Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai auga, noksta

QUOTE(Lakšmi @ 2016 07 21, 12:50)
Visas šiltnamis kekėm aplipęs, bet stovi žali. MB sako, kad tiesiog šalta. Pradėjau nakčiai uždarinėti... Žinau, kad tai turbūt kasmet naujokams kylantis klausimas, bet atsakykite prašau - ką daryti - jei kas turite kantrybės naujokes mokyt. Ačiū smile.gif

priežaščių gali būti kelios, netinkamas maistinių medžiagų balansas ( trūksta ar pertręšta, kai vienas kuris elementas trukdo įsisavint kitą ar atvirkščiai trūkstant vieno nepasisavinamas kitas), ant lapų, stiebų turėtų matytis. Dar kada sėklos sėtos. Pats pikas pomidorų yra rugpjūčio mėn.

Tarkim gegužės pradžioj radau tris savaimę sudygusius pamidorus, perkėliau ir vakar jau kelis pilnai prinokusius nuskyniau. Veislė visai ne iš tų vadinamų 'skorospėlų' wink.gif
Atsakyti
Pas mane tik Ola polka noksta nuo liepos 1 o Betalux tik vakar nuskyniau pirma sunokusi, ta pacia diena pasetos sudaigintos seklos. O kurie paseti kovo 15, dar nesimato nokimo pradzios. Ant lapu nematau jokio medziagu ar mineralu trukumo, galvoju kad oras kaltas.
Atsakyti
pas mane tik pavalgymui kai kurie noksta.visa kita didzioji dalis dar negalvoja net spalvas keist
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo girene: 21 liepos 2016 - 20:12
Sveikos, reiktų pakeist temos užvadinimą "Pomidorai gal ir auga( ir čia dar klausimas... smile.gif, bet nė velnio nenoksta "
Mano šeimyna draugiškai pasidalino ir paragavo cielus du pomidorus: Medovyj spas ir Čokmato baby, rytoj dalinsimės Čiornyj slon lotuliukas.gif
Aš jau irgi susimėčiusi, uždarinėti šiltnamį, neuždarinėti, bijau drėgmės, bet ir vėjai bjaurūs ūžauja, ir kaimynkos bulvės visai netoli kažkokios jau man įtartinos g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2016 07 21, 16:04)
priežaščių gali būti kelios, netinkamas maistinių medžiagų balansas ( trūksta ar pertręšta, kai vienas kuris elementas trukdo įsisavint kitą ar atvirkščiai trūkstant vieno nepasisavinamas kitas), ant lapų, stiebų turėtų matytis. Dar kada sėklos sėtos. Pats pikas pomidorų yra rugpjūčio mėn.

Lapai sveiki, stiebai geri, pomidorai gerai auga, bet va nenoksta. Visgi gal ir ne aš kalta, jei daug kam taip...
QUOTE(girene @ 2016 07 21, 21:10)
pas mane tik pavalgymui kai kurie noksta.visa kita didzioji dalis dar negalvoja net spalvas keist

nusiraminau, kad ne aš viena žaliais grožiuosi smile.gif

QUOTE(Baltupyte @ 2016 07 21, 22:29)
Sveikos, reiktų pakeist temos užvadinimą  "Pomidorai gal ir auga( ir čia dar klausimas... smile.gif, bet nė velnio nenoksta "

Aš jau irgi susimėčiusi, uždarinėti šiltnamį, neuždarinėti, bijau drėgmės, bet ir vėjai bjaurūs ūžauja, ir kaimynkos bulvės visai netoli kažkokios jau man įtartinos g.gif

