Įkraunama...
Įkraunama...

Kroatija

QUOTE(JMD @ 2017 07 11, 12:20)
turi 3-4 dienas maximum ir dar tavziaves ieskai kur gyvent? miegot masinoj atmynes sitiek tukstanciu km? kancia o ne atostogos biggrin.gif

Tai jūs neieškokite. mirksiukas.gif Patarimas duodamas tiems, kas labai nori važiuoti, o taupo pinigus ir laiką.
Žmonės miega visur- mašinose, palapinėse ir neverkia.
O šiaip nejaugi jūs manote, kad jei būtų taip sunku rasti, tai mes nebūtume kitus kartus rezervavę, matyt radome lengvai, nelakstėme. smile.gif
Atsakyti
Mes, kadangi jau ne jaunuoliai ir su vaikais, nei mašinoje, nei palapinėje nakvoti neketiname. Kroatijoje reikėtų numerio su virtuvėle ir tubūt kondicionieriumi, atstumas iki jūros nėra labai svarbus, nebent ten sudėtinga iki jūros privažiuoti mašina (nėra parkavimo vietų, labai brangu parkuoti ir pan).

Ech, nesumąstom, kur čia ne taip toli palėkus, kad nebūtų šalta ir nelytų...
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2017 07 11, 12:29)
Kai klausiau draugų, poilsiaujančių Kroatijoje 5 metus iš eilės, ar reikia rezervuoti, ar galiu važiuoti "na ura", atsakė, kad vaikai dideli, ne naujagimiai, nebūtina veržtis į didmiesčius, o kaimeliuose palei jūrą kas antro namo užrašyta "rent". Na pas vieną negausite, pas antrą, o pas trečią-be problemos mirksiukas.gif Ir patarė ieškotis ne visai prie jūros, bet koks 500-800 metrų nuo jūros, sakė, kokių tik nori, nes dauguma veržiasi, kad pro langus jūra matytųsi, tai turtuoliai italai ar vokiečiai išperka tuos apartamentus.

Draugai sakė tiesą. smile.gif Problemų gal kilo daugiau, kai buvome Breloje. O visur kitur tai panašiai kaip sakė draugai. Ne pas vienus, tai pas kitus. Praktiškai kaip Palangoje, visi namai nuomojami. Ir nebūtinai toliau nuo jūros, mes tik vieną kartą gyvenom toliau nuo jūros, visus kartus matėm jūrą iš balkono. Kai vaikai nemaži, daug lengviau. Tu esi gi patyrus keliautoja, susitvarkysi tikrai. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2017 07 11, 11:38)
Draugai sakė tiesą. smile.gif  Problemų gal kilo daugiau, kai buvome Breloje. O visur kitur tai panašiai kaip sakė draugai. Ne pas vienus, tai pas kitus. Praktiškai kaip Palangoje, visi namai nuomojami. Ir nebūtinai toliau nuo jūros, mes tik vieną kartą gyvenom toliau nuo jūros, visus kartus matėm jūrą iš balkono. Kai vaikai nemaži, daug lengviau. Tu esi gi patyrus keliautoja, susitvarkysi tikrai.  mirksiukas.gif

Aš dėl savęs bei savo šeimynos nebijau biggrin.gif Mamą pirmą kartą vešiuosi, tai bijau dėl jos unsure.gif Žinot, kaip su tais senyvais žmonėmis...
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2017 07 11, 12:49)
Aš dėl savęs bei savo šeimynos nebijau biggrin.gif Mamą pirmą kartą vešiuosi, tai bijau dėl jos unsure.gif Žinot, kaip su tais senyvais žmonėmis...

A, tada suprantu, jau sunkiau. smile.gif Dar priklauso kurioje vietoje norėsit apsistoti.
Atsakyti
QUOTE(FLight @ 2017 07 11, 11:01)
Dar tarpinė nakvynė kaip minimum 80 eur (į abi puses)...

Labai taupant galima masinoj pasnaust pakeliui. Sitoj vietoj tikrai galima sutaupyt
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2017 07 11, 12:01)
A, tada suprantu, jau sunkiau.  smile.gif Dar priklauso kurioje vietoje norėsit apsistoti.

