Įkraunama...
Įkraunama...

Kroatija

Sedziu Kroatijoje ir galvoju. Nu kam gali patikti tokia apleista salis. Mes esam netoli Splito paciam kurortines juostos centre. Tai nesu macius tokios apleistos ne vienos europos salies. Nekalbu kad per visa kelione matem zolyno tik viena juosta, mazdaug 5 metru plocio ir koks 100m ilgio. Tai net batus nusimove vaikstinejom... Šibeniko centre tas plotelis. Visur kitur sudegus gamta, vysta ne tik zole ir krumai, bet net agavos... Viskas sudege ir nudziuve iki dulketo smelio. Ner kuom kvepuot. Tai tarkim kad gamta siemet perdegus... tebunie... Bet nesuprantu baisiu betoninu namu, daug apleistu pasiuriu, metalo konstrukciju surudijusiu mieste, nemaciau ne vieno nusienauto patvorio, viskas apzele dziovintom smilgom ir sabakstynai sabakstynai sabakstynai... Miesto centre ir tam ziurek lentom apkalta, ismetyta kazkas po gatve. Statiniai nauji betoniniai (net stoga isbetonuota matem), Jokio kiemo grindinio tik papiltas arba betonas arba skalda... Namai nepuosiami daugumpoje. Geriausia uzdanga nuo saules paklode ant sniuru parista ir nugairinta veju iki atplaisu... Nu tikrai apsileidus salis iki negalejimo. Turi tiek daug, o apsileide... kaip musu Sventoji. Viska gelbeja senamiesciai ir jaukus restoraneliai... Jura ne mano skonio, baisiai druskinga ir dusu nera papludimyje (kitur buvo). Kainos pakenciamos, maistas siaip sau: greituose taskuose tikrai neskanus (lavasas susukamas i salta paprasta blyna, bandele hamburgerio mikrobangeje sildoma iki gumines), restoranu aukstos kainos labai gero skonio negarantuoja. Zodziu nemanau kad dar karta kartosiu tokias atsotogas.
Atsakyti
Ingusia31, ku dar esate atostogave? Kur patiko?
Atsakyti

Sveiki. Mes Zagrebe. Vakar lenkijoj 300 km važiavom 6 h. Prakeikiau aš ją visaip kaip. Įvžiavom į mylimą kroatiją. Širdis džiaugias. Kamštis prie sienos į slovėnų pusė tik 26 km. Stovi policijajau prieš antrą tunelį ir ten stabdo kad neužkištų jo. Košmaras.

Atsakyti
QUOTE(Ingusia31 @ 2017 08 12, 21:00)
Sedziu Kroatijoje ir galvoju. Nu kam gali patikti tokia apleista salis. Mes esam netoli Splito paciam kurortines juostos centre. Tai nesu macius tokios apleistos ne vienos europos salies. Nekalbu kad per visa kelione matem zolyno tik viena juosta, mazdaug 5 metru plocio ir koks 100m ilgio. Tai net batus nusimove vaikstinejom... Šibeniko centre tas plotelis. Visur kitur sudegus gamta, vysta ne tik zole ir krumai, bet net agavos... Viskas sudege ir nudziuve iki dulketo smelio. Ner kuom kvepuot. Tai tarkim kad gamta siemet perdegus... tebunie... Bet nesuprantu baisiu betoninu namu, daug apleistu pasiuriu, metalo konstrukciju surudijusiu mieste, nemaciau ne vieno nusienauto patvorio, viskas apzele dziovintom smilgom ir sabakstynai sabakstynai sabakstynai... Miesto centre ir tam ziurek lentom apkalta, ismetyta kazkas po gatve. Statiniai nauji betoniniai (net stoga isbetonuota matem), Jokio kiemo grindinio tik papiltas arba betonas arba skalda... Namai nepuosiami daugumpoje. Geriausia uzdanga nuo saules paklode ant sniuru parista ir nugairinta veju iki atplaisu... Nu tikrai apsileidus salis iki negalejimo. Turi tiek daug, o apsileide... kaip musu Sventoji. Viska gelbeja senamiesciai ir jaukus restoraneliai... Jura ne mano skonio, baisiai druskinga ir dusu nera papludimyje (kitur buvo). Kainos pakenciamos, maistas siaip sau: greituose taskuose tikrai neskanus (lavasas susukamas i salta paprasta blyna, bandele hamburgerio mikrobangeje  sildoma iki gumines), restoranu aukstos kainos labai gero skonio negarantuoja. Zodziu nemanau kad dar karta kartosiu tokias atsotogas.

