Įkraunama...
Įkraunama...

Kas apmoka sąskaitas?

QUOTE(Tosk @ 2016 07 19, 21:54)
Leksa, tai turetu buti lygiai taip pat ir moters pareiga 4u.gif  Vyrai nera anzmogiai, jie lygiai taip pat gali pasiligoti, jie gali netekti ir darbo 4u.gif

tai manyciau, kad kiekviena moteris ir pati zino, kad net ir su labiausiai mylimu vyru tuokiantis galima ant ledo likt, maza kas. Teisingai sakoma, kad kiekviena moteris turi gimdyti tiek vaiku, kiek PATI galetu islaikyti. Gyvenime juk visko pasitaiko, vyras gali meiluze susirast ir padus papustyt, bedarbiu tapt, invalidu, mirt, zut, ir dar biesas zino kas gali nutikt. Bet jei taip nenutiks, tai kieviena tikisi, kad vyras nebus toks loderis, kur tik sedes ant sofkes kiausius pakabines ir alu mauks. Tai jei moteris ruosiasi su kazkuo "lizda sukti", tai ir iesko tinkamo partnerio. Sugebejimas pasirupinti seima ir yra svarbus kriterijus visam gyvunijos pasaulyje. Zmoniu irgi.
Atsakyti
QUOTE(tura @ 2016 07 13, 15:10)
Po labai ilgos pertraukos vėl pardėjau vaikščioti į pasimatymus. Iškilo klausimas - ar visada moka vyras. Aš suprantu, kad pirmo ir antro pasimatymo metu tai aišku, kad be kalbų. O kaip toliau?Iš vienos pusės kažkaip man lyg ir pradeda darytis nepatogu, kai visą laiką už mane moka. Bet kad tos išlaidos nedidelės 4-5 eur. Tai negi siūlysies susimokėt. Man pinigų negaila, bet kažkaip nepatogu. Dar įsižeis.

Tai kaip būna ir kaip normalu?

jeigu tik 4-5 eur, tai ka cia moketi, tie net studentas gali sumoketi. klausimas, kodel tave vedasi tik i tokias pigias vietas biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2016 07 19, 21:22)
Tikrai ne kosmosas ismokti valgyt daryt, tame tarpe ir skaniai. Sutvarkyt kambarius irgi ne akademiko pareigos.

Nezinau, kodel tie darbai suskirstyti i vyriskus moteriskus... Kazkokie prietarai.
As namuose neii pirsto nejudinu. Uosvene zmonai taip patare, tikslu ugdyti vyriskuma pas mane  lotuliukas.gif

Viskas ok, bet ar apart valgio ir kambariu tvarkymosi daugiau nieko jusu gyvenime nera ?
Pvz rytoj vaikas eina i gimtadieni, vaziavau pirkti dovanos ( 1.50 val. ), rekia ruostis mokyklai - ejau pirkti parkerio, diena uzsisakiau drabuziu is uk- teks kazkada eiti atsiimti siuntini. Vakar partempiau is pasto atsiusta kruva siuntiniu - patalyne, teks skalbt, nes yra dazu kvapas, o veliau lyginti. Nufotkinau dali nereikalingu daiktu ir sudejau pardavimui ( pries tai viska reikejo islyginti, ar kitaip sutvarkyti ). Ryte sukisau skalbti vilnone antklode, vakare isemiau, pakabinau balkone . Ir taip toliau , ir taip toliau . Neisvardinau net puses to ka nuveikiau per sia diena. Turiu omeny, kad valgyti ir tvarkyti kambarius, tai...max 10 % ( aisku ziurink ka gaminti ir kaip tvarkyti, bet abejoju, kad kai rasete- tvarkyti, tai turejote omeny isversti visa spinta ir perziureti kas nebetinka, gal ka reikia isskalbti ir pan.)
Ar galima butu vyrui nukrauti puse padaryto g.gif ? Teoriskai taip, bet praktiskai...kol as jam paaiskinsiu kokiu drabuziu reikia uzsisakyti is kur ir kaip tai daroma, arba kur ieskoti uzsakytos dovanos, kokia reikalinga patalyne, kokio dydzio ir kokios spalvos tai...ar verta ? Todel darbai naturaliai skirstosi i moteriskus ir vyriskus.
Taip, tikrai yra vyru, kurie nuolat kurse viskuo- koks dydis visu seimos nariu batu, ko truksta vaikui is kanceliariniu prekiu, kokios skalbimo priemones naudojamos skalbimui ir kokiu gali prireikti artimiausiu metu, kieno kada gimtadieniai ir kas kokiu dovanu nori, kada jau laikas rezervuoti kelialapi ir kada laikas uz ji galutinai susimoketi ir t.t. Bet tokiu vyru yra mazuma, o kiti zalio supratimo neturi kas kaip kur kada.
Mano vyras yra kaip dauguma, o as neturiu nei noro, nei laiko jam viska aiskinti. Lai dirba daugiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Leonsija: 19 liepos 2016 - 23:38
Leonsija,
jusu darbus atliktu bet kuris paauglys, tai jokio mastymo nereikalaujantys dalykai - tik laiko ir pasidomejimo batu dydziais. is tikro man butu geda tapatinti siuos darbus tikrai rimtiems ir atsakomybes reikalaujantiems darbams.

