QUOTE(Gsmart @ 2016 07 19, 11:52)
Sveikos. Kaip manot, čia dėmėtligė? Apatiniai lapai daugumos pomidorų, o ir į viršų lipa po biškutį
Kas purškėt fitosporinu ir šarmu - ar pristabdėt? Jeigu nepurški, tai kokia mano dar nesunokusių pomidorų lemtis laukia - dėmėm irgi išpils vaisius?
QUOTE(Benicio @ 2016 07 20, 16:46)
Pas mane tokie pat lapai. Pomidorus auginu pirmi metai, patirties nulis. Ieškojau kokia liga juos čia graužia, bet niekur nieko panašaus neradau. Bet, vieną lietingą dieną įlindau į šiltnamį ir sėdėdama užmačiau, kad lietus per šiltnamio sienas nuteka tiesiai šiltnamin. Atidžiau apžiūrėjus pomidorus paaiškėjo, kad lapai ruduoja ir medžiagų trūkūmą rodo tik tie pomidorai kurie yra arčiau šiltnamio sienų. Žemė molis, ankščiau toje vietoje kur stovi šiltnamis po ilgesnio lietingo periodo susidarydavo pelkė. Pasidariau išvadą, kad pomidorams per daug drėgmės ir vanduo išplovė mineralines medžiagas.
Pas mane ta pati situacija su kai kuriais pomidorais. Nusprendžiau paskaičius:
http://www.pomidorai...mo-nesklandumai
kad trūksta magnio. Žemė irgi molis šiltnamyje. Kai sodinau daigus, bėriau po saują kalio magnezijos. Noriu tikėti, kad tikrai trūksta kalio, o ne kokia liga įsimetė