Sveiki, susikuriau anketa tik ka , nes paciai dabar aktualus visi siti dalykeliai. Turim kelione i Marmari rugpjucio vidury. Perversmo neramumai, tiesa sakant, mano ramybei itakos nedaro. Labiau baiminuosi ISIS ispuoliu,. Buciau nesibaiminus jei neseniai praeja ivykiai Istanbule. Kurdu pasprogdinimai taip pat negasdina, ju budavo pastovaii ir anksciau. Istiesu gi salis yra labai didele, beje ne vienerius metus esu gyvenus viename dydmiestyje, netgi tuo metu kai 2013 metais vyko dideli sukilimai ir protestai visose didziuosiuose miestuose. Nesijaucia ten viskas taip jei neesi pagrindiniuose taskuose. Turiu daug draugu gyvenanciu tiek kurortuose tiek nekurortuose. Tai siai dienai galiu pasakyt , nes susiekiau pasidometi, kad tiek Antalijos pusej tiek Marmary ramu. Skaiciau ir as straipsni , kad kazkoks lietuvis turistas uzsibarikadaves viesbutyje marmaryje kazko bijojo. Gal buvo arti tos vietos, nezinia. Bet mano drauge gyvenanti nevienus metus su seima sake nieko ypatingo nepajutusi nei ta vakara nei juolab junta dabar. Tik tiek kad si sezona turistu tikrai maziau nei iprastai , bet taip yra nuo pat sezono pradzios. Tai va gyvenimas teka iparsta vaga .. Bandau savo maza nerimo kirminuka nuraminti , nes begalo pasiilgau tiek metu myletos salies.Dar nera dvieju metu kai grizau gyventi i Lietuva, bet sekant ivykius per tv ir spaudoje vis dazniau norisi verkti prisiminus kaip labai saugi ir rami ten seniau jusdavausi..
Tai va, kad kai kas rašo, kad važiuojame į pražūtį ir viskas - įdomu, kiek forumiečių atsisakė kelionės ir pinigus (kai kurios šaiposi, bet reik tikrai visus metus taupyti...., mes negalim sau leisti 5* su ultra - max 4 su AI mes sau leidžiame) paliko agentūrai.....
Kasmet visa šeima planuojame atostogas.... šįkart po 4 metų pertraukos norim grįžti į Turkiją - bet čia vyrauja tokios nuotaikos........
Labai tikiuosi, kad viskas bus gerai..... labai norim atostogų....kas su mumis planuoja 08-04 keliauti į Turkiją
Kasmet visa šeima planuojame atostogas.... šįkart po 4 metų pertraukos norim grįžti į Turkiją - bet čia vyrauja tokios nuotaikos........
Labai tikiuosi, kad viskas bus gerai..... labai norim atostogų....kas su mumis planuoja 08-04 keliauti į Turkiją
Po siandien dienos ziniu, man atrodo, kad pinigus organizatoriai visgi grazins atsisakiusiems kelioniu.
QUOTE(Dykuma5 @ 2016 07 17, 20:43)
(kai kurios šaiposi, bet reik tikrai visus metus taupyti...., mes negalim sau leisti 5* su ultra - max 4 su AI mes sau leidžiame)
Dabar jau zinau, kad vel uzsitrauksiu nemalone TR myletoju, bet, jei sau galit leisti atostogas karta per metus, ar tikrai labai jau reikia to UAI ir TR? Gal vis tik pabandykit susiorganizuoti kelione savarankiskai ir ne i TR. Garantuoju, kad iseis dvi keliones per metus ir pamatysit tikrai daugiau
QUOTE(kas cia @ 2016 07 17, 21:52)
Po siandien dienos ziniu, man atrodo, kad pinigus organizatoriai visgi grazins atsisakiusiems kelioniu.
Gal galit nuoroda imesti?
QUOTE(katee @ 2016 07 17, 21:56)
Gal galit nuoroda imesti?
As tiesiog maciau LNK zinias, ten kalbejo vartotoju teisiu atstove, kuri teige, kad yra pazeidziamos vartotoju teises, ir pinigai turi buti grazinti nenorintiems skristi. Force major yra ir karai, ir revoliucijos ir sukilimai, tai kas dabar ir vyksa Turkijoje. Manau, isikisus ziniasklaidai ir vartotoju teisems prabilus, organizatoriams nebera kur detis, bijos skandalo...
