Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai auga, noksta

QUOTE(Benicio @ 2016 07 20, 08:11)
pagyvenus, kokia bambalių paskirtis?

Jokia. Reiktų išpilti. Nors šiaip patogu atsiklaupti arba atsisėsti, jei reikia giliau kokį lapą nukirpti ar žolę išrauti.
Atsakyti
QUOTE(Dumsė @ 2016 07 20, 06:10)
Vaizdas gražus, pilna derliaus  wub.gif
Ar dėl dėmėtligės nesulauks rudens? Galima taip pratęsti derėjimą, kai nugenėti lapai dėl ligų:
Pomidorai išleis naujus lapus iš pažastinių ūglių, tada nuskinti augimo taškus  ir leisti lapams augti. Taip augalas gaus naujų jėgų naujoms kekėms auginti. Praeitais metais šitaip dariau, teks taip daryti ir šiais metais.  smile.gif
Dėl fitosporino veikimo  dar nieko negaliu pasakyti, reikia purkšti dar ir dar kartą. Kol kad dėmėtligė yra, šalinu lapus .

Kas yra augimo taškai?
Atsakyti
QUOTE(Gsmart @ 2016 07 19, 11:52)
Sveikos. Kaip manot, čia dėmėtligė?

Pas mane tokie pat lapai. Pomidorus auginu pirmi metai, patirties nulis. Ieškojau kokia liga juos čia graužia, bet niekur nieko panašaus neradau. Bet, vieną lietingą dieną įlindau į šiltnamį ir sėdėdama užmačiau, kad lietus per šiltnamio sienas nuteka tiesiai šiltnamin. Atidžiau apžiūrėjus pomidorus paaiškėjo, kad lapai ruduoja ir medžiagų trūkūmą rodo tik tie pomidorai kurie yra arčiau šiltnamio sienų. Žemė molis, ankščiau toje vietoje kur stovi šiltnamis po ilgesnio lietingo periodo susidarydavo pelkė. Pasidariau išvadą, kad pomidorams per daug drėgmės ir vanduo išplovė mineralines medžiagas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Benicio: 20 liepos 2016 - 15:48
QUOTE(NERA @ 2016 07 20, 15:45)
Kas yra augimo taškai?

Tai tas ūgliukas,tiksliau jo užuomazga, kuri išauga į stiebą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gsmart @ 2016 07 19, 11:52)
Sveikos. Kaip manot, čia dėmėtligė? Apatiniai lapai daugumos pomidorų, o ir į viršų lipa po biškutį smile.gif

user posted image

Kas purškėt fitosporinu ir šarmu - ar pristabdėt? Jeigu nepurški, tai kokia mano dar nesunokusių pomidorų lemtis laukia - dėmėm irgi išpils vaisius?

QUOTE(Benicio @ 2016 07 20, 16:46)
Pas mane tokie pat lapai. Pomidorus auginu pirmi metai, patirties nulis. Ieškojau kokia liga juos čia graužia, bet niekur nieko panašaus neradau. Bet, vieną lietingą dieną įlindau į šiltnamį ir sėdėdama užmačiau, kad lietus per šiltnamio sienas nuteka tiesiai šiltnamin. Atidžiau apžiūrėjus pomidorus paaiškėjo, kad lapai ruduoja ir medžiagų trūkūmą rodo tik tie pomidorai kurie yra arčiau šiltnamio sienų. Žemė molis, ankščiau toje vietoje kur stovi šiltnamis po ilgesnio lietingo periodo susidarydavo pelkė. Pasidariau išvadą, kad pomidorams per daug drėgmės ir vanduo išplovė mineralines medžiagas.

