Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai auga, noksta

Noriu Tolstij Džek doh.gif
Atsakyti
QUOTE(L.K. @ 2017 01 10, 12:54)
Išvados tokios, kad tai viena iš daugybės pastaraisiais metais registruotų veislių su patraukliu pavadinimu; tikėtina, kad veislės savybės bus nelabai (švelniai tariant) pastovios, ką kai kas vadina "peresortu".

Bet gi tai būdinga daugumai naujienų, nebūtinai rusiškos kilmės - Indigai stiliaus visokie ten Blue - irgi pasipylė kaip grybai po lietaus ir elgiasi taip pat panašiai - stabilumo negarantuoja, variacijos pasitaiko - didesniais/smulkesniais//kitaip spalvotais vaisiais, skirtingo aukščio augalais, skirtingom kitom savybėm. Tik tiek, kad vakariečiai apie tai informuoja, bent kai kurie. Tam tikros mutacijos pasitaiko ir tarp senų išgrynintų veislių linijų (ką radau vadinant sportu ir pati būčiau linkusi taip vadinti). Tai, kas gaunasi iš dirbtinai naujai iškeptų (sukryžmintų) veislių sėklų greičiau panašu į tai, kas lieka išskobus hibridą. Ir kaip tai vadinti - atsakymo nežinau.

Šitą temą perskaičiau - tokią seną veislę kaip Paul Robeson čia nemažai kas giria. Pas mane buvo visai šlamštegzemplioris - beveik be vaisių. Galiu nurašyt, galiu dar bandyt kartoti. Greičiausiai papuolė būtent sportas (arba ta nenusisekusi loterija). Bet taip būna. Aišku, kad tai ne peresortas (peresortas, kai jau akivaizdžiai pripilta kitos veislės sėklų, kai pvz. vietoj kokių raudonų cherių gauni juodų gigantų - kad tai nukrypimas nuo veislės - atvejis neįmanomas manau).

Bet vienaip ar kitaip - indigo stiliaus veislės man labai patiko, auginsiu daug, atsirinkinėsiu geriausias ir tikiuosi, kad su savybių kartojimu labai nenuvils. Labai gaila būtų jeigu visai nestabilios verysad.gif. Tai šituo požymiu, manau, dabar kūrėjai-pardavėjai visur panašūs, ar jie rytuose, ar vakaruose - visi greituoju būdu kepa naujienas, nes žmonėms jų reikia.
Atsakyti
QUOTE(uze3 @ 2017 01 10, 13:29)
Noriu Tolstij Džek doh.gif

Įdėt prie kitų? smile.gif
Atsakyti
Sveikutės,ar auginote kas:
Black krym
Malakhitovaja shkatulka
Moskovskyi delicates
Cosmonaut Volkov
kokie atsiliepimai?
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2017 01 10, 13:44)

Šitą temą perskaičiau - tokią seną veislę kaip Paul Robeson čia nemažai kas giria. Pas mane buvo visai šlamštegzemplioris - beveik be vaisių. Galiu nurašyt, galiu dar bandyt kartoti. Greičiausiai papuolė būtent sportas (arba ta nenusisekusi loterija). Bet taip būna. Aišku, kad tai ne peresortas (peresortas, kai jau akivaizdžiai pripilta kitos veislės sėklų, kai pvz. vietoj kokių raudonų cherių gauni juodų gigantų - kad tai nukrypimas nuo veislės - atvejis neįmanomas manau).

mano augintas labai derlingas buvo, auginau 2 metus (ne iš eilės), abu kartus derlingumas nenuvylė. Bet skonis manęs nesužavėjo, visiškai, todėl padėjau sėklas į šalį, kai mano skonio receptoriai pasikeis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Chiro @ 2017 01 10, 13:54)
Įdėt prie kitų? smile.gif

yahoo.gif yahoo.gif
Atsakyti
Labas merginos smile.gif
Aš jau irgi palengva ruošiuosi pavasario sezonui. Turiu prašymą-gal kas turi ir gali pasidalinti/ keistis porą Ex citinos (raudonos) porą sėklelių. Mainais ką nors pasiūlyčiau iš savo turimų sėklų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vildar @ 2017 01 10, 15:31)
Labas merginos smile.gif
Aš jau irgi palengva ruošiuosi pavasario sezonui. Turiu prašymą-gal kas turi ir gali pasidalinti/ keistis porą Ex citinos (raudonos) porą sėklelių. Mainais ką nors pasiūlyčiau iš savo turimų sėklų 4u.gif

Turit Aladino lempa sėklyčių?
Atsakyti
QUOTE(alinux28 @ 2017 01 10, 13:54)
Black krym
Malakhitovaja shkatulka
Moskovskyi delicates
Cosmonaut Volkov
kokie atsiliepimai?

Volkovą auginau. Krūmas pasirodė labai gigantiškas, o pomidorai tai kaip pomidorai. Raudoni, apvalūs, derlingumas neblogas, bet labai neišsišokantis iš visų kitų. Ir skonis normalus. Na nėra kažink koks stebuklas, bet gera veislė ir tiek. Kitas veisles irgi yra auginusių tikrai.

Papildyta:
QUOTE(rusma @ 2017 01 10, 13:44)

Bet vienaip ar kitaip - indigo stiliaus veislės man labai patiko, auginsiu daug, atsirinkinėsiu geriausias ir tikiuosi, kad su savybių kartojimu labai nenuvils. Labai gaila būtų jeigu visai nestabilios verysad.gif. Tai šituo požymiu, manau, dabar kūrėjai-pardavėjai visur panašūs, ar jie rytuose, ar vakaruose - visi greituoju būdu kepa naujienas, nes žmonėms jų reikia.

Man tai ne. Nutariau jų nebeauginti visai. Man netiko.
Atsakyti
Ex raudona citrina ir Aladino lempa galiu pasidalinti.
Atsakyti
Labas rytas,gal kas jau buvot patikrinti Sėklelę ar jau turi atsivežę naujų sėklų ar dar ne mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(alinux28 @ 2017 01 10, 13:54)
Black krym
Malakhitovaja shkatulka
Moskovskyi delicates
Cosmonaut Volkov
kokie atsiliepimai?

jei trumpai, tai patys geriausi.
Atsakyti