QUOTE(Elvita @ 2016 07 17, 21:56)
Dabar jau zinau, kad vel uzsitrauksiu nemalone TR myletoju, bet, jei sau galit leisti atostogas karta per metus, ar tikrai labai jau reikia to UAI ir TR? Gal vis tik pabandykit susiorganizuoti kelione savarankiskai ir ne i TR. Garantuoju, kad iseis dvi keliones per metus ir pamatysit tikrai daugiau
Priklauso nuo poreikių
p.s. kelionė 2 žv. viešbutyje barselonos centre, su iš anksto pirktais lėktuvo bilietais, mums dviems kainuos tiek pat mano skaičiavimais, kiek kelionė į Tr. į padorų (Delphin deluxe) viešbutį keturiems
O variantai: prasti apartamentai toli nuo jūros, gaminimas tuose apartamentuose, man ne atostogos. Ir taip ežerų krašte gyvenu
Nematau aš tų savarankiškų kelionių "pigumo", kad ir kaip žiūrėčiau
QUOTE(pukepuke @ 2016 07 17, 21:17)
Priklauso nuo poreikių
p.s. kelionė 2 žv. viešbutyje barselonos centre, su iš anksto pirktais lėktuvo bilietais, mums dviems kainuos tiek pat mano skaičiavimais, kiek kelionė į Tr. į padorų (Delphin deluxe) viešbutį keturiems
O variantai: prasti apartamentai toli nuo jūros, gaminimas tuose apartamentuose, man ne atostogos. Ir taip ežerų krašte gyvenu
Mes ka tik grizom is Kos salos. Gyvenome prabangiame 4* viesbutyje su puikiu vaizdu i jura ir salas. Zinoma, nebuvo AI, buvo tik HB. Mums dviems savaite viesbutyje, auto nuoma savaitei ir bilietai nekainavo 2000eur, kai tuo tarpu i TR, tiesa 4 ir AI butume mokeje 2500eur, tai cia, kai TR viskas papigiaja ir be jokios auto nuomos, tik sedint viesbutyje ir tik tokiu atveju, kai visi viesbuciai pigus. Jau nekalbu kokios TR kainos buvo pries metus. Tada gal ir trys keliones gautusi
Kadangi uzsinerem kilpa su TR ir priklausom nuo agenturos, Kreta mums dabar irgi kainuos daug daugiau, nei butume keliave savarankiskai.
QUOTE(Elvita @ 2016 07 17, 22:25)
Mes ka tik grizom is Kos salos. Gyvenome prabangiame 4* viesbutyje su puikiu vaizdu i jura ir salas. Zinoma, nebuvo AI, buvo tik HB. Mums dviems savaite viesbutyje, auto nuoma savaitei ir bilietai nekainavo 2000eur, kai tuo tarpu i TR, tiesa 4 ir AI butume mokeje 2500eur, tai cia, kai TR viskas papigiaja ir be jokios auto nuomos, tik sedint viesbutyje ir tik tokiu atveju, kai visi viesbuciai pigus. Jau nekalbu kokios TR kainos buvo pries metus. Tada gal ir trys keliones gautusi
Kadangi uzsinerem kilpa su TR ir priklausom nuo agenturos, Kreta mums dabar irgi kainuos daug daugiau, nei butume keliave savarankiskai.
Na tai daug labai kainavo, apie ką kalbame? Delphin deluxe ketiriems mums nekainavo 1700 birelio pabaigoje (su maitinimu lėktuve kiek daugiau). O 2500 už 4 žvaigžes Turkijoje, čia kur tokios kainos? Kolegė į padorias 5 žvaigžes Marmaryje skrido dviese, 1100 eu kainavo, ne per išankstinius.
