Įkraunama...
Įkraunama...

Kroatija

QUOTE(Gandre* @ 2017 06 02, 09:20)
Sveikos,

musu kelione suplanuota po savaites.

Marsrutas ilgas, po 2/3 dienas keliose vietose. Vykstame su vaikais beveik 6 ir 8 metai. Klausimas iskilo del Plitvicos ir Krka parku. doh.gif  Planavome i Plitvicos parka gryztant vaziuoti, bet dabar mane subalamutino bendradarbe, kad Krka daug graziau ir smagiau, ir arba abu arba Krka lankyt reiki. hmm.gif Sake kriokliai Krka grazesni didesni, galima maudytis, ne tiek daug kelio, Plitvicoj pavargsim labai ir t.t.
Ka patartumet, kurios buve?  4u.gif

as ir siuo klausimu dvejojau, bet galiausiai i Plitvicas vaziuosim. labai daug skirtingu nuomoniu buvo, kur graziau.
papasakokit po to, ka issirinkote ir kokie ispudziai smile.gif
Atsakyti

Man tai Plitvicos 1 vieta. Man patinka vaikščioti, patinka gamta. Krk tai trumpam, dvi val max

Atsakyti
QUOTE(Gandre* @ 2017 06 02, 09:20)
Sveikos,

musu kelione suplanuota po savaites.

Marsrutas ilgas, po 2/3 dienas keliose vietose. Vykstame su vaikais beveik 6 ir 8 metai. Klausimas iskilo del Plitvicos ir Krka parku. doh.gif  Planavome i Plitvicos parka gryztant vaziuoti, bet dabar mane subalamutino bendradarbe, kad Krka daug graziau ir smagiau, ir arba abu arba Krka lankyt reiki. hmm.gif Sake kriokliai Krka grazesni didesni, galima maudytis, ne tiek daug kelio, Plitvicoj pavargsim labai ir t.t.
Ka patartumet, kurios buve?  4u.gif

Mane pernai sitas klausimas kankino. Krkoj jau buvom buve, dvejojau ar verta i Plitvicas dar vaziuoti. Vaziavom. Nesigailiu tikrai. Plitvicose vaizdai tikrai ispudingesni, spalvos kokios wub.gif su Krka siuo atzvilgiu ner ka lyginti tikrai. Vaziavom is pacio ryto, kol dar nebuvo labai karsta, plius marsrutas buvo nuo kalniuko leistis (aukstutiniuose ezeruose) tai tikrai nepavargom. Tik jau finale Zemutiniuose uzlipom tokiu urvu i virsu, tai ten jau buvom liezuvius iskise, bet panorama is virsaus labai grazi, tai viska atpirko. O paskui i autobusiuka-traukinuka ir i masina. Praleidom gera pusdieni.
O Krkoj, kaip jau minejau vaizdu tokiu nebus. Irgi savotiskai grazu, ejimo maziau ir tikrai labiau patiks vaikams, nes ten galima maudytis. Cia man vienintelis Krkos privalumas. Nors tos maudynes tai irgi su ekstrymu... ten dideliu akmenu pilna, jie slidus, srove nuo krioklio pakankamai stipri, siek tiek nesa. Tai arciau to krioklio reikia pusiau plaukt pusiau eit, nes galima netgi susizeist. ir vezlio greiciu gaunasi judejimas. Reikia vandens batu. Ir nera kur persirengti visai. Bet po pasivaiksciojimo kaitroj, tai atsigaivinti malonu. Ten uztenka poros valandu maximum, jeigu neplaukti i salas, o tik kriokliai + maudynes.
Mano ispudziai tokie, gal pades apsispresti 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(amir @ 2017 06 02, 08:14)
O apie ožkų sūrį kalbat merginos?

tas kietasis Pago (pazski) tai man rodos aviu g.gif jeigu neklystu rolleyes.gif
O vat tas stebuklingo skonio minkstas apie kuri JMD kalba tai nezinom is ko ir koks biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gandre* @ 2017 06 02, 11:20)
Klausimas iskilo del Plitvicos ir Krka parku. :
Ka patartumet, kurios buve?   4u.gif

Jei yra laiko, tai verta abiejuose apsilankyti. Pernai buvome abiejuose. Kiekvienas turi savo grožio ir žavesio.Plitvicose su vaikais reikėtų imti trumpą maršrutą, nes ėjimo daug. Bet nežinau ar trumpas yra aukštyn ar žemyn. Mes ėjome H maršrutu (vidutinis), tai jis leidosi žemyn, tik pabaigoje užlipti reikia į kalniuką, bet vaizdas tikrai viską atperka.Spalvos keičiasi, nerealu.
Tik eikit iš ryto kuo anksčiau, nes po to pilna japonų, vos eina takeliu prasilenkti smile.gif

Krka irgi savotiškai gražūs kriokliai. Ten galima išsipirkti visai dienai bilietą ir nuplaukti iš Skradino iki pagrindinio krioklio o po to iki kitų dviejų ir Bornumo galima nuvažiuoti su auto,galioja tas pats bilietas visam parkui 50 ha berods.Man tai pat paliko įspūdį, nors yra, kam nepatinka.

