Įkraunama...
Įkraunama...

Provansas ir klasika

QUOTE(Y2K @ 2016 08 28, 21:30)
prietemoj lįs pilkumas, luboms gal nelabai… kaip rašiau, mano tonu tamsesnė: S1002-Y

as apie sita kalbu S-0502Y
Atsakyti
QUOTE(mamaSandra @ 2016 08 28, 21:33)
as apie sita kalbu S-0502Y

tai atsimenu :), dėl to ir įsidėmėjau, kad mano pagal kodą tonu tamsesnė, geltono pigmento tiek pat .
Beje, pas mane ant sienų, net jei saulėta, geltonumas nelenda, žalsvumas, mėlynimas, pilkumas, bet ne gelsvumas. O išsineši padažytą pvz į lauką, ir atrodo visai kita spalva - išlenda gelsvumas.
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2016 08 28, 21:27)
Manęs tai neslegia :D
Man visi burtus būrė, kaip gryna balta yra blogai. Kaip slėgs, kaip iš mados išeis, kaip tepliosis, kaip ilgainiui nuo jos išdurnėsiu.

Tai balta ne tonas, todėl ir neslegia :D
Manau turėta omeny, kad slegia, kai lubos vienodu tonu su nebaltom sienom.
Mano nuomone balta (jei tikrai neutrali) negali slėgti ar išeiti iš mados...

Atsakyti
QUOTE(Y2K @ 2016 08 28, 21:40)
tai atsimenu :),

blink.gif
ot tai atmintis :)
jusiske is pav. gerokai tamsesne atrodo, tikrai labiau pilsva, zalsva nei geltona
Papildyta:
QUOTE(femme @ 2016 08 28, 22:01)
Tai balta ne tonas, todėl ir neslegia :D
Manau turėta omeny, kad slegia, kai lubos vienodu tonu su nebaltom sienom.
Mano nuomone balta (jei tikrai neutrali) negali slėgti ar išeiti iš mados...

o mano rodyta balta kokia?
taip tingiu apie spalvas dabar pradet skaityt, kad aklai pasitikesiu jusu nuomonem.

Tiesa, siandien veziaus plyteles sodybon, pridejau prie sienos - tinka, pridejau prie baltos sienos tinka, sviesoje meta pilksva atspalvi, tamsoje lyg turi kazko ruzavoko.
Galvoju o kaip jos deres prie mano krosneles, kuri grynai kremine, net sakyciau zalsvokai kremine (prie plytu sienos ideali). Ar nesikirs jos spalva su grindu?

Tiesa, Italu uzklausiau kiek kainuotu plyteles aparici carpet, kaina ne itin suzavejo, kad vertetu is ten veztis, bet dar apmastymuose.

MB tai vienareiksmiskai - jamam tas pigesnes, jam patinka, kad grindys sviesios, neblizgios, bet labiausiai jauciu, jog jam patinka kaina :)
Atsakyti
QUOTE(mamaSandra @ 2016 08 28, 22:11)
blink.gif
ot tai atmintis :)
jusiske is pav. gerokai tamsesne atrodo, tikrai labiau pilsva, zalsva nei geltona
Papildyta:

o mano rodyta balta kokia?
taip tingiu apie spalvas dabar pradet skaityt, kad aklai pasitikesiu jusu nuomonem.

Tiesa, siandien veziaus plyteles sodybon, pridejau prie sienos - tinka, pridejau prie baltos sienos tinka, sviesoje meta pilksva atspalvi, tamsoje lyg turi kazko ruzavoko.
Galvoju o kaip jos deres prie mano krosneles, kuri grynai kremine, net sakyciau zalsvokai kremine (prie plytu sienos ideali). Ar nesikirs jos spalva su grindu?
Tiesa, Italu uzklausiau kiek kainuotu plyteles aparici carpet, kaina ne itin suzavejo, kad vertetu is ten veztis, bet dar apmastymuose.

