Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai auga, noksta

QUOTE(Gsmart @ 2016 07 14, 18:28)
Aurute66, nužudei  bigsmile.gif naktį nebeužmigsiu. Tai kokia čia ta jūsų visų TOKIO derliaus paslaptis, mm? bigsmile.gif Sakėt, veislė labai neturi įtakos, tik sąlygos 4u.gif

Nupurškiau boro tirpalu saviškius, po 2 savaičių kartosiu. Dar tą patį vakarą lėkiau pirkti kalcio salietros bei kalio magnezijos - kažkokios nupiepusios kai kurių pomidorų viršūnės, nors atrodo tręšiau aš kompleksinėmis trąšomis juos prieš kelias savaites..
Brungus tas natūrinis ūkis biggrin.gif

Aciu.Jei jau pas mane uzauga pomidorai,tai uzaugs ir pas tave 4u.gif Mano rusys eilines,gal nelepios TOLSTOJUS,URAGANAS o kiti mandresni kitoj pusej,nesimato,dar neturi tiek pomidoru,gal velyvesni bus.
Atsakyti
QUOTE(Dumsė @ 2016 07 14, 19:29)
Žydinti gėlė, bet jis irgi sakė, kad reikia rinktis ne patį didžiausią, o veislei būdingą pomidorą  smile.gif

Neužfiksavau tada reiškias.
Gerai, jau gerai. Įkalbėjote. Šitas bus suvalgytas vadinasi.
Atsakyti
QUOTE(aurute66 @ 2016 07 14, 20:35)
Mano rusys eilines,gal nelepios TOLSTOJUS,URAGANAS o kiti mandresni kitoj pusej,nesimato,dar neturi tiek pomidoru,gal velyvesni bus.

O iš kur sėklas ar daigus imi?
Atsakyti
QUOTE(Lakšmi @ 2016 07 14, 20:47)
O iš kur sėklas ar daigus imi?

Sėklas iš parduotuvės,o kai nepavyksta užsiauginti, geri žmonės ir draugai pagelbėja.Man sunkiai sekasi susidraugauti su daigais iki šiltnamio,didžiąją dalį numarinu,o kai jau sodinu į šiltnamį,viskas puikiai pfu pfu pfu.Vis kiekvienais metais atsižadu pati auginti daigus,ateina pavasaris ir vėl pagaunu azartą,o gal pasiseks g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gsmart @ 2016 07 14, 19:28)
Dar tą patį vakarą lėkiau pirkti kalcio salietros bei kalio magnezijos

Nepilkit vienu metu abiejų. Kalio perteklius gali trukdyt pasisavinti kalcį.
Papildyta:
QUOTE(Ex @ 2016 07 14, 15:39)
Bandžiau ir aš rinkti sėklas iš tų taip vadinamų moteriškų pomidorų. Tačiau galiu pasakyt, kad kažkokio ryškaus derliaus gausumo ar pagausėjimo nepastebėjau. Šiandien sakau, kad tai mitas ir marazmų nelabai noriu platint. Bet tai tegu bus paskutinis kartas.

Mano šališka nuomone tai tos 'mergaitės' ir 'berniukai' yra visiška nesąmonė..
Atsakyti
QUOTE(aurute66 @ 2016 07 14, 20:35)
Aciu.Jei jau pas mane uzauga pomidorai,tai uzaugs ir pas tave 4u.gif Mano rusys eilines,gal nelepios TOLSTOJUS,URAGANAS o kiti mandresni kitoj pusej,nesimato,dar neturi tiek pomidoru,gal velyvesni bus.

O tolstoj ir uragan ne hibridai? Lyg ir mačiau tokius hibridus, kai sėklas rinkausi. Su hibridais man asmeniškai paprasčiau, jie atsparesni, gerai mezga ir dera. Per lietingą liepą veisles stipriai apėmė dėmėtligė. O šalia augantys hibridai toro ir tornado kol kas visai dėmėtligės nepaliesti.

Bet visi šiais metais bandomi veisliniai kažkiek skanesni už hibridus. Nors mes tikrai nesam išrankūs, bet iš dėžutės greit išrenkami veisliniai, o hibridai ilgam lieka. Todėl nepaisant atsparumo ir derlingumo ir kitais metais hibridų auginsiu tik trečdalį.
Atsakyti
Labukas , pasirodė lauko pomidorų maras , turiu Signum , kokios proporcijos skiedimo , ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2016 07 17, 10:36)
Bet visi šiais metais bandomi veisliniai kažkiek skanesni už hibridus. Nors mes tikrai nesam išrankūs, bet iš dėžutės greit išrenkami veisliniai, o hibridai ilgam lieka. Todėl nepaisant atsparumo ir derlingumo ir kitais metais hibridų auginsiu tik trečdalį.

