Čekiją mes atradom šiemet kitokią. Maži miesteliai ir kaimukai. Taip pravažiuodavom ją ir baisėdavomės kokia nuobodi ir neįdomi. Bet va reikia nuklysti nuo magistralės..
Pirmą kartą mes vežėmės ir bulves, ir mėsą Antrą jau tik daržoves savo. Šiemet viską, išskyrus konservuotų burokėlių stiklainį ir agurkus kelis šaltibarščiam, pirkom Kroatijoje. Nieko tampyti nereikia, kaina net mažesnė kai ko. Ir paragauni daugiau vietinio maisto. O ir kai karšta tai nesinori labai rimtai valgyti.
QUOTE(madmuazele @ 2018 08 11, 23:03)
Čekiją mes atradom šiemet kitokią. Maži miesteliai ir kaimukai. Taip pravažiuodavom ją ir baisėdavomės kokia nuobodi ir neįdomi. Bet va reikia nuklysti nuo magistralės..
Pirmą kartą mes vežėmės ir bulves, ir mėsą Antrą jau tik daržoves savo. Šiemet viską, išskyrus konservuotų burokėlių stiklainį ir agurkus kelis šaltibarščiam, pirkom Kroatijoje. Nieko tampyti nereikia, kaina net mažesnė kai ko. Ir paragauni daugiau vietinio maisto. O ir kai karšta tai nesinori labai rimtai valgyti.
Pirmą kartą varėm, gailėjaus kad per mažai ėdalų prisidėjom. Antrą kart varėm, pusę bagažnyko ėdalų. Šiemet nulį. Nuvarėm į Tommy važiuojant namo, užpirkom valgymų, kažką Auchane PL, ir fermoj žuvų griebėm pakeliui. O pernai tuos savo atbulais dantim žiaumojom,nes vis kažko jų skanaus norėjos, tai galų gale su tom pačiom sosyskom dar ir namo grįžom.
Su estais pavakarojom fainei, bišk atvėso, iki +28 jau gyvent eina svečius tik su žuvim išprašėm mes gyvenam antram aukšte, tai draugeliai vynuogėm atvaro į mūsų nuo saulės uždengtą terasą ragas, nagli kaip tankai
Jo, katinai ten modistai, kudi ir tokiom pozom guli
Mes vezemes agurku, po to kai perskaiciau, kad Kroatijoj jie neskanus. O graudziausia, kad vengriskos desros, kur susipirkom atsargas, dabar jau baigem...nu tooookia skani
Mano vaikai karstyje nebent ledu su pica nori tai nieko imantraus gaminti ir neprireikia, o kadangi sunus is viso i zuvi ir juros gerybes net neziuri, tai ragaujam kavinet tokius reikalus. Kol kas is mano siemetiniu kelioniu Mallora, Kroatija ir Siaures Ispanija, skaniausios krevetes buvo Mallorkoj
Mes vezemes agurku, po to kai perskaiciau, kad Kroatijoj jie neskanus. O graudziausia, kad vengriskos desros, kur susipirkom atsargas, dabar jau baigem...nu tooookia skani
Mano vaikai karstyje nebent ledu su pica nori tai nieko imantraus gaminti ir neprireikia, o kadangi sunus is viso i zuvi ir juros gerybes net neziuri, tai ragaujam kavinet tokius reikalus. Kol kas is mano siemetiniu kelioniu Mallora, Kroatija ir Siaures Ispanija, skaniausios krevetes buvo Mallorkoj
Bijau kad kitąmet Kroatija vėl pasirinksime galiausiai Tik kitos vietos norėtųsi jau... Ir nors 1000 km arčiau būtų, tai ir porą kartų nulėktumėme.
Noriu figų. Šiemet nevalgėm.
Aš pati tai ten būdama tik arbūzą ir vynuoges valgyčiau.
QUOTE(madmuazele @ 2018 08 11, 23:42)
Bijau kad kitąmet Kroatija vėl pasirinksime galiausiai Tik kitos vietos norėtųsi jau... Ir nors 1000 km arčiau būtų, tai ir porą kartų nulėktumėme.
