Įkraunama...
Įkraunama...

Kroatija

QUOTE(Alchemie @ 2018 06 19, 18:41)
O bandet booking per ta bonus puslapi, pinigai sugrizta? As viska susibukinau ir tik paskui suzinojau, blin kiek butu pareje pinigu biggrin.gif

Čia kiti turi bukinti pagal jūsų nuorodas tada grįžta. Be to jie turi oagyventi ir mokėti kortele. Kitu atveju nieks negrįžta. Aš esu genius, tai gaunu nuolaidą ir taip, be tų nuorodų.
Atsakyti
Mums ir liko 2 savaites bigsmile.gif Uzsibukinau beveik viska, tik atgal gryztan planuojam 2 nakvynes Varsuvoje, kuriu vis neisirenkam.
Atsakyti
Esam Ciovo saloje, Trogire. Buvom čia prieš 2 metus,ką galiu pasakyti,kad kainos panašios kaip ir buvo,tikrai nėra išbrangę. Apsipirkom Kauflande,Konzume,tai kainos kaip Lt parduotuvėse. Kavinėse alus, vynas 20 kn, picos apie 65-70, juros gerybių patiekalai nuo 90 kn., figos 20 kn. Midijos
turguj 30 kn. Taip,kad mano manymu kainos labai normalios.
Atsakyti
QUOTE(Eufemija @ 2018 05 22, 21:21)
Automatas blogiau, teks stabdžius svilint... norėjau rekomenduot - bėgiais stabdykit, stabdžius pataupysit, bet jums tas deja netinka...

Bet kelias to vertas. Jei lėtai važiuosit, pastoviniuosit, gal nieko tokio.

Na baikit gasdint žmones smile.gif
Mano pirmojo 1993 metų gamybos automobilio paprastas automatas, ir 2001 metų automobilio tiptronic pavarų dėžė, ir dabartinio 1,5 metų senumo automobilio automatas turėjo/turi galimybę riboti pavarų perjungimą iki 1, 2 ir t.t. pavaros. Turbūt teko matyti ant automatinės pavarų dėžės be raidžių P, D ir R dar ir skaičius 1, 2, 3 (vietoj 1 dar būna L)? Kai automatinė pavarų dėžė perjungta į vieną iš tų padėčių, tai riboja jos maksimalią pavarą atitinkamai iki pirmos, antros ir trečios pavaros ir leidžiantis nuo kalno vyksta stabdymas varikliu. Todėl su tokiais "automatais" ramiai galite leistis nuo stataus kalno persijungę į reikiamą padėtį ir stabdydami varikliu bei nesvilindami jokių stabdžių. Galbūt būna automatų be pavarų ribojimo, bet jei ir yra tokių, tai greičiausiai mažuma.

Dar būna pavarų dėžės, kur galima pavaras rankiniu būdu perjunginėti į aukštesnę/žemesnę nuo pirmos iki aukščiausios - pas VW vadinosi tiptronic, jei neklystu. Su tokia taip pat sėkmingai galite leistis nuo kalno įijungę reikiamą pavarą ir stabdydami varikliu.

Su paprastais automatais su pavarų ribojimu ir su tiptronic'u teko važinėti Austrijos, Slovėnijos ir Kroatijos kalnais - ir neteko stabdžių svilint nei karto, nes puikiai stabdydavosi varikliu.

Dar teko būtent Grossglockner keliu pravažiuot su automobiliu turinčiu taip vadinamą robotizuotą pavarų dėžę. Tai mechaninė dėžė su automatine sankaba - nėra sankabos pėdalo, važiuojasi beveik kaip su automatu, tik skirtingai nuo automato iš vietos nespausdami greičio pėdalo nepajudėsit. Taip pat turėjo galimybę rankiniu būdu perjunginėti pavaras, todėl leidžiantis nuo Grossglockner jokių problemų su stabdymu varikliu nebuvo ;)

