Beje, gamta mums įspūdingesnė pasirodė Juodkalnijoje nei Kroatijoje.
Pliažiniam poilsiui- Bulgarija. Tik ne su agentūrom į Auksines kopas, o savarankiškai. Skaidri šilta jūra, saulė ir - gerus tris kartus pigiau. Bulgarijoje mes, būdami šeima su trim vaikais, galėjome sau lesti vakarienes gražiausiuose restoranėliuose su vaizdu, Kroatijoje kainos verčia įsitempti... Kiekvienas pasiparkavimas mokamas (nepigu), wc mokami, net parduotuvėse maisto kainos dideznės nei Lt.. Vaikai užsimanė pasiplaukiot vandens dviračiu- už pusvalandį 12 eur. Tokiuose taškuose kaip Dubrovnikas ne tik kad papietauti be šansų- mažas buteliukas vandens 3 eur. Bulgarijoje Senamiesčiuose , priešais pat lankomiausius objektus, kainos mus labai maloniai stebindavo...
Dėl kempingavimo- nepaisant to, kad resortas buvo gana nepigus ir su žvaigždutėm ( namelio kaina jame liepos mėn apie 200 eur para, birželio pradžioje mokėjom mažiau)- kemperių zona kažkas baisaus..Jokio privatumo. Susigrūdę, vieni kitiems kaip ant delno- visiškas dsugiabutis. Svaičiojimai apie tokio tipo atostogas baigėsi pamačius visa tai savo akimis.
Nuuuu nezinau Kroatija lyginti su Bulgarija Dar su kokia Juodkalnija gal gal. Bet ir tai, imant tik pacio poilsiavimo kokybe. Biudzeto atzvilgiu, tai sutinku kad gali buti geriau, bet ne daugiau. Man atrodo nei vienas vaziuojantis su auto nevaziuoja tik poilsiauti, kaip tik planuojasi ka galima pakeliui pamatyti/salia aplankyti. Vien del to i Kroatija ir Juodkalnija galima vaziuoti ne karta ir ne du. Ir ne tris.
Be to spresti apie visa Kroatija pagal Dubrovnika tikrai neverta. Ten tikrai zymiai brangiau. Prekybos centruose Kroatijoj kainos man panasios kaip LT, bent Vilniuj, nebent jus kitam mieste gyvenat, kur pigiau Kaviniu irgi visokiu yra ir pigesniu, ir brangesniu, priklauso nuo n faktoriu.
Is mano varpines, tai Bulgarija kaip buvo Tarybiniu laiku kurortas taip ir tebeatrodo
Kas del kempingu, tai aisku, jeigu jus mokat 200€ uz para uz nameli be maitinimo ir su tokiu komfortu tai Uz tiek kitur 5* viesbuciai buna su AI. I kempingus paprastai zmones vaziuoja su savo kemperiais ir moka uz para apie 20-30-40€. Salygas, kokiom teks gyventi kemperistai irgi zino. Del privatumo, tai viskas priklauso nuo kempingo, vietos taip pat buna visokios, tik nuosalesnes, geresnes jau buna nupirktos metams i prieki.
As karta pabandziau keliaut su kemperiu, suzaveta nelikau ir artimiausiu metu pakartot nesiruosiu, bet neatmetu galimybes kad pensijoj visai noreciau taip poilsiauti
Žuvies patiekalas apie 20-40 eur. Parkavimas Brač saloj prie Auksinio rago paplūdimio- 10 eur ( mes turėjom nuolaidą , bet kitoje, tolimesnėje aikštelėje). Turistiniuose miestukuose parkavimas kaip brangiausiose Vilniaus vietose. Gal jūsų galimybės kitos, juk viskas individualu. Pagal auto numerius ten- beveik vieni austrai, tai matyt, ir kainos adaptuotos pagal juos ;)Restoranuose su staltiesem tai taip kaina tokia. Bet pilna Konobu, kur virtuves ne prastesnes, o buna ir geresnes, ir kainos draugiskesnes. Pernai ~ 100 kunu mokejom uz sviezia zuvi Konoboj. Astuonkojai grilinti buvo apie 80 kunu, krevetes panasiai, kalmarai 40-60 kunu, midijos irgi 40-60 (1€ apie 7 kunas). Nu normalios tos kainos. Aisku, prie turistiniu traukos centru jos aukstesnes, ten spageciai uz zuvies kaina, o picos uz midiju. Na bet taciau paejus nuosaliau galima rasti irgi uz prieinamas kainas. Blogiausiu atveju paciam galima pasigrilinti prie apartamentu.
Ir idomiai lyginat, turistiniuose miestukuose parkavimas kaip brangiausiose Vilniaus vietose. Na tai visam pasauly taip yra Viskas priklauso nuo paklausos, butu vieta kur niekas nevaziuoja - niekas tiek neimtu. Vat Vilniuj uz ka tiek mokam tai uzmusk nesuprantu...
Ale kol yra mokanciu tai taip ir bus
Na, reikia patiems isitikinti, kaip ten viskas yra.
FLight, kokios tos kainos siemet kavinese, ypac domina juros gerybes?
Viskas gerai. Pailsesit ir nebutinai varyt akis isdegus. Is tu 14 naktu kurias mes praleidziam Kroatijoj, minimum 8 atidrybsom. Nesutinku, kad ten brangiau nei pas mus prie Juros. Uztat kaifas gelezinis. Saule, silta skaidri jura, aplink neregeti vaizdai, ir siaip, malonumas pakeisti aplinka. As asmeniskai Per atostogas neskaiciuoju tai metas atlygiui uz mano nervus, zilus plaukus ir darba visus metus
Papildyta:
Sužavėjo Slovėnija, ten būtinai bus atskira kelionė.
