Įkraunama...
Įkraunama...

Provansas ir klasika

QUOTE(Cobre @ 2016 07 21, 21:08)
Na, tas to tak. Bet man prireike zinoti, ar kas gyvena taip, kaip as noriu  mirksiukas.gif  lotuliukas.gif  Dusu revizija, tep sakant biggrin.gif
Ir nesakyk. O vistiek rupi.

As tai kazkaip manau, kad 6-iems kvadratams plyteliu tikrai sukrapstysi smile.gif
Kita karta viedras bais geru dazu gali sukainuoti daugiau nei plytkos...
Atsakyti
QUOTE(mamagabi @ 2016 07 21, 20:39)
As tai kazkaip manau, kad 6-iems kvadratams plyteliu tikrai sukrapstysi smile.gif

esme juk ne sukrapstyme, bet sutaupyt tai as visada nieko pries. as tu priezasciu ir daugiau pavardinau pries tai. galiu ir dar daugiau pavardinti, tik ar nuo tos kas kitiems pasikeis. Aplamai manes plyteles nezavi visai. fui, tokia bjaurastis, kaip ir kriaukle virtuveje - viska gadina lotuliukas.gif . ir dar telikas namuose lotuliukas.gif kiek daug bjaurasciu lenda i namus tongue.gif Ieskau iseities. Nerasiu, tada mastysiu apie plyteles. Turiu ir dusui su plytelem siokiu tokiu minciu, bet cia jau bus PO TO tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(mamagabi @ 2016 07 21, 21:39)

Bet plytelių dar kainuoja dėjimas, klijai ir fuga... O išsidažai pats...
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2016 07 21, 21:37)
Bet plytelių dar kainuoja dėjimas, klijai ir fuga... O išsidažai pats...

kiti ir plyteles issideda patys. manau, kad tokiai dazomai sienai ir paruosimas irgi kitoks turetu buti. kazka budama norvegijoje viena ausim girdejau, kad jie ten tepa vonios sienas kazkuo, kas vandens nepraleidzia. Tureciau greitu laiku issiaiskinti, apie ka ten jie kalbejo, kokiais atvejais ta daro ir t.t. ir pan. Jei tik vel nebusk kaip su kazkieno drauges dusu dazytu - kai reikia, tai visi zinantys pasiplauna
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2016 07 21, 23:33)
kiti ir plyteles issideda patys.  manau, kad tokiai dazomai sienai ir paruosimas irgi kitoks turetu buti. kazka budama norvegijoje viena ausim girdejau, kad jie ten tepa vonios sienas kazkuo, kas vandens nepraleidzia. Tureciau greitu laiku issiaiskinti, apie ka ten jie kalbejo, kokiais atvejais ta daro ir t.t. ir pan. Jei tik vel nebusk kaip su kazkieno drauges dusu dazytu - kai reikia, tai visi zinantys pasiplauna

Tepa hidroizoliaciją. Jūs pabandykit pasinagrinėt epoksidinius dažus, jie nebijo drėgmės.
Atsakyti
Plyteles dedant tai tepa Mastika Knauf Flächendicht ar panašia. Dažant gal kuo kitu, nes jei neklystu, ji mėlyna ryškiai.

Dažų vonios kambariui yra visur, pvz. moki - veži. Viva color, atrodo, taip ir vadinasi, dažai vonios kambariui.

Pas mus buvo pusė voinios sienų dažyta - tai nebekartosiu smile.gif Ai kažkaip... Man tarybiniais laikais paduoda, kai mažiau pasiturintys žmoneliai aliejiniais išdažydavo smile.gif Aišku, skonio reikalas. Midcentury dabar į madą grįžta biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 22 liepos 2016 - 08:30
gal matet kur galima butu nusipirkti zidinio imitacija? kazkas pan kaip nuotraukoj
user posted image

kazkada seniai thomas philipps maciau toki balta medini rema/lentyna - a la zidinys, dabar niekur nerandu kazko panasaus pirkti
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2016 07 21, 23:33)
kiti ir plyteles issideda patys.  manau, kad tokiai dazomai sienai ir paruosimas irgi kitoks turetu buti. kazka budama norvegijoje viena ausim girdejau, kad jie ten tepa vonios sienas kazkuo, kas vandens nepraleidzia. Tureciau greitu laiku issiaiskinti, apie ka ten jie kalbejo, kokiais atvejais ta daro ir t.t. ir pan. Jei tik vel nebusk kaip su kazkieno drauges dusu dazytu - kai reikia, tai visi zinantys pasiplauna

kadangi ši tema labai aktuali ir man - įsijungsiu.
Tas kažkas yra hidroizoliacija, ji bet kuriuo atveju reikalinga ir tepama: ar tai būtų plytelės ar dažai.

Va dėl glaisto kiek suabejočiau, koks turėtų būti naudojamas tokiose patalpose, nes jis esant nors mažiausiam plyšeliui drėksta ir pučia dažus, todėl glaisto niekas ir nenaudoja voniose kuomet klijuojamos plytelės, naudoja klijus.

Išdažyti visą vonios kambarį ir aš sutikčiau, juo labiau, kad dabar tiek špakliuotoja tiek dažytoja esu pati ir šioje vietoje tikrai nemažai sutaupyčiau.