Ne visi gali atostogauti kelis kartus per metus, ne visi nori ir turi laiko gaudyti pigesnius bilietus, ieškoti viešbučių ir t.t. Aš į Turkiją važiuoju pailsėti, patinginiauti, o ne valgio gamint, ieškot, kur kokioj kavinėj pavalgyt ar kuo vaikus užimt. O antra kelionė kasmet būna pažintinė. Irgi su agentūra, nes ir be kelionių planavimo turiu ką veikti. Bandėm prieš porą metų į Londoną patys planuotis. Galų gale vis tiek pasirinkom agentūrą.
QUOTE(pukepuke @ 2016 07 17, 21:29)
Na tai daug labai kainavo, apie ką kalbame? Delphin deluxe ketiriems mums nekainavo 1700 birelio pabaigoje (su maitinimu lėktuve kiek daugiau). Ir Kos nėra kažkas uau, jei ką.
Na, matot, mes nesirenkam kelioniu pagal kriterijus ''uau'' ar ne ''uau'' Mes keliaujam pamatyti, pailseti nuo darbu ir kiekviena kelione mus kazkuo praturtina
Papildyta:
QUOTE(pukepuke @ 2016 07 17, 21:29)
Na tai daug labai kainavo, apie ką kalbame? Delphin deluxe ketiriems mums nekainavo 1700 birelio pabaigoje (su maitinimu lėktuve kiek daugiau). O 2500 už 4 žvaigžes Turkijoje, čia kur tokios kainos? Kolegė į padorias 5 žvaigžes Marmaryje skrido dviese, 1100 eu kainavo, ne per išankstinius.
Nzn, mums mazai. As parasiau tik kaip pvz., nes gyvenam ne zemesniuose nei 4* viesbuciuose. Jei gyventi, kaip jus 2*, tai nzn kaip jus sugebejot taip brangiai rasti uz tokias prastas gyvenimo salygas.
TR 5* viesbutis Marmaryje mums butu kainaves 2500eur
QUOTE(ernoja @ 2016 07 17, 21:29)
Bandėm prieš porą metų į Londoną patys planuotis. Galų gale vis tiek pasirinkom agentūrą.
Kiekvienam savo, matyt
Čia viskas priklauso nuo to, kokių atostogų žmogui reikia. Visada sakiau, kad nesuprantu ko važiuot į užsienį, jei nieko nepamatai, nesąmonė viešbuty pragulėt. Na o bet tačiau šiemet užėjo kažkas, kad nuo ankstyvo pavasario vienintelė svajonė - tiesiog su visa šeima išvažiuot ten, kur jokių rūpesčių nebus nuo-iki, pusryčiai-pietūs-vakarienė paduota, pramogom pasirūpinta, jokių svarstymų, ar galim leisti sau nusipirk po ledų porciją ar kokteilį... Matyt pervargau per tuos kelis metus ir tiesiog reikia va tokių - tinginio atostogų. Ir vyras tą patį sako. O vakai išvis kasdien dienas skaičiuoja, kada čia būsim tam viešbuty, kur bus galima visą dieną baseine mirkt, vaikų klube žaist ir nuo vandens kalnelių čiuožinėt... Todėl ta Turkija mūsų šeimai šiemet buvo kažkas tokio, ir nu nėr taip lengva imt ir atsisakyt tos išsvajotos kelionės...
9 dienų kelionė 4 asmenims 5* viešbuty AI su labai neblogais atsiliepimais mums kainavo 1425 EUR. Nė vienos, net panašios kelionės savarankiškai visai šeimai už tokią kainą nesuplanuotume. Nes kainuoja ne tik pragyvenimas. Nuvažiavus, bevaikštinėjant, vis vien norisi ir kavos, ir vaikam ledų nupirkt, ir kokį kokteiliuką išgert... Ir va įsijungia tas taupymo režimas, nori nenori, ir jau nepavyksta taip mėgautis atostogom, kaip norėtum. Va dviese su vyru į Rygą buvom nuvažiavę savaitgaliui. Jau su taupymo režimu, ale kavinėse pavalgius pietus/vakarienes per dvi dienas vis vien apie 150 EUR išleidom....
Tad taip, kai tikrai reikia pailsėti nuo visko, tikrai LABAI norisi to AI, kai kartą sumoki, o po to tiesiog mėgaujiesi gyvenimu...