Va, būtų nors kiek arčiau.
Arbūzai užknistų jau kitą dieną.
Estai sakė irgi ko ne savaitę važiuoja bet kasmet čia pat jau ketvirtus metus
QUOTE(JMD @ 2018 08 12, 07:48)
Reiškia nereikia skųstis
Pas mus toks svecias kasryt Slovakijos Smokovece lanke. Pirma karta isgasdino kaip reikiant. Kepu blynus virtuvej ir ilenda grazuolis per terasa, antras aukstas katinam ne beda Nu skaniai blynu pakirto ta syki. Ir tada kiekvienus pusrycius jau ateidavo visas dvi savaites Net dukra pradejo anksti keltis ir "Murkio" laukt
QUOTE(EXTRAA @ 2018 08 12, 21:38)
Pas mus toks svecias kasryt Slovakijos Smokovece lanke. Pirma karta isgasdino kaip reikiant. Kepu blynus virtuvej ir ilenda grazuolis per terasa, antras aukstas katinam ne beda Nu skaniai blynu pakirto ta syki. Ir tada kiekvienus pusrycius jau ateidavo visas dvi savaites Net dukra pradejo anksti keltis ir "Murkio" laukt
Atšėrėt katiną kai reikals turbūt pažiūrėjau šiand jie dar po figą laipioja. Du kadrai pliam. Sugeba dar susipešt užsikorę ant medžio.
Buvom Trogire. Kanalas tikrai turi kvapą, bet tokį užsistovėjusio vandens ir dumblo. Šiukšlių niekur nemačiau. Ir dar.... kažkaip mažai žmonių palygint su praėjusiais kartais turguj nusipirkom arbūzą.... pliam ant savo galvos grįžom ir pusę sudorojom. Jau skonis bet nžn, dabar mirštu nes bloga ir nuo saldumo ir nuo kiekio
O pas mus arba jau sumilteje, arba tokie isbluke parduotuvej, visai nesinori arbuzu...paraset apie tuos, prisiminiau ir net seiletis emiau nuo skonio prisiminimu
QUOTE(Alchemie @ 2018 08 13, 21:37)
O pas mus arba jau sumilteje, arba tokie isbluke parduotuvej, visai nesinori arbuzu...paraset apie tuos, prisiminiau ir net seiletis emiau nuo skonio prisiminimu
Mes pardoj nusipirkom visiškai anemišką. Be sakonio. O vat turguj tai niam niam. Dabar likučius su slivovica dorojam labai gera zakuskė
Papildyta:
[
] o mes priesingai-parduotuvej pirkom zymiai skanesnius nei pas prekybininkus😁 apskritai,skaniausia parsivezem i namus😁 pirkom slovenu-austru pasienyje,sake serbiski👍👌 ziuriu i nuotraukas ir noriu atgal,nors Sveicarija dar labiau vilioja grizt nei Kroatija...😁 gyvenom Selineje-vakarus Zadare leisdavom,taip antrus metus is eiles pasyviaja kelioniu dali leidziam
QUOTE(Juritute @ 2018 08 14, 00:11)
<p>] o mes priesingai-parduotuvej pirkom zymiai skanesnius nei pas prekybininkus😁 apskritai,skaniausia parsivezem i namus😁 pirkom slovenu-austru pasienyje,sake serbiski👍👌 ziuriu i nuotraukas ir noriu atgal,nors Sveicarija dar labiau vilioja grizt nei Kroatija...😁 gyvenom Selineje-vakarus Zadare leisdavom,taip antrus metus is eiles pasyviaja kelioniu dali leidziam</p>
Mes ryt įZadara varom. Taip gerai miegojom, bet priešais stovinčioj jachtoj pergėrė žmonės ir sugalvojo, jog ir mes norim pašokt. Tai kai sulėkėm aplinkinių namų mamos kai užbaubėm bet išbudino ir kaip dabar užmigt