Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai auga, noksta

QUOTE(sypt @ 2017 01 09, 17:25)
O Percevidnyj ciornyj siemet auginsit?Man jo dar auginti neteko, galvoju gal siemet pabandyt?Isivaizduoju, kad ju pjuvis panasus  i Penio, Giuljetos ar ne?

Auginsiu , man patinka salstelėję pomidorai smile.gif Pjūvių nelyginau, kad tiksliai nusakyti, bet į Penį panašumo yra, nes irgi prie sausesnių, mėsingas, greit nepernoksta, gali pagulėti. Beje, Penis pas man vėlyvas, Percevidnyj ankstyvesnis. Giuljetos neauginus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2017 01 09, 18:45)
Aš esu užsakinėjusi iš čia:
http://www.pomidorlandia.pl/
http://www.tomatoeden.com/
https://www.mydobro.com/
Bet šiaip tai daugiau sėklų iš savo pačios augintų pomidorų.

iš pomidorlandijos siuntėtės?jei taip,kiek kainuoja siuntimas,kaip atsiskaitot?
Atsakyti
Labuka, neperseniausiai prisijungėme prie Pomidorų gruopės facebooke ir ten iškilo tokia temelė apie rusiškas pomidorų veisles. Kiek jums yra tekę siųstis sėklas iš rusijos? Gal turite patarimų kokiais puslapiais verta pasikliauti užsisakant sėklas, o kiriais ne? Pomidorų grupėje man patarė veislę "ROZOVI MIOD" veislę ir teigė, kad labai gera veislė ir galima iš pernykščių sėklų ją sėti (daug pigiau gauti LT). Esate apie tai girdėję?
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2017 01 09, 20:58)
iš pomidorlandijos siuntėtės?jei taip,kiek kainuoja siuntimas,kaip atsiskaitot?

prieš pora dienų pirkau - siuntimas 17 zlotų, mokėti galima paypal arba pavedimu.

Kaip dabar su sėklų siuntimu iš Rusijos ir man įdomu. Prieš kokių 10-12 metų keletas žmonių skundėsi, kad tiesiog dingo. Ir sėklos, ir pinigai, vienam tik sėkmingai pavyko gauti savo užsakymą.