Po Idomucia posto as pagalvojau, kad is tikro isaukleti vaikus tikrai gerais ir laimingais zmonemis yra didziulis menas. Kad tokiais uzaugintum vaikus - pats toks turi buti.
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2016 07 19, 17:26)
bet tai cia kalba ejo apie pasimatymu laikotarpi. Sunku patiketi, kad ir kartu gyvenant moterys tikisi, jog vyras uz viska mokes. Siaip paziurejus i LT atlyginimu vidurki, tai retas kuris vyras vienas ir sugebetu abu islaikyti.

Kartu gyvenant abu turi proporcingai išlaikyti šeimą.
Papildyta:
QUOTE(IDOMUCIA @ 2016 07 19, 19:22)
Tenka matyti seimas vakaruose kur vyrelis darbe sukasi, po to namuose driba, nors zmona nedirba ar dirba tik minimaliai.
Tikrai ne kosmosas ismokti valgyt daryt, tame tarpe ir skaniai. Sutvarkyt kambarius irgi ne akademiko pareigos.

Nezinau, kodel tie darbai suskirstyti i vyriskus moteriskus... Kazkokie prietarai.
As namuose neii pirsto nejudinu. Uosvene zmonai taip patare, tikslu ugdyti vyriskuma pas mane  lotuliukas.gif

Man patiko tokia terapija.

g.gif žmona išlaikytinė? Ar ji irgi dirba?
Papildyta:
QUOTE(Tosk @ 2016 07 19, 20:54)
WOW blink.gif Vyro pareiga???!!! O moteris tai, kas? Invalide?

nu kodėl. "trintis" irgi reikia sugebėjimų. tai va, paimi tokią, tegu "trinasi" darbe dėl vaizdo. biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(IDOMUCIA @ 2016 07 19, 20:59)
Moteris turi savu pareigu, buti grazia, rupintis namu jaukumu, na ir vaikais jei tokiu yra...
Tai pakankamai nelengvas darbas

o jaupjaumat lotuliukas.gif KKK lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Tosk @ 2016 07 19, 22:25)
Isvaizdos kultas aktualus tik tustiems zmonems 4u.gif

