Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai auga, noksta

Rodau savo garstyčių šiltnamį, vis nežydi, jau kantrybės mažai, kaži, ar sužydės savaitės laike, nes jau norėtųsi pomidorus sodinti  :)

Priedas  šiltnamis.jpg   133,59KB   0 Parsiųsta kartų

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo drugelis.: 08 gegužės 2017 - 18:57
QUOTE(drugelis. @ 2017 05 08, 18:55)
<p>Rodau savo garstyčių šiltnamį, vis nežydi, jau kantrybės mažai, kaži, ar sužydės savaitės laike, nes jau norėtųsi pomidorus sodinti  smile.gif</p>
<div> </div>
<p> </p>

Grožis. Tai nelaukite žydėjimo, po šalnų sodinkite pomidorus smile.gif
Atsakyti

Grožis. Tai nelaukite žydėjimo, po šalnų sodinkite pomidorus smile.gif

Ačiū, "grožis" dėkoja  :D

Bet aš jau nebesėsiu daugiau pavasarį, geriau iš rudens, nes labai labai dabar gaila, kad pasilikau vos metrą vietos ridikėliams ir špinatams, taip gražiai užaugo, bet mūsų šeimynai maža... arba tik vieną šiltnamio pusę reikia aukoti, nes dabar nei krapų,nei salotų neužauginau.

Mano ridikėliai, žinau, ne į temą, bet paspalvinsiu temą:

Priedas  ridikai.jpg   130,6KB   0 Parsiųsta kartų

Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2017 05 08, 19:55)
<p>Rodau savo garstyčių šiltnamį, vis nežydi, jau kantrybės mažai, kaži, ar sužydės savaitės laike, nes jau norėtųsi pomidorus sodinti  smile.gif</p>
<div> </div>
<p> </p>
<p>Priedas  šiltnamis.jpg   133,59KB   0 Parsiųsta kartų</p>

Oi mano siltnamis lygiai toks pat! Pasidalinkit patirtimi kaip apsodinate? Ku agurkai, paprikos, pomidorai geriau? Kaip su pririsimu?
Atsakyti

Oi mano siltnamis lygiai toks pat! Pasidalinkit patirtimi kaip apsodinate? Ku agurkai, paprikos, pomidorai geriau? Kaip su pririsimu?

Pernai tik šiltnamį pasistatėm, tai irgi daug klausimų buvo. :)

Pomidorus sodinau ( jei žiūrėti į nuotrauką) visoje kairėje eilėje. Dešinėj eilėj gale, prie langelio dar keletas daigų pomidorų, o tada artyn link įėjimo - paprikos, visai prie įėjimo - agurkai.

Nelabai pasiteisino tokia "tvarka"  :oh:

Agurkai labai užstojo keliuką, nes išsikerojo į visas puses, tikrai neverta jų prie įėjimo sodinti. Šiemet sodinsiu pačiame gale iš abiejų pusių prie lango - tegul kerojasi ten ir pinasi tarpusavyje.

O viską rišau tik raiščiais, jokių kuolų pomidorams nesmeigiau, nors gal vertėtų, nes keli daigai, kur buvo virvė iš vytelių - nutrūko ir nulūžo. Su sintetiniu raiščiu visi daigai puikiai atsilaikė, bet, na, tabalavosi truputį, jei supranti, ką noriu pasakyt. :)

Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2017 05 11, 17:00)
*Agurkai labai užstojo keliuką, nes išsikerojo į visas puses, tikrai neverta jų prie įėjimo sodinti. Šiemet sodinsiu pačiame gale iš abiejų pusių prie lango

* kuolų pomidorams nesmeigiau, nors gal vertėtų, nes  tabalavosi truputį, jei supranti, ką noriu pasakyt. smile.gif

Įsiterpsiu į pokalbį smile.gif Agurkus visada sodinu šiltnamio gale, dėl priežasčių kurias įvardinote. Ten jie niekam nekliudo, o prie langelio ir skersvėjai mažesni , jiems labiau patinka drėgmė, šiluma.