Rozovyj Miod iš Rusijos siųstis nebūtina - ta veislė tikrai yra pas mūsų augintojus, pernai ją pati auginau. Šiemet bent kol kas pagal planą į šiltnamį nepatenka. 60 daigų sodinu, ji man lieka 63-ia biggrin.gif Gal dar apsigalvosiu, sėja dar toli, maža kas užplauks.
Atsakyti
Tai skirtingi dalykai - "sėklos iš Rusijos" ir "rusiškos sėklos".
"Sėklos iš Rusijos". Šiuo metu ten yra kelios labai stambios firmos ir gal koks tūkstantis skirtingais pavadinimais priregistruotų veislių bei hibridų. Dar yra keletas privačių daržininkų, platinančių savas sėklas. (Pagalvokim - iš pietų šalių kilusių veislių kur kas mažiau, nei iš sąlyginai šaltos, kad ir didžiulės, Rusijos). Tai va čia visiškas bardakas. Sėklos neretai neatitinka aprašymų, daug kas tai vadina "peresortu", mano manymu, gali būti dar blogiau - tiesiog marketingistai sugalvoja patrauklius pavadinimus, žmonės perka. Ką ten pilsto, biesas žino. Antrą kartą nepirks, bet tam antram kartui tie patys marketingistai vėl ką nors sugalvos. Aš asmeniškai perbandžiau kelias dešimtis "sėklų iš Rusijos", likau prie vienintelio "Tolstyj Džek". Visa kita tiesiog nepatiko, nors tai asmeniška. Įsigyti "sėklų iš Rusijos" paprasta internetu, turgeliuose arba iš jau auginusių.
"Rusiškos sėklos" - tai iš tiesų senos, dešimtmečiais išbandytos ir neretai po pasaulį pasklidusios veislės, kartais netgi pavadinimus gavusios ne rusiškus, pvz. Paul Robson. Šitas variantas man priimtinesnis, nes ilga istorija - tarsi garantija, kad pasėjus išdygs tai, ko tikiesi. Įsigyti taip pat variantų įvairių, pradedant ebėjum ir baigiant sėklų parduotuve už kampo arba kaimynu.
Aš prieš kokį penketą metų taip pat kvadratinėm akim žiūrėjau į "sėklas iš Rusijos" pirmiausia dėl neįtikėtinos jų įvairovės (tinka ne tik pomidorams). Dabar jau supratau, ką reiškia "Gerai ten, kur mūsų nėra", ir naujienos šiais metais nebus nei rusiškos, nei pigios.
Žodžiu, jei jau krito į akį rusiškas pavadinimas, ieškokite atsiliepimų visais įmanomais kanalais - pradedant šituo forumiuku arba grupe FB, baigiant Tatjanos DB arba kokiu nors rusišku resursu. O patiks ar ne - sužinosit ne anksčiau kaip rudenį.
Papildysiu. Rusiškam veislių registre, netgi tik vienam iš jo skyrių, yra 27 veislės, kurių pavadinime žodis "Rozovyj". Jus sudominęs Rozovyj Miod registruotas 2006, patentas priklauso dviem fiziniam asmenims iš Novosibirsko. Toliau nekomentuosiu...
QUOTE(zaqo666 @ 2017 01 10, 00:14)
Labuka, neperseniausiai prisijungėme prie Pomidorų gruopės facebooke ir ten iškilo tokia temelė apie rusiškas pomidorų veisles. Kiek jums yra tekę siųstis sėklas iš rusijos? Gal turite patarimų kokiais puslapiais verta pasikliauti užsisakant sėklas, o kiriais ne? Pomidorų grupėje man patarė veislę "ROZOVI MIOD" veislę ir teigė, kad labai gera veislė ir galima iš pernykščių sėklų ją sėti (daug pigiau gauti LT). Esate apie tai girdėję?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo L.K.: 10 sausio 2017 - 09:59
QUOTE(L.K. @ 2017 01 10, 09:19)
Papildysiu. Rusiškam veislių registre, netgi tik vienam iš jo skyrių, yra 27 veislės, kurių pavadinime žodis "Rozovyj". Jus sudominęs Rozovyj Miod registruotas 2006, patentas priklauso dviem fiziniam asmenims iš Novosibirsko. Toliau nekomentuosiu...

Ir visgi biggrin.gif Kokios išvados iš tokios informacijos? Kas blogo (ar gero), kad veislės pavadinime atspindėta vaisių spalva, kad patento savininkai (ir autoriai) - du, kad veislei daugiau nei 10 metų?

Tarkim, man ji netinka tuo, kad determinantinė. Taip, dideli, skanūs vaisiai, taip, ji santykinai derlinga (jei vertinam - kad tai riboto augumo veislės derlingumas, kuris nublanksta prieš derlingą aukštaūgę), bet man gaila šiltnamyje vietos tokiam augalui, kurio gyvenimas pas mane baigėsi rugpjūčio antrą ar trečią savaitę. Tiesiog gaila. Pernai paėmiau dėl atsiliepimų, šiemet jau galvoju, kad man tos veislės reikėtų tada, jeigu nebūtų kuo pakeisti. Tik tiek.