Šiemet iš hibridų turiu tik Fuji Pink, nerealaus skonio pomidoras. Taigi, prieš renkantis sėklas, dar ir aprašymus reikia skaityt, tie, kurie skirti ilgesniam saugojimui, tai ir skonio bus atitinkamo ax.gif

QUOTE(Samantytė @ 2016 07 17, 11:12)
Labukas , pasirodė lauko pomidorų maras , turiu Signum , kokios proporcijos skiedimo , ačiū  4u.gif

o jums ne greičiau būtų pačiai informaciniame lapelyje paskaityt, nei mums čia ieškot internete ir jums personaliai pateikt? g.gif

Paskaičiau, nuo maro neapsaugo ir nėra skirtas pomidorams 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 17 liepos 2016 - 21:28
QUOTE(Gaudvilė @ 2016 07 17, 23:00)
Šiemet iš hibridų turiu tik Fuji Pink, nerealaus skonio pomidoras. Taigi, prieš renkantis sėklas, dar ir aprašymus reikia skaityt, tie, kurie skirti ilgesniam saugojimui, tai ir skonio bus atitinkamo  ax.gif
o jums ne greičiau būtų pačiai informaciniame lapelyje paskaityt, nei mums čia ieškot internete ir jums personaliai pateikt?  g.gif

Paskaičiau, nuo maro neapsaugo ir nėra skirtas pomidorams  4u.gif

Gaudvile , ačiū ir už tai , esi griežta , bet teisinga 4u.gif jau nusipurškiau , žinau kad naudoja ir pomidorams :bigsmile:Vos pasirodžius pirmiesiems ligos požymiams arba profilaktiškai nuo maro, sausligės ir kitų grybinių ligų padės purškimas fungicidais – „Previcur 607 SL“ (25 ml – 10 l), „Revus 250 SC“ (6 ml – 10 l). Taip pat galima naudoti „Akrobat“, „Signum“, „Amistar“. Nurodyto kiekio paprastai užtenka pomidorams, augantiems 1 aro (100 kv. m) šiltnamyje, nupurkšti. Fungicidais purškiama kas 7–10 dienų, jei pomidorai serga, ir kas 14 dienų profilaktiškai, jei nėra ligos požymių. Nuo seno žinomi vario grupės preparatai, tokie kaip bordo skiedinys. Siekiant išgydyti pomidorus nuo kekerinio puvinio, juos reikia purkšti 0,2 proc. euparenu M arba naudoti „Signum“ (2–4 kartus kas 7 dienas, pasirodžius pirmiesiems ligos požymiams). Purkšti patariama pirmoje dienos pusėje, taip pat reikia stebėti, kad temperatūra nebūtų aukštesnė kaip 25 °C ir šiltnamyje nebūtų per drėgna. Nupurškus pomidorus fungicidais, 3–5 dienas nerekomenduojama jų skinti.

Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/...s.d?id=59299509
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Samantytė: 17 liepos 2016 - 21:53
Merginos reikia pagalbos. Pomidoru kekes grazios, dideles, bet pradejo barstyti vaisius ir ne vien maziukus, bet ir didesnius.... dregmes uztenka, patarkit ko jiems truksta? Dar niekada taip nebuvo.
Is anksto dekui 4u.gif
Atsakyti
si savaitgali jau ir pas mus pradejo nokt pomidorai . dar kokia diena dezuteje pagules, kitus jau paragavom smile.gif
idomu, seti kovo 15d, noksta liepos 15 d smile.gif

dar buciau AUGINUSI samosviet izumrudnyj. nu toki maziukai, o paciupinau, gi minksti jau . skanus, bet tikrai galvojau, kad turi but didesni. su zaliom shokoladkom lyginau biggrin.gif

gonzikai, jei esi. kaip ten tie tomat icicle black??? ner jie labai mazi , ane? pas mane tai toki nekudi ir nemazi smile.gif
Atsakyti
Laba diena, nubrauktas valgomas šaukštas kalio magnezjos į 10l kibirą vandens. Taip? Tik nešaukit, ant pakuotės būtent pomidorams kiekis nepaminėtas.
Atsakyti