Tai Jus dar BIH'e ir Juodkalnijoj gal nebuvot
hihihi.gif Kroatijoj jau tik gelytes biggrin.gif Man irgi kliuna tas slaviskas mentalitetas su tokiu poziuriu i tvarka - kazka truputi pridengsiu lentom kad nesimatytu, siuksles uz tvoros - ne mano reikalas, kazkas daryta, nedadaryta ir t.t. ... Del krastovaizdzio, jie dar nera tokia turtinga salis kad viska gelem apsodintu ir laistytu istisai, o kadangi karstis nezmoniskas tai ir nelabai realu. Man asmeniskai zalumos netruksta, ner ko noret kad ant uolu viskas zaliuotu, dar ir taip pakankamai zalia nuo medziu.
Del juros tai visiskai nesutinku - jura Kroatijoj f a n t a s t i s k a ! O del restoranu tai jau cia kaip pasiseka issirinkti, laimes dalykas. Gali but visiska darzine is isvaizdos, o virtuve bus super!
Atsakyti
QUOTE(enura @ 2017 08 12, 22:31)
Tai Jus dar BIH'e ir Juodkalnijoj gal nebuvot
hihihi.gif Kroatijoj jau tik gelytes  biggrin.gif Man irgi kliuna tas slaviskas mentalitetas su tokiu poziuriu i tvarka - kazka truputi pridengsiu lentom kad nesimatytu, siuksles uz tvoros - ne mano reikalas, kazkas daryta, nedadaryta ir t.t. ... Del krastovaizdzio, jie dar nera tokia turtinga salis kad viska gelem apsodintu ir laistytu istisai, o kadangi karstis nezmoniskas tai ir nelabai realu. Man asmeniskai zalumos netruksta, ner ko noret kad ant uolu viskas zaliuotu, dar ir taip pakankamai zalia nuo medziu.
Del juros tai visiskai nesutinku - jura Kroatijoj f a n t a s t i s k a ! O del restoranu tai jau cia kaip pasiseka issirinkti, laimes dalykas. Gali but visiska darzine is isvaizdos, o virtuve bus super!

Nezinau kada buvot bet medziai nebezali, o geltoni, net pusys pagelte... krumai visiskai nuvytusiais lapais arba isvis be lapu... as pradzioje net nesupratau kas ne taip. Paskui tik zoles pasigedau ir pamaciau kad ten kur plika zeme tai buvus zole ir tiek sudziuvus kad nuo vaiksciojimo tiesiog isnykus iki grunto plikai plikai unsure.gif KRK parke isdziuve puse kriokliu (matos arba dumblas arba uzsistoveje neskaidrios balos uzutekiuose). Na bet sakau nepataikem su orais matyt ju pasekme tai negalim spresti apie salies grozi.

Del restoranu tai vienam pasiseke, kad moteris salia grynai rekomendavo labai skania zuvi, o kitam pagal turizmo centro rekomendacija ejom, patiekals dviem 380ku ir tikrai tikrai nieko gero... dvi zuvys pusiau su beda, o kitos juros gerybes tam bliude ne kazka unsure.gif Nei man nei vyrui nepatiko.
Atsakyti
QUOTE(JMD @ 2017 08 12, 21:45)
<p>Sveiki. Mes Zagrebe. Vakar lenkijoj 300 km važiavom 6 h. Prakeikiau aš ją visaip kaip. Įvžiavom į mylimą kroatiją. Širdis džiaugias. Kamštis prie sienos į slovėnų pusė tik 26 km. Stovi policijajau prieš antrą tunelį ir ten stabdo kad neužkištų jo. Košmaras.</p>

Kokiu keliu per Lenkija vaziavot? Kokia atkarpa geriau apvaziuoti?
Atsakyti
QUOTE(Ingusia31 @ 2017 08 12, 22:44)
Nezinau kada buvot bet medziai nebezali, o geltoni, net pusys pagelte... krumai visiskai nuvytusiais lapais arba isvis be lapu... as pradzioje net nesupratau kas ne taip. Paskui tik zoles pasigedau ir pamaciau kad ten kur plika zeme tai buvus zole ir tiek sudziuvus kad nuo vaiksciojimo tiesiog isnykus iki grunto plikai plikai  unsure.gif KRK parke isdziuve puse kriokliu (matos arba dumblas arba uzsistoveje neskaidrios balos uzutekiuose). Na bet sakau nepataikem su orais matyt ju pasekme tai negalim spresti apie salies grozi.

