As ir pasimokiau-is LT nieko nebetempsiu.. Ir tiek valgyt nesinori.. Mano vyrukai gerokai pavalgantys, bet cia vos vos... Ledai, vaisiai i vanduo.. Na, pusryciam mes koses verdam.
Papludimiuose kitatauciai man netrukdo-tolerantiska esu Tik vat siuksliu kazkiek yra.. Liudna, kad tersia gamta.. Bet cia nuo zmoniu priklauso, ne tautos..
Ir dar supratau, kad mums geriausias poilsis kaimukuose.. Ne miesteliuose.
Jau kalbam apie kitu metu kelione... Mylim mes Kroatija
As ir pasimokiau-is LT nieko nebetempsiu.. Ir tiek valgyt nesinori.. Mano vyrukai gerokai pavalgantys, bet cia vos vos... Ledai, vaisiai i vanduo.. Na, pusryciam mes koses verdam.
Papludimiuose kitatauciai man netrukdo-tolerantiska esu Tik vat siuksliu kazkiek yra.. Liudna, kad tersia gamta.. Bet cia nuo zmoniu priklauso, ne tautos..
Ir dar supratau, kad mums geriausias poilsis kaimukuose.. Ne miesteliuose.
Jau kalbam apie kitu metu kelione... Mylim mes Kroatija
Mes kamščių niekur nesutikom. Kitais metais norėčiau 2 sav į Anconą, tada per veneciją į pulą ir vėl pas savus tada pailsėt
Šiand važiavom iš šibeniko apie 19 h. Saulė leidžias. Kelias palei jūrą vingiuoja, vaikis surado kažkokią radijo stotį su kroatų liaudies dainom. Nu taip faina ir gera. Kaip gaila kad taip ji toli. Lėkčiau kiekvienam savaitgaliui
Šiand važiavom iš šibeniko apie 19 h. Saulė leidžias. Kelias palei jūrą vingiuoja, vaikis surado kažkokią radijo stotį su kroatų liaudies dainom. Nu taip faina ir gera. Kaip gaila kad taip ji toli. Lėkčiau kiekvienam savaitgaliui
Ancona? Italijoje cia?
Aha, toli, nors 1000 km arciau butu..
Iki Makarskos grazus kelias
Mes kitamet gal iki Dubrovniko leksim, Plitvicas pagaliau aplankysim. Ir reiktu birzelio menesi, matyt, nes kai taip karsta, tai tik vandenyje mirkt norisi. Makarskoje 35 pavesyje rode Po 2 val. vaiksciojimo violetine buvau, o mazieji vos pasivilko..
Papildyta:
Ir siaip... Viskas priklauso nuo pacio zmogaus, jo poziurio i aplinka, situacija.. Gali matyti visur tik Š, o gali ir tame paciame Š auksa izvelgti..
Aha, toli, nors 1000 km arciau butu..
Iku Makarskos grazus kelias
Mes kitamet gal iki Dubrovniko leksim, Plitvicas pagaliau aplankysim. Ir reiktu birzelio menesi, matyt, nes kai taip karsta, tai tik vandenyje mirkt norisi. Makarskoje 35 pavesyje rode Po 2 val. vaiksciojimo violetine buvau, o mazieji vos pasivilko..
Papildyta:
Ir siaip... Viskas priklauso nuo pacio zmogaus, jo poziurio i aplinka, situacija.. Gali matyti visur tik Š, o gali ir tame paciame Š auksa izvelgti..
Va va. Mano mamikė tą patį sakė.
Aha Italijoje Ancona.
Man tik Splite buvo labai karšta. Bet jau labai labai. Ir supratau kad dehidratacija įvyko nes rankos kojos drebėt ėmė. Teko saldaus gėrimo ieškot greit greit.
Birželį jūra vėsoka. Mes specialiai rugpjūtį važiuojam kada pati šilčiausia jūra. Užpernai nebuvo tokių karščių. O ir lijo kasdien. Buvom lygiai tokiu pačiu metu.
Ant to šibeniko towerio čiut nenupūtė mūsų. Ragai vėjas koks.
Po mumis gyveno čekai. Tai rūkė kaip kaminai. Mėčiau aš jiem ant galvų vynuogių kauliukus. Nesuprato. O pliaže BIH'ai nuodijo ir kancarus į akmenukus kišo. Sučiaros. Nors duok per galvą. Atėjo lenkas. Nusimovė šliopancus iš jų iškrito vidpadžiai atmirkę. Tai nafik ir paliko. Nu ragas. Pasivijaj ir išspardei subinę tokiam. Tai ne kroatai kalti. Jie švarūs ir tvarkingi. Atvykėliai kiaulės.