Gal greičiau tai erzina negražius žmones, nes taip ar taip nieko neišeis smile.gif krašynaja ili nie nakrašynaja vsio rvno ty .......... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tosk @ 2016 07 19, 21:54)
Leksa, tai turetu buti lygiai taip pat ir moters pareiga 4u.gif  Vyrai nera anzmogiai, jie lygiai taip pat gali pasiligoti, jie gali netekti ir darbo 4u.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(Leonsija @ 2016 07 19, 23:36)
Viskas ok, bet ar apart valgio ir kambariu tvarkymosi daugiau nieko jusu gyvenime nera ?
Pvz rytoj vaikas eina i gimtadieni, vaziavau pirkti dovanos ( 1.50 val. ), rekia ruostis mokyklai - ejau pirkti parkerio, diena uzsisakiau drabuziu is uk- teks kazkada eiti atsiimti siuntini. Vakar partempiau is pasto atsiusta kruva siuntiniu - patalyne, teks skalbt, nes yra dazu kvapas, o veliau lyginti. Nufotkinau dali nereikalingu daiktu ir sudejau pardavimui ( pries tai viska reikejo islyginti, ar kitaip sutvarkyti ). Ryte sukisau skalbti  vilnone antklode, vakare isemiau, pakabinau balkone . Ir taip toliau , ir taip toliau . Neisvardinau net puses to ka nuveikiau per sia diena. Turiu omeny, kad valgyti ir tvarkyti kambarius, tai...max 10 %  ( aisku ziurink ka gaminti ir kaip tvarkyti, bet abejoju, kad kai rasete- tvarkyti, tai turejote omeny isversti visa spinta ir perziureti kas nebetinka, gal ka reikia isskalbti ir pan.)
Ar galima butu vyrui nukrauti puse padaryto  g.gif  ? Teoriskai taip, bet praktiskai...kol as jam paaiskinsiu kokiu drabuziu reikia uzsisakyti  is kur ir kaip tai daroma, arba kur ieskoti uzsakytos dovanos, kokia reikalinga patalyne, kokio dydzio ir kokios spalvos tai...ar verta ? Todel darbai naturaliai skirstosi i moteriskus ir vyriskus.
Taip, tikrai yra vyru, kurie nuolat kurse viskuo- koks dydis visu seimos nariu batu, ko truksta vaikui is kanceliariniu prekiu, kokios skalbimo priemones naudojamos skalbimui ir kokiu gali prireikti artimiausiu metu,  kieno kada gimtadieniai ir kas kokiu dovanu nori, kada jau laikas rezervuoti kelialapi ir kada laikas uz ji galutinai susimoketi ir t.t.  Bet tokiu vyru yra mazuma, o kiti zalio supratimo neturi kas kaip kur kada. 
Mano vyras yra kaip dauguma, o as neturiu nei noro, nei laiko jam viska aiskinti. Lai dirba daugiau.

boze, čia toks darbo dienos leidimas? Išprotėt... Bet jei kažkam tinka-man galvos neskauda smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Leonsija @ 2016 07 19, 19:03)
Mano vyras butent is tos aprasytos mano kategorijos. Nevisai tragiskas variantas, bet perauklejimas kainavo man daug jegu.
Ir taip, griztant atgal laabai pagalvociau, ar verta . Jis labai geras zmogus, bet turi visu tu bruozu, po truputi, bet turi.
Pliusas tas, kad zmones, kurie bijo leisti pinigus nepragers, nepralos ir nepaleis ju vejais. Bet uztai yra nuobodus iki negaliu.

Darbu pasidalinimas- o taip...man apie tai nereikia pasakoti . Pirmus kokius 5-8 metus musu bendro gyvenimo valgyti gamino tik jis. Bet...prase "padeti " jam, na ten ta padaryti, ana padaryti. rezultate VISA virtuve budavo ismozuota TAIP  blink.gif . Na kadangi valgyti gamino tipa jis , tai visa ta mesla turejau tvarkyti as. O beto tas "padeti " gaudavosi, kad darzoves paruosiu as, supjaustau as, stala paruosiu, stala nukraunu, o jis DYDVYRIS matai valgyt gamina , nes zmona to nedaro . O ir gamindavo taip neskaniai, fui. Na neturi talento zmogus. Dabar i virtuve jo neiledziu, ir padeti man nereikia.
Dabar musu seimoje beveik taip kaip isivaizduoju ideale. Nors vis dar negaliu zmogu privesti prie minties, kad jeigu nori daugiau pinigu, tai reikia daugiau stengtis . Na jau-jau beveik  tongue.gif

Bet jus ideja, kad vyras privalo islaikyti seima grindziate tik savo patirtimi. Tikrai ne visi vyrai tokie, kaip jusiskis. Ir jis tos namu ruosos neismoko, dar ir del, kad padedavote. Jeigu jis gamina, tai jus i virtuve neinate. Galite nebent po gaminimo duoti patarimu, kad va butu, brangusis, dar skaniau, jei svogunus ilgiau pakeptum.

Ir jei jis jau tikrai tragiskas gaminime, tai vistiek gi gali pvz padaryti salotas, padaryti pusrycius. Jus tada 30 min ilgiau miegate.

Tik man atrodo, kad jusu seimoje jau neimanoma pakeisti tvarkos. Perdaug laiko praejo. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Leksa @ 2016 07 19, 20:41)
o jei kiekviena is musu paskaiciuotu, kiek tokiu seimu pazista, tai kazin kokia statistika gautusi.

Pazistu toki viena, bet jisai uz tuos savo pinigus taip atsigroja ant zmonos, jog nepasikeisciau su ja vietomis ne uz ka.