Pernai buvau aprašiusi išsamiai abu parkus ir buvau Krka žemėlapiuką įdėjusi. Jei netingite, paskaitykite.Abu parkai turi savo žavesio.Tai kaip sakoma skonio reikalas, kur skonyje draugų nėra...
Papildyta:
QUOTE(enura @ 2017 06 02, 13:12)
tas kietasis Pago (pazski) tai man rodos aviu  g.gif jeigu neklystu  rolleyes.gif
O vat tas stebuklingo skonio minkstas apie kuri JMD kalba tai nezinom is ko ir koks  biggrin.gif

avienos negaliu valgyti ir avienos sūrio, man jų yra specifinis kvapas, nieko negaliu padaryti, o sūrius labai mėgstu unsure.gif

tai vat galvoju, gal be avienos yra dar kokių?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amir: 02 birželio 2017 - 12:01

Dekui uz nuomones :4u:  Perskaiciau foruma visa :)

Panasu, kad Plitvicos parkai bus aplanlyti vaziuojant atgal kaip ir planuota, o kai vaziuosim pirmyn, jeigu bus patogu, galbut uzsuksim ir i Krka  :rolleyes:

Atsakyti
QUOTE(amir @ 2017 06 02, 12:01)
avienos negaliu valgyti ir avienos sūrio, man jų yra specifinis kvapas, nieko negaliu padaryti, o sūrius labai mėgstu unsure.gif

tai vat galvoju, gal be avienos yra dar kokių?

Net pasitikslinau, tikrai aviu:
Pag cheese or Pag Island cheese is a Croatian variety of hard, distinctively flavored sheep milk cheese originating from the Adriatic island of Pag.

Man aviena irgi smirda unsure.gif bet jeigu tinkamai paruosta tai nelieka to kvapo. O suris tai net nepastebejau, man nesmirda biggrin.gif
Atsakyti
As dar pridesiu, kad Plitvicose visai nepavargau, nors prabuvom gal 4 val. -vaizdai viska atperka ir mielai sugrizciau. Be to, kopimo ten tkrai nedaug, lengvas pasivaiksciojimas
Atsakyti
Sveiki visi,
Planuoju ir aš šeimos atostogas po Kroatiją. Gal kas žinot, ar realu iki pietų (14-15val) apžiūrėjus Plitvicos ežerus spėti nuvažiuoti iki Karlobago (Adrijos pakrantėj) per Velebito kalnus. Atstumas pažiūrėjau yra apie 90km, bet kaip per kalnus , tai labai vingiuotas. Kaip suprantu važiavimo greito nebus.
Atsakyti
Sveikutės, keliauninkės. ax.gif Matau, kad visos keliaujate savo transportu, o mes ruošiamės su kelionių agentūra į Trogirą. Yra daug paslaugų, kurias vėliau galėsiu arba pirkti, arba ne. Gal galite patarti, ką rinktis? Pvz. Zadaras ir Krko nacionalinis parkas, Splitas, raftingas Omiše (gal kas plaukėte?), plaukimas laiveliu Adrijos jūra ir žuvies piknikas. Gal viską imti negalvojant? rolleyes.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(deltadu @ 2017 06 02, 19:09)
Sveikutės, keliauninkės. ax.gif Matau, kad visos keliaujate savo transportu, o mes ruošiamės su kelionių agentūra į Trogirą. Yra daug paslaugų, kurias vėliau galėsiu arba pirkti, arba ne. Gal galite patarti, ką rinktis? Pvz. Zadaras ir Krko nacionalinis parkas, Splitas,  raftingas Omiše (gal kas plaukėte?), plaukimas laiveliu Adrijos jūra ir žuvies piknikas. Gal viską imti negalvojant? rolleyes.gif  biggrin.gif

Aš imčiau viską biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(deltadu @ 2017 06 02, 17:09)
Sveikutės, keliauninkės. ax.gif Matau, kad visos keliaujate savo transportu, o mes ruošiamės su kelionių agentūra į Trogirą. Yra daug paslaugų, kurias vėliau galėsiu arba pirkti, arba ne. Gal galite patarti, ką rinktis? Pvz. Zadaras ir Krko nacionalinis parkas, Splitas,  raftingas Omiše (gal kas plaukėte?), plaukimas laiveliu Adrijos jūra ir žuvies piknikas. Gal viską imti negalvojant? rolleyes.gif  biggrin.gif

Kiek skaičiau, tai Splitas mažiausiai vertas dėmesio. Vietoj KRK labiau rinkciausiai Plitvicos ežerus.
Atsakyti
QUOTE(Darling @ 2017 06 02, 20:10)
Kiek skaičiau, tai Splitas mažiausiai vertas dėmesio. Vietoj KRK labiau rinkciausiai Plitvicos ežerus.

O man Spkitas patiko ir net labai rolleyes.gif
Atsakyti