QUOTE(Waitbaby @ 2017 04 17, 14:37)
Ar jau yra drasuoliu kurios iskele daigiukus i siltnami?
Yra, tik reikia kitoje temoje skaityti.
Labas, damutės,
Mano šiltnamis visas garstyčiom užžėlęs, o kada jas reikia sukasti, ar ką su jomis daryti? Kiek jau ten jos turi būti paaugę, kad jau dezinfekuotų ir patręštų žemę, ačiū
QUOTE(drugelis. @ 2017 04 21, 22:06)
<p>Labas, damutės,</p><p></p><p>Mano šiltnamis visas garstyčiom užžėlęs, o kada jas reikia sukasti, ar ką su jomis daryti? Kiek jau ten jos turi būti paaugę, kad jau dezinfekuotų ir patręštų žemę, ačiū
</p>

Žaliąją garstyčių masę reikėtų į žemę įterpti šiems augalams žydint. Aš pasėju rudenį, iki rugpjūčio 10 dienos, tai antroje rugsėjo pusėje jau žydėjo. Tada ir sukasiau. O vienoj vietoj prie durų, sprindžio aukščio plotelis žaliuoja. Kadangi į šiltnamį dar nesiruošiu pomidorus sodinti, tai auginsiu toliau. Gal net kol žydėt pradės

QUOTE(drugelis. @ 2017 04 21, 21:06)
<p>Labas, damutės,</p><p></p><p>Mano šiltnamis visas garstyčiom užžėlęs, o kada jas reikia sukasti, ar ką su jomis daryti? Kiek jau ten jos turi būti paaugę, kad jau dezinfekuotų ir patręštų žemę, ačiū
</p>

Iš viso kasti nereikia, pomidorus sodinti tarp jų, o kai garstyčios užaugins daugiau masės, nukirpti ir vietoje palikti, paskui vėl nukirpti. Ant jos mulčiuoti.
QUOTE(Dumsė @ 2017 04 22, 06:48)
Iš viso kasti nereikia, pomidorus sodinti tarp jų, o kai garstyčios užaugins daugiau masės, nukirpti ir vietoje palikti, paskui vėl nukirpti. Ant jos mulčiuoti.
ačiū, Dumse, už gerą mintį. Tik kaip ten bus - "nukirpti ir vietoje palikti, paskui vėl nukirpti". Tai vėl užaugs tos masės, kai nukirpsim?
QUOTE(meskalepeska @ 2017 04 22, 08:26)
ačiū, Dumse, už gerą mintį. Tik kaip ten bus - "nukirpti ir vietoje palikti, paskui vėl nukirpti". Tai vėl užaugs tos masės, kai nukirpsim?
Kažkiek vėl užaugs. Na ir fitoftoros turėtų nebūti, sako, kad fitoftora garstyčių nemėgsta.
Dumse, meskalepeska - ačiū. Nes tikrai neįsivaizdavau, ką čia su tom "sąmanom" reikės daryti Praeitais metais rudeniop maras užpuolė, šiemet žiūrėsim, kaip bus...
QUOTE(meskalepeska @ 2017 04 22, 09:26)
Tik kaip ten bus - "nukirpti ir vietoje palikti, paskui vėl nukirpti". Tai vėl užaugs tos masės, kai nukirpsim?
Kiekvieną pavasarį tą patį darau - kai tik leidžia sąlygos, užsėju vieną šiltnamio pusę baltosiomis garstyčiomis. Vėliau, kai jau nusprendžiu sodint pomidorų daigus, sodinimo vietoj nukerpu. Pasodinus, nukirptą masę šiek tiek pasmulkinu ir ja mulčiuoju. Tai, kas būna apkirpta aplink, nieks neatželia. Dar vėliau, kai tik pradeda garstyčios žydėt, tada jau kerpu visas. Lieka trumpi stagariukai, iš kurių tikrai nieks neatauga. Žalia masė ir vėl tarnauja kaip mulčas. Kirpimas žydėjimo metu yra pats optimaliausias

Lauke panašiai, tik dar ir žirniai būna įtraukti

QUOTE(Gaudvilė @ 2017 04 23, 10:09)
Aš tai iš rudens garstyčias sėjau, žiemą aišku nušalo.
Gaudvile, ką daryti, kad klaposporiozė nekankintų kasmet

QUOTE(Dumsė @ 2017 04 23, 16:58)
Aš tai iš rudens garstyčias sėjau, žiemą aišku nušalo.
Gaudvile, ką daryti, kad klaposporiozė nekankintų kasmet
Gaudvile, ką daryti, kad klaposporiozė nekankintų kasmet

Galima ir iš rudens, bet tai pakankamai anksti reikia sėt ir vos prasideda žydėjimas, įterpt į dirvą. Pavasarinis sėjimas daugiau fukcijų atlieka.
Ot nežinau. Pačiai atsibodo pergyvent. Chemijos nenoriu, be to šiltnamis ne prie namų. Nusprendžiau kelis sezonus pailsėt - auginsiu tik atsparius hibridus. Atsirinkau, kurie dar ir skanūs, vėliau žiūrêsiu, gal ką ir iśmąstysiu.
QUOTE(Gaudvilė @ 2017 04 23, 17:02)
Galima ir iš rudens, bet tai pakankamai anksti reikia sėt ir vos prasideda žydėjimas, įterpt į dirvą. Pavasarinis sėjimas daugiau fukcijų atlieka.
Ot nežinau. Pačiai atsibodo pergyvent. Chemijos nenoriu, be to šiltnamis ne prie namų. Nusprendžiau kelis sezonus pailsėt - auginsiu tik atsparius hibridus. Atsirinkau, kurie dar ir skanūs, vėliau žiūrêsiu, gal ką ir iśmąstysiu.
Ot nežinau. Pačiai atsibodo pergyvent. Chemijos nenoriu, be to šiltnamis ne prie namų. Nusprendžiau kelis sezonus pailsėt - auginsiu tik atsparius hibridus. Atsirinkau, kurie dar ir skanūs, vėliau žiūrêsiu, gal ką ir iśmąstysiu.
Ačiū, chemijos ir aš nenaudoju, bandysiu bakterijomis papurkšti


