Įkraunama...
Įkraunama...

Kroatija

QUOTE(abiga @ 2016 09 27, 19:41)
Nera labai jau pigi Kroatija, bet ir sakyciau, kad nedaug brangesne nei pas mus. Pigiau yra Juodkalnijoje (ir tai dabar ten tiek rusu, kad brangsta su kiekvienais metais), Albanija. Bet bent jau as tiek myliu Kroatija, kad vaziuociau ten turbut kasmet  4u.gif

na taip, kai buvom pirmą kartą 2009, tai tikrai pakankamai nebrangu buvo. vien būstas prie omišo, duče, kainavo 45 eu už du atskirus kambarius mums ir vaikams. dabar tokių kainų jau nerasta. bet nėra ko norėt-manau ir daugelio keliauninkų pajamos pakilo per tuos metus smile.gif
o juodkalnijoj būstas pernai kainavo panašiai kaip 2009 kroatijoj. o maistas pakankamai pigus-dėl pigumo dabar juodkalnijoj tikrai verta atostogaut. šalis maža, bet yra ką pamatyt tikrai
Atsakyti
Kroatija dabar - gana brangi šalis, o Dubrovnikas ir už Vakarų Europą vietom brangesnis.

Bet tai ir įdomi šalis. Jei žiūrėsite į ją ne kaip į vietą pigiau ir neapsuptiems kitų turistų papoilsiauti, bet kaip vietą daug pamatyti (kaip žiūrėtumėte į Italiją, Prancūziją ar Ispaniją) - tikriausiai nenusivilsite. O jei norite ir pigumo - Balkanuose pigių (ir įdomių) vietų tikrai dar daug, bet ne Kroatijoj.

Savo įspūdžius ir Kroatijos įdomiausias vietas aprašiau čia (padariau ir jų žemėlapį):

http://augustinas.ne...ip-kadaise-4511
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eskarpas: 28 rugsėjo 2016 - 01:00
QUOTE(Eskarpas @ 2016 09 28, 01:57)
Kroatija dabar - gana brangi šalis, o Dubrovnikas ir už Vakarų Europą vietom brangesnis.

Bet tai ir įdomi šalis. Jei žiūrėsite į ją ne kaip į vietą pigiau ir neapsuptiems kitų turistų papoilsiauti, bet kaip vietą daug pamatyti (kaip žiūrėtumėte į Italiją, Prancūziją ar Ispaniją) - tikriausiai nenusivilsite. O jei norite ir pigumo - Balkanuose pigių (ir įdomių) vietų tikrai dar daug, bet ne Kroatijoj.

Savo įspūdžius ir Kroatijos įdomiausias vietas aprašiau čia (padariau ir jų žemėlapį):

http://augustinas.ne...ip-kadaise-4511

Puikus aprašymas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(abiga @ 2016 09 27, 19:41)
Nera labai jau pigi Kroatija, bet ir sakyciau, kad nedaug brangesne nei pas mus. Pigiau yra Juodkalnijoje (ir tai dabar ten tiek rusu, kad brangsta su kiekvienais metais), Albanija. Bet bent jau as tiek myliu Kroatija, kad vaziuociau ten turbut kasmet  4u.gif

o man kaip tik Juodkalnija prie sirdies ,neprijaukinu Kroatijos
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trintuks: 30 rugsėjo 2016 - 16:15
QUOTE(trintuks @ 2016 09 30, 17:15)
o man kaip tik Juodkalnija prie sirdies ,neprijaukinu Kroatijos

nors megstu ir Kroatiją,bet širdis likusi Juodkalnijoje ;)
ir del rusu nesutinku-pries 2m ju bubo dvigubai daugiau nei siemet ;) uztad siais metais buvo mase italu,čekų,vokiečių smile.gif
Atsakyti
Sveiki,

