Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai auga, noksta

Didelis AČIŪ už patarimus, tikiuosi bus didelis derlius bigsmile.gif

Dar paaiskinkite kada paseti seklytes, kad jos neisstyptu belaukdavos geru oru i siltnami ?
Nes dar pokolkas gyvenam bute, tai nesinori paskui ju "skurdinti" ant palanges.

Atsakyti
QUOTE(kristynka* @ 2017 01 06, 20:31)
Dar paaiskinkite kada paseti seklytes, kad jos neisstyptu belaukdavos geru oru i siltnami ?

ne anksčiau kovo tai tikrai smile.gif

čia gal po šimtą puslapių dabar temos bus? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(kristynka* @ 2017 01 06, 20:31)
Didelis AČIŪ už patarimus, tikiuosi bus didelis derlius  bigsmile.gif

kelis pasėju apie kovo8,o pagrindinius 2-3savaitėmis vėliau....Priklauso nuo to ,kur pas jus šiltnamis,ar laikosi ilgai tose vietose pavasarį šalnos....
Papildyta:
QUOTE(saintlina @ 2017 01 06, 21:38)
ne anksčiau kovo tai tikrai smile.gif

čia gal po šimtą puslapių dabar temos bus?  bigsmile.gif

Gal adminai pramigo lotuliukas.gif
Atsakyti
Ar tik ne Ryto rasa ten labai anksti sėjo? Atrodo paskui folijos dėžėse augino. Įdomu kaip jai gavosi.
Dumse, tu irgi primink, kada ten pernai sėjai? Kažkada labai anksti...Aš šiemt anksti sėsi?

Aš užpernai sėjau sausio viduryje. Tai ne, tikrai daugiau taip nedurniuosiu. Nieko iš to nesigavo. Ir deginau visokias lempas, ir nešiojau nuo palangės link palangės: iš ryto vienam kambary, po pietų kitam. biggrin.gif Vistiek gavosi, kad nei vienas iš tų sausinukų nepakliuvo į šiltnamį. Buvo tokie paliegę ir pavargę, nu ir kas kad žymiai didesni. Gavosi, kad tą pavasarį labai stigo saulės. Nesvarbu, kad dienos ilgesnės, bet saulė labai svarbu. O dabar imk ir žinok, ar ten tos saulės bus, ar ne.

Aš tai kažkaip visada sėju apie vasario 26 ir viskas būna įpusėtinai.
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2017 01 06, 23:13)
Ar tik ne Ryto rasa ten labai anksti sėjo? Atrodo paskui folijos dėžėse augino. Įdomu kaip jai gavosi.
Dumse, tu irgi primink, kada ten pernai sėjai? Kažkada labai anksti...Aš šiemt anksti sėsi?

Aš užpernai sėjau sausio viduryje. Tai ne, tikrai daugiau taip nedurniuosiu.

Gal atsilieps mergaitės.
Paprastai sėju kovo pradžioje ankstyvuosius , antroje kovo pusėje pagrindinius. Bet šiemet tuo balkoninius noriu anksčiau pabandyti. Šiltnamiui jie tikrai nebus skirti. Palanginiai - vazoniniai. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2017 01 06, 22:13)
Ar tik ne Ryto rasa ten labai anksti sėjo?

Aš užpernai sėjau sausio viduryje. Tai ne, tikrai daugiau taip nedurniuosiu. Nieko iš to nesigavo.

kad turbūt ne ji smile.gif

taip, ir aš jau senokai nutariau, kad neverta sausį nei daigelių kankint, nei pačiai vargt. Vasario pabaigoj ar kovą sėti tuos ankstyvuosius nabagus labai greit paveja ir pralenkia. Gal, jei šiltnamis po šonu ir galima daigus kiekvieną saulėtą dieną išnešt grūdintis, ir verta. Bet bute auginant...
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2017 01 06, 23:36)
Gal atsilieps mergaitės.
Paprastai sėju kovo pradžioje ankstyvuosius , antroje kovo pusėje pagrindinius. Bet šiemet tuo balkoninius noriu anksčiau pabandyti. Šiltnamiui jie tikrai nebus skirti. Palanginiai - vazoniniai.    biggrin.gif

Aš pernai gavau iš vienos mergaitės mainais Heartbreaker, sėjau vasario 13. Birželio 9 dovanojau draugei tobulą vazoninį pomidorą su širdukais pomidoriukais biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2017 01 06, 23:13)

Oi, ne , aš anksti nesėju. Pernai buvo keli daigai vasario vidury pasėti, bet neapsimoka tikrai.
Kovo mėn. pats tas, jei sėti anksčiau, paskui labai didelis vargas daigams ir man. Praeitais metais anksti į šiltmamį sodinau, jau balandžio 3d., bet irgi ankstoka.
Kaip tik nusipirkau sėjos kalendorių, tai kovo 6-7 geros dienos sėjai. Matyt, tada ir sėsiu smile.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dumsė: 07 sausio 2017 - 13:39
Na aš kelis metus taip pat kovo mėn. sėjau. Bet šįkart jau neišlaukiau - pirmą sausio savaitę pasėjau pomidorų, žolelių, gėlių, tad bus eksperimentas smile.gif
Tiesa, auginti ketinu balkone ir namie ant palangės. Kadangi daugelis dienų apniukusios, įjungiau turimą dienos šviesos lempą.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2017 01 07, 11:24)
kad turbūt ne ji smile.gif

Aha, ne ji. R&B. Su stirniuko avataru.
Gal ir aš šiemet nebesėsiu vasarį, dar neapsisprendžiau. Daimuros pernai gražiai atrodė Ola Polka. Bet aš tai taip nemoku gražiai išaugint. Man ištįsta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zydinti_gele: 07 sausio 2017 - 19:56
QUOTE(zydinti_gele @ 2017 01 07, 20:47)
Aha, ne ji. R&B. Su stirniuko avataru.
Gal ir aš šiemet nebesėsiu vasarį, dar neapsisprendžiau. Daimuros pernai gražiai atrodė Ola Polka. Bet aš tai taip nemoku gražiai išaugint. Man ištįsta.

Aha, auginau, tik netinkamą veislę buvau pasirinkus - "Zinulią" . Per didelė tokiems eksperimentams pasirodė... biggrin.gif (šiltnamyje užaugo iki metro, o galvojau, kad bus nedidelė - iki 0,5 metro ax.gif ) Auginant dėžėje , kai priaugo dangtį perkėliau ant palangės, papildomo apšvietimo nebegavo, pradėjo stypti, tai gelbėdama laužiau viršūnes ir jas šaknydinau. Vėliau, atėjus laikui kartu su visais susodinau į šiltnamį. Pomidorai pradėjo rausti prieš pat spalvinantis ir kitiems vėliau sėtiems. Bet... rankų nenuleidžiu, bandysiu dar pažaisti, tik su mažiukais - "arktičeskaja višnia" ir "oranževaja šapočka".

Atsakyti
QUOTE(R&B @ 2017 01 07, 21:38)
Aha, auginau, tik netinkamą v

Skaičiau ,kad gavot iš kitur Kubinskij Percevidnyj,ir auginot ? kaip tikrojo skonis?forma,kiek mačiau,artima išsvajotąjam ax.gif
Atsakyti