Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai auga, noksta

QUOTE(rumpumpele @ 2017 02 04, 17:20)
Jungiuos ir aš prie temos, nes Jūs čia taip smagiai apie pomidorus plepat. Noriu paklaust, ar kas bandėt sėkliukes sodint į puodelius, be pikavimo? Aš pasėdavau į dėžutes, po to pikuodavau. Derlium skųstis negaliu, kai šiltnamy prigydavo, nueinu už tvarto ir į laistytuvą stiklinę srutų. Maksimum 2 kartai ir pomidorai eina iš proto. Po pomidorais paleidžiu žaliuot melioną. 24 kvadratų šiltnamy kokius 3. Ananasinių melionų skonis mmmmm, užauga kokį 12.Gal kam įdėja patiks. Mažiau džiūsta žemė ir žolės mažiau želia.

Manau, kad daug kas taip daro, aš sėju po vieną į mažus indelius, vėliau talpinu į didesnius ir didesnius. Dar vystykluose kai kas sėja, tai taupo labai vietą. Melionus taip pat manau kad kai kas augina . Man melionai geriau užauga pasodinti kartu su paprikomis, su pomidorais matyt per tamsu jiems smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dumsė @ 2017 02 05, 12:40)
Manau, kad daug kas taip daro, aš sėju po vieną į mažus indelius, vėliau talpinu į didesnius ir didesnius. Dar vystykluose kai kas sėja, tai taupo labai vietą.  Melionus taip pat manau kad kai kas augina . Man melionai geriau užauga pasodinti kartu  su paprikomis, su pomidorais matyt per tamsu jiems smile.gif

Aš turėjau omeny sodinti į tą indą, iš kurio jau keliaus į šiltnamį. Galvoju, kad gal galima giliau pasodinti ir vis daigeliui augant užberti žemių. Taip mažiau persodinėti reikės?
Atsakyti
QUOTE(rumpumpele @ 2017 02 05, 14:45)
Aš turėjau omeny sodinti į tą indą, iš kurio jau keliaus į šiltnamį. Galvoju, kad gal galima giliau pasodinti ir vis daigeliui augant užberti žemių. Taip mažiau persodinėti reikės?

Aišku, kad galima. Kas tam pomidorui nutiks... Nors jie ir mėgsta persodinimus. Bet aš nenorėčiau iškart apkrauti visas buto palanges. Pas mane vieta labai brangi, o laiko pikiavimui/ persodinimui turiu sočiai, man tai netgi malonumas smile.gif
Atsakyti
Pomidorai pikuojami tam, kad , nugnybus ilgą šaknelę (ji ir savaime nutrūksta) ir pasodinus iki skilčialapių, stiebelis įsišaknydintų ir apskritai geriau išsivystytų šaknys, šakotųsi.
Atsakyti
QUOTE(rumpumpele @ 2017 02 05, 15:45)

Pasėtus apie kovo vidurį pomidorus išpikiuoju į pusės litro indelius ir juose auga iki pat persodinimo į šiltnamį. Tuo tarpu pasėtiems vasarį su laiku 0,5 l talpa tampa per ankšta, tuomet persodinu į dar didesnės talpos vazonus. Iškart pikiuot į didelius vazonus galima, manyčiau, bet man ant palangės daug vietos užimtų.... kuomet persodinu į didelius, paprastai pomidorai jau dienos metu šiltnamyje gyvena, palangė tuo metu būna užimta melionų, arbūzų ir moliūgų daigeliais smile.gif Taigi, bent jau aš persodinėju tik palangės taupymo sumetimais biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(R&B @ 2017 02 05, 16:24)
Taigi, bent jau aš persodinėju tik palangės taupymo sumetimais  biggrin.gif

drinks_cheers.gif Aš irgi biggrin.gif
Atsakyti
Man palangių pakaktų. Kokius 2 m kai pradėjau auginti pomidorus žiauriai nesisekė. Vėliau pasiskaičiau, dar vyras balkoną įstiklino, tai aš išpikuotus ir pradėjusius augti išboginu ten. Jie pasidaro dručkiai, užsigrūdina ir keliauja į šiltnamį. Dabar turėsiu polikarbonatinį, tai tikiuosi, kad keliaus anksčiau. Nei kambariai apkrauti, o ir pasidžiaugti savo augintiniais ramiai galiu. Aš galvoju pasodinti tiesiai į indą giliau ir vis užberti žemių, kad šaknynas geriau vystytūsi.
Atsakyti
Sveikutės, gal žinot kur Kauno Sėklelė išsikėlė, kur buvo Taikos pr. prie Urmo? O gal žinot kitą vietą kur įsigyti rusišku sėklų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kajoka @ 2017 02 06, 15:28)
Sveikutės, gal žinot kur Kauno Sėklelė išsikėlė, kur buvo Taikos pr. prie Urmo? O gal žinot kitą vietą kur įsigyti rusišku sėklų  ax.gif

Sveiki, matau ieškote pomidorų, o aš jų siūlau pasirinkti net iš 240 veislių, kurias galite pamatyti čia: https://www.flickr.c...157663689521315
arba mano FB albume Pomidorai 2015
ten yra aprašymas, nuotraukos, užsakymo sąlygos. Perkant 10 ir daugiau veislių, atsiuntimas NEMOKAMAS.
Perkant 12 veislių-NET+ 2 DOVANŲ!!!.. Ir nepamirškite nurodyti savo tel. tai labai pagreitina bendravimą, patikslinant užsakymo detales.
Atsakyti
Sveiki, kas uzsakinejo seklas is mydobro, per kiek laiko atkeliavo? kazkaip ilgai keliauja jos link manes ax.gif
Atsakyti
QUOTE(waidoshele @ 2017 02 07, 09:29)
Sveiki, kas uzsakinejo seklas is mydobro, per kiek laiko atkeliavo? kazkaip ilgai keliauja jos link manes  ax.gif

užsisakiau praeitą savaitę,vakar gavau žinutę,kad jau išsiųstos...Nereik bais pergyvent dėl ilgo keliavimo,nes būna,kad parduotuvės savininkas kaip tik išvažiavęs sėklų būna,ir ne vienai dienai...esu skaičiusi,kad tik po 2savaičių kitoms ateina ax.gif
kokią pomidorinę svajonę,kad taip jaudinatės? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(waidoshele @ 2017 02 07, 09:29)
Sveiki, kas uzsakinejo seklas is mydobro, per kiek laiko atkeliavo? kazkaip ilgai keliauja jos link manes  ax.gif

Labas,užsakiau 01.24 o 01.30 jau darbe ant stalo gulėjo biggrin.gif
Atsakyti