MB tai vienareiksmiskai - jamam tas pigesnes, jam patinka, kad grindys sviesios, neblizgios, bet labiausiai jauciu, jog jam patinka kaina :)

Neutrali bazinė balta bus su galūne -N
---
Aš tai balsuočiau už Petrą, nes jas gyvai mačiau. Tos carpet rusvos kažkokios " ne tokios" kaip su žydru - šitos išties kaip senas istoriją pasakojantis kilimas, o rusvos tiesiog pritemptas dekoras, tiems kas nenori žydros. Kilimų tokių nebūdavo.
A vat Petra gyvos - smiltainis toks
Atsakyti
QUOTE(Y2K @ 2016 08 28, 22:25)
Neutrali bazinė balta bus su galūne -N
---
Aš tai balsuočiau už Petrą

dėkui už nuomonę, pliusas vyro naudai :)
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2016 08 28, 20:27)
Žodžiu, man dzin. Visi graikai dažo baltai iš vidaus ir išorės ir vargo nemato.
Tiesa, kai kurie graikai dažo ir gelsvai, o iš toliau atrodo, kad balta :D

Pas graikus nuo tiek saules ne tik geltona, bet ir juoda gali balta atrodyti biggrin.gif .
Jei jau anglai pradejo masiskai baltai interjerus dazyti, kur magnolija buvo nepajudinamas etalonas, tai jau daug ka apie balta pasako.
As irgi buvau nuo baltos atkalbeta. Is galvos ismuse, o is sirdies - ne!
Visur kur tik matau, analizuoju balta spalva. Graziausiai ji man atrodo ant reljefiniu sienu ir lubu, ten, kur yra apvadai, pakalimai, filingai, nisos, balkiai ir t.t. Gaunasi seseliu ir atspalviu zaismas ir to uztenka, kad fonas taptu gyvas ir nenuobodus.
Ant visiskai tiesaus ir lygaus pavirsiaus balta atrodo nuobodokai, reikia arba labai megti puristini stiliu arba labai pasistengti su dekoravimu.

QUOTE(mamaSandra @ 2016 08 28, 21:11)

jauciu sirdies infarkta gausiu kol tu plyteles issirinksi lotuliukas.gif .
Man tos pilkos kaip druska ant zaizdos. Musu visas (beveik) rusio aukstas pilkom isklijuotas. O galvojau irgi taip pat, kaip TB. Sviesios - netamsins patalpos, neteplios, neblizgios, truputi akmens imitacijos, kaip tik rusio patalpai, o kaina buvo is viso pati mieliausia aplinkybe ( blush2.gif ). Ir beveik nuo pat isklijavimo negalejau i jas ziureti - saltos, nejaukios, nors imk ir visas kilimais uzklok. Ka bepadetum, ka bepastatytum lenda tas grindu sviesumas i akis kaip kokia aureole. Koridorius isklijuotas medzio imitacijos lenteliu plytelemis, na jauku, malonu, eini ir jauti, kad grindys po kojom, o ne po nosim.
Man taip jau karta buvo, kai dukros kambary medines grindis buvau labai sviesiai isdazius, atrode, kad kambario grindys net pakilo, einant i ji vis norejosi koja auksciau pakelti per tarpduri zengiant.
Buciau i kaina neziurejus, buciau jau seniai ja pamirsus, uztat dabar negaliu i plyteles ziureti visa laika.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 29 rugpjūčio 2016 - 08:27
merginos, praleidau diskusijas del baltos sienu spalvos, koki koda spalvos isgyrete ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyn: 29 rugpjūčio 2016 - 08:36
QUOTE(vida777 @ 2016 08 29, 09:20)

Jei jau anglai pradejo masiskai baltai interjerus dazyti, kur magnolija buvo nepajudinamas

Dėl baltos salvos jau senai apsisprendžiau. Kuomet pirmą kartą įsikėlėm į namą - viskas buvo dažyta baltai, nepasakyčiau, kad nepatiko, bet tuomet matyt buvau per jauna, man spalvų labai reikėjo ir išdažiau visus namus pastelinėm spalvom.
Dar gerai, jog proto užteko rinktis tikrai pastelines ir tarpusavyje derančias, bet praėjus kažkuriam laikui man vėl norisi baltos ir jei prisiruoščiau daryt remontą (o to labai nenoriu daryt, nes žinau kiek jėgų kainuoja), dažyčiau vėl viską baltai.
Dabar dėl tos baltos apie kurią kalbu jog norėčiau dažyt sodyboj: ji ne akinamai, melsvai, pilkai balta.
Ji tiesiog, pieno baltumo, kai negali pasakyt, kad tai kreminė ar kokia kitokia spalva, nes ji balta, bet ir ne ta sterilioji balta.