Bent pirmom naktims apsistoti šiaurinėj pusėj, kad ir patys kojas ištiestumėm, bei ji pailsėtų. Jos pagrindinis reikalavimas: šiltas oras, šilta jūra ir visi patogumai, kondicionierius tame tarpe biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(enura @ 2017 07 11, 12:21)
Labai taupant galima masinoj pasnaust pakeliui. Sitoj vietoj tikrai galima sutaupyt

Dviems be vaikų - be abejo. Ar su neišrankiais paaugliais. Pvz., mums su ką tik ką tik po ligos trimečiu? Tikrai ne...Bet mes šioje vietoje ir nesispaudžiam iki negalėjimo, suprantam, kad kainuos. Keliaujame mašina ne pirmi metai, yra patirtis ir daugmaž supratimas apie kelioninius finansus. Bet Kroatijoje nebuvę.

Mano klausimas buvo kitas - ar vietoje įmanoma ką nors padoraus (tarkim, numerį su virtuvėle) surasti iki 60 eur/para šeimai. Už 100 eur/para tikiu, kad visados bus, bet tokios kainos mums jau per brangios.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FLight: 11 liepos 2017 - 11:32
QUOTE(JMD @ 2017 07 11, 11:20)
200 e kurui? juokaujat, nebent masina srebia vos 3 l/100 km smile.gif

Jeigu su dujom tai gal +/- ir realu hmm.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2017 07 11, 13:29)
Bent pirmom naktims apsistoti šiaurinėj pusėj, kad ir patys kojas ištiestumėm, bei ji pailsėtų. Jos pagrindinis reikalavimas: šiltas oras, šilta jūra ir visi patogumai, kondicionierius tame tarpe biggrin.gif

Manau, kad šiaurinėje pusėje daugiau betono paplūdimiai, uolos, dideli akmenys, bent jau man taip pasirodė, tai ar mamai patiks? Man asmeniškai labai nepatiko. Piečiau žymiai geriau. Ir pakrantės, ir jūra šiltesnė, ir vaizdai. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(FLight @ 2017 07 11, 12:30)
Mano klausimas buvo kitas - ar vietoje įmanoma ką nors padoraus (tarkim, numerį su virtuvėle) surasti iki 60 eur/para šeimai. Už 100 eur/para tikiu, kad visados bus, bet tokios kainos mums jau per brangios.

Imanoma, bus toliau nuo juros arba pvz i kalniuka apartamentai. Atrodo kad baika, bet kai vidurdieni prie 35-40 laipsniu karscio plius su pliazo amunicija rankose tai nelabai dziugina... del to visi ir ima kuo arciau juros. Bet pernai kai ziurejau tai toliau nuo juros dar buvo imanoma rast variantu tikrai, tik gali buti jau apie 1 km iki juros...
Papildyta:
QUOTE(JMD @ 2017 07 11, 11:20)
turi 3-4 dienas maximum ir dar tavziaves ieskai kur gyvent? miegot masinoj atmynes sitiek tukstanciu km? kancia o ne atostogos biggrin.gif

Prisimink jaunyste biggrin.gif dabar ir man jau komforto norisi, bet turint daug noro ir ribota biudzeta galima ir pakenteti biggrin.gif fizinis nuovargis bus, bet gal ispudziai atpirks

Dar pagalvojau, tai su ribotu biudzetu sudetinga bus. Kroatija tikrai nera pigi salis. Net ir paciam gaminantis maista nebus labai pigu. Kainos kaip Vilniuj turbut panasiai. Nebent sedet tik ant bulviu ir makaronu biggrin.gif Realus variantas pigiau pabut Kroatijoj tik kempinge su palapine 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo enura: 11 liepos 2017 - 11:54
QUOTE(FLight @ 2017 07 11, 12:30)

Draugai sakė, kad brangiausi jų apartamentai 6 žmonėms buvo 65 eurai(trijų kambarių butas su 6 miegamom vietom, su kondicionieriu, virykle, visais patogumais, net, sakė, labai faini šeimininkai buvo, kas vakarą vynu vaišino) 4u.gif 4 žmonėms gaudavo ir po 45, ir po 50 eurų. Iki jūros buvo 500 metrai. Tiesa, ant kalvos. Nulipti lengvai, užlipti-tekdavo pavargti.
Papildyta:
QUOTE(Aimeja @ 2017 07 11, 12:43)
Manau, kad šiaurinėje pusėje daugiau betono paplūdimiai, uolos, dideli akmenys,  bent jau man taip pasirodė,  tai ar mamai patiks? Man asmeniškai labai nepatiko. Piečiau žymiai geriau. Ir pakrantės, ir jūra šiltesnė, ir vaizdai.  4u.gif

Draugė minėjo, kad prie Rijekos paplūdimiai akmenuoti, bet smulkių akmenukų. Batai reikalingi.
Aš kai nebuvus, tai nelabai įsivaizduoju... unsure.gif
Atsakyti