Įkraunama...
Įkraunama...

Provansas ir klasika

Per kelis puslapius niekas nekalbejo, apie plyteliu valyma is plyteliu ipakavimo niekas nesprende. esme tame, kad zmogus atkreiptu demesi i tam tikrus dalykus.
Atsakyti
Mergos? (Ne Cobre).

Susipliekiau su diedu dėl apšvietimo. Apšvietimas pas mus nuspręstas dalinai - jis kaip ir architekto nuspręstas, bet elektrikai tai suprato kitaip, negu architektas, mano dieds atėjo dar su savo nuomone (pradžioj nedalyvavo sprendime, mat komandiruotinis ir kol niekas nebaigta, tol lempos jam atrodė nesvarbios), žodžiu, žiūriu aš finale į tuos laidus ir iljičiaus lemputes ir jaučiu, kaip mane ima isterija.

Žo, bendram kambary aš vienu metu matau 6 belekaip išmėtytas lempas: 4 visai skirtinguose taškuose - ne tai, kad būtų viena linija, bet belekaip - ant lubų (salonas, virtuvė, virtuvės stalas, koridoriukas prie vonios) ir 2 ant sienų, bet skirtinguose aukščiuose (viena virš būsimų laiptų, kita kažkur, dieds susigalvojo ir išsitempė laidą ten, jis pas mane elektriškai išprusęs ir gali išsivedžiot laidus pats belekur, ką ir daro, tik nusisuk biggrin30x30.png ).

Gatavų šviestuvų dar neturim nusipirkę nė vieno, kadangi aš nežinau, ką pirkti - kol grindys užklotos kartonu, nėra laiptų, tol man smegeninė nepaišo vaizdo, o nėr vaizdo, tai ką aš ten pirksiu. Bet! Mano dieds prisipyręs rėkia, kad BŪTINA naudoti LED ir tik led, ibo jos labai ekonomiškos, naujovė ir puikiai (jis pas mane pasinešęs ant naujovių, visokių ranka mostelėjumu įsijungiančių reikalų, su kuriais aš paskui vargstu; tai dažna šeimos konfliktų priežastis).

Man tuo tarpu tas led apšvietimas atrodo kaimų kaimas blogąja prasme, tinkantis pigiems ofisams, kioskams, čeburekinėms ir visokiems pasienio statiniams Lenkijos pasieny, aktualiems turistams ir fūristams, viskam, kas stovi ant kelio su užrašais "Restauracja", "Kantor" ir "Winiety" biggrin30x30.png
Na gerai, virtuvėj dar, bala nematė, sutoleravau.

O kur kitur man tai įdėt, kad būtų na kad ir nelabai gražu, bet žiūrėt įmanoma?

Aš gal mielai porą iš tų 6 lempų užmaskuočiau, bet kad ta led šviesa man akis braižo. Bjauri kažkokia, ir kas, kad ekonomiška sad.png

Gal matėt kur kokių padorių sprendimų:
a) kur naudojamas led apšvietimas ir tai ne čeburekinė,
b ) kur daug skirtingų lempų vienuose namuose?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 22 rugpjūčio 2016 - 08:17
Noa-tai tegu deda virs virtuvinio ir kolidoriui cool30x30.png tai vietos,kur jos reikalingos manau, kitur nea.
man si sviesa irgi akis gadina,o kambary daug mieliau,jaukiau kai geltona sviesa
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lara22: 22 rugpjūčio 2016 - 08:37
QUOTE(Lara22 @ 2016 08 22, 09:31)
Noa-tai tegu deda virs virtuvinio ir kolidoriui cool30x30.png tai vietos,kur jos reikalingos manau, kitur nea.
man si sviesa irgi akis gadina,o kambary daug mieliau,jaukiau kai geltona sviesa

Aha. O jis į tai atsako, kad led būna ir geltono apšvietimo, ir čia yra bobiški kaprizai, ir reikia skirti ledus nuo halogenų, ir ledai yra labai gerai rolleyes.png

Tai vat aš ir galvoju - koridoriuj kokiam, ar kur nors virš laiptų, nu bet vis viena atgyvena. Nors dieds rėkia - kaip naujovė gali būti atgyvena? O man ta naujovė atrodo visiška senovė ir bjaurybė, aš tokį apšvietimą seniai mačius, gal ten kokia kita technologija, nu bet jofana. Daugiabučio bute - gal. Nu bet pas mus netinka..................................................

