QUOTE(debesiux @ 2017 08 03, 11:33)
Į Veneciją geriau plaukti keltu ar važiuoti savo automobiliu? Ir ką pačioje Venecijoje verta nuveikti? Gal kas pasidalintų patirtimi
Mes važiavome automobiliu, nes nuo Kroatijos apie 250 km.Automobilį statėme aikštelėje po stogu (neprikaista automobilis) diena kainavo 26 eurus (nepriklausomai kiek stovėsite- imama už dieną)
Mokamas Italijoje kelių mokestis 10,80 eur. atkarpa iki Venecijos.Taip pat Slovėnijos gabaliukas yra, tai jei važiuojant pirkote vinjete 7 dienoms ir patenkate pagal laiką įvertinkite tai, nes taip pat kainuoja 15 eur. kelias nelabai koks, ne autostrada nepamenu , bet gal kokie 40 km., aišku kuras ir nepriklausomybė kada norite, tada nuvyksite ir gryšite.
Tada įvertinkite kiek keltas kainuoja.Tada nereikia patiems važiuoti. Bet laikas ribotas.
Venecijoje būtinai nusipirkite žemėlapį, nes vistiek pasiklysite
O kartą gyvenime, jei nebuvote, tikrai verta... Mes iki Morkaus aikštės plaukėme Grand kanalu jų vadinamu vandens autobusu
21,50 ar 22,50 mokėjome už 3 asmenis.Įspūdinga gatvė , kanalas, o atgalios iki parkingo ėjome pėsčiomis.
Gondola neplaukėme, nes kaina didelė ir matai tą patį , ką su tuo autobusu.
pasikaitykite apie Veneciją daug info yra internete.
Pirkau murano stiklo papuošalus, man gražūs
, gražių kaukių matėme vitrinose , siauros gatvelės, jaukios parduotuvėlės, labai skanūs ledai, ypač man mėtų skonio
Apie Morkaus aikštę tai išvis patyliu, tokios niekur nėra ir kanalų niekur nėra, nesvarbu, kad šalutiniai nekaip kvepia
Gand kanalas tai nieko
Architektūra visa, na žodžiu reikia patiems pamatyti.
Ai dar sako įspūdingai ir nejaukiai atrodo vakare sala- kapines, bet mums jau laiko neužteko.
Dar patarimas (čia mano asmeninė nuomonė) nevalgyti restoranuose, nes maistas nekažką o kaina didelė. Jau geriau už 3-4 eur nusipirkti picą ir suvalgyti ant suoliuko.Nesistengia jie su maistu ten.