Pirmus auginimo metus rišau pomidorus su virvelėmis, tai užaugę ir tabalavosi, ir kreivojosi. Nepatiko toks būdas, tai dabar smeigiu medinius kuolus. Turiu nusipirkus kelis metalinius, tuos suktus spirale, tai liuks thumbup.gif Reiktų visam šiltnamiui tokius susipirkt. Augalas lapais tarsi pasiremia į tas bangeles ir jam lengviau atlaikyt vaisių svorį, kotai neišsiklaipo ir išlieka vienodi atstumai tarp augalų. O nuo kuolo galo jau parišu virvele.
Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2017 05 11, 19:00)
... viską rišau tik raiščiais, jokių kuolų pomidorams nesmeigiau, nors gal vertėtų, nes keli daigai, kur buvo virvė iš vytelių - nutrūko ir nulūžo. Su sintetiniu raiščiu visi daigai puikiai atsilaikė, bet, na, tabalavosi truputį, jei supranti, ką noriu pasakyt. smile.gif

Virvė yra labai gerai. Mane išmokė tokį užsiveržiantį mazgą , kurį šiek tiek atlaisvinus galima pailginti virvutę ar patrumpinti. Pailginu , atlaisvinu augalą, tada vynioju apie jį virvelę ir patempiu aukštyn sutrumpindama. Apačioje irgi tuo mazgu rišu, tai galima atlaisvinti kilpelę ppastorėjus stiebui. Virvės nusipirkau ritę , bet kolkas naudoju vis tuos pačius gabalus.

Mane domina jūsų takelis. Kaip jis paklotas - ant sulyginto žemės paviršiaus ar įgilintas.
Nepripažįstu tų betonuotų "gražių" takų, kurie sumažina šaknims naudingą žemės plotą.
Todėl pas mane išlygintas visas paviršius ir takelio vietoje ant įkastų į žemę plytų guldau po 2 lentas . Tai nėra labai gražu, bet gyventojams patinka ir jie gali pakišti šaknis . Kai užmulčiuoju, tai tik šieniukas ir lentos purvinokos. Nu kaimas biggrin.gif
O va taip kaip pas jus jau gražiau, bet ar patogu pvz basai įbėgti.
Atsakyti
Labas rytas, šįryt -5 . Su elektriniu šildytuvu atsilaikėme. Gal jau baigiasi šalnos? smile.gif

Papildyta:
QUOTE(amba41 @ 2017 05 11, 21:50)
Virvė yra labai gerai. Mane išmokė tokį užsiveržiantį mazgą , kurį šiek tiek atlaisvinus galima pailginti virvutę ar  patrumpinti. Pailginu , atlaisvinu augalą,  tada vynioju apie jį virvelę ir patempiu aukštyn sutrumpindama. Apačioje irgi tuo mazgu rišu, tai galima atlaisvinti kilpelę ppastorėjus stiebui. Virvės  nusipirkau ritę , bet kolkas naudoju  vis tuos pačius gabalus.

Aš irgi rišu virve, tokiu mazgu, kurį galima tuoj par atlaisvinti. O takelio visai nedarau. Užmulčiuoju žole ir viskas. Pasirodė labai patogu. Kitas šiltnamis su takelį skiriančiomis lentomis, tai visiškai nepatogu. Nusprendžiau, kad nėra reikalo išskirti takelį smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dumsė: 12 gegužės 2017 - 06:32
QUOTE(Dumsė @ 2017 05 12, 06:31)
Labas rytas, šįryt -5 . Su elektriniu šildytuvu atsilaikėme. Gal jau baigiasi šalnos?  smile.gif

esu tikra, kad nesibaigė smile.gif
pas mus lyg -6, nors dirvos paviršiuje gali būt, kad ir daugiau buvo.
Pomidorai, kurie pasodinti, irgi su šildytuvu nakvojo.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2017 05 12, 09:40)
esu tikra, kad nesibaigė smile.gif
pas mus lyg -6, nors dirvos paviršiuje gali būt, kad ir daugiau buvo.
Pomidorai, kurie pasodinti, irgi su šildytuvu nakvojo.

Ir viskas gerai ? smile.gif Nežinau, ar šiai nakčiai dar įjungti šildytuvą ? smile.gif
Atsakyti
Pas mane 6 pomidorai sušalo sianakt unsure.gif
Atsakyti
Labas vakaras 4u.gif

Jungiuosi į jūsų būrį, pirmi metai kai turime šiltanamį, tai esu visai visur žalia biggrin.gif
Mano pomidorai lyg atlaikė šalnas, nors pas mus pajūryje jos nebuvo tokios didelės.Net nepagalvojusi pasodinau praeitą šeštadienį unsure.gif
Norėčiau patarimų ax.gif
Prisižiūrėjau youtube žalios stotelės įrašų, ir pasodinau pomidorus gulsčius beveik, jie jau tiesiasi, bet galvoju, gal jau turėjo išsitiesti, ar visai nesamonę padariau?
Kodėl mulčiuojate su žole pomidorus, ir kada galima mulčiuoti? ar tik pasodintus, ar vėliau? ( irgi mačiau foto biggrin.gif )
Atsakyti