TOSK, labai jums pritariu thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Leonsija @ 2016 07 19, 23:36)
Pvz rytoj vaikas eina i gimtadieni, vaziavau pirkti dovanos ( 1.50 val. ), rekia ruostis mokyklai - ejau pirkti parkerio, diena uzsisakiau drabuziu is uk- teks kazkada eiti atsiimti siuntini. Vakar partempiau is pasto atsiusta kruva siuntiniu - patalyne, teks skalbt, nes yra dazu kvapas, o veliau lyginti. Nufotkinau dali nereikalingu daiktu ir sudejau pardavimui ( pries tai viska reikejo islyginti, ar kitaip sutvarkyti ). Ryte sukisau skalbti  vilnone antklode, vakare isemiau, pakabinau balkone . Ir taip toliau , ir taip toliau . Neisvardinau net puses to ka nuveikiau per sia diena. Turiu omeny, kad valgyti ir tvarkyti kambarius, tai...max 10 %  ( aisku ziurink ka gaminti ir kaip tvarkyti, bet abejoju, kad kai rasete- tvarkyti, tai turejote omeny isversti visa spinta ir perziureti kas nebetinka, gal ka reikia isskalbti ir pan.)
Ar galima butu vyrui nukrauti puse padaryto  g.gif  ? Teoriskai taip, bet praktiskai...kol as jam paaiskinsiu kokiu drabuziu reikia uzsisakyti  is kur ir kaip tai daroma, arba kur ieskoti uzsakytos dovanos, kokia reikalinga patalyne, kokio dydzio ir kokios spalvos tai...ar verta ? Todel darbai naturaliai skirstosi i moteriskus ir vyriskus.
Taip, tikrai yra vyru, kurie nuolat kurse viskuo- koks dydis visu seimos nariu batu, ko truksta vaikui is kanceliariniu prekiu, kokios skalbimo priemones naudojamos skalbimui ir kokiu gali prireikti artimiausiu metu,  kieno kada gimtadieniai ir kas kokiu dovanu nori, kada jau laikas rezervuoti kelialapi ir kada laikas uz ji galutinai susimoketi ir t.t.  Bet tokiu vyru yra mazuma, o kiti zalio supratimo neturi kas kaip kur kada. 

Man atrodo, isivaizduojate, jog jus viena viska sugebate. Vyras nenueis i pasta atsiimti siuntinio ar i parduotuve uzsakytos dovanos? Tai kaip jis darbe susigaudo? Skalbianke irgi nemoka naudotis? O vairuoti gali, ar jus irgi svirteles jam junginejate?

Reikia tureti is pat pradziu pakankamai kantrybes, kad padeti jiems ismokti tuos darbus, kuriu tevai neismokino. Gaminti galima ziurint youtube video. Tikrai yra paprastu receptu.
Apie skalbiankes naudojima, as nesneku.

Jie to supratimo ir netures, jeigu moterys viska uz juos darys. Nezinau ar turite sunu, bet tokia dvasia auklejant, jis irgi nemokes makaronu isvirti.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iš_Šviesos: 20 liepos 2016 - 08:11
QUOTE(mylimuke! @ 2016 07 20, 07:46)
Leonsija,
jusu darbus atliktu bet kuris paauglys, tai jokio mastymo nereikalaujantys dalykai - tik laiko ir pasidomejimo batu dydziais. is tikro man butu geda tapatinti siuos darbus tikrai rimtiems ir atsakomybes reikalaujantiems darbams.

Po Idomucia posto as pagalvojau, kad is tikro isaukleti vaikus tikrai gerais ir laimingais zmonemis yra didziulis menas. Kad tokiais uzaugintum vaikus - pats toks turi buti.

O kokie buities darbai yra rimti ir reikalaujantys atsakomybes - tualeto sveitimas biggrin.gif ?
Ir deja, nepriklausomai nuo mokslinio laipsnio tu turi tai daryti reguliariai.
As nenoriu, kad paauglys pirktu pirktu man batus ir rinktu patalyne biggrin.gif ( aciu, kaip nors be spaidermanu )
Ir VAU, jusu pauglys/iai perka sau uniformas thumbup.gif ( beveik patikejau biggrin.gif )

Mano supratimu, darbo nasumas yra pagrindinis rodyklis ta darba paskirstyti tam tikram seimos nariui, nepriklausomai nuo jo issilavinimo. Tai reiskia, kad jeigu per tas dvi valandas, kol as domiuosi ir renkuosi grazia patalyne seimos lovai, vyras gali papildomai uzsidirbti 100 eur , o as papildomai 100 eur galiu uzsidirbti per 2 dienas, tai neracionalu is principo keisti situacija ? Tik vardan tolygaus darbu paskirstymo ?

