Įkraunama...
Įkraunama...

Kroatija

QUOTE(JMD @ 2017 08 14, 10:06)
Fainei! biggrin.gif
Enura kada namo?
Dėl Juodkalnijos man dar matyt laiko tiek nepraėjo kad norėčiau suteikt 2 šansą.
Pusryčiam figų per balkoną pasiskyniau tongue.gif reik atsivalgyt. Myliu jas iki negaliu.
Ir nors ir bais tingiu bet teks nuvaryt pinigų pasikeist. Šeimininkei reik skolą grąžint biggrin.gif
Važiuosim gal poryt į splitą keliom dienom. Šeimininkė sakė duos raktus nuo savo buto kad galėtume pabūt jame iki vėlaus vakaro nes tada jis gražiausias.

Namo dar negreit - penktadieni. Figas ir as megstu, bet jau juodkalnijoj truputi atsivalgiau. Cia vynuoges prie apartamentu, didziausios kekes, bet ziuriu as i jas ir kazkaip nenoriu...
mes i Splita zadam uzsukt grizdami. Nugi reik pamatyt tuos Dokliano rumus pagaliau, o tai vis aplenkiam kazkaip. Ai dar i Korcula plauksim laivu. Itariu su "linksmais lenkais" bus, kaip kazkas pasakojo hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(enura @ 2017 08 13, 16:03)

Man vis is galvos neiseina Ingusios31 pasisakymas apie jura, kad nepatiko, kad suri... tai klausimas iskilo - o prie kurios juros Jums patiko? Nes visa Vidurzemio jura suri... ir kitur dar labiau... o kur maziau suri tai ji tragiska - kaip musu Baltija - nei spalvos vandens grazios, nei svaraus vandens...

Nezinau del spalvos tai as nesirenku spalvotu. Man patinka baltijos jura (tik ne lietuvos pajuris). Jura tai ne tik spalva. Man pirmiausia papludimys smeletas. Betonines platformos, skaldos papilta... dusu nera (nors kai jura tokia suri tai privalo buti) Gatves lygiai du metrai nuo kranto ir t.t. Aisku galima ieskoti laukiniu papludimiu. mazoji ne karta veme pagavus toki slykstu vandeni. Akis issigrauze nors narde tik su akinukais arba akvalangu bet uztenka keliu lasu i aki nes ir as pagavau. Apie dugno akmenis isvis tyliu. Prie manes viena vertesi is pripuciamo vienaragio zemyn galva ir kale tiesiai i akmeni pakrantes kur atseit irengtas papludimys... tai ka negalejo akmenu keliu patraukti.. panasu kad jiems pofik tie poilsiautojai ir turistai.

Dabar zagrebe. Jau vaziuojant link Plitvicos labai keiciasi peizazai ir vaizdas zymiai gereja kas liecia aplinka. Zagrebo seimininkas juokesi kai pasakem kad pajuris nepatiko ir parode kuris Kroatijoje skaitomas geriausiu. Va ten tai papludimys.... gaves gero papludimio europini kazkoki vertinima... o cia kur buvom tai kazkoks cigonu taboras.

Ateiciai bus labai gera pamoka rinktis atostogu papludimi. Musu seimos keliones tikslas niekada nebuna jura. Is dvieju savaiciu vos kelias dienas praleidziam pajuryje. Mes daug aplankom miestu, parku, kalnu ir isbandom pakeliui ka galim idomaus.
Atsakyti
QUOTE(Ingusia31 @ 2017 08 14, 12:54)
Man pirmiausia papludimys smeletas. Betonines platformos, skaldos papilta... dusu nera (nors kai jura tokia suri tai privalo buti) Gatves lygiai du metrai nuo kranto ir t.t. Aisku galima ieskoti laukiniu papludimiu.  mazoji ne karta veme pagavus toki slykstu vandeni. Akis issigrauze nors narde tik su akinukais arba akvalangu bet uztenka keliu lasu i aki nes ir as pagavau. Apie dugno akmenis isvis tyliu. Prie manes viena vertesi is pripuciamo vienaragio zemyn galva ir kale tiesiai i akmeni pakrantes kur atseit irengtas papludimys... tai ka negalejo akmenu keliu patraukti.. panasu kad jiems pofik tie poilsiautojai ir turistai.