Papildyta:
O velnias. Mes ketvirtadienį krapštysimės namo jau. Radija sakė prie sienos 1 km eilė.
Patikekit ne 1 km
Vakar popiet ivazinejom is Slovenijos i Kroatija. O vaikeli.. ten tiesiog nesibaigiantys kamsciai be pradzios ir pabaigos. Pravaziavom ne 1 km, o stovinciu buvo begales.
Nebekalbu apie tas kolonas isvaziuojanciu. Pasidziaugem, kad mes ne i ta puse
Nakvojom Zadare, oras puikus. Bet siandien leisimes zemyn i pietus, itariu nebebus pats tas..
Bet negi ir pietuose salta jura birzelio pabaigoje?
Vakar popiet ivazinejom is Slovenijos i Kroatija. O vaikeli.. ten tiesiog nesibaigiantys kamsciai be pradzios ir pabaigos. Pravaziavom ne 1 km, o stovinciu buvo begales.
Nebekalbu apie tas kolonas isvaziuojanciu. Pasidziaugem, kad mes ne i ta puse
Nakvojom Zadare, oras puikus. Bet siandien leisimes zemyn i pietus, itariu nebebus pats tas..
Mum įvažinėjant eilė buvo už antro tunelio net....
Papildyta:
Viduržiemio šalta. Žiemą šita jūra apie 12 laipsnių būna. Kaip birželį būtent šita jūra nežinau. Bet nemanau kad tokio šiltumo kaio dabar. Aš turkyne nesimaudžiau.
Papildyta:
Viduržiemio šalta. Žiemą šita jūra apie 12 laipsnių būna. Kaip birželį būtent šita jūra nežinau. Bet nemanau kad tokio šiltumo kaio dabar. Aš turkyne nesimaudžiau.
Šyryt rytas vėsokas. Chalačiuko reikia
Mes kasdien važiuodavom vis į kitą papludimy, tai prie Cavtat, už Dubrovniko paskutines dvi dienas buvo neįmanoma maudytis - jūra buvo ledinė, taip ir likom nesupratę kodėl... Visas kitas dienas superinė.
Paskutines dienas grūmojo griaustinis, buvo labai apsiniaukę, bet tai mus labai išgelbėjo Dubrovnike - labai gera buvo vaikščioti ant sienos ir po miestą, neiškepėm. Jei ne vaikai, būčiau dar kelias valandas ten slampinėjus...
Beje, per dvi savaites nesutikome nei vienų lietuvių.... vieni lenkai, vokiečiai ir italai.
Maršrutą pasirinkom daugiau pietinį - pirma stotelė buvo Splitas (jame būnant 5 dienas aplankėm Trogir, Brač- Bol), toliau Omiš, Brela, Baška Voda, Makarska, Dubrovnik, Cavtat.
Maudėmės Stobreč, Bačvice, Kašjuni paplūdimiuose prie Splito, Bol - Zlatny Rat, toliau Nemira (prie Omiš), Baška voda, Brela, toliau stojome pakeleivingam papludimy prie Dubrovniko ir prie Cavtat bandėm du kartus nesėkmingai - kranto normalaus nėra vaikams o jūra buvo labai šalta.
<p> </p>
<p>Paskutines dienas grūmojo griaustinis, buvo labai apsiniaukę, bet tai mus labai išgelbėjo Dubrovnike - labai gera buvo vaikščioti ant sienos ir po miestą, neiškepėm. Jei ne vaikai, būčiau dar kelias valandas ten slampinėjus...</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p>Beje, per dvi savaites nesutikome nei vienų lietuvių.... vieni lenkai, vokiečiai ir italai.</p>
<p>Maršrutą pasirinkom daugiau pietinį - pirma stotelė buvo Splitas (jame būnant 5 dienas aplankėm Trogir, Brač- Bol), toliau Omiš, Brela, Baška Voda, Makarska, Dubrovnik, Cavtat.</p>
<p>Maudėmės Stobreč, Bačvice, Kašjuni paplūdimiuose prie Splito, Bol - Zlatny Rat, toliau Nerima (prie Omiš), Baška voda, Brela, toliau stojome pakeleivingam papludimy prie Dubrovniko ir prie Cavtat bandėm du kartus nesėkmingai - kranto normalaus nėra vaikams o jūra buvo labai šalta.</p>
Po buros buvo šalta ir pas mus. Po pietų žiaurus vėjas prasidėdavo. Apie maudymasi nė kalbos nebuvo. Man šalta buvo bet nurimo paskui ir vėl gerai. Vakar aš nesimaudžiau. Šalta