Arba gal yra kokių jų naudojimo gudrybių, kurių aš nežinau?

Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2016 08 22, 08:15)
Man tuo tarpu tas led apšvietimas atrodo kaimų kaimas blogąja prasme, tinkantis pigiems ofisams, kioskams, čeburekinėms ir visokiems pasienio statiniams Lenkijos pasieny, aktualiems turistams ir fūristams, viskam, kas stovi ant kelio su užrašais "Restauracja", "Kantor" ir "Winiety" biggrin30x30.png
Na gerai, virtuvėj dar, bala nematė, sutoleravau.

konkreciai gal ir nepadesiu, bet moraliskai palaikyti galiu.
LED buvo mano priesas visa laika, o MB kaip ir tavo!
Na ir ka, priesinausi priesinausi, kol nusileidau lauko apsvietimui, mat daug reikia, o brangiai moketi nesinori.
Ir ka, po vieno kito eksperimento pati paprasiau, kad visas gelsvos zvakiu sviesos lemputes pakeistu i tikros gelsvos sviesos LED. Sviestuvuose bandeme skaidrias, bet per daug spigino, sudejom matines, dabar gerai. Sviesa tenkina, W nedaug, biudzetas nekencia (iskyrus ta momenta, kai perki lempute) ir pleskinti gali sau i sveikata nuo saulelydzio iki sauletekio.
Bet laukas yra laukas, visai kita erdve. Taciau viduje, jei sviestuvai su gaubtais ar kokie paslepti, ko gero irgi nebebijociau LED. Sviestuvas visai kitaip sviecia, nei ant laido kabanti plika lempute. Dizaino atzvilgiu LED pasirinkimas irgi dideja.
Nusiramink ir nepanikuok, nes siais laikais ir senovinese pilyse deda LED smile30x30.png .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 22 rugpjūčio 2016 - 09:29
QUOTE(Noa @ 2016 08 22, 09:56)
.......

Nors aš už LED kaip ir Noa vyras, bet LED trūkumus įžiūriu. LED šilta gelsva tikrai skiriasi nuo kaitrinės ir halogeninės. Tai jei žmogus gerai įžiūri atspalvius (diedams tas mažiau būdinga), tai nervai ir akys nežsidžiaugs prie tokio apšvietimo. Kita vertus, dabar yra nemažai šviestuvų kur galima kokias nori lemputes susisukti - nori LED, užkniso - sumeti kaitrines ar halogenus. Tik reik žiūrėt kad galingumų neviršytų. Halogeninės lemputės tokiu atveju irgi ne bile kurios tinka ir kainuoja nemažai.
Šiuo metu LED geriausia paslėptiems visokiems apšvietimams. Bet kadangi viskas greit tobulėja, tai tikiu kad neužilgo didelio skirtumo tarp kaitrinių ir LED neliks.
Va ko nekenčiu tai a lia ekologiškų dujinių.

________

Dar LED niuansą prisiminiau - jas sudėtingiau dimeriuoti (keisti apšvietimo intensyvumą) nei kaitrines.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Y2K: 22 rugpjūčio 2016 - 09:35
Aha. O jis į tai atsako, kad led būna ir geltono apšvietimo, ir čia yra bobiški kaprizai, ir reikia skirti ledus nuo halogenų, ir ledai yra labai gerai rolleyes.png

Nežinau, kokius LED'us esate matę, tačiau tikrai ne visi jie spiginantys balti. Mes praktiškai visur (kai kur dar nėra tikrųjų šviestuvų) susisukę LED, tik virš salos trys burbulai su Edisono lemputėmis ir vonioje krištoliniam sietyniuke - šitam įsukus LED nebelieka stikliukų atspindžių ant sienų... ir tikrai nepanašu į kioską...
Bet čia gal irgi skonio reikalas. Aš mėgstu, kai sujungus bendrą apšvietimą yra gerai viskas apšviesta. Katilinės labiau romantiniam apšvietimui... smile30x30.png
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2016 08 22, 10:28)
Katilinės labiau romantiniam apšvietimui... smile30x30.png