Del restoranu tai vienam pasiseke, kad moteris salia grynai rekomendavo labai skania zuvi, o kitam pagal turizmo centro rekomendacija ejom, patiekals dviem 380ku ir tikrai tikrai nieko gero... dvi zuvys pusiau su beda, o kitos juros gerybes tam bliude ne kazka  unsure.gif Nei man nei vyrui nepatiko.

Dabar esu tongue.gif Makarskos rivjeroj. viskas aplink zalia, pusys zalios, zole ten visada puszale arba geltona, tai manes nestebina. O ir lietuvisko kaimo peizazo as cia neieskau. Ir nezinau kaip kitur bet pas mus siandien netgi palijo, kvepuot imanoma, saule vel sviecia, jura silta, pavalgem skania vakariene, taip kad viskas super biggrin.gif o jeigu renkates tik didmiescius tai matyt del to ir nepataikot... visas geris ir poilsis yra mazesniuose miesteliuose, miestuose - tik lankytini objektai 4u.gif

As dar pagalvojau - Jus gal po gaisro aplink Splita toki vaizda matot - nurude medziai, zole... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo enura: 12 rugpjūčio 2017 - 22:22
QUOTE(enura @ 2017 08 12, 23:15)
Dabar esu  tongue.gif Makarskos rivjeroj. viskas aplink zalia, pusys zalios, zole ten visada puszale arba geltona, tai manes nestebina. O ir lietuvisko kaimo peizazo as cia neieskau. Ir nezinau kaip kitur bet pas mus siandien netgi palijo, kvepuot imanoma, saule vel sviecia, jura silta, pavalgem skania vakariene, taip kad viskas super  biggrin.gif o jeigu renkates tik didmiescius tai matyt del to ir nepataikot... visas geris ir poilsis yra mazesniuose miesteliuose, miestuose - tik lankytini objektai  4u.gif

As dar pagalvojau - Jus gal po gaisro aplink Splita toki vaizda matot - nurude medziai, zole... g.gif

Kaip tik as tu didmiesciu nemaciau. Mes patys Rogoznica, o vazinejam i Sibenika (senamiestis cia Unesco paveldas vertas demesio), aplink KRK parka. Jokiu didmiesciu unsure.gif Net i Splita nenorejau nono2.gif
Atsakyti

Nuo varšuvos į viršų link piotrkov tribunalskij, katowice. Lenkijoj buvo per tuos kamscius +38. Meldžiaus kad auto atlaikytų tą stumk trauk 6 h. O kai sustojom vienoj vietoj tai kaip įkalti. Nei įtuliką nnieko. Ragas. Paskui nakti gavom tokių žaibų ir audros kokių nesu niekad mačius. Užtat ryte atsikėlus +16 oras puikus važiavimui. 

Na ką. Mums liko 425 km iki atostogų. Keliam ir minsim toliau :)

Atsakyti

Jus turbut tik po ispuoseletas puritoniskasias E salis vazinejat. As tokia pat sukrėsta buvau juodkalnijoj. Buvo sumoketa už viešbutį todėl negalėjom išvažiuot. Ir niekur po ten nevažinėjom. Baisu. Purvas ir šiukšlės. Šūdai jūroj plūduriuoja. Man buvo šokas baisus ir sugadintos atostogos. Užtat varėm namo vėl atgal pro kroatiją kad galėtumėm dūšią atgaut. Splite vakarienavom. Nuotaiką pasikėlėm. 

Atsakyti
QUOTE(JMD @ 2017 08 13, 08:05)
<p>Nuo varšuvos į viršų link piotrkov tribunalskij, katowice. Lenkijoj buvo per tuos kamscius +38. Meldžiaus kad auto atlaikytų tą stumk trauk 6 h. O kai sustojom vienoj vietoj tai kaip įkalti. Nei įtuliką nnieko. Ragas. Paskui nakti gavom tokių žaibų ir audros kokių nesu niekad mačius. Užtat ryte atsikėlus +16 oras puikus važiavimui. </p><p>Na ką. Mums liko 425 km iki atostogų. Keliam ir minsim toliau smile.gif</p>

Aciu uz pasidalinima 4u.gif Gal tiesiog sutapo, kad visi isvazinejo? Ar ten kokie dideli kelio darbai?
Atsakyti

Man rodos pas lenka irgi 15 diena išeiginė tai pjovė visi 38 milijonai į savo chutorus kokius nors ar prie balos kokios nors. Nes tie +38 patikėkit tikrai žudė. 

Atsakyti