Įkraunama...
Įkraunama...

Kroatija

QUOTE(FLight @ 2018 04 27, 12:17)
Ha ha, aš tai dar nežinau, ar kurį mano vaiką pykina nuo laivelio  biggrin.gif  rolleyes.gif

Kai pirmą kartą važiavom į Kroatiją, tik tada sužinojau, kad mano vaiką pykina nuo ilgo važiavimo auto. Tada jam buvo 4,5 m. Išvažiavom 21 h vakare, nesustodami važiavom iki6 ryto, tada nusnūdom valandą, o apie 11 h vaikas pradėjo bloguot. Nakvojom prie Zagrebo, šiaip ne taip datraukėm iki savo namų. Kelionė į Lietuvą buvo tragiška. Tada visus metus vaikas net į būrelius nebuvo vežamas. Nes tik į mašiną ir žiaugčioja blink.gif vėl į Kroatiją važiavom kai jam buvo 6,5 metų. Vairavau aš, važiavom su 2 nakvynėm, nei sykio nepasakė kad jam bloga blink.gif nei pirmyn nei atgal. Nuskridom į Egiptą, kol nuvažiavom nuo oro uosto oki viešbučio maniau numirs nuo tampymo. O atgal net lėktuvui kylant. Baltijos jūroj kateryje gyvenam, jam iki lempos, aš mirštu. Egipte paplaukėm kelias valandas maniau jis ten žarnas išvems. Na ir suprask kas jam ir kaip ten yra unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(FLight @ 2018 04 27, 13:20)
O kas konkrečiai nepatiko? Bent iš foto, Kotore atrodo laabai gražu..

Dar klausimas - ar tame pajūrio kelyje Kroatijoje birželį būna kamščių? Jis toks serpantininio tipo labiau, siauras vingiuotas?

Ai patylėsiu, nes ateis Enura, gausiu ausų biggrin.gif jei trumpai nepatiko betvarkė ir žiaurūs šiukšlynai. Per tas šiukšles aš hrožio nemačiau. Nors visi kiti sako kad ten viskas llabaičiki. Nu gal. Bet mano diedas tarkim net girdėt nenori apie juodkalnija. Aš gal jau bandyčiau antrą šansą duot. Ojis
Kategoriškai
Atsakyti
Maniškį supykino Bulgarijoje, jam tada buvo apie pusantrų metukų. Išsinuomavom mašiną ir varėm nuo pajūro į kalnus, ten dalis kelio - serpantinas, o kratytis teko visą dieną iki vakaro.

Paskui kiek keliavom, tiek be panašių trikdžių, na, neskaitant to atvejo, kai visa mūsų penkių asmenų šeima prieš porą metų BG pasigavo nora virusą, kuris pasireiškė kaip tik grįžtant namo (iki namų apie 2000 km), tai keitėmės mašinoje smėlio kibirėliu pakaitomis. huh.gif Nuo to atvejo kibirėlį visados įsimetu į kelionę biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(FLight @ 2018 04 27, 13:34)
Maniškį supykino Bulgarijoje, jam tada buvo apie pusantrų metukų. Išsinuomavom mašiną ir varėm nuo pajūro į kalnus, ten dalis kelio - serpantinas, o kratytis teko visą dieną iki vakaro.

Paskui kiek  keliavom, tiek be panašių trikdžių, na, neskaitant to atvejo, kai visa mūsų penkių asmenų šeima prieš porą metų BG pasigavo nora virusą, kuris pasireiškė kaip tik grįžtant namo (iki namų apie 2000 km), tai keitėmės mašinoje smėlio kibirėliu pakaitomis.  huh.gif Nuo to atvejo kibirėlį visados įsimetu į kelionę  biggrin.gif

Pusantrinį savo beibį po Kretos serpantinus vežiojau dzyn jam buvo biggrin.gif

Jo, baisiausia nepasigaut kokios velniavos. Svarbu žiūrėt ką valgai, ir neatsipalaiduot labai tuo klausimu. MesSplite vaiką užšėrę buvom pršutu. Jetau. Maža to kad pykino, tai dar nabagas raitėsi iš skausmo pilvelio. O tas kumpis toks skanus, vis po gabalėlį, po gabalėlį.
Atsakyti

Ai patylėsiu, nes ateis Enura, gausiu ausų biggrin.gifjei trumpai nepatiko betvarkė ir žiaurūs šiukšlynai. Per tas šiukšles aš hrožio nemačiau. Nors visi kiti sako kad ten viskas llabaičiki. Nu gal.

:D  :D nepanasi i tokia, kad bijotum  :P Neduosiu. Man patiko, nekreipiau as daug demesio i tas siuksles, bet is dalies JMD teisi. Yra sitas. Net vaziuojant aplink Kotoro ilanka vaizdai nerealus, o pakelej siuksliu kalnai... nu bet neziuri ir tiek...

Kurortuose tai vaizdeliu visokiu, irgi buna tamponai po jura plaukioja... fui. Vat sitoj vietoj man Kroatija nepalyginamai geriau, ten tokiu dalyku nemaciau, nors gal irgi visko gali pasitaikyt. 

Kalnuose, kanjonuose siuksliu maziau. Gal mazesne mase zmoniu, maziau prisiuslina arba apsikuopia daugiau. Nesu as gamtos myletoja, o ir kalnu macius, tai uzteko man tik pravaziuot pro tuos kanjonus. Bet dabar kai pagalvoju tai visai noreciu dar sugrizt i Durmitora. Kazkokia ramybe ten visai faina. 

