JMD uzuojauta del tokio vaziavimo mes prie 35-40 po Juodkalnija vazinejomrs tai buvo
Parasyk kaip pas jus Marinoj - bus bura ar ne
Aha. Psio. Startuojam iš zagrebo.
mes siuo keliu treciadini ryte vaziuosim, Darbo dienoje gal ramiau bus.... hrrrr.
Man vis is galvos neiseina Ingusios31 pasisakymas apie jura, kad nepatiko, kad suri... tai klausimas iskilo - o prie kurios juros Jums patiko? Nes visa Vidurzemio jura suri... ir kitur dar labiau... o kur maziau suri tai ji tragiska - kaip musu Baltija - nei spalvos vandens grazios, nei svaraus vandens...
Man vis is galvos neiseina Ingusios31 pasisakymas apie jura, kad nepatiko, kad suri... tai klausimas iskilo - o prie kurios juros Jums patiko? Nes visa Vidurzemio jura suri... ir kitur dar labiau... o kur maziau suri tai ji tragiska - kaip musu Baltija - nei spalvos vandens grazios, nei svaraus vandens...
Atvarėm!!!! Kirtom vyniuko šeiminykės
Oras ramus. Jokio vėjo. Vėjas buvo per vidurį čiut už Zagrebo. Jezau čiut vairą nulaikiau. Ir mašiną mėtė. Posūkiuose vos 85 važiavom nes pūtė belekiek. Paskui dingo viskas. Šeimininkė sakė ryte buvo nekažką. Dar puolė man rašyt kad nevaryčiau čia o į splitą nes oras nekoks. Bet dabar saulė ir +30.
Psio. Varom mes maudytis
Oras ramus. Jokio vėjo. Vėjas buvo per vidurį čiut už Zagrebo. Jezau čiut vairą nulaikiau. Ir mašiną mėtė. Posūkiuose vos 85 važiavom nes pūtė belekiek. Paskui dingo viskas. Šeimininkė sakė ryte buvo nekažką. Dar puolė man rašyt kad nevaryčiau čia o į splitą nes oras nekoks. Bet dabar saulė ir +30.
Psio. Varom mes maudytis
Kaip vandenukas? Pas mus tai po buros saltokas vejas ant vakaro vel pakilo. Ir barmenas ka tik "nudziugino" kad bura tesiasi minimum 3 dienas... kaip ir anksciau man buvo sake. tai reiskiasi dar nakti ir ryt bus vejas... nors silumos tai 30 zada ir saule, bent tiek gerai, tik kad papludimy uzejus gusiui viskas skraido
Sveikos, grizom siandien ir mes is keliones po Balkanus. Turejom intensyvu tura po Kroatija, Juodkalnija, Bosnija ir Hercegovina. Dvi savaites keliavom kasdien vis kitur. I prieki varem per Cekija, Austrija ir Slovenija, o atgal per Vengrija ir Slovakija. Lenkijoj tiek i prieki tiek atgal baisus kamsciai, pastovus remontai, nemazai laiko praleidom stovedami vietoj. Atgal per Lenkija vaziavom gal 12val , i prieki panasiai, zodziu grisim i Lenkija, kai susitvarkys kelius... Dauguma nakvyniu buvo uzbukintos, isskyrus pacias paskutines link namu.
Vaziuojant i prieki aplankem Brno pili ir Cekijos urvus, griztant uzsukom i Slovakijos Tatruose esanti akvaparka su terminiais baseinais ir kitom pramogom ( akvaparko dydis kaip musu kokie 5 vichy :-) )
Pravaziavom visa Adrijos magistrale, neuzsukdami nei karto i greitkeli, tikrai neatsibodo, karta pervaziuoti tikrai verta!
Aplankem Plitvicu parka, Paklenicos nac parka( perejom tarpekli, lipom i aukstai kalnuose esanti urva), nuleidom saule Zadare klausydamiesi juros vargonu, aplankem Trogir miesta. Buvom suplanave Splito miesta, bet pasirinkom vietiniu ekskursija nardyma su vamzdeliais juroje. Toliau lauke kelione i Hvar sala, Makarska su Biokovo kalnais, Ploce ezerai ir Dubrovnikas. Apie Juodkalnija ir Bosnija nerasysiu nes tai jau kita tema. Neieskojom mes Kroatijoj Lietuvos , todel man patiko viskas, isskyrus Makarskos papludimi. Baisiai nesvaru, aplink vien nuorukos, vanduo baisus, uzteko vieno karto pasimaudymo ir visur rusu kalba. Makarskoj apsistojom tik del rytinio zygio i Biokovo kalnus.Aplankem ir salia Makarskos sudegusius miskus. Vaizdas klaikus...