Nesuprantu žmonių, kurie važiuoja į Kroatiją ir tikisi rasti tokią pat jūrą, kaip Baltijos. Vikipediją reikėjo pasiskaityti, kur parašyta, kad Baltijos druskingumas 1,7 proc., o Adrijos 3,9 proc. Ką sakytumėt, jei būtumėt prie Negyvos jūros, kur plūduriuoji nuo duskos...
Baltijos dugnas smelis ir žvyras, o Adrijos akmenys, pakrantės uolėtos.Pabandykite iš akmenuoto dugno patraukti kelis akmenis smile.gif Žmonės pasiskaito prieš važiuodami, ko tikėtis, kad be vandens batų neįmanoma pasimaudyti, nes ne tik yra akmenų, o dar jie ir aštrūs.Bet tai neatbaido vokiečių, italų,slovėnų ir kitų tautų atostogauti.
Jei reikia smėlio paplūdimių, tokių taip pat yra Kroatijoje (mėlynos vėliavos paplūdimiai, kuriuose tikrai visur yra dušai) Jei važiuojate į kaimelį, kur tikitės išleisti mažiau pinigų, tai ir atitinkamai kokybės nebus tokios, kurios tikitės. Nuvažiuokite į kokią Papę Latvijoje ir tikėkitės, kad bus paplūdimys kaip Palangoje ax.gif
O sakyti, kad skurdi šalis tikrai nederėtų, pažiūrėkite kokie keliai, kokia kokybė ir ne kokia VIA Baltica, kur 80 km. tiesia 5 metus, ten keliai eina per kalnus, tunelius ir kokia kokybė.
Atsakyti
QUOTE(Ingusia31 @ 2017 08 14, 11:54)
Nezinau del spalvos tai as nesirenku spalvotu. Man patinka baltijos jura (tik ne lietuvos pajuris). Jura tai ne tik spalva. Man pirmiausia papludimys smeletas. Betonines platformos, skaldos papilta... dusu nera (nors kai jura tokia suri tai privalo buti) Gatves lygiai du metrai nuo kranto ir t.t. Aisku galima ieskoti laukiniu papludimiu.  mazoji ne karta veme pagavus toki slykstu vandeni. Akis issigrauze nors narde tik su akinukais arba akvalangu bet uztenka keliu lasu i aki nes ir as pagavau. Apie dugno akmenis isvis tyliu. Prie manes viena vertesi is pripuciamo vienaragio zemyn galva ir kale tiesiai i akmeni pakrantes kur atseit irengtas papludimys... tai ka negalejo akmenu keliu patraukti.. panasu kad jiems pofik tie poilsiautojai ir turistai.

Dabar zagrebe. Jau vaziuojant link Plitvicos labai keiciasi peizazai ir vaizdas zymiai gereja kas liecia aplinka. Zagrebo seimininkas juokesi kai pasakem kad pajuris nepatiko ir parode kuris Kroatijoje skaitomas geriausiu. Va ten tai papludimys.... gaves gero papludimio europini kazkoki vertinima... o cia kur buvom tai kazkoks cigonu taboras.

Ateiciai bus labai gera pamoka rinktis atostogu papludimi. Musu seimos keliones tikslas niekada nebuna jura. Is dvieju savaiciu vos kelias dienas praleidziam pajuryje. Mes daug aplankom miestu, parku, kalnu ir isbandom pakeliui ka galim idomaus.

Be komentaru... biggrin.gif nu ir kuris gi tas geriausias papludymys Kroatijoj? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(amir @ 2017 08 14, 13:07)
Nesuprantu žmonių, kurie važiuoja į Kroatiją ir tikisi rasti tokią pat jūrą, kaip Baltijos. Vikipediją reikėjo pasiskaityti, kur parašyta, kad Baltijos druskingumas 1,7 proc., o Adrijos 3,9 proc. Ką sakytumėt, jei būtumėt prie Negyvos jūros, kur plūduriuoji nuo duskos...
Baltijos dugnas smelis ir žvyras, o Adrijos akmenys, pakrantės uolėtos.Pabandykite iš akmenuoto dugno patraukti kelis akmenis smile.gif Žmonės pasiskaito prieš važiuodami, ko tikėtis, kad be vandens batų neįmanoma pasimaudyti, nes ne tik yra akmenų, o dar jie ir aštrūs.Bet tai neatbaido vokiečių, italų,slovėnų ir kitų tautų atostogauti.
Jei reikia smėlio paplūdimių, tokių taip pat yra Kroatijoje (mėlynos vėliavos paplūdimiai, kuriuose tikrai visur yra dušai) Jei važiuojate į kaimelį, kur tikitės išleisti mažiau pinigų, tai ir atitinkamai kokybės nebus tokios, kurios tikitės. Nuvažiuokite į kokią Papę Latvijoje ir tikėkitės, kad bus paplūdimys kaip Palangoje ax.gif
O sakyti, kad skurdi šalis tikrai nederėtų, pažiūrėkite kokie keliai, kokia kokybė ir ne kokia VIA Baltica, kur 80 km. tiesia 5 metus, ten keliai eina per kalnus, tunelius ir kokia kokybė.

