Įkraunama...
Įkraunama...

Kroatija

QUOTE(Aimeja @ 2017 07 11, 15:47)
Taigi ne apie tave ir tavo norus kalba buvo ar mane. Žmogus parašė, kad nori be vaikų pakeliauti dviese, biudžetas ribotas, laikas irgi. Ką galima siūlyti? Ai nevažiuokit, nes pinigų per mažai, laikas per trumpas, o ir miegoti automobilyje kol nuvažiuos labai blogai. Aš taip nemanau. Jei yra noro, sveikatos, jauni, be vaikų tikrai galima ir paprasčiau, sutaupytų vien kokius 80 eurų maistui. Ir jei man reikėtų rinktis jų padėtyje  ar mūsų Baltija, ar kelionė į Kroatiją per tas 7-8 dienas,  tegul ir pasnaudžiant kelionės metu mašinoje kol nuvyks, rinkčiausi Kroatiją. Pernai jaunimo kompanija, trys poros, pasiėmė autobusiuką ir keliavo po Kroatiją, kambarius rado, viską aplankė, pakeliui miegojo autobusiuke, pripučiamus čiužinius kažkaip ten tiesė, kai nori, tai ir gali. Juk nesiūliau pav. Flight, nes pas ją situacija kita.

tamsta nesupranti. As is savo varpines parasiau. Jei teturiu tik tiek pinigu, tada varau kitur, nes niekada nerizikuociau su keliais simtais euru varyt tiek tukstanciu km, miegot masinoj trilinka susilenkus.
Tu parasei is savo varpines. kaip cia viskas ciki bari. diskutuojam gi. Zmogus ne vienos nuomones klausia. O jau galutines rizikas isivertins ir isvadas pasidarys pats.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JMD: 11 liepos 2017 - 15:05
QUOTE(sena pažįstama @ 2017 07 11, 14:28)
Lengvoji mašina+namelis priekaba tikrai nereikia mokėti brangiau, nei lengvasis automobilis+stogo bagažinė arba mikroautobusiukas mirksiukas.gif Pusę Europos išmaišėm su mašina+nameliu, niekur nemokėjom už kelius daugiau, nei reikėjo.

Su visa kuo daugiau irgi sutinku, tiesos tikrai yra drinks_cheers.gif

Tikrai reikia brangiau moket uz kelius pvz Kroatijoj. Su priekaba jau kita kategorija nei tik lengvoji ax.gif
Atsakyti
Nu, moteros, tik nesipykim biggrin.gif Visos esat teisios, o jau kiekvienas renkasi pagal save. drinks_cheers.gif
Prisimenu, kaip viena forumo dalyvė "našarom" gavo atostogas 9 dienas, susimetė daiktus į automobilį, dyzelis, tiesa, "žalias" buvo, nežinau, kiek ten kanistrų jie pasiėmė. Mašina universalas, tai iškart pasiklojo čiužinius joje ir išvarė į...nepatikėsit-Graikiją bigsmile.gif Taip taip, aplankyti Graikiją, Atėnus. Miegojo mašinoje po 4 valandas, kol nuvyko, nes vis tik kelionė tolima, daug toliau, nei Kroatija. Apkeliavo visą Graikiją, kažkur stojo valgyti, kažkur pakako Macdonaldo maisto, kažkur užsuko pas kaimiečius pabendrauti. Miegodavo ant jūros kranto, kokioje aikštelėje mašinoje. Sykį, sakė, prie vieno ūkininko tvoros biggrin.gif Tai tas pasigailėjo, pamatė, kad turistai nepiktybiniai, o ir lietuviai tokie nematyti, juk 'Lietuva-tai rusai, o sostinė Ryga" biggrin.gif Susimylėjo ir priėmė nemokamai glaustis bent jau ūkio teritorijoje, nusiprausti, pigiai pavalgyti(kadangi forumietė pati ūkiūninkė, tai tą ūkininką pavaišino namine lietuviška dešra, namine duona, trejomis devyneriomis, žodžiu, susidraugavo biggrin.gif ). Daug pamatė, prisifotografavo ir pateikė mums suvestinė, kad kelionė jiems dviem kainavo...1600 litų! O tai 550 eurų kažkur. Primenu, kad nakvynė nekainavo, maistas naminis ir lenkiškas daugumoj, dyzelis "žalias", t.y. pigesnis, kaip ūkininkams.

Žodžiu, tik noro reikia, visa kita įveikiama. Tiesa, pamiršau paminėti, kad tai forumietei buvo nei daug, nei mažai-47 metai. ax.gif
Atsakyti
Va čia tai ekspromtas!!
Beje, man atrodo, kad Graikija net pigiau nei Kroatija. Bent jau mes, planuodami šiųmetinę kelionę kaip tik į GR-į kurią neišvykome- susidsrėme tokią nuomonę.
Atsakyti
QUOTE(FLight @ 2017 07 11, 16:57)
Va čia tai ekspromtas!!
Beje, man atrodo, kad Graikija net pigiau nei Kroatija. Bent jau mes, planuodami šiųmetinę kelionę kaip tik į GR-į kurią neišvykome- susidsrėme tokią nuomonę.