Rusiško pramoninio pakavimo sėklos ir man pasirodė ne pats patikimiausias dalykas ir su laiku nustojo būti įdomus. Bet rusiškos veislės (kurios atitinka mano vertinimo kriterijus) arba Rusijoje auginamos pas mus nesančios kitų pasaulio šalių selekcijos veislės man įdomios. Iš kolekcionierių, ne firminio fasavimo. Dar pasidomėčiau, kur tas kolekcionierius įsikūręs. Mane nelabai domina juodžemio zonos ir pietiečių pasiekimai. Labiau domintų Pamaskvės ar Pyterio regiono augintojų nuomonė. Dėl to, kad jeigu rodo gerus rezultatus sąlygomis, kur mažiau saulėtų dienų ir kur dirvožemis ne sviestas kaip pvz. Ukrainoje, didesnė tikimybė, kad mažiau kapryzinsis mūsų sąlygomis. Aišku, tinkamų (bent teoriškai) ir lengviau prieinamų veislių pilna ir ES, ir čia pat pas mus. Bet visada smagu turėt svajonių. O palandžiojus pas rusus tos svajonės labai lengvai gimsta smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rusma: 10 sausio 2017 - 11:19
QUOTE(zaqo666 @ 2017 01 10, 00:14)

Pomidorų grupėje man patarė veislę "ROZOVI MIOD" veislę ir teigė, kad labai gera veislė ir galima iš pernykščių sėklų ją sėti (daug pigiau gauti LT). Esate apie tai girdėję?

labai gera veislė thumbup.gif
o toj geroj grupėj nepasiūlė ja pasidalinti? Nes pas mus ji tikrai ne naujiena smile.gif
Atsakyti
Labas mielos pomidorų augintojos. Turiu neblogų nehibridinių pomidorų sėklų, gal kas norėtų keistis sėklomis. Mano išbandytos rūšys:
1. De barao (juodi).
2. De barao (raudoni).
3. Japonskij krab.
4. Jūrmala.
5. Bernskaja roza.
6. Cinkovics Yugoslavien.
7. Peniai.
8. Skariai.
9. Moskovskij delikates (mano apvalūs).
10. Lauko (l. gera veislė, tinkanti sodinti lauke, determinantinė)
11. Ananas.
12. Šokoladnij.

Čia surašiau ne visas, prašom. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(alduze @ 2017 01 10, 12:43)
Labas mielos pomidorų augintojos. Turiu neblogų nehibridinių pomidorų sėklų, gal kas norėtų keistis sėklomis. Mano išbandytos rūšys:
4. Jūrmala.

Turiu Jurmala, bet dar neauginau .Kaip ji? smile.gif
Atsakyti
Išvados tokios, kad tai viena iš daugybės pastaraisiais metais registruotų veislių su patraukliu pavadinimu; tikėtina, kad veislės savybės bus nelabai (švelniai tariant) pastovios, ką kai kas vadina "peresortu". Taip pat yra tikimybė, kad augintojui pomidorai patiks.
Man patikęs laukui skirtas determinantas Tolstyj Džek išvis registruotas 2014 ir jo aprašyme teigiama, kad tai vidutinio ankstyvumo veislė - realiai, neradau dar ankstyvesnių, panašaus skonio ir derlingumo; kadangi auginant lauke daigų skaičius nelabai ribotas, auginu po 10 ir daugiau ir matau, kad iš to skaičiaus apie pusę tikrai įspūdingi, kiti labai šiaip sau; sėklas renkuosi nuo geriausio. Žodžiu, turim reikalą su augalo savybių realiai ir aprašyme neatitikimą. Auginant šiltnamy, neretai apsiribojama 1-2 ir atsiranda loterija, kurią dažnas pavadins "peresortu". Būtent todėl brangiam šiltnamio ploto kvadratui renkuosi ne pigias skambiais pavadinimais, o garantuotas (senas) veisles ar patikimų Vakarų firmų hibridus.

QUOTE(rusma @ 2017 01 10, 11:08)
Ir visgi  biggrin.gif Kokios išvados iš tokios informacijos? Kas blogo (ar gero), kad veislės pavadinime atspindėta vaisių spalva, kad patento savininkai (ir autoriai) - du, kad veislei daugiau nei 10 metų?

Atsakyti
Sveikos, gal kas turite pasidalinti Aladino lempa sėklytėmis? Nors 2 vnt norėčiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dumsė @ 2017 01 10, 13:51)
Turiu Jurmala, bet dar neauginau .Kaip ji?  smile.gif

Derlingas, vidutinio dydžio vaisiais pomidoras.
4u.gif
Atsakyti