Įkraunama...
Įkraunama...

Kroatija

Enura, šiemet pirmą kartą važiuosim liepos pradžioje (ankstesnius kartus vykdavome antroje rugpjūčio pusėje). Gyvensim kaip ir pernai Lokva Rogoznica kaimelyje, už Omiš.
Labiausiai norisi, kad būtų pakankamai šiltas vanduo ir šviežių vaisių pasirinkimas. smile.gifNeramina, kad gal vis tik reikėjo važiuoti vėliau.

Esam buve liepos pradzioj. Tai vanduo buvo jau labai siltas... iki buros, po to buvo atveses. Bet maudytis normaliai galima, vis tiek siltas, o jeigu karsciai - tai gaivina. Bet panasiai yra buve ir rugpjuti. 

O del vaisiu tai kiek pamenu figu dar nesezonas buna, bet kazkokiu ankstyvuju pamenu pirkau ir liepa... slyvu dar buvo, melionu. Vynuoges ir persikai, tai ne vietiniai pagal mane budavo

Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2018 04 19, 20:42)
Aciu!!
Jau siemet kaip niekad norisi saules ir vandens  wub.gif

Ir man biggrin.gif draugai kartu šiemet važiuos. Vaikam bus rojus. Ir mum irgi. Nereiks vaikų linksmint biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos merginos 4u.gif , palnuojame kelionę į Kroatiją birželio gale, sakykite kas jums ten taip patiko Trogire ir Splite, gyvensime netoliese, būtinai apsilankysime ten.
Atsakyti
Trogiras patiko, nes mielas miestukas, ten grazus vaizdai i namukus pakranteje, senoviniai statiniai (rotuse, katedra), ypac kad miestas kaip ir saloje, tokiu tilteliu praeinama 4u.gif
O Splite senamiestyje yra Diokletiano rumai, tik bendrai tai jau nemazas miestas ir jis man patiko maziau.
Atsakyti

Man Trogiras irgi labiau patiko. Splite, aisku, trumpai buvom tik pakrantej ir kur rumai. Seimininke buvo rekomendavus dar i  River nueit. Cia kaip supratau gatvele ar pakrante su kavinukem ir tt, bet mes nebeturejom laiko pasivaiksciot. Bet ar noreciau grizti nezinau... Trogiras man kompaktiskesnis, jaukesnis, o ir gyvenom kaip tik priesais sala-senamiesti, tai gal kad viskas salia buvo del to buvo smagu, vaiksciojom iki velumos. Vat ten tai grizciau! Tik brangu senamiesty. Dubrovnike gal irgi panasiai nepigu buvo ir Korciuloj. Visur kitur tai kainos draugiskesnes.  :4u: 

Atsakyti
QUOTE(enura @ 2018 04 24, 15:06)
<p>Man Trogiras irgi labiau patiko. Splite, aisku, trumpai buvom tik pakrantej ir kur rumai. Seimininke buvo rekomendavus dar i  River nueit. Cia kaip supratau gatvele ar pakrante su kavinukem ir tt, bet mes nebeturejom laiko pasivaiksciot. Bet ar noreciau grizti nezinau... Trogiras man kompaktiskesnis, jaukesnis, o ir gyvenom kaip tik priesais sala-senamiesti, tai gal kad viskas salia buvo del to buvo smagu, vaiksciojom iki velumos. Vat ten tai grizciau! Tik brangu senamiesty. Dubrovnike gal irgi panasiai nepigu buvo ir Korciuloj. Visur kitur tai kainos draugiskesnes.  4u.gif </p>

Kad normaliai ten, kaip visur. As pernai po Splite daugiau vaiksciojau, man jis irgi patiko, ir siemet pagyvensim 3-4 dienas ten. Seimininke primygtinai liepe biggrin.gif net savo buta uzleis, kad tipo pajustumme ta dvasia. Nu ok biggrin.gif pernai issisukom, siemet net parase - jei atvarai pas mane, varysi ir i Splita biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif as tai jau svajoju kaip tuos ledus italiskus ricotinius vel RYSIU. Nezinau, nieko skaniau gyvenime nesu valgius. rolleyes.gif
Atsakyti

Kad normaliai ten, kaip visur. As pernai po Splite daugiau vaiksciojau, man jis irgi patiko, ir siemet pagyvensim 3-4 dienas ten. Seimininke primygtinai liepe biggrin.gifnet savo buta uzleis, kad tipo pajustumme ta dvasia. Nu ok biggrin.gifpernai issisukom, siemet net parase - jei atvarai pas mane, varysi ir i Splita biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gifas tai jau svajoju kaip tuos ledus italiskus ricotinius vel RYSIU. Nezinau, nieko skaniau gyvenime nesu valgius. rolleyes.gif

Nu man kazkaip pasirode didokos kainos Trogire,  senamiesty, pvz. kavinese. Nes as per atostogas negaminu, tai i tai atkreipiu demesi  :D Apartamentu tai gal kaip ir visur - visokiu yra. 