Gera mintis bigsmile.gif
va va, nakčiai uždariau, nes siaubingai šalta doh.gif
Atsakyti
Savo alkanus pomidorus nupurškiau kalio magnezija, sekančią dieną tom pačiom trašom ir laisčiau. Ko gero sviestas sviestuotas. Tirpalo proporcijos iš akies. Jei kam dar kantrybės užtenka, parašykite kiek šaukštais kalio magnezijos 10 litrų vandens dėti purškimui ir laistymui.
Prieš tris savaites su vienu vazoniniu pomidoru ''Tumbler'' atsisveikiau.
Mirė nuo medžiagų trūkumo. Šiltnamyje sodintas paskutinis, visi pagerinimai baigėsi, po kojom dėjau tik dilgėlių saują. Per vėlai susisgribau ir atpažinau medžiagų trūkumą. Tiesa, bent dešimt pomidoraičių suvalgėm, bet odos kietumas neįkandamas. Dabar galvoju ar veislės įpatumas ar minėtos preižastys.
Pomidorų nokimu nesiskundžiu. Į turgų nebūt ko nunešti, bet dviem žmonėm valgymui užtenka.
Atsakyti
QUOTE(Lakšmi @ 2016 07 21, 21:39)
Lapai sveiki, stiebai geri, pomidorai gerai auga, bet va nenoksta. Visgi gal ir ne aš kalta, jei daug kam taip...

Gal lapu daug turi ,jei taip isskabykit gerai ir prades nokt mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2016 07 21, 17:49)
... O kurie paseti kovo 15, dar nesimato nokimo pradzios....

QUOTE(girene @ 2016 07 21, 20:10)

QUOTE(Lakšmi @ 2016 07 21, 21:39)
.. pomidorai gerai auga, bet va nenoksta.

Ir pas mane žaliuoja visi, Orkado gal keturis ir Red pear vieną tenuskyniau. Beeet, ne mes čia augint nebemokam, metai tokie cool.gif
Atsakyti
Polfast ir Ola polka prieš savaitę jau valgėm pirmuosius, o šią savaitę jau 4 rusian purple, 2 Bolzano, 3 nežiniukus ir 1 pienolo del vesuvio sukirtom.
Vakar ir šiandien jau po 6 pomidorus parsinešiau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kaktuselis: 22 liepos 2016 - 12:53
QUOTE(kaktuselis @ 2016 07 22, 12:52)
Polfast ir Ola polka prieš savaitę jau valgėm pirmuosius, o šią savaitę jau 4 rusian purple, 2 Bolzano, 3 nežiniukus ir 1 pienolo del vesuvio sukirtom.
Vakar ir šiandien jau po 6 pomidorus parsinešiau

kaip atrodo pienollo del vesuvio pas jus? pas mane abu skirtingose vietose kazkokiais susisukusiais lapais. visi kiti pomidorai normaliais. vaisiai kaip slyvukes su smailiu galiuku, nu gal kaip kriausytes su smailiu galiuku. maziukai . bet jau ir nuskyniau benokstancius smile.gif
labai jau nori Alsu nokt, bet kokio didumo sirdys thumbup.gif
polkute atidavineja derliu . lijana rozovaja irgi jau pradejo, ir Utia sunoko . finikas geltonas, samocviet izumrudnyj jau irgi dave po kelis . podsnieznikas ... ai dar kazkas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidastep @ 2016 07 22, 09:05)
Gal lapu daug turi ,jei taip isskabykit gerai ir prades nokt mirksiukas.gif

Išskabyti mirksiukas.gif šiandien nešiu padėsiu sunokusį parduotuvinį paerzinimui ir ten tų nokimo dujų išsiskyrimui biggrin.gif
Atsakyti
banano zieviu uzkabinkit lotuliukas.gif pries keturis metus kazkoki filmuka paziurejus banano zieves i siltnami nesiau . ar padejo, ar tiesiog nokimas ir taip prasidejo, tai jau nepasakysiu smile.gif
o siaip, pas mane pomidoru dezutes nuotraukose, tai su rugpjucio 3 d data. tai ir neskubinu as ju perdaug. dar ir seti savaite veliau nei visada smile.gif
Atsakyti