Mes vaziavom is LT i Juodkalnija iki Kotoro, grizom per Kroatija, tai veliau galesiu surasyt marsruta iki Juodkalnijos. Bet ten pro kalnus, tai nezinau ar bus greiciau. Gal yra kazkoks tiesesnis kelias jeigu tik staigiai namo reikia  :4u: 

Atsakyti
QUOTE(FLight @ 2018 04 27, 13:20)
O kas konkrečiai nepatiko? Bent iš foto, Kotore atrodo laabai gražu..

Dar klausimas - ar tame pajūrio kelyje Kroatijoje birželį būna kamščių? Jis toks serpantininio tipo labiau, siauras vingiuotas?

Pajurio kelias ne serpantininis, tik vingiuotas. Nera aukstyn zemyn. Jis veda per visus miestelius pajurio, o kadangi tai vasaros sezonas, tai bendroje sumoje, greitis kazkur 30-40 km/h, nes visur plavineja poilsiautojai, masinu milijonas, todel labai nepaleksi biggrin.gif mes spjaudavom i ta kelia ir nespaude euro vaziuodavom autostradom, kiek ten ju budavo. Jus vaziuosit birzeli, uzvaziuokit i Dubrovnika. Gal nebus baisaus karscio. Nuostabus!!!!! Tik kai mes buvome, temperatura buvo virs 40. Vaikas tiesiogine prasme klyke nuo karscio. Velniop. Valanda gal uztrukom ir movem lauk neatsisukdami. Sakiau never ever again vidurvasari. Ten as turbut gavau karscio smugi, nes po to 3 dienas man buvo labai bloga.
Atsakyti
Supratau, tai lėėtas važiavimas nusimato...Dėl Juodaklnijos dar svarstom, ar verta...

O gal kas buvote Mljet saloje?
Atsakyti
Kotoras man kazkuo primine Dubrovnika, turbut senamiescio stiliumi smile.gif Su vaikais mazais i Juodkalnija gal neverta, vis tik gausis ilgesnis kelias. Kroatijoje yra ir kalnai, ir jura, praktiskai viskas ;)
Atsakyti
QUOTE(FLight @ 2018 04 27, 14:54)
Supratau, tai lėėtas važiavimas nusimato...Dėl Juodaklnijos dar svarstom, ar verta...

O gal kas buvote Mljet saloje?

Nežinau kiek jūsų vaikiukam metų, bet jei nedičkiai, aš nedaryčiau tokio didelio vojažo aplink pasaulį. Nebent jum žiauriai nesisėdi. Aš labai gailėjausi, kad kai pirmą kart važiavom, rinkomės 3 nakvynių vietas. Aš pusę praktiškai laiko kroviau čemodanus kitą važiavom, prasikeikiau bilekaip ir pavargau. Vietoj to, kad ramiai poilsiautume, o iš ten tyrinėtume apylinkes. Užtat antrą kartą tokios nesąmonės nedariau. Gyvenom vienoj vietoj ir važiavom aplink. Ir šiemet bus taip pat.
Atsakyti
QUOTE(JMD @ 2018 04 27, 21:30)
Nežinau kiek jūsų vaikiukam metų, bet jei nedičkiai, aš nedaryčiau tokio didelio vojažo aplink pasaulį. Nebent jum žiauriai nesisėdi. Aš labai gailėjausi, kad kai pirmą kart važiavom, rinkomės 3 nakvynių vietas. Aš pusę praktiškai laiko kroviau čemodanus kitą važiavom, prasikeikiau bilekaip ir pavargau. Vietoj to, kad ramiai poilsiautume, o iš ten tyrinėtume apylinkes. Užtat antrą kartą tokios nesąmonės nedariau. Gyvenom vienoj vietoj ir važiavom aplink. Ir šiemet bus taip pat.

Du jau dideli, mažiukui bus keturi su puse, ai, bet jis nuo 7 mėn taip keliauja.
Bet dėl Juodkalnijos dar klaustukas. Gal paliksim papildomą dieną Brač saloj.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FLight: 27 balandžio 2018 - 21:47
QUOTE(FLight @ 2018 04 27, 13:08)
Planuo štai tokį maršrutą Kroatijoje, laikas būtų birželio 4-12 d. Ar kas važiavote tokiu, jei taip  - per kur grįžinėjot atgal į Lt?

Mes taip važiavom, atgal per Juodkalniją, Serbiją. Kotoro kopėčiom užsikėlėm į viršų, važiavom pro Cetinę (patiko) į Budvą, Bar, kad Juodkalnijos pajūrį pamatytume (nerekomenduoju), paskui pro Skadaro ežerą į Podgoricą, Nikšic, per Durmitoro parką, Taros upės kanjoną pro Mojkovac (super ši atkarpa visa) į Serbiją, kurią tik pravažiavom beveik nesustodami (egzotika, bet netraukė ilgiau būti smile.gif ). Juodkalnijoje užtrukom tris naktis. Kotore, prie Skadaro ežero, prie Taros upės nakvojome. Vykom su kemperiu.
Atsakyti
kam taip kraustytis kas keleta dienu. Ne geriau apsistoti vienoje vietoje visom atostogom. ir is jos iki kokiu 150-200km spinduliu isnarsyti apilinkes. Kitais metais, traukiate i kita vieta ir vel taip pat narsote.
Mes buvom 4 kartus. tai 3 kartai buvo vienoje vietoje. Zadaro apilinkes jau pazystam smile.gif omis'o taip pat. I plitvice grizdami namo uzsuke esam.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo locato: 28 balandžio 2018 - 14:57
Ruošiamės į Kroatiją, savarankiškai pakeliaut ir pažinti šalį. Labai noriu į Biokovo kalnus, pamatyt tą nuostabų saulėlydį. Gal galit kas papasakot, kaip ten nukakti, gal organizuojamos ekskursijos, ar tiesiog vykstama savarankiškai?
Atsakyti