Įkraunama...
Įkraunama...

Kroatija

Mes tai rezervavomes tarpine nakvne Cekijoj netoli Brno is anksto. Ten pat ir grizdami apsistojom. Mums buvo pats tas, panasiai viduriukas kelio.
Atsakyti
QUOTE(EXTRAA @ 2018 08 08, 11:39)
Mes tai rezervavomes tarpine nakvne Cekijoj netoli Brno is anksto. Ten pat ir grizdami apsistojom. Mums buvo pats tas, panasiai viduriukas kelio.

Mes rezervavome į priekį važiuojant Mikulove (Čekija- Austrijos pasienis).
Atsakyti
Ačiū už pasidalijimą!

Aš galvoju irgi, kad idealiausia būtų pasiekti Čekijos - Austrijos sieną, nesiekiant Austrijos pernakvoti su mintim, kad Čekijoj pigiau ir tada jau važiuoti iki galutinio taško - Kaštela. Tik bijau rezervuoti, nes neįsivaizduoju kiek realiai nuvažiuosim.

Dar klausimas dėl vinječių. Vyras sako galima Lenkijos gale nusipirkt visų šalių mėnesio vinjetes vienoj vietoj ir ramu. Ar taip apsimoka? Kaip darot?
Atsakyti
QUOTE(agai @ 2018 08 08, 12:42)
Ačiū už pasidalijimą!

Aš galvoju irgi, kad idealiausia būtų pasiekti Čekijos - Austrijos sieną, nesiekiant Austrijos pernakvoti su mintim, kad Čekijoj pigiau ir tada jau važiuoti iki galutinio taško - Kaštela. Tik bijau rezervuoti, nes neįsivaizduoju kiek realiai nuvažiuosim.

Dar klausimas dėl vinječių. Vyras sako galima Lenkijos gale nusipirkt visų šalių mėnesio vinjetes vienoj vietoj ir ramu. Ar taip apsimoka? Kaip darot?

Pasigooglinkit kiek iki Mikulovo km. ir paskaičiuokit, ar realu įveikti.Googlas rodo maždaug kiek užtrunki+ pridedam dar remontams kokią valandą ir panašiai gaunasi.
Algal važiuodami rezervavom Ostrove, Lenkija.

Keliai apmokestinami skirtingai, tikrai neverta pirkti mėnesiui, reikia įsivertinti, kiek kiekvienoje šalyje užtruksite.
mes naudojam http://keliaujameaut...i-europoje.html

Papildyta:
QUOTE(amir @ 2018 08 08, 12:52)
Pasigooglinkit kiek iki Mikulovo km. ir paskaičiuokit, ar realu įveikti.Googlas rodo maždaug kiek užtrunki+ pridedam dar remontams kokią valandą ir panašiai gaunasi.
Algal važiuodami rezervavom Ostrove, Lenkija.

Keliai apmokestinami skirtingai, tikrai neverta pirkti mėnesiui, reikia įsivertinti, kiek kiekvienoje šalyje užtruksite.
mes naudojam http://keliaujameaut...i-europoje.html

dar naudinga žinoti kuro kainas, kelių eismo taisykles ir kitą info, yra puslapis keliaujantiems, įkeliu pvz Čekija

http://keliaujantiem...s/cekija-30/lt/
Atsakyti

Jeigu gerai pamenu tai pasieniuose parduoda ir gretimos salies vinjetes, pvz lenkuose- ceku, cekuose gali pirkt austru, bet vyras minejo kad truputi brangiau kainavo taip perkant  :4u: 

Atsakyti
Valgom. Iki Varšavos kokie 70 km. Viskas ok. Be kamščių. Varėm per bialystoką. Dar decathlone užpirkom visokių dalykų ir Auchane alaus biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JMD: 08 rugpjūčio 2018 - 12:43
QUOTE(agai @ 2018 08 08, 11:42)
Ačiū už pasidalijimą!

Na mes isvaziave pries 8:00, Mikulova pravaziavom apie 8 vakaro, kadangi sviesu, tai vaziavom toliau, nes norejom, kad kuo maziau km liktu iki vietos kita diena. Ziema visad liekam Mikulove, ten superinis viesbutis "Zamecek" su geru restoranu biggrin.gif ir siaip pravaziuojant galima sustot pavalgyt nes tiesiog ant pagrindinio kelio.
Atsakyti
Mes jau po atostogų Kroatijoje. Kelionė liepos 20d. - 31 d.
Važiavome per Slovakiją ir Vengriją. Išvažiavome visai vakare, kad per Lenkiją ramiai ir be kamščių pravažiuoti naktį. Taip ir pavyko. Tada Slovakija ir Vengrija. Išsimaudėme Balatono ežere ir nuvažiavome į nakvynės vietą už 40 km Nakvynė Vengrijoje
Nuo nakvynės vietos apie 40 km iki Kroatijos sienos. Užsukome į Plitvicos ežerus. ten buvo galybė žmonių, tai truputi nusivyliau jų tuo nacionaliniu parku, nes toje gražioje gamtoje norėjosi pabūti ramiau smile.gif Į pasivaikščiojimo pabaigą prapliupo lyti +18 C, tai permirkę iki triūsikų nulėkėm iki mašinos ir patraukėm į savo kelionės tikslą. Už kokių 70 km jau buvo +29 C ir giedras dangus smile.gif Nuvažiavome be jokių kamščių ir trukdžių.
Atostogavome 4 km iki Primošteno Dolac miestelyje. Apartamentai
Iki jūros 2-3 min. tik tiek, kad reikia pereiti per kelią. Labai tvarkingi apartamentai su diiideliu šaldytuvu, kas buvo labai aktualu. Turėjom visą kiemelį su vaizdu į jūrą be kitų poilsiautojų. Atidarai duris, guli lovoje ir matai jūrą ! Kiekvieną rytą važiuodavau į puikią kepyklėlę Primoštene šalia kurios buvo ir parduotuvė Studenac. Žodžiu nieko nepritrūkome. Prie jūros pora restoranėlių su nuostabiu, šviežiu ir labai skaniu maistu.
Po poros dienų nuvažiavome į Splitą. Niekas ten nepasiketę, tai pasivaikščiojom po senamiestį ir grįžom.
Vieną vakarą nuvažiavome į Primošteną, tai ten jau labiau Palanga: su gatvės prekybomis, galybe žmonių ir parkavimo problemomis verysad.gif Gražu pasi-iūrėti, pavaikščioti, bet pasidžiaugiau, kad mes vasarojame ramioje vietoje.
Grįžtant išvažiavome apie 15 val. užsukome į Šibeniką, o tada vėl pro Vengriją, Slovakiją į Krokuvą. Ten nakvynės vieta Krokuva
Nakvynės vieta šalia centrinės miesto aikštės, labai švaru ir tvarkinga. verta imti pusryčius už 3 Eur, nes pusryčiavome centrinėje miesto aikštėje, o pusryčiai buvo labai skanūs ir sotūs ! Sunkiau su automobilio parkavimu... Aplankėm Vavelio pilį, Aviacijos muziejų (beje pirmadieniais nedirba, o antradieniais nemokamai smile.gif O tada jau namo !