Nelabai suprantu kodel man turi patikti tai kas nepatiko? Pamaciau, isbandziau ir psio. Yra kam ir Palanga patinka ir kas galetų tai paneigti? Paskaitykite pati kaip sugeba tunelius padaryti, o "irengtam papludimyje" akmenuko nesugeba panaikinti 50 cm nuo kranto ir 30 cm gylyje? Jau nekalbu apie tas pacias betono nuolauzas matyt seno papludimio kur suire prie kranto po vandeniu matos. Buvau as ir butent uolietose Portugalijos papludimiuose ir nereik man pasakoti kaip jie paruosiami poilsiautojams.

Skurdi ar neskurdi bet NETVARKINGA. Jų keliai labai geri, tuneliai taip pat. Jie neturi sezoniskumo ir ju asfalto visai kita struktura ir sudetis. Beje vien uz kelius nuo Lietuvos manau gausis pora simtu euru... cia ne tik kroatija

QUOTE(enura @ 2017 08 14, 13:45)
Be komentaru...  biggrin.gif nu ir kuris gi tas geriausias papludymys Kroatijoj?  ax.gif

Paskaitykite Vikipedijoje, juk ten sako viskas labai parasyta.
Atsakyti
QUOTE(Ingusia31 @ 2017 08 14, 11:54)
Nezinau del spalvos tai as nesirenku spalvotu. Man patinka baltijos jura (tik ne lietuvos pajuris). Jura tai ne tik spalva. Man pirmiausia papludimys smeletas. Betonines platformos, skaldos papilta... dusu nera (nors kai jura tokia suri tai privalo buti) Gatves lygiai du metrai nuo kranto ir t.t. Aisku galima ieskoti laukiniu papludimiu.  mazoji ne karta veme pagavus toki slykstu vandeni. Akis issigrauze nors narde tik su akinukais arba akvalangu bet uztenka keliu lasu i aki nes ir as pagavau. Apie dugno akmenis isvis tyliu. Prie manes viena vertesi is pripuciamo vienaragio zemyn galva ir kale tiesiai i akmeni pakrantes kur atseit irengtas papludimys... tai ka negalejo akmenu keliu patraukti.. panasu kad jiems pofik tie poilsiautojai ir turistai.

Bet tai supratau kad jūs tik tam vienam paplūdymy ir tebuvot.
Nes tarkim aš guliu db pliaže, aplink kalnai žaliais medžiais, smulkių akmenukų paplūdymys tik prieplaukos išbetonuotos bet man nemaišo, užtat jokių šiukšlių, mažai žmoių, tulu. Jokių cypiančių vaikų, geriančių rusų, čeburekų ir kitų marazmų. Na bet kiekvienam savo.
Atsakyti
QUOTE(Ingusia31 @ 2017 08 14, 14:00)

O tai negi sunku parasyt, nelabai suprantu unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo enura: 14 rugpjūčio 2017 - 14:21
QUOTE(enura @ 2017 08 14, 15:18)
O tai negi sunku parasyt, nelabai suprantu  unsure.gif
[right][snapback]71757603[/snapback][/right]

Nu bet prikolas, pyksta kad juros vanduo akis griauzia biggrin.gif nepykit, bet labai juokinga. Niekur kitur tokio myzalo kaip baltija nera. Ir aciu dievui. Bent normalios juros. Atlantas, beje, irgi nesaldus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingusia31 @ 2017 08 14, 12:54)
Jau vaziuojant link Plitvicos labai keiciasi peizazai ir vaizdas zymiai gereja kas liecia aplinka. Zagrebo seimininkas juokesi kai pasakem kad pajuris nepatiko ir parode kuris Kroatijoje skaitomas geriausiu. Va ten tai papludimys.... gaves gero papludimio europini kazkoki vertinima... o cia kur buvom tai kazkoks cigonu taboras.

