Įkraunama...
Įkraunama...

Kas apmoka sąskaitas?

QUOTE(laiminga_ @ 2016 08 11, 21:13)

Bet dar vienas klausimas - ar dalinatės lėkšte? smile30x30.png Yra variantų, kai tiesiog matai, kad pašnekovas nori tavo pyrago, nors pats tik kavą geria (gal pataupė ir sau daugiau neužsisakė)...

nesiulyciau ir paragaut neprasyciau. Jei ziuri ir nori to pyrago, tai kas draudzia uzsisakyt?

QUOTE(mylimuke! @ 2016 08 11, 21:21)
nu jeigu neuzsisake, tai pats kaltas - niekada nevelu uzsisakyti.

bet per pirma poasimatyma tai kazkaip nenoreciau, kad mano lekstej knebinetusi  rolleyes.png

pritariu. Ir noreciau tam tikslui sypsenele derama pridet, bet kadangi visos dabar tokios ne kokios, tai nedesiu.

QUOTE(Raselėuogelė @ 2016 08 12, 09:03)
Yra taip buvę man ir ne kartą, bet paprašai ir atskiros lėkštės tokiu atveju, ar patiekalas būna porcijomis išdalintas (tarkim pica). Bet esu mačius varijantą kai atnešė du skirtingus mėsos patiekalus porai, tie valgė valgė, paskui šast lėkštes susikeitė ir valgo toliau smile30x30.png Nu ką aš žinau, namie gal ir nieko tokie etikos reveransai, bet kavinėj...

etiketa lyg ir ismanau, bet negirdejau, kad butu netinkamas toks elgesys.
Per pasimatymus niekad taip nesielgiau,bet dabar su vyru, ypac uzsieny kai bunam ir norim ka paragaut, tai daznokai taip darom.
Ir kaip tik nesisivaizduoju, kad namie taip reiketu elgtis. Namie gi isidedi kiek nori, gali ir po puse porcijos, kam tas lekstes keitinet?
Atsakyti
Tai jeigu vyrukas saskaita apmoka, tai gali vaisintis is mano lekstutes kiek tinkamas. Dar uzsisakysiu jei ka bigsmile.png
Atsakyti
QUOTE(Raselėuogelė @ 2016 08 12, 08:03)
Bet esu mačius varijantą kai atnešė du skirtingus mėsos patiekalus porai, tie valgė valgė, paskui šast lėkštes susikeitė ir valgo toliau smile30x30.png Nu ką aš žinau, namie gal ir nieko tokie etikos reveransai, bet kavinėj...

Mes taip darom tongue30x30.png
Atsakyti
QUOTE(Tosk @ 2016 08 12, 20:57)
Mes taip darom tongue30x30.png

Ne karta darem ir mes. Nematau nieko blogo, jei norisi paragauti, o ne visa (dar viena) patiekala uzsisakyt.
Atsakyti
Man tikrai neskauda kai kiti taip elgiasi. Tik gaila kad kiti negali kavinėje įpirkt to, ko nori, ir tenka valgyt iš kito lėkštės. Dar kiti ir iš konteinerių valgo, ką padarysi...Nu man nepykit, bet tokiu skurdu ir badu kvepia kai taip norisi vargšam žmonėm paragaaaaaut, kad nesvarbu nei kultūra nei kaip atrodo viešoje vietoje. O dar sugeba tuom didžiuotis. Rimtam restorane tai kitiems apetitą žiauriai sugadintumėt, bet panašu kad iki rimtų restoranų su tokiu požiūriu kaip man iki kosmoso. Gatvės kebabų lygis.
Atsakyti
QUOTE(Raselėuogelė @ 2016 08 15, 17:51)
Man tikrai neskauda kai kiti taip elgiasi. Tik gaila kad kiti negali kavinėje įpirkt to, ko nori, ir tenka valgyt iš kito lėkštės. Dar kiti ir iš konteinerių valgo, ką padarysi...Nu man nepykit, bet tokiu skurdu ir badu kvepia kai taip norisi vargšam žmonėm paragaaaaaut, kad nesvarbu nei kultūra nei kaip atrodo viešoje vietoje. O dar sugeba tuom didžiuotis. Rimtam restorane tai kitiems apetitą žiauriai sugadintumėt, bet panašu kad iki rimtų restoranų su tokiu požiūriu kaip man iki kosmoso. Gatvės kebabų lygis.

mes irgi apsikeisdavom lekstemis. nieko blogo nematau. juk neuzsisakinesi kiekvienas dvieju patiekalu, kad paragauti.
Bet man butu nepriimtina su sakute kitam zmogui i burna kisti kasni paragauti smile30x30.png esu maciusi taip daranciu. arba su sakute i svetima lekste lendanciu. irgi nesiziuri.
Atsakyti
QUOTE(Raselėuogelė @ 2016 08 12, 10:03)
Yra taip buvę man ir ne kartą, bet paprašai ir atskiros lėkštės tokiu atveju, ar patiekalas būna porcijomis išdalintas (tarkim pica). Bet esu mačius varijantą kai atnešė du skirtingus mėsos patiekalus porai, tie valgė valgė, paskui šast lėkštes susikeitė ir valgo toliau smile30x30.png Nu ką aš žinau, namie gal ir nieko tokie etikos reveransai, bet kavinėj...