Pas mane ta pati situacija su kai kuriais pomidorais. Nusprendžiau paskaičius:
http://www.pomidorai...mo-nesklandumai
kad trūksta magnio. Žemė irgi molis šiltnamyje. Kai sodinau daigus, bėriau po saują kalio magnezijos. Noriu tikėti, kad tikrai trūksta kalio, o ne kokia liga įsimetė verysad.gif
Atsakyti
Kiek aš skaičiau literatūros, tai nė vienos ligos mano tie pomidorai neatitinka. Todėl čia ir įmečiau. Kaip ir panašu į šviesmargę, bet tie lapai nepageltonavę, pūslės neiškilusios, tad kaip ir ne bakterinė liga. Lieka tik mineralinių medžiagų trūkumas. Pas mane dar vienu momentu ir žiedai krito, nors šiltnamis pridengtas agroplėvele, vėdinamas, daugiau nei 28 nepasiekia. Įtariu kalio trūkumą. Ryt nuvešiu lapą į Žalią stotelę, pažiūrėsiu ką ten patars. ax.gif Jau savaitė kaip kalio magneziją pabėriau, reiks vėl kartoti turbūt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gsmart: 20 liepos 2016 - 20:44
nei čia liga, nei ką. O agroplėvelė užtraukiama, tik kai baisiniai karščiai užpuola, ty saulė plieskia ir oro temperatūra pakyla virš 35C. Kai dabar taip smagiai vėjas traukia, nereikia jokių dangalų, aišku ir langus, duris reikia palikt pravertus.
Atsakyti
QUOTE(Gricė @ 2016 07 20, 19:12)
Pas mane ta pati situacija su kai kuriais pomidorais. Nusprendžiau paskaičius:
http://www.pomidorai...mo-nesklandumai
kad trūksta magnio. Žemė irgi molis šiltnamyje. Kai sodinau daigus, bėriau po saują kalio magnezijos. Noriu tikėti, kad tikrai trūksta kalio, o ne kokia liga įsimetė  verysad.gif

Galvojau apie kalį, parašiau magnį doh.gif Nusipirkau kalio trąšų, bet jos taip sunkiai tirpsta vandenyje, lieka ant laistytuvo dugno. Gal daugiau naudos būtų, jei paberčiau tiesiog prie šaknų, o tada liečiau.
Atsakyti
QUOTE(Gsmart @ 2016 07 20, 20:43)
Įtariu kalio trūkumą. Ryt nuvešiu lapą į Žalią stotelę, pažiūrėsiu ką ten patars.  ax.gif Jau savaitė kaip kalio magneziją pabėriau, reiks vėl kartoti turbūt.

Žalioje stotelėje užgarantavo, kad čia ne liga, o medžiagų trūkumas 4u.gif Sakė, kad birios trąšos ilgėliau įsisavinamos, o štai norint greičiau gauti efektą - reikia purkšti per lapus tirpalą. Kadangi aš jau trąšų pribėriau, beliko laukt 4u.gif
Atsakyti
Visas šiltnamis kekėm aplipęs, bet stovi žali. MB sako, kad tiesiog šalta. Pradėjau nakčiai uždarinėti... Žinau, kad tai turbūt kasmet naujokams kylantis klausimas, bet atsakykite prašau - ką daryti - jei kas turite kantrybės naujokes mokyt. Ačiū smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lakšmi: 21 liepos 2016 - 11:51
QUOTE(Lakšmi @ 2016 07 21, 11:50)
Visas šiltnamis kekėm aplipęs, bet stovi žali. MB sako, kad tiesiog šalta. Pradėjau nakčiai uždarinėti... Žinau, kad tai turbūt kasmet naujokams kylantis klausimas, bet atsakykite prašau - ką daryti - jei kas turite kantrybės naujokes mokyt. Ačiū smile.gif

Aš tam klausime irgi naujokė,bet bijau ligų ir neuždarinėju,pomidorams labai svarbus vėdinimas.GAUDVILĖ parašė biski aukščiau keliom žinutėm,kad vėdinimas labai svarbu.Spės parausti,geriau vėliau,negu su ligų puokšte ax.gif Jei uždarai,tai ryte jie visi turėtų būti šlapi g.gif
Atsakyti
QUOTE(aurute66 @ 2016 07 21, 13:36)
Aš tam klausime irgi naujokė,bet bijau ligų ir neuždarinėju,pomidorams labai svarbus vėdinimas.GAUDVILĖ parašė biski aukščiau keliom žinutėm,kad vėdinimas labai svarbu.Spės parausti,geriau vėliau,negu su ligų puokšte ax.gif Jei uždarai,tai ryte jie visi turėtų būti šlapi g.gif

nėra to, nes yra ventiliacija.. Vėdinu pastoviai, bet kai toks šiaurės vėjas tai jiems viskas ok?
Atsakyti