Ir dar - efektyvus stabdymas varikliu labai priklauso nuo jūsų automobilio. Važiavom į Kroatija su draugais - mes su Ford Galaxy 2.8l benzinas su tiptronic pavarų dėže, jie su Seat Alhambra 1.9l dyzelis su mechanine pavarų dėže. Automobiliu pakrovimas buvo labai panašus. Bet vat po nusileidimo kai kuriais Kroatijos serpantinais, kur reikėjo stabdyti varikliu, draugas skundėsi, kad jo automobilis varikliu stabdė nelabai gerai, o aš jokių problemų nepastebėjau. Matyt didesnis galingesnis variklis davė geresnį stabdymo efektyvumą.
Atsakyti
QUOTE(sviliukas @ 2018 06 20, 08:17)
Esam Ciovo saloje, Trogire. Buvom čia prieš 2 metus,ką galiu pasakyti,kad kainos panašios kaip ir buvo,tikrai nėra išbrangę. Apsipirkom Kauflande,Konzume,tai kainos kaip Lt parduotuvėse. Kavinėse alus, vynas 20 kn, picos apie 65-70, juros gerybių patiekalai nuo 90 kn., figos 20 kn. Midijos

Ar yra vietiniu arbuzu, vynuogiu jau?
Ar siltas vanduo? Kaip oras?

Ir tokiu metu nera dideliu kamsiu prie Kroatijos sienos?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madmuazele: 20 birželio 2018 - 16:59
QUOTE(sviliukas @ 2018 06 20, 09:17)

Jetau kaip pavydim biggrin.gif labiausiai figu biggrin.gif
Kainos tokios pat kaip pernai. Normaliai viskas. Figas pirkdavom po 25-30 pernai savo turgely.
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2018 06 20, 17:55)

Yra ir vynuogiu ir arbuzu.
Siltas vanduo,oras +30tikrai. Vakarai silti(be megztuku).
Prie sienos stovejom apie 30min
Atsakyti
O, super. Atrodo jau dabar lekciau bigsmile.gif biggrin.gif

O kainos ne ka didesnes nei Vilniuje.. Kai buvom pries 3 metus, tuomet kainos pasirode aukstokos. Ispudi padare sviesto kaina, lyg 2.5 eur mazdaug kainavo, bet pernai jau kainos buvo susilyginusios su LT kainomis...

Dar noriu paklausti, gal kuri valget kroatiskus agurkus ir pomidorus is turgaus? Man jie tokie baisoki, nedrysau pirkti, bet galvoju gal jie bais skanus ax.gif Ypac agurkai tokie arkliski, stora skura,...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madmuazele: 20 birželio 2018 - 21:36
QUOTE(madmuazele @ 2018 06 20, 22:35)

Dar noriu paklausti, gal kuri valget kroatiskus agurkus ir pomidorus is turgaus? Man jie tokie baisoki, nedrysau pirkti, bet galvoju gal jie bais skanus ax.gif Ypac agurkai tokie arkliski, stora skura,...

Ir agurkai fui, ir pomidorai fui...agurku skura reikia lupti, nes ji karti ir siaip tokie beskoniai, o pomidorai plastmasiniai, tikrai pasigedau darzoviu, kas patiko tai paprikos
Atsakyti
QUOTE(slitka @ 2018 06 20, 22:48)
Ir agurkai fui, ir pomidorai fui...agurku skura reikia lupti, nes ji karti ir siaip tokie beskoniai, o pomidorai plastmasiniai, tikrai pasigedau darzoviu, kas patiko tai paprikos

Kas ten ant tų akmenų skanaus gali augt. Va alyvmedžiai, figmedžiai. O gaut sultingą daržovę reik drėgmės ir purios žemės. Turkajuj irgi šlykštūs agurkai. Tokie pat, lupt reikia. Jų rūšis tokia.

O šiaip jei kauflande apsipirkinėjot ir kainos neišgąsdino tai viskas reiškia ok, nes kauflandas pats brangiausias.

Man brangu buvo tada, kai lt buvo litai, o kai virto eurais, pasidarė pigu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2018 06 20, 17:55)

Yra jau arbuzu ir vynuogiu. Vakar buvom Splite ten aptikom vietiniu turgu,tai dar pigiau.. figos po 8 kunas,tresnes 17. O oras vakar +34, vanduo siltas. Mes atvaziavom vakare i Kroatija, niekur nelaukem, nei ant vienos sienos. Vaziavom sekmadieni, kamsciai buvo prie Mikulovo ir Vienoje,del remontu.
Atsakyti
Kiek matau, slovėnai atidarė neseniai A4 magistralės naują atkarpą nuo Ptujaus link pasienio su Kroatija. Dar neužbaigė pilnai iki pasienio, bet šiemet turėtų pabaigti. Blogai, kad nebeišeis įprastu keliu apvažiuoti tuos mokamus kelius per Ptuj, teks kažką naujo galvot.
Atsakyti