Jura nepatiko, papludimiai nepatiko, KRKA nepatiko, o kaip Plitvicos?
Papildyta:
QUOTE(enura @ 2017 08 14, 16:18)
O tai negi sunku parasyt, nelabai suprantu  unsure.gif

http://www.google.lt...5XOlUTPzpoZDh0Q
Papildyta:
QUOTE(Ingusia31 @ 2017 08 14, 15:00)

Google viskas yra tikrai pilna informacijos... ir patenkintiems ir nepatenkintiems mirksiukas.gif
Papildyta:
Merginos, kaip sekasi? Ar vanduo sūrus?
Gal sakau aš ne toj pačioj Kroatijoj buvau ir pernai ir šiemet ? bigsmile.gif
Turbūt tundra šalis sumaišiau, nes man viskas buvo super ir pernai ir šiemet.
Ir Kroatus čigonais ar apsileidėliais tikrai nepavadinčiau. Puikūs, nuoširdūs žmonės. Ir šalis ir jūra ir viskas nuostabu. Važiuočiau dar ne vienus metus, bet norisi ir kitas šalis aplankyti...
Atsakyti
QUOTE(amir @ 2017 08 15, 19:13)
Merginos, kaip sekasi? Ar vanduo sūrus?
Gal sakau aš ne toj pačioj Kroatijoj buvau ir pernai ir šiemet ? bigsmile.gif
Turbūt tundra šalis sumaišiau, nes man viskas buvo super ir pernai ir šiemet.
Ir Kroatus čigonais ar apsileidėliais tikrai nepavadinčiau. Puikūs, nuoširdūs žmonės. Ir šalis ir jūra ir viskas nuostabu. Važiuočiau dar ne vienus metus, bet norisi ir kitas šalis aplankyti...

Taigi rase man rodos kad kriokliai isdziuve, zodziu viskas tragiska hihihi.gif

Kroatai svetingi, oras puikus, jura suri tongue.gif uztat vanduo kaip krikstolas. Matyti iki 5-6 metru gylio, net nepaneriant i vandeni. Man tai ner geriau kai krantas akmenys. Jokio smelio kurio prilenda, prikrenta visur... Jeigu noriu smelio papludymiu - vaziuoju kitur, ne i Kroatija.
Ir siaip man idomiai skamba kai keliauji i kitas salis ir nebandai pazinti kita kultura, o nori ja pritempti prie savos... ir dar kad labai butu kuom mums girtis... nieko isskirtinio mes neturim, deja...
Ryt plauksim i Korcula. Jau nuo pernai norejau, tikiuosi nenuvils 4u.gif
Atsakyti

Sėdim ant jūros.kranto laukiam kol žuvis mūsų iškeps. Jachtos grįžta į uostą. Pasitinkam. Ramu gera. Myliu myliu myliu šitą šalį.

Šiaip dėl tos per sūriosjūros tai žmogusmatyt nežino jog pietų jūros yralabai sūrios. Bet dzyn. Nanepatiko jai. Man taip pat nepatiko juodkalnija. Visi pyko ant manęs :) 

Atsakyti
QUOTE(JMD @ 2017 08 15, 21:53)
<p>Sėdim ant jūros.kranto laukiam kol žuvis mūsų iškeps. Jachtos grįžta į uostą. Pasitinkam. Ramu gera. Myliu myliu myliu šitą šalį.</p><p></p><p>Šiaip dėl tos per sūriosjūros tai žmogusmatyt nežino jog pietų jūros yralabai sūrios. Bet dzyn. Nanepatiko jai. Man taip pat nepatiko juodkalnija. Visi pyko ant manęs smile.gif </p>

Niekas ant nieko nepyksta mirksiukas.gif mes esame laisvi reikšti savo mintis ir nebūtinai jos sutampa

Parašė kas nepatiko, kitiems gal irgi labai bus aktualu... Aš rašiau kas man nepatiko pasisakymuose, taip, kad ... o matau, kad įsižeidė na ir tegul, juk tai taip moteriška bigsmile.gif
Atsakyti