Drąsūs! biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(FLight @ 2017 07 11, 15:00)
O gal mesteltumėt kokių kaimukų netoli jūros šiaurėje pavadinimus - kuriuose būtų kiek įmanoma mažiau minios, ramu?

Paieškokite KRK saloje, ten yra kaimukų ir miestukų ir apartamentų.Poilsiavome šiemet. Tik vienintelis minusas ten, kad visi apartamentai ant kalno o jūra apačioje ir atstumas 500 m. su mažais vaikais tai oi kaip reiškia kopti į kalną ir dar su manta.O laisvi apartamentai būna apie 700 m iki 1 km nuo jūros.
Galima važiuoti su auto, bet didesniuose miestukuose parkingas mokamas apie 10 kun 1 val.Kai kuriuose kaimukuose nemakamos aikštelės.
Pažiūrėkite Čizici kaimelis, ten nemokama aikštelė, apartamentai eina įkalną.Šilo kaimelis Baška miestelis, smėlio paplūdimys, bet daug žmonių ir toli iki jūros, ten žmonės auto važiuoja, bet parkingas mokamas, tad reikia pasiskaičiuoti.Punatas analogiškas variantas.
Papildyta:
QUOTE(enura @ 2017 07 11, 17:31)
Tikrai reikia brangiau moket uz kelius pvz Kroatijoj. Su priekaba jau kita kategorija nei tik lengvoji  ax.gif

Su priekaba gal ir skiriasi, bet su autokemperiu, tai tiek pat. Pernai važiavom kemperiu, šiemet savo auto, tai keliai tiek pat kainuoja.
Palyginimui pernai su kemperiu išleidome 2300 iš jų 960 kemperio nuoma, važiavome 12 dienų, savo auto 10 dienų išleidome 1100.Aišku, turint savo kemperį, tas pat gaunasi.
Kemperiu daug daugiau aplankėme, daug daugiau pamatėme, visą Kroatiją pravažiavome ir kempingai visi labai gražiose vietose, ant jūros kranto, niekur nereikia kopti.Ir visada būna vietų, nieko nereikia rezervuotis, patiko, gali likti ir sekančiai nakčiai.Tu esi mobilus, judi kur nori, sustoji kur nori.
Su savo auto daugiau būni vienoje vietoje ir pakeliui dar kažką pamatai.Iš KRK salos važiavome į Veneciją, o daugiau visą salą apmaišėme.Daugiau buvo poilsinė kelionė.
Man asmeniškai labiau patiko pernykštė kemperinė kelionė.
Atsakyti
QUOTE(enura @ 2017 07 11, 15:11)
Jeigu savo namuka turesit tada gal apsimoka. Mes nuomavomes vienais metais. Tai mums isejo brangiau nei tik kai i apartamentus vaziavom. Nakvyne +/- panasiai gaunasi ar apartamentai, ar nuoma+nakvyne kempinge, o vat kuro zymiai daugiau surijo, ir uz kelius brangiau reikejo moketi, ir vaziavimas tikrai ilgesnis gavosi. Didziausias pliusas kad su tarpinem nakvynem nebuvo problemos, o daugiau tai nelabai izvelgiau...  4u.gif

Aš kalbu ne apie namuką priekabą, o apie kemperį . Tai jis kuro nesunaudoja daugiau, kelione neprailgėja, autostrada važiuoji 130 kaip su automobiliu, gal tik problema į miestus didesnius važiuoti.Vasara ir taip į miestus nelabai traukia, nes karšta smile.gif
Bet nusistatai navigaciją pvz. Kroatijoje į kempingą, o iki jų visada vokiečiams padarytas geras privažiavimas.Dubrovnike nuo kempingo į senamiestį autobusai kas 10 min kursuoja.Jokių problemų.
Tempiant namelį, gal ir taip, prailgėja.
Ir dar didelis pliusas kemperiu, kad daiktai visada su savimi, išvažiuojant susikrauni, gryžtant išsikrauni smile.gif
Vokiečiai, italai, austrai, belgai tik taip ir keliauja po europą, tik aišku jie savo kemperius turi...
Atsakyti
QUOTE(amir @ 2017 07 11, 21:01)
Aš kalbu ne apie namuką priekabą, o apie kemperį . Tai jis kuro nesunaudoja daugiau, kelione neprailgėja, autostrada važiuoji 130 kaip su automobiliu, gal tik problema į miestus didesnius važiuoti.Vasara ir taip į miestus nelabai traukia, nes karšta smile.gif
Bet nusistatai navigaciją pvz. Kroatijoje į kempingą, o iki jų visada vokiečiams padarytas geras privažiavimas.Dubrovnike nuo kempingo į senamiestį autobusai kas 10 min kursuoja.Jokių problemų.
Tempiant namelį, gal ir taip, prailgėja.
Ir dar didelis pliusas kemperiu, kad daiktai visada su savimi, išvažiuojant susikrauni, gryžtant išsikrauni smile.gif
Vokiečiai, italai, austrai, belgai tik taip ir keliauja po europą, tik aišku jie savo kemperius turi...