Didžiausias galvos skausmas kaip atrodys ja išdažius ir sienas ir lubas ir apvadus.
Mintyse vaizdas susidaro, jog blogai nebus, nes visame name gi lubos pilkai gelsvos (medinės), tad esant atidarytoms durims kaip tik lyg matytųsi tas spalvos vienodumas - tęstinumas?
Atsakyti
QUOTE(mamaSandra @ 2016 08 29, 09:10)
Didžiausias galvos skausmas kaip atrodys ja išdažius ir sienas ir lubas ir apvadus.
Mintyse vaizdas susidaro, jog blogai nebus, nes visame name gi lubos pilkai gelsvos (medinės), tad esant atidarytoms durims kaip tik lyg matytųsi tas spalvos vienodumas - tęstinumas?

As, remdamasi visais teoriniais, praktiniais ir intuityviais kriterijais lotuliukas.gif , rinkciausi paprasta balta del paprastos (kas dazniausiai buna genialu) priezasties - mazai investiciju, greitas darbas, lengvas atnaujinimas, neipareigojantys tolimesni veiksmai. Jeigu nepabandysi nuo baltos, niekada nezinosi, reikia tau kokio atspalvio ar ne. Cia skirta tiems jautriems spalvoms zmonems tongue.gif . Spalva tai ne plyteles. Po keliu metu vistiek reikes perdazyti, o tada jau tiksliai zinosi ko reikia. Balta spalva yra lengviausia pakeisti kita. Prie baltos sienos netgi baltos durys ar balti grindu apvadai, netgi ir balti baldai atrodys skirtingai. Taip, kad tu atspalviu susidarys. Geriau suk galva kitur, kur tikrai reikia gerai apgalvoti, ko po keliu metu nepakeisi.
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2016 08 29, 10:32)
As, remdamasi visais teoriniais, praktiniais ir intuityviais kriterijais  lotuliukas.gif , rinkciausi paprasta balta del paprastos (kas dazniausiai buna genialu) priezasties - mazai investiciju, greitas darbas, lengvas atnaujinimas, neipareigojantys tolimesni veiksmai. Jeigu nepabandysi nuo baltos, niekada nezinosi, reikia tau kokio atspalvio ar ne. Cia skirta tiems jautriems spalvoms zmonems  tongue.gif . Spalva tai ne plyteles. Po keliu metu vistiek reikes perdazyti, o tada jau tiksliai zinosi ko reikia. Balta spalva yra lengviausia pakeisti kita. Prie baltos sienos netgi baltos durys ar balti grindu apvadai, netgi ir balti baldai atrodys skirtingai. Taip, kad tu atspalviu susidarys. Geriau suk galva kitur, kur tikrai reikia gerai apgalvoti, ko po keliu metu nepakeisi.

paprastas pavyzdys, su ta pieno balta išdažiau techninę patalpą ir suklijavau baltas plyteles.
Plytelės tikrai baltos, ne pieno baltumo. Nu kaip ryšikiai matosi ta plytelių balta, ji man net melsva atrodo prie pieno baltumo sienų. Tai šį pavyzdį pažiūrėjus nelabai norėtųsi man melsvų sienų, jau verčiau gelsvos (kaip mano dukros sako - bobutiškos) :)

Supratau tavo mintį dėl plytelių - važiuosiu ryt į aparici saloną, pažadėjo man visus pavyzdžius surinkti. Nusivešiu ir darysiu fotosesiją.
Aš ir pati infarktą gausiu besirinkdama blush2.gif
Atsakyti
masinos bagazineje aparici carpet ir ragno medzio imitacijos plyteles (det eglute), ryt bus priimtas verdiktas ax.gif
Atsakyti