Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai auga, noksta

QUOTE(Supronti @ 2017 03 06, 08:35)
kokiomis dienomis šiemet kirminų diena?

Treciadienis
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2017 03 01, 17:43)
Aš  kasmet dūmiju sieros šaškę,tiesą pasakius,net nežinau kaip atrodo demėtligė..na ir praėjus 2sav.po daigų išsodinimo:vandens ,išrūgų ir jodo purškiamas kokteilis,nuo liepos vidurio kas 14-20 dienų altosan...

Aš nusipirkau sieros, bet paskui paskaičiau, kad reikia labai gerai užsandarinti šiltnamį, tai ir pasimečiau, nes praktiškai nelabai įsivaizduoju kaip tą padaryti.
Mano šiltnamis polikarbonatinis, matau kad yra tarpelių kampuose, taip pat pastatytas ant nedidelio pamatuko kuriame irgi yra tarpeliai, o ir durys gi nėra jau tokios sandarios.
Ar tikrai šiltnamis turi būti labai sandarus. Kokia jūsų patirtis. Ar nepradės pro visus tarpus garuoti ir nepakenk kitiems augalams.
Atsakyti
QUOTE(Matilda1 @ 2017 03 06, 11:42)
Aš nusipirkau sieros, bet paskui paskaičiau, kad reikia labai gerai užsandarinti šiltnamį, tai ir pasimečiau, nes  praktiškai nelabai įsivaizduoju kaip tą padaryti.
Mano šiltnamis polikarbonatinis, matau kad yra tarpelių kampuose, taip pat pastatytas ant nedidelio pamatuko kuriame irgi yra tarpeliai, o ir durys gi nėra jau tokios sandarios.
Ar tikrai šiltnamis turi būti labai sandarus.  Kokia jūsų patirtis. Ar nepradės pro visus tarpus garuoti ir nepakenk kitiems augalams.

mano šiltnamis stiklinis,iš senų daugiabučio langų..tikrai nėra sandarus.Dėl polikarbonatinio šiltnamio patirties neturiu ,tik esu girdėjusi,kad jų metalinėm konstrukcijom kenkia sieros dūmai.Maniškio stogo surišimas iš storų kampuočių ir vamzdžių,na taip, irgi rūdimis nuėjo...bet dar ilgam jų užteks..Bet įsigijus brangų šiltnamį gal tada reik kitos alternatyvos ieškot...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GONZIKAS117: 06 kovo 2017 - 11:58
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2017 03 01, 17:43)
..Aš  kasmet dūmiju sieros šaškę,tiesą pasakius,net nežinau kaip atrodo demėtligė..na ir praėjus 2sav.po daigų išsodinimo:vandens ,išrūgų ir jodo purškiamas kokteilis,nuo liepos vidurio kas 14-20 dienų altosan...

Ir prie viso to dar plius geras vėdinimas ax.gif Tai svarbiausia. Gonzikai, primink kada maždaug rudenį pradedi uždarinėti šiltnamį nakčiai? Pamenu, kad labai vėlai, ar klystu?

Pomidorų sėja pradėta. Vakar pasodinau pirmuosius Promyk.
Atsakyti
QUOTE(Riolita. @ 2017 03 06, 19:59)
Ir prie viso to dar plius geras vėdinimas ax.gif Tai svarbiausia. Gonzikai, primink kada maždaug rudenį pradedi uždarinėti šiltnamį nakčiai? Pamenu, kad labai vėlai, ar klystu?

sutinku ax.gif
tada ,kai praneša šalnas...iki tol nei per lietų ,nei per vėtrą neuždarinėju
Atsakyti
QUOTE(Riolita. @ 2017 03 06, 18:59)
Vakar pasodinau pirmuosius Promyk.

Ar auginote juos anksčiau? Kokie atsiliepimai ? Ankstyviausiam derliui turiu 7 rūšių sėklas, ir vienos iš jų Promyk, bet nesu šių sėjusi. Galvoju- verta ar ne smile.gif
Mano pomidorų sėja numatyta rytoj. Ui kaip laukiu rytojaus biggrin.gif
Atsakyti
Labas vakaras,
gal turit kas Toro ir Marfa seklyciu?Mainais galiu pasiulyti: Karol Sibiri,Medovyj Spas,Gonzikos dryziai,Chocomatto Baby,Kosmonaut Volkov,Jablonka Rossii,Sen Sei
Atsakyti
QUOTE(Riolita. @ 2017 03 06, 19:59)

Ups biggrin.gif Vis tik dar nesodinu, dar tik sėju biggrin.gif Pačiai akis bado ax.gif

QUOTE(baltagėlė @ 2017 03 06, 20:50)
Ar auginote juos anksčiau? Kokie atsiliepimai ? Ankstyviausiam derliui turiu 7 rūšių sėklas, ir vienos iš jų Promyk, bet nesu šių sėjusi. Galvoju- verta ar ne  smile.gif
Mano pomidorų sėja numatyta rytoj. Ui kaip laukiu rytojaus  biggrin.gif

Auginau pernai dėl ankstyvumo. Sėjau kovo 6, valgėm birželio 19. Kaip pirmieji tai buvo skanūs, nerūgštūs, mėsingi, derlingi, nedidukai. Kokius kitus dar turite ankstyvam derliui?
vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
QUOTE(Riolita. @ 2017 03 06, 21:05)
Kokius kitus dar turite ankstyvam derliui?

Ola polka, Sibirskij skorospelyj, Ultraskorospelyj, Zolotoje serce, Podarok feji ir Betaliux.
Pernai sėti pirmieji penki kovo 17 d. Pirmuosius pradėjom ragaut nuo birželio 14 d. (Ola polka) , o po kelių dienų ir kiti sunokino pirmuosius pomidoriukus. Užpernai sėjau Betaliuxsą vasario vidury, pirmajį vaisių valgėm birželio 3 d. Šiemet galvoju pasėt visų po vieną ir palygint. Tiesa aš juos auginu maišuose, šiltnamyje, kol kiti aukštaūgiai dar nedideli ir visiems vietos pakanka, o kai pradeda didieji derėt ir vietos nebelieka, tada tuos ankstyvuosius su visais maišais išnešu laukan. Tai būna apie liepos pradžią.
Atsakyti
O kokie būtų atsiliepimai apie Zolotoje serdce - patiko? derlinga? skani? Turiu sėklų, norėtųsi išbandyti smile.gif
Atsakyti
Panos, labas rytas, gal kas už pinigėlius galėtų pasiūlyti TORO sėklyčių? smile.gif Ačiū

Atsakyti
Sveikutes, ir vel siltnamio uzpildymas smile.gif
Pas mane siltnamis is lanku, manau nieko nenutiks jei su siera apduminsiu ax.gif
Ir kiek ziurejau snd palanki diena sejai, ar visus pomidorus jau sejate? ar tik vazoninius?
Atsakyti