Galvoje gimsta planas, kad šiais metais trauksime į Kruatiją, vaikams 2 ir 4 metai, bet jie jau keliavę su automobiliu pernai. Vyksime rugpjūčio viduryje, todėl nesinori tuo metu vietoje ieškotis, kur gyventi.
Perskaičiau 2,5 temos, bet idealios vietos poilsiui neišsirinkau. Noriu paprašyti apsistojimo vietų rekomendacijų. Norai: apartamentai prie pat vandens, geras krantas vaikams, ramesnė vieta, apartamentai gan šiuolaikiški ir švarūs.
Ačiū visiems, kurie atskleis savo geriausias apsistojimo vieteles smile.gif
Atsakyti
Galvojam apie kelionę į Kroatiją per atostogas. Gal bus jūsų tarpe galinčių atsakyti į man kelionės planavimo pradiniame etape iškilusius klausimus? O klausimai tokie.
1.Girdėjau, kad per visą Kroatijos pakrantę driekiasi vaizdingas kelias. Ar verta juo važiuoti (dėl vaizdų gražių)?
2.Ką galima įdomaus Kroatijoje pamatyti apart miestų? Kol kas išsirinkau tik Plitvicą
3.Kokiose salose patartumėte apsilankyti? Ar paprasta į jas patekti su automobiliu?
4. Sudomino Hvar sala. Ten daug levandų, skaičiau. Ar tiesa? Kada jos žydi? Planuojam važiuoti birželio vidury.
Atsakyti
1. Sakyciau nelabai, nes vaizdu ir taip pamatysit keliaudami, o tas kelias uzima zymiai daugiua laiko. Ne bent atostogos labai ilgos.
2. Biokovo kalnai, plaukimas laivais, yra labai daug kitu nacionaliniu parku ir be Plitvicos (Krka, Paklenica...), tik sis bene ispudingiausias.
3. Yra keltai taip pat ir su automobiliais, bent jau man tai butu nepatogumas kiekviena karta kur nors vaziuojant vel keltis ir uz tai moketi. Be to, man rodos, salose viskas kiek brangiau?
4. Vat kada zydi levandos Balkanuose, nepasakysiu, nemaciau. Hvar buvau liepos pabaigoj, jokiu levandu neisiminiau ;)
Atsakyti
QUOTE(opera @ 2017 01 08, 19:44)
Galvojam apie kelionę į Kroatiją per atostogas. Gal bus jūsų tarpe galinčių atsakyti į man kelionės planavimo pradiniame etape iškilusius klausimus? O klausimai tokie.
1.Girdėjau, kad per visą Kroatijos pakrantę driekiasi vaizdingas kelias. Ar verta juo važiuoti (dėl vaizdų gražių)?
2.Ką galima įdomaus Kroatijoje pamatyti apart miestų? Kol kas išsirinkau tik Plitvicą
3.Kokiose salose patartumėte apsilankyti? Ar paprasta į jas patekti su automobiliu?
4. Sudomino Hvar sala. Ten daug levandų, skaičiau. Ar tiesa? Kada jos žydi? Planuojam važiuoti birželio vidury.

1. VIENAREIKŠMIŠKAI - TAIP. VERKIAU NUO VAIZDŲ GROŽIO.
Atsakyti
QUOTE(abiga @ 2017 01 09, 19:46)
4. Vat kada zydi levandos Balkanuose, nepasakysiu, nemaciau. Hvar buvau liepos pabaigoj, jokiu levandu neisiminiau ;)

Buvome praėjusią vasarą birželio viduryje, va tada žydėjo wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sviliukas: 10 sausio 2017 - 11:40
[COLOR=green]

Labas!

Šią vasarą keliavom po Balkanus tris savaites, Kroatijai buvo likę tik kelios dienos, nespėjom pamatyti tiek kiek norėjom, bet aplankėm Split'ą ir Zagrebą, Split'as paliko labai labai gerą įspūdį, labai mielas senamiestis, neįtikėtinai siauros gatvelės, puiki atmosfera, pažiūrėti nuotraukų ir paskaityti įspūdžius galite čia: https://kurdabar.lt/...-pakeliui-namo/
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(abiga @ 2017 01 09, 19:46)
1. Sakyciau nelabai, nes vaizdu ir taip pamatysit keliaudami, o tas kelias uzima zymiai daugiua laiko. Ne bent atostogos labai ilgos.
2. Biokovo kalnai, plaukimas laivais, yra labai daug kitu nacionaliniu parku ir be Plitvicos (Krka, Paklenica...), tik sis bene ispudingiausias.

Vat man labai įdomu būtų sužinot apie Biokovo kalnus. Ar ten yra trasų paprastų - mėgėjams?
Kokie ten įspūdžiai? Kas įdomaus? Kokia gamta? Trumpai, ar verta? Nes mes su nemažais vaikais. Tai ir norisi kažko aktyvaus , bet ne per daug ekstremalaus (nes aš bijau 😂)
Atsakyti