Man tai kazkaip atrodo, kad ir kemperis daugiau ryja kuro, bet nesigincysiu, nes ziurint su kuo lygini. Priekaba tuo gerai, kad atsikabini ir vaziuoji su masina kur nori, nereik su visu namu grustis visur biggrin.gif as tai be miestu negaliu, man aktualu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(enura @ 2017 07 11, 22:14)
Man tai kazkaip atrodo, kad ir kemperis daugiau ryja kuro, bet nesigincysiu, nes ziurint su kuo lygini. Priekaba tuo gerai, kad atsikabini ir vaziuoji su masina kur nori, nereik su visu namu grustis visur  biggrin.gif as tai be miestu negaliu, man aktualu  ax.gif

Tai sakau, pasistatai kempinge kemperį ir važiuoji miesto transportu, taip mes darėme Dubrovnike ir Spite.
Čia priklauso, kas ką mėgsta, mane daugiau domina gamtos reiškiniai, ežerai, kriokliai urvai kalnai ir pan.
Vasarą į sostines pvz nenoriu, sakau senatvėje darysime turne po Europos sostines rudeniais ar pavasariais.
Neperšu savo nuomonės, čia kaip sakoma kas kam.
Kuro šiek tiek daugiau, bet neesmingai pius minus apie 100 eur skirtumas 5000 km.

Prieš tai rašiusių klausimui dėl 700 biudžeto, atsakyčiau, kad įmanoma, viskas įmanoma (aš išsiversčiau ) Tik reikia vistiek prisimesti šiokį tokį planą. Nuomotis apartamentus kokiame kaimelyje toliau nuo jūros, važiuoti su auto iki jos (į nemokamą aikštelę), maistą pirkti prekybos centre ir gamintis, pvz pusfabrikačius, kuriuos beliks tik pasišildyti.Važiuoti nemokamais keliais (tik ilgiau truks)
KRK saloje galima išsiversti, yra nedidelių kaimelių, nemokamų aikštelių, prekybos centras Konzum, kainos nesikandžioja, panašu kaip LT
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amir: 11 liepos 2017 - 20:36
QUOTE(amir @ 2017 07 11, 21:29)
prekybos centras Konzum

Prisiminiau gi kad skaiciau, kad Konzumas pas juos ant bankroto ribos. Turbut valstybe prie gelbejimo prisides, nes cia jau nacionaline tragedija jiems, kaip pas mus maxima bankrutuotu, tai kiek zmoniu nukentetu... tiekejai, darbuotojai ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(JMD @ 2017 07 11, 08:25)
As labai pavargciau, 3/4 bus automobilyje  unsure.gif

Liepos 28 grizus pasakysiu savo busena biggrin.gif
Si karta kelione ir nera visai poilsine suplanuota, tai, be abejo, nesitikiu to paties, kaip kad po savaites Turkijoje ar Tenerifeje. Labai apsilankymo Postojnos urvuose, Dubrovnike laukiu. SAULES ir silumos labiausiai noriu biggrin.gif Plitvicai kazkodel is anksto ne koki nusiteikima turiu, Budapeste, Vienoj, Venecijoj buve, tad tik svarbiausius objektus parodyt nebuvusiai kompanijos daliai friends.gif

Atsakyti
QUOTE(simasta @ 2017 07 11, 22:51)
Liepos 28 grizus pasakysiu savo busena  biggrin.gif
Si karta kelione ir nera visai poilsine suplanuota, tai, be abejo, nesitikiu to paties, kaip kad po savaites Turkijoje ar Tenerifeje. Labai apsilankymo Postojnos urvuose, Dubrovnike laukiu. SAULES ir silumos labiausiai noriu  biggrin.gif  Plitvicai kazkodel is anksto ne koki nusiteikima turiu, Budapeste, Vienoj, Venecijoj buve, tad tik svarbiausius objektus parodyt nebuvusiai kompanijos daliai  friends.gif

Ok biggrin.gif mes praėjusį kartą varėm taip. Tai kai prisimenu kad daiktus išpakuoju po kelių dienų viską atgal, pervažiuojam vėl išpakuoju supakuoju - net purto. Todėl šiemet sakiau psio. 15 dienų jokių kraustymusi. Kategoriškai biggrin.gif vaikas klenčina kad dviračius pasiimtume. Bet sakiau aš nugaišiu su tom dvyrkom prie +30 bemindama biggrin.gif o ir bijau, kad su visa Thule man jų kur nors nenukabintų biggrin.gif
Aš norėčiau pakeliui aplankyt Krokuvą šį kartą ir Vieną. Vienoje buvau prieš 20 metų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JMD: 11 liepos 2017 - 22:14