltas baltas vynas dar nieko vasara. Pamenu pries du metus Kroatisko naminio prigeriau-galva plyso kita diena, taip greitai apsvaigina..
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2017 08 22, 22:58)
Alaus as ir nemegeja.. Reiks retro pabandyti, jei uzmatysiu.
Man saltas baltas vynas dar nieko vasara. Pamenu pries du metus Kroatisko naminio prigeriau-galva plyso kita diena, taip greitai apsvaigina..

Man nuo raudono visada plysta - nesvarbu ar taure, ar visa buteli isgersi ... tai su viskuo tik balta geriu, kai prie kokio steiko balta, tai kreivai ziuri kartais ... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(enura @ 2017 08 22, 21:03)
Oho, siaubas  blink.gif O Jus Pisak buvot? Tai teko atostogas anksciau laiko baigt?

I gaisru tema. Kai Juodkalnijoj vaziavom i Lovceno parka su mauzoliejum toj pusej kalnuose dege miskas. Ne atvira liepsna, bet ruko dumai ir nemazai bei netrumpai. Puses Juodkalnijos nesimate nuo mauzoliejaus kalno, tiek uzduminta buvo... ir ka. Pofik ten juodkalnieciams. Niekas negesina. Nezinau ko laukia, matyt kol gaisras pas juos ateis arciau miesto, tada gesins. Kaip kazkas sake - tinginiai jie  biggrin.gif
Papildyta:
Vel bura? Dziaugiuosi, kad ne man vienai su tom burom sekasi  biggrin.gif
O tik vejas? Be lietaus? Ir kiek silumos dabar?  ax.gif

Buvo baisus karštis. Tądiwn vos splite nenusibaigėm. Tada naktį palijo. Ryte atsikėlėm lauke vos +22 ir pučia. Ir iki šiol pučia. Tądien kai ėmė pūst po lietaus tai ir debesuota be saulės buvo aš nesimaudžiau.
Papildyta:
Mano vaikas pramiegojo pietus su visa vakariene ir mūsų Splitas vakarinis nuplaukė. Kitais metais naudosimės galimybe. Dabar tik ką grįžom iš Trogiro. Varėm į Kauflandą lauktuvių ir paskui ledų į miestą.
Vėjas ir čia nurimo. +22. Taip gera. Jūra rami. Žmonių mažai. Minios nėra. Važiuodami tuos kelis km sutikom 2 mašinas. Tuščia.
Papildyta:
QUOTE(enura @ 2017 08 22, 23:05)
Man nuo raudono visada plysta - nesvarbu ar taure, ar visa buteli isgersi ... tai su viskuo tik balta geriu, kai prie kokio steiko balta, tai kreivai ziuri kartais ...  biggrin.gif

Man šeimininkė padovanojo savo gamybos vyšnių vyno butelį ir paėmiau naminio raudono kaniuką. Šakės koks skanus. Dieną ji mane pasikvietė sako paragauk. Pliam kai paragavom abi tralialia biggrin.gif žodž biggrin.gif ir galva neplyšta nors šiail visada renkuos degtinę nes nuo gurkšnio vyno ištinka koma.
Papildyta:
Mes galvojom irgoli kodėl negesina. Paskui sumąstėm kad ne į kiekvieną kalną nutoestas kelias.

Beje, varom dabar, pastatyta mūsų kaime tokia nauja pašiūrė, nes anąsyk nwbuvo ir kažkoks dziadzkia su balalaika birbina . Žodžiu mūsų kaime gyva muzika. Ir matytumėt kikw liaudies. O bobos, su kvietkais plaukuose, iškirptės iki bambos. Afigiet.vos iš mašinos neišvirtau.
Atsakyti
QUOTE(JMD @ 2017 08 22, 23:28)

Vėjas ir čia nurimo. +22. Taip gera. Jūra rami. Žmonių mažai. Minios nėra. Važiuodami tuos kelis km sutikom 2 mašinas. Tuščia.
*
Mes galvojom irgoli kodėl negesina. Paskui sumąstėm kad ne į kiekvieną kalną nutoestas kelias.

Tai ziuriu paciu laiku isvaziavom... tada negaila. Cia pas mus panasiai ~ 20 - jeigu patinka , prasom namo! biggrin.gif
Bet tai rimtai dauguma poilsiautoju isvaziavo ? ?
*
Nu nemanau... Kroatijoj tai su malunsparniais tokiu atveju gesina
Atsakyti
QUOTE(enura @ 2017 08 22, 23:42)
Tai ziuriu paciu laiku isvaziavom... tada negaila. Cia pas mus panasiai ~ 20 - jeigu patinka , prasom namo!  biggrin.gif
*

Dieną rodė +28. Dabar jau gan vėlu biggrin.gif užtat nereikia miegot su kondyške. Balkonai tik atdari. Žiauriai gera. Nes tądien man rimtai širdis stojos jau.
Atsakyti
QUOTE(JMD @ 2017 08 22, 23:45)
Dieną rodė +28. Dabar jau gan vėlu biggrin.gif užtat nereikia miegot su kondyške. Balkonai tik atdari. Žiauriai gera. Nes tądien man rimtai širdis stojos jau.

O cia penktadieni ar sestadieni buvo tas karstis? Nes mes penktadieni pakeliui namo dar i Splita uzlekem, tai jau nuo ryto karsta buvo be proto karsta.gif Net nezinau ar visus Dokleano rumus maciau doh.gif visi zvimbe, kad nebenori vaiksciot jau, kad greiciau namo, dar tas karstis... tai zodziu Splite beveik ir nebuvau vel unsure.gif nors kiek maciau tai manes is pirmo zvilgsnio nesuzavejo...
Atsakyti
QUOTE(enura @ 2017 08 22, 23:57)
O cia penktadieni ar sestadieni buvo tas karstis? Nes mes penktadieni pakeliui namo dar i Splita uzlekem, tai jau nuo ryto karsta buvo be proto  karsta.gif Net nezinau ar visus Dokleano rumus maciau doh.gif visi zvimbe, kad nebenori vaiksciot jau, kad greiciau namo, dar tas karstis... tai zodziu Splite beveik ir nebuvau vel  unsure.gif nors kiek maciau tai manes is pirmo zvilgsnio nesuzavejo...

Šeštadienis buvo. Mes išlandžiojom visus tuos rūmus ir muziejus ir į kriptą ir į bažnyčia ėjom. Tik abatijai pasakiau no no no. Ir dar tokį spektaklį ten rodė. Užtat kokio skanumo burgerį įvarėm blink.gif biggrin.gif po visko. Atpirko vargus. Tik lipant į kalną teko užsukt į tommy. Nes uodega atėjo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(enura @ 2017 08 22, 23:42)
Tai ziuriu paciu laiku isvaziavom... tada negaila. Cia pas mus panasiai ~ 20 - jeigu patinka , prasom namo!  biggrin.gif
*

Mes Podgoroj. Vakar vakare velai sukilo vejas ir visa nakti buvo stiprokas. Ryte pabudom anksti - ramuma. Giedra, saule spigina, jura rami. Oras diena buvo +30/+32. Vanduo siltas. Sakyciau idealu.
Zmoniu nemazai. Bet ir praejusiais metais (tik buvom rugpjucio pradzioje) ju buvo ne ka maziau. Nepanasu, jog ju butu sumazeje, nors matytas isvykstanciuju srautas sekmadieni buvo didziulis smile.gif
Atsakyti
JMD, pametek lauktuviu ideju is Kauflando smile.gif

Siandien, matyt, visur ramuma smile.gif Nukelem rytdienai Splita-siandien visi uz jura buvo...
Atsakyti