Papildyta:
QUOTE(Noa @ 2016 07 22, 09:27)
paduoda, kai mažiau pasiturintys žmoneliai aliejiniais išdažydavo smile.gif

nu jau smile.gif
man kaip tik tarybiniais laikais dvelkia kai plytelėmis iki viršaus viskas išklijuota smile.gif

Ko gero man asmeniškai gražiausias variantas kai dalis plytelėmis, dalis dažyta.
Tada vonia atrodo lengvesnė, neperkrauta, bet tokiu atveju vėl išbrangsta plytelės, nes užbaigimui reikia spec. plytelės - bortelio, kurie jau vienatais skaičiuojami.
http://www.houzz.com...athroom-toronto
http://www.houzz.com...oom-other-metro
http://www.houzz.com...room-south-east
Atsakyti
Mūsų vonioje pusė sienų dažyta, pusė padengta plytelėmis. Dažytoje dalyje gipsas buvo padengtas hidroizoliacine medžiaga (tik nei aš, nei vyras nepamename pavadinimo), o dažyta Tikurila Luja dažais. Šiaip dažai puikūs (juos naudoja net sandėliuose, kuriuose drėgmė pastovi ir sienos plaunamos aukšto slėgio srove lotuliukas.gif ), tačiau turi tam tikra faktūrą, tai nežinau ar tiktų griežtame klasikiniame interjere.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
seniai Jusu tema skaitau, nors musu namas dar tik popierineje-svajoniu stadijoje smile.gif Bet projektas jau prie pabaigos, tai as cia pas jus dazniau lankysiuos smile.gif
Man cia toks klausimelis kilo. Ar sioje nuotraukoje medis apacioje? Maciau kazkurioje temoje nuotrauka, kad viena nare savo namuose turi, ar paprastos dailylentes sukaltos ir dazytos? Gal zinot? Pasidalinkit, prasau, patirtim ax.gif
http://www.houzz.com...oom-other-metro
Atsakyti
QUOTE(meme @ 2016 07 21, 22:59)
Tepa hidroizoliaciją. Jūs pabandykit pasinagrinėt epoksidinius dažus, jie nebijo drėgmės.

Aciu 4u.gif

QUOTE(mamaSandra @ 2016 07 22, 09:14)
man kaip tik tarybiniais laikais dvelkia kai plytelėmis iki viršaus viskas išklijuota smile.gif

Ko gero man asmeniškai gražiausias variantas kai dalis plytelėmis, dalis dažyta.

As jau nebemanau, kad tokie dalykeliai, kaip iki virsaus, ar iki puses, ar aplamai dar kazkaip isklijuota ar isdazyta dvelkia kazkokiais laikais. Dvelkia ar nedvelkia priklauso nuo kitu dalyku - plyteliu, dazu, darbu kokybes, rastu, spalvu deriniu santechnikos ir pan. reiktu dar gerokai pasistengti, kad padaryti tarybine vonia smile.gif

as dali vonios pasidariau pati su strukturiniais dazais ir teptuku, nes su mentele daryta man nepatinka. ir man grazu. pamastysiu, gal ir dabar darysiu. bet reikia apsispresti, ko as tiksliai noriu. Jei darau su strukturiniais, tada greiciausiai reikia pamirsti dazyta dusa.
Pati as nei spakliuosiu, nei dazysiu, jei ne su strukturiniais. ne man tokie issukiai smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Tiupis @ 2016 07 22, 09:40)
o dažyta Tikurila Luja dažais. Šiaip dažai puikūs (juos naudoja net sandėliuose, kuriuose drėgmė pastovi ir sienos plaunamos aukšto slėgio srove  lotuliukas.gif ), tačiau turi tam tikra faktūrą, tai nežinau ar tiktų griežtame klasikiniame interjere.

Aciu. 4u.gif
Oi, grieztos klasikos tikrai nebus, as tik uz mixa.
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2016 07 22, 12:07)

Pati as nei spakliuosiu, nei dazysiu, jei ne su strukturiniais ne man tokie issukiai smile.gif
Papildyta:

patikėkit, maniau, jog ir ne man, o...pasirodo nėra taip sunku
svarbiausia naudoti geras medžiagas su kuriomis lengva dirbti ir...rezultatas toks, jog nusispaklaivau ir nusidažiau sienas praktiškai idealiai.
Pradžiai ėmiausia sandėliuko, dabar jau didesnius plotus.

Svarbiausia kai paskaičiuoji kiek sutaupai pats darydamas.
Be to, tas darbas dar ir malonumą man teikia, nes darausi pati sau, darau kruopščiai ir neskubant.
O jei kas ir nesigaus, tai nebus taip skauda, jei būtų padaręs specas.

Apie specų darbą Noa matyt daugiau papasakos, o ir aš, aknsčiau samdžiau sienų apdailai specus, po jų darbo sujungus bra matosi kleckai ant sienų, nerpritrintas špaklius doh.gif

tai taip aš ir pati galiu pasidaryt, o dar manau, jog galiu ir geriau pasidaryt, tik aišku lėčiau 4u.gif
Atsakyti