Vistik sakyciau laikas nebuvo idealus siai kelionei, nors man karstis patinka ir as ji gerai pernesu, vyrui ir vaikui buvo stipriai per karsta. Ne karta uzfiksavom ir virs 40 temperatura. Lietaus Kroatijoj nematem visai.
Is visos keliones man labiausiai patiko Juodkalnija, nematem mes tu aprasytu siukslynu, ko nepasakyciau apie Bosnija. Jei kam daug siuksliu Kroatijoj, pasukit giliau i Bosnija ;-)
Jei kas domina tiksliau, klauskit, aprasysiu.
Vandenukas jėga. Vaikas iki 21 h mirko vandeny čiut ištraukiau nueit iki restorano pavalgyt aš matyt kad atvairavau pirmą kart pati tokį atstumą ir jaučiau tokią nemenką įtampą - biškelį privargau. Tai man užteko 1 niurkos ir atėjo didysis lūžimas nes nervai atsileido
Vėjas buvo žiaurus pakilęs naktį. Teko užsidaryt visus langus. Bet paryčiais nurimo. Dabar jokio vėjo.
Eisim kavytės pagert ant kranto, bus proga patikrint ar nepripūtė šalto.
Enura o kur jūs esat? Netoli Makarskos lyg sakei?
Vėjas buvo žiaurus pakilęs naktį. Teko užsidaryt visus langus. Bet paryčiais nurimo. Dabar jokio vėjo.
Eisim kavytės pagert ant kranto, bus proga patikrint ar nepripūtė šalto.
Enura o kur jūs esat? Netoli Makarskos lyg sakei?
Mes jau geriam kavyte ant juros kranto
Pries akis Peljesaco pusiasalis. Vejas ramesnis, tik vietomis dar vejo gusiai uzeina, nakti irgi ramesnis buvo. Sita bura pati maloniausia man is visu buvusiu.
Mes Drvenike, is kur keltai plaukia i Hvara. Maudaisi ir didziausias keltas parvaro visai salia... Is pradziu pernai sokiravo, bet vanduo svarus - juros eziu pilna. Ir apartamentai 5 zingsniai iki promenados palei jura ir 10 zingsniu iki juros, vien del to cia vel grizom. Papludymys (su dusu , kazkas sake kad nera ) prie pat, nereik tarabanintis su visais daiktais niekur, ir i tulika salia, ir salto alaus ar vyno is saldytuvo bet kada gali pasiimti. O ir vakare judesio yra, niekur vaziuot nereikia, pilna konobu ir baru aplink. Tik jaunimui nepatiktu, nes diskoteku nera ir labai triuksmingu baru taip pat. Seimoms pats tas.
Bet jau kitais metais kitur vaziuociau paivairinimui. Patiko Kotoro ilankoj. Vienintele vieta Juodkalnijoj, kur grizciau
Pries akis Peljesaco pusiasalis. Vejas ramesnis, tik vietomis dar vejo gusiai uzeina, nakti irgi ramesnis buvo. Sita bura pati maloniausia man is visu buvusiu.
Mes Drvenike, is kur keltai plaukia i Hvara. Maudaisi ir didziausias keltas parvaro visai salia... Is pradziu pernai sokiravo, bet vanduo svarus - juros eziu pilna. Ir apartamentai 5 zingsniai iki promenados palei jura ir 10 zingsniu iki juros, vien del to cia vel grizom. Papludymys (su dusu , kazkas sake kad nera ) prie pat, nereik tarabanintis su visais daiktais niekur, ir i tulika salia, ir salto alaus ar vyno is saldytuvo bet kada gali pasiimti. O ir vakare judesio yra, niekur vaziuot nereikia, pilna konobu ir baru aplink. Tik jaunimui nepatiktu, nes diskoteku nera ir labai triuksmingu baru taip pat. Seimoms pats tas.
Bet jau kitais metais kitur vaziuociau paivairinimui. Patiko Kotoro ilankoj. Vienintele vieta Juodkalnijoj, kur grizciau
Fainei!
Enura kada namo?
Dėl Juodkalnijos man dar matyt laiko tiek nepraėjo kad norėčiau suteikt 2 šansą.
Pusryčiam figų per balkoną pasiskyniau reik atsivalgyt. Myliu jas iki negaliu.
Ir nors ir bais tingiu bet teks nuvaryt pinigų pasikeist. Šeimininkei reik skolą grąžint
Važiuosim gal poryt į splitą keliom dienom. Šeimininkė sakė duos raktus nuo savo buto kad galėtume pabūt jame iki vėlaus vakaro nes tada jis gražiausias.