Ner skanesniu ledu kaip Italijoj, o ypac Sicilijoj  :P kokie ten tokie ypatingi? Ju tik Splite buna? 

Atsakyti
QUOTE(enura @ 2018 04 24, 20:32)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="JMD" data-cid="72080938" data-time="1524582964"><div><p>Kad normaliai ten, kaip visur. As pernai po Splite daugiau vaiksciojau, man jis irgi patiko, ir siemet pagyvensim 3-4 dienas ten. Seimininke primygtinai liepe vartotojo įkelta nuotraukanet savo buta uzleis, kad tipo pajustumme ta dvasia. Nu ok vartotojo įkelta nuotraukapernai issisukom, siemet net parase - jei atvarai pas mane, varysi ir i Splita vartotojo įkelta nuotraukavartotojo įkelta nuotraukavartotojo įkelta nuotraukaas tai jau svajoju kaip tuos ledus italiskus ricotinius vel RYSIU. Nezinau, nieko skaniau gyvenime nesu valgius. vartotojo įkelta nuotrauka</p></div></blockquote><p></p><p>Nu man kazkaip pasirode didokos kainos Trogire,  senamiesty, pvz. kavinese. Nes as per atostogas negaminu, tai i tai atkreipiu demesi  biggrin.gif Apartamentu tai gal kaip ir visur - visokiu yra. </p><p>Ner skanesniu ledu kaip Italijoj, o ypac Sicilijoj  tongue.gif kokie ten tokie ypatingi? Ju tik Splite buna? </p>

Aaa. Mane restoraninis maistas užknisa. Man geriau kokią žuvį ant griliaus užmest ar risoto su krevetėm ar moliuskų šviežiai ištrauktų su padažiuku wub.gif biggrin.gif bent žinau ką valgau biggrin.gif
Ži nok aš daug kur tų ledų valgiau, bet tų riccotta ice tik šalia tų rūmų mačiau ir ragavau. Italijoj ledus esu ragavus. Tiesa, seniai. Ni to biggrin.gif

Atsakyti

Aaa. Mane restoraninis maistas užknisa. Man geriau kokią žuvį ant griliaus užmest ar risoto su krevetėm ar moliuskų šviežiai ištrauktų su padažiuku wub.gifbiggrin.gifbent žinau ką valgau biggrin.gif
Ži nok aš daug kur tų ledų valgiau, bet tų riccotta ice tik šalia tų rūmų mačiau ir ragavau. Italijoj ledus esu ragavus. Tiesa, seniai. Ni to biggrin.gif

Situ juros "bjaurybiu" be manes nieks nevalgo  :rolleyes: man reiktu save nuskriaust siuo atveju ir "est" mesa su visais. Aciu, bet neeee  :D 

Na tai ka, reiks vis tik dar karta vaziuot i Kroatija :ax:  l Splita tu ledu ieskot... ir dar tavo surio (kepto?) ragaut prie Zagrebo...  

Atsakyti
Ieskosim Splite ledu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(digele @ 2018 04 25, 09:08)
Ieskosim Splite ledu  bigsmile.gif

Mes nuo 06.18 Trogire Ciovo saloje busim :-)
Atsakyti
Dar kartelį, reikia patarimų ! Į Kroatiją keliausime pirmą kartą...

1. Pirmas keturias dienas apsistosime kempinge (namelyje) ant jūros kranto netoli Rovinj. Ar ką nors reikėtų žinoti apie kroatiškų kempingų ypatumus? Maistas pačiame kempinge turbūt beprotiškai brangus, reikėtų važiuoti užsipirkti kitur? Ką verta aplankyti aplinkui Rovinj, gal yra kas gražaus, įdomaus?

2. Kitas taškas - Brač sala. Ten gyvensime ne ant jūros kranto, teks paėjėti iki paplūdimių. Ar verta imti greit pavargstančiam keturmečiui vežimą? Ar bus ten kur su juo pravažiuoti?

3. Kiek maždaug laiko planuotis pasivaikščiojimui po Plitvicas? Ką rekomenduotina pasiimti? Ar birželio pradžioje ten karšta?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FLight: 25 balandžio 2018 - 11:09