Ir nereikia viska suprasti pazodziui .
Visi viska daro, ir vyras gamina ( zuvi , nemegstu as zuvies ruosti, tai zuvies patiekalai yra jo atsakomybe, o zuvi mes valgome ne taip jau retai, ir taip, labai skaniai moka tai padaryti , bet kalbu apie nuolatine maisto gamyba, juk kiek moteru nemoka iskepti pvz pyrago kokio, ir ka, tai galima laikyti beviltiska situacija seimoje biggrin.gif )
Ir na niekaip mano vyras nesugebetu vienas islaikyti seimos biggrin.gif , kur jus tai perskaitete ? Dirbame abu, uzdirbama panasiai, bet manau, kad jis turi didesni potenciala, tik tingi, ir jam tas suolis butu daug paprastesnis, negu man, tik siak tiek pastangu reikia, bet ...tik ta ir turejau omeny mirksiukas.gif
Ir visi viska sugeba blink.gif . ad nerasiau, kad NESUGEBA, as rasiau apie racionaluma !
bet pastas dirba iki 7 val, o vyras po darbo vaziuoja vaika parvezti is darzo ir su juo uzsiimti ( i burelius nuvezti, ar siaip kokia edukacine veikla susigalvoti , nes tai yra jo pareiga ).
Ir dienas as leidziu darbe, o cia viskas po darbo ( na gerai- gerai, darbe galiu kazka nuveiki sau interneto pagalba, bet uztai delfi neskaitau tongue.gif )

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Leonsija: 20 liepos 2016 - 08:59
QUOTE(Leonsija @ 2016 07 20, 08:46)
O kokie buities darbai yra rimti ir reikalaujantys atsakomybes - tualeto sveitimas  biggrin.gif ?
Ir deja, nepriklausomai nuo mokslinio laipsnio tu turi tai daryti reguliariai.
As nenoriu, kad paauglys pirktu pirktu man batus  ir rinktu patalyne  biggrin.gif  ( aciu, kaip nors be spaidermanu )
Ir VAU, jusu pauglys/iai perka sau uniformas  thumbup.gif  ( beveik patikejau  biggrin.gif  )

Mano supratimu,  darbo nasumas yra pagrindinis rodyklis ta darba paskirstyti tam tikram seimos nariui, nepriklausomai nuo jo issilavinimo. Tai reiskia, kad jeigu per tas dvi valandas, kol as domiuosi ir renkuosi grazia patalyne seimos lovai, vyras gali papildomai uzsidirbti 100 eur , o as papildomai 100 eur galiu uzsidirbti per 2 dienas, tai neracionalu is principo keisti situacija ? Tik vardan tolygaus darbu paskirstymo ?

Kiek kartų per mėnesį jūs renkatės, perkate patalynę, batus,uniformas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(BurmeSS @ 2016 07 20, 09:52)
Kiek kartų per mėnesį jūs renkatės, perkate patalynę, batus,uniformas?  g.gif

Išskirtinių drabužių, batų tai reikia nuolat ieškoti, vis apsidairyti ta prasme reguliariai. Ir nors ir kaip patiktų madingi, gerai apsirėdę vyrai, bet jei jie patys sau tiek laiko skirtų, jau būtų negerai, nevyriška ax.gif Taigi lieka tai moterims, ar ne?
Atsakyti
Kai susitikinėjom - kiekvienas mokėdavomės už save, jei jis pas mane būdavo svečiuose, aš gamindavau maistą, kai aš būdavau - jis. Į kavines retai eidavome. Niekada nebuvo jokių priekaištų, kas kiek išleido svečiuodamasis pas kitą. Kai susituokėmė vyras viską apmoka 100%, mano atlyginimas skirtas mano reikmėms. Aš gaminu maistą, tvarkau namus, o jis esant reikalui kažką pataiso, pakeičia. Kol gyvename bute, darbų neperdaugiausiai, bet name jo rūpestis bus malkos, kiti butiniai vyriški darbai. Nei vienas nesiskundžiam, abu patenkinti tokiu pasiskirstymu.
Atsakyti