Juodkalnijoje nuostabus panoraminis kelias nuo Taros iki Pivos...
Du kartus buvau rugpjucio menesi, niekur miniose nestovejau kur radot minia? Siaip turistu daug visur, va siandien buvau rotuses aikstej, yriausi per lenku, japonu, kinu ir ttt turistu minias. Bet man kazkaip normalu, iprasta, gyvenu Vilniaus centre, matau istisai minias ir nesibaigiancius kamscius. Man tai nekelia diskomforto kazkaip, as ju nematau.
Beje kroAtijoje mes gyvename kaime, su vienu restoranu tai ten tikrai nebrangu, tada uz keliu km didesnis miesteliukas, ten irgi nieks nekainuoja po 40. Paziuresim kaip siemet. Nors pernai Trogire picerijoj su vaizdu i jura salia promenados pirkom po 6. Nu lyg viskas norma buvo dar. Vilniuj Pica brangesne.
Gal pernelyg supopsinta, sukomercinta ir suturistinta...
Sita momenta dar kazkaip praleidau, pro akis
Arba as kazko nesuprantu, bet kas ten supopsinta, sukomercinta ir suturistinta Civilizuota salis gi Nuuu tokiu atveju, tai geriausias pasirinkimas tada kokia Sventoji, nes ten nei turizmo nei komercijos nelabai yr... na ir dar kur nors Rusijoj prie Ladogos ezero...
[quote name="FLight" post="72127312" timestamp="1528929674"]FLight, 14 Bir 2018 - 01:41, parašė: Į Zadarą jūros vargonų buvome užsukę dieną. Manyčiau, įspūdingiau- vakare. Ten kampelis romantikams Buvome su vaiku, kuris po visą krantinę gaudė balandžius, mes gaudėm ir nuo netikėtų maudynių saugojom jį, taigi, to ramaus pasisėdėjimo nebuvo. Turėkite omenyje, kad parkavimas mokamas. Apšnekėjom su vyru, kad pasyviam pliažiniam poilsiui į Kroatiją nevažiuotume- nes tikrai yra geresnių, o ir pigesnių paplūdiminio relakso variantų. Taip pat pamačius, kaip atrodo gyvenimas kemperiuose ar priekabose Kroatijos pajūryje- išsižadėjau svajonės įgyti priekabą, brrr... Bet žinoma, tai subjektyvu.
Zadare yra netoli senamiesčio nemokama aikstele parkuotis,mes pernai ją radome ;)
</p></div></blockquote><p></p><p>Sita momenta dar kazkaip praleidau, pro akis
</p><p>Arba as kazko nesuprantu, bet kas ten supopsinta, sukomercinta ir suturistinta Civilizuota salis gi Nuuu tokiu atveju, tai geriausias pasirinkimas tada kokia Sventoji, nes ten nei turizmo nei komercijos nelabai yr... na ir dar kur nors Rusijoj prie Ladogos ezero... </p>
Man apskritai įdomus žmonių požiūris. Jei šikinykai ir parkingas mokami - tai blogis. Tai parodykit man Vilniuje nemokamą aikštelę ir viešą tūliką dykai užtat aš kovoju su tokiais iki paskutinio, kurie geriau braižys ir daužys savo automobilį bruzgynuose ir tešlynuose, važiuos per jėgą į mano privatų kiemą ir laužys vartus, nei susimokės eurą už parkingą.
Tikrai nesakau, kad Kroatija pati pigiausia. Bet joje atostogauti mums pigiau nei mūsų pajūry.
Kadangi kainos jau išnagrinėtos gal kas nors galit pasakyt ką nors neblogo apie tuos jūros ežius Vakar prisiskaičiau kad jų reikia baisiai saugotis, nes jei jau užlipsi tai atostogos baigtos...
Kadangi kainos jau išnagrinėtos gal kas nors galit pasakyt ką nors neblogo apie tuos jūros ežius Vakar prisiskaičiau kad jų reikia baisiai saugotis, nes jei jau užlipsi tai atostogos baigtos...
Blogai su tais eziais. Is tikro, jeigu uzlipsit ar idurs spygli bus liudna. Bet galima apsisaugoti - maudytis ne laukiniuose papludymiuose, priziurimuose, kur juos isrenka prie kranto. O ir jie puikiai matyti vandenyje, nes vanduo labai skaidrus. Tokie juoduliai buna ant uolu
Nieko gero su jais. Jie būna prie akmenų dažniausiai. Jų spygliai susmigus užlužta. Tad net ištraukus lieka jų, kiti tokie smulkūs kad jų neištrauksi. Vienas kolega jų prisivarė, delnas pūliavo pusę metų kol viskas išėjo. Tad reiktų pasisaugot.
Pamatėm, pasibuvom smagiai, bet kol kas grįžti netraukia, ir ne vien tik dėl kainų.
Kas dėl ežių- pirmam kempinge ( kur tie brangieji nameliai)- pliažas labai geras, be ežių, saugus. Brač saloj maudėmės tik Auksiniam rage, ten irgi jokių ežių. Tačiau kituose Brač pliažuose jų yra, kai kuriuose- labai daug. Kadangi mes su vaikais- nerizikavom.