Atsakyti
Atgazavom į Bytomą. Satrtas buvo 6:50. Decathlonas + Auxhanas 1 h. Paskui 45 min pietūs ir 1 kart sysiot. Iš viso 830 km. Biški uodega buvo prieš varšuvą ir čenstochovą. Toliau nei už ką nebenorii važiuot. Noriu valgyt, alau, ir ištiest kojas. Nesuprantu kaip kiti nuvaro 1500 km, pakeliui dar viską apžiūri ir kaip agurčikai varo toliau biggrin.gif ar aš čia tokia ištižus biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JMD: 08 rugpjūčio 2018 - 18:43
QUOTE(special @ 2018 08 08, 09:53)
mes 1 d. iveikem 1400 km ir miegojom Slovenijoj Maribore, buvau uzsakius is anksto. Sakyciau 200 km per daug, bet kitu atveju butu reikejo stoti Austrijoj miegot, kur kainos uz nakvyne brangesnes biggrin.gif  Esu rezervavus viesbuti vaziuojant, tiesiog pavargom buvo 11 nakties, bet Austrijoje gana brangiai keturvietis gavosi apie 120 eur ir be pusryciu ir dar pusryciau vos ne 30 eur... 4u.gif
Papildyta:

kuo maziau kamsciu, lauksim reportazo LIVE biggrin.gif

Maždaug 70 km iki varšuvos yra dar tas remontas. Jis labai daug sutvarkytas palygint su pernai, visiškai nestovėjom, tik greitis ten apie 50-60 km/h. Iš tiesų nevažiuoji per 13 Marki šviesoforų, ore praskridom Varšuvą. Tik už Lodzės, kur prasidėjo autobane tie nenormalūs šviesoforai buvo stabtelima ir Čęnstochova nusprendė remontuot A1, tai sugaišom kažkur 20 min ir šiek tiek daugiau km nes apvažiuojam iš kitos pusės. Iš esmės kelias buvo superinis ir prisiminus kaip pernai aš 6 h važiavau 300 km, į viešbutį tame pačiame mieste atvariau 23:30 negyva, tai šiemet aš atskridau. Ir rekomenduoju nevažiuot per lomžą, o sukalt kelis papildomus km per bialystoką. Nerealiai gerai važiuot normailu keliu. Visgi. Ir žodž Žywiec valdo biggrin.gif
Atsakyti
Aš čia įlendu ir vėl noriu į Kroatiją... Pamerkti kojas į jūrą...

Dėl sustojimų... Neįsivaizduoju ir aš kaip greitai kiti nuvažiuoja. Mums tarpinė nakvynė Čekijoje būna. Išvykstam 4.00 val. - Mikulove ar kaip šiemet čia http://www.booking.com/Share-794zic, buvome apie 18 val.
Atgal nakvynė čia buvo http://www.booking.com/Share-JQ7fwY
Atsakyti
QUOTE(JMD @ 2018 08 08, 19:37)
Atgazavom į Bytomą. Satrtas buvo 6:50. Decathlonas + Auxhanas 1 h. Paskui 45 min pietūs ir 1 kart sysiot. Iš viso 830 km. Biški uodega buvo prieš varšuvą ir čenstochovą. Toliau nei už ką nebenorii važiuot. Noriu valgyt, alau, ir ištiest kojas. Nesuprantu kaip kiti nuvaro 1500 km, pakeliui dar viską apžiūri ir kaip agurčikai varo toliau  biggrin.gif ar aš čia tokia ištižus  biggrin.gif

Nu pas mus vaikai veikia kaip kokios furos limiteris biggrin.gif nors dideli, bet zinau, kad jei juos nuvarysim vaziavimu, tai i jokia kelione daugiau nevaziuos, delto planavau apie 600km per diena, vyras sake, kad lyg ir galetu daugiau, bet po 600km visai dziaugesi, kad jau gali islipti ir isgerti alaus ar vyno biggrin.gif
Atsakyti