Jei jau su vyru bodėtis patiekalais apsikeisti, tai nežinau kam tada vyras? Vieną dieną sauskelnes gali teksti pakeisti mirksiukas.png Na ir kas, kad kavinė? Baisiai čia. Lankytojai ir yra ta kavinė, kas ta kavinė be lankytojų? jei lankytojai nori pasikeisi, tai ko čia varžytis? Gi ne su koju pirštais bando patiekalą pakabinti ar nespjaudo po lėkštes, kad šlykštėtis. Ir šiaip, mažiausiai bėdų kyla, kai žiūrite po savo nosimi, o ne į svetimus dairotės tongue30x30.png
Papildyta:

Prie ko čia tas neglai įpirkt ko nori? Ne visi valgo po 5 patiekalus iš karto biggrin30x30.png Jei aš pasirinkau grubiai sakykim kokius cepelinus su mėsa, o vyras pasirinko su varške, tai jei aš noriu paragauti dar ir su varške, bet nebenoriu pilnos porcijos, tai ką daryti? Užsisakyti antrą porciją dėl paragavimo ir po to namo neštis daugiau kaip pusę likusios porcijos ar maistą švaistant palikti nedavalgytą?
Logiška yra apsikeisti, kad paragauti to ir to. Mums su vyru netgi būna taip, kad neteisingai užsisakom. Aš paragauju savo naujo patiekalo, žiūriu, kad man nelabai, o vyras savo ir jam nelabai, paragauju aš jo, man patinka, paragauja jis mano ir jam mano labiau patinka. Tai pagal jus reiktų kankintis ir nesikeisti ar išmesti tuos patiekalus ir užsakinėti iš naujo? biggrin30x30.png
Atsakyti

labai gera arkliuka pasigriebei, kai pritrukai argumentu isskyrus "man nepatinka".
bet zinai, uz fizini skurda baisiau tik dvasinis, kai is puikybes uzsisakai penkis skirtingus patiekalus, NES GALI, o sugebi suvalgyti tik viena, o likes maistas keliauja i siuksline, kol milijonai tuo tarpu badauja kazkur.
Atsakyti
Man patiko palyginimas, ka oralinius daro, BUCIUOJASI, o va jau valgyti is mylimo sutuoktinio lekstes jau fui-fui.

Is kart buvo suprasta iskreiptai, kad oraliniu kavineje niekas nedaro. (Kur zmones buna kai Dievas loginii supratima dalina).

Taip, oraliniu restoranuose nedaro, restoranuose zmones valgo is leksciu. Gal nekulturinga sakute kasni per stala kisti ar siekti. Bet valgyti is leksciu yra norma. (aplinkniu atzvilgiu)

Problem asmenine, o ne aplinkiniu:
Kad butu gal nemalonu valgyti is lekstes kur KITAS valge, bet tiems kurie turi intymesniu reikalu - terminas "KITAS" netinka.

Toliau buki pasiulymai pirktis po dar viena patiekala. Patiekalus nusipirkti galima, o ka reikes daryti, kai svers porele po 150 kg?

Atsakyti
QUOTE(Raselėuogelė @ 2016 08 15, 15:51)

lotuliukas30x30.png Aciu uz gera doze juoko lotuliukas30x30.png
Atsakyti
QUOTE(Raselėuogelė @ 2016 08 15, 16:51)

Ka jus vadinate rimtu restoranu? Lietuvoje tu restoranu, kuriuos laikyciau rimtais yra labai mazai ir ne tiek daug lietuviu gali juose lankytis.

Restorane kur patiekalas kainuoja 50-100 euru, tai patiekalu nesidalinu, bet ten ir aplinka skiriasi nuo eiliniu kaviniu kaip diena ir naktis..O sedint eiliniame restorane nematau jokios problemos apsikeisti lekstemis ir, o siaube, netgi tai darau.
Atsakyti
Apsikeisti lekstemis man irgi atrodo nekulturinga. Geriau isideti sau gabaleli patiekalo, ar pyrago is kitos lekstes pacioj pradzioj, o jam ideti paragauti savo. Mes darome taip.
Atsakyti