Dar sakyčiau stalinėms darbo lempoms, tik ne Edisono kaitrinės, o paprastos.
Atsakyti

Tai vat aš ir galvoju - koridoriuj kokiam, ar kur nors virš laiptų, nu bet vis viena atgyvena. Nors dieds rėkia - kaip naujovė gali būti atgyvena? O man ta naujovė atrodo visiška senovė ir bjaurybė, aš tokį apšvietimą seniai mačius, gal ten kokia kita technologija, nu bet jofana. Daugiabučio bute - gal. Nu bet pas mus netinka..................................................

Sklaidome mitus ir stereotipus biggrin30x30.png

LED yra tokia pati šviesos šaltinių technologija, kaip ir kaitrinis ar halogeninis apšvietimas.
jei vadinate "halogenais" tuos įmontuojamus šviesuvėlius, tai ne visai tikslu, nes halogeninių lempučių yra ir pačių elementariausių, jos šiek tiek ekonomiškesnės už kaitrines, o taškiniuose šviestuvėliuose pvz pas mane šviečia LED GU jungties lemputės.

O kalbant apie LED apšvietimą, tai šiuo metu jau tikrai yra šiltai baltos šviesos LED lempučių, kurios savo forma nesiskiria nuo įprastinių E14 ar E27 kaitrinių ar halogeninių - pas mane namie tikrai nemažai lempučių yra LED. Vienas dalykas, kuris dar šiek tiek kiša koja pakeisti paprastas lemputes LED'inėmis - jų virš patrono esantis storesnis baltas cokolis, tai jei lemputės-žvakutės be gaubtelių, atrodo nelabai gražiai.

aišku, pagal šiltumą kaitrinės, tuomet halogeninės, o LED šiltumas tų šiltai baltų yra apie 3000, tai panašiai halogeninėms.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo femme: 22 rugpjūčio 2016 - 09:45
Iliustruoju pavyzdžiu:
Papirkau tokį "balkį": http://www.ebay.com/...R-/390975258892
Bestückung: incl. 8x 40 W
Betriebsspannung: 230 V
Sockel: G9
Lemputes galiu sukti arba:
LED https://www.amazon.c.....bin:443511031
arba
Halogenus, pritaikytus 230V: https://www.amazon.c...a...2167&sr=1-2

arba gal net miksuoti galiu, nžn...
Halogenų šviesa bus malonesnė, bet elektros rys daugiau
------------------
Va kokį fainą užmačiau http://www.ebay.com/...beweJwx1omsAdtg
Perėjimų iš vieno cokolio į kitą tai pilna, bet su dekoratyviniu gaubteliu pirmą kartą matau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Y2K: 22 rugpjūčio 2016 - 10:23
QUOTE(Noa @ 2016 08 22, 08:15)
Gal matėt kur kokių padorių sprendimų:
a) kur naudojamas led apšvietimas ir tai ne čeburekinė,
b ) kur daug skirtingų lempų vienuose namuose?

Pas mane virtuvėje yra visi šviestuvai su LED. Virš plautuvės sumontuoti 2 įleidžiami į lubas, virš salos į šviestuvą susuktos ikejos led lemputės, kurios neiškraipo vaizdo ir neblizga, o virš stalo kabančiam liustrui susukau Elmo led lemputes su dailiu "auksiniu" apvadu. Visur rinkausi šiltai baltą šviesą.
Kaip matote tų LED sprendimų yra įvairiausių 4u.png
Atsakyti
Sveikutės 4u.png

Kaip ir žadėjau - fotoreportažas iš poilsio namelio cool30x30.png

Poilsio namelis-pirtis

PSW femmepirtis

prieeiga bus aktyvi parą tongue30x30.png
Atsakyti