Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai auga, noksta

QUOTE(zydinti_gele @ 2016 07 13, 22:00)

Čia Skarių mergaitė. Pirmą kartą tokia didelę matau. Šalia berniukas. Bet bus ideali sėklai surinkti.

Kas čia tau taip pašnibždėjo, kad šita nukrypusi nuo temos bambioškė yra mergaitė? Yra pomidorai berniukai ir mergaitės, bet tikrai tas ne pagal vaisiaus formą nustatoma. Užpernai, pernai jau rašiau kaip atskirt, tai šįmet jau tingiu kartotis.
Jei nori išsaugoti veislės bruožus, patariu sėklas visada rinkti tik iš tai veislei būdingos formos pomidoro wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2016 07 13, 22:47)
Aurute schmoll.gif cia netikra karalyste o fotosopas : biggrin.gif

Saunuole mergicka 4u.gif ivaldei pomidoru auginimo mena 4u.gif

Ačiū ax.gif įvaldžiau dar tik auginimą šiltnamyje,o iki šiltnamio sunkiai sekasi blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(nijole0619 @ 2016 07 13, 13:16)
Vikingas, ne kitaip.. biggrin.gif
Gražios kekės.. thumbup.gif  thumbup.gif

Man pirma mintis buvo - velniūkštis, tik kad ne raudonas... biggrin.gif

Beje, dietskij sladkij pernai metais neturėjo saldumo, galvojau kaip čia pavadinimas toks saldus, o pomidoras ne biggrin.gif bet šiemet pavadinimą atitinka - saldus wub.gif tiesa, šiemet jis vazone lauke auga, ne šiltnamy... Tik pobaisiai pats augalas šiuo metu atrodo, lapai šviesiai žali, sustojęs augimas, nors ir vazonas didelis, pomidoras patręšiamas, bet jam vazone nekomfortiška. Nemoku pomidorų vazonuose augint, matyt biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos, na laisvai galima įsivaryt kompleksą po tokių vaizdzialių, bet aš nepasiduosiu. Antrus metus mokaus auginti ir jau matau, kad palyginus su pirmu jau geriau, o su jūsų pagalba ir visai bus gerai. Vienintelis dalykas kuris mane neramina tai kaip išauginti ar gauti gerų daigų, pati nesu auginusi dar...
Šiemet auginu no-name'us, kuriuos gavau iš tėvų ir pirkau Tolstoj, Juodajį princą, Cinderela ir Fatima. Taip pat popigiaja turguje pirkau peraugusius daigus, kuriuos sodinau lauke ir ten kur atliko vietos, juos sodinau paguldytus, tai neskaitant to, kad šiaip geriausiai pasirodė Tolstoj, tie nekoncininiai labai pasiteisino (gal kaip šuniukai iš prieglaudos dėkingi už išgelbėjimą nuo kompostinės bigsmile.gif ).
Kol kas visos kekės žalios, bet kai palyginus su jumis sodinau vėlai tai ir neskubu smile.gif

QUOTE(aurute66 @ 2016 07 13, 23:01)
Mano pomidoru karalyste jusu teismui 4u.gif

Wow 4u.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2016 07 14, 07:42)
Kas čia tau taip pašnibždėjo, kad šita nukrypusi nuo temos bambioškė yra mergaitė?
Jei nori išsaugoti veislės bruožus, patariu sėklas visada rinkti tik iš tai veislei būdingos formos pomidoro wink.gif

Nežinau, taip per video kažkoks rusas aiškino. biggrin.gif Tokių bambioškių ten tikrai pasitaiko, todėl aš visada nusprendžiu, kad anos yra mergaitės, o kiti bernai. Ir visada renku sėklas iš tokių blink.gif
Nu va... dabar jau pasimečiau, iš ko iš tiesų rinkti sėklas. blink.gif blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2016 07 14, 08:42)
Yra pomidorai berniukai ir mergaitės, bet tikrai tas ne pagal vaisiaus formą nustatoma.

Ex, žinau, kaip neįdomu kartotis, apie ką jau buvo sakyta, bet vis dėlto, kaip atskirti tas mergaites ir ar būtent iš mergaičių reikia rinkti sėklas smile.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Dumsė @ 2016 07 14, 12:05)
Ex, žinau, kaip neįdomu kartotis, apie ką jau buvo sakyta, bet vis dėlto, kaip atskirti tas mergaites ir ar būtent iš mergaičių reikia rinkti sėklas smile.gif ?

Bandžiau ir aš rinkti sėklas iš tų taip vadinamų moteriškų pomidorų. Tačiau galiu pasakyt, kad kažkokio ryškaus derliaus gausumo ar pagausėjimo nepastebėjau. Šiandien sakau, kad tai mitas ir marazmų nelabai noriu platint. Bet tai tegu bus paskutinis kartas. Ant taisyklingo (teisingo) pomidoro galo ieškokit gražios, apvalios ir kuo didesnės dėmelės. Tai bus mergaitė wink.gif Ant pailgų pomidorų ne visada būna tokių dėmelių, bet kartais galima rast.

Pabaigai. Labai vertinu, kai pomidorų veislė dera tokios formos pomidorais, kokiais ir priklauso, o ne kažkoks bardakas ant krūmo, kai dviejų ar net trijų formų bumbulai kaba.
Auginu Skarius ir labai džiaugiuosi, kad ant krūmo auga pomidorų vaisiai visi kaip vienas ir dydžiu, ir forma. Imu tik patį gražiausią ir tai veislei būdingos formos pomidorą ir iš jo renku sėklas.
Atsakyti
QUOTE(Dumsė @ 2016 07 13, 20:23)
Venta, labai ačiū,  nebūtinai reikalinga nuotrauka,  pažiūrėjau internete ir supratau, kad mano tikrai  ne Izumrudnoje jabloko. Prapjovus vidurys turi būti žalias.  O taviškiai  pomidorai , nors ir lėtai auga, bet kai jau pradės derėti  tai, matyt ir galo nebus  smile.gif

Mano jablokas va toks vat, tik beda kad is dvieju salia susodintu krumu vienas toks koks reik o kitas kazkoks juodasiknis auga, ziuresim gal dar ka sumaisiau.. Veda tik viena siltnamio puse kolkas ax.gif sirgusieji ir gaivintri bordo purskalais kolkas tik pradeda kraut kekes..
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2016 07 14, 15:39)

Labai vertinu, kai pomidorų veislė dera tokios formos pomidorais, kokiais ir priklauso, o ne kažkoks bardakas ant krūmo, kai dviejų ar net trijų formų bumbulai kaba.
Auginu Skarius ir labai džiaugiuosi, kad ant krūmo auga pomidorų vaisiai visi kaip vienas ir dydžiu, ir forma. Imu tik patį gražiausią ir tai veislei būdingos formos pomidorą ir iš jo renku sėklas.

Ačiū už nuomonę, pravers renkant sėklas, nes rinkimas jau prasidėjo. Manau, kad pastoviai auginant tą ar kitą veislę ir tinkamai renkant sėklas galima ją pritaikyti savo sąlygoms ir dar pagerinti smile.gif

Papildyta:
QUOTE(FAINulka@ @ 2016 07 14, 18:22)
Mano jablokas va toks vat,

Ačiū už nuotrauką, dabar visiškai aišku smile.gif.
Atsakyti
Aurute66, nužudei bigsmile.gif naktį nebeužmigsiu. Tai kokia čia ta jūsų visų TOKIO derliaus paslaptis, mm? bigsmile.gif Sakėt, veislė labai neturi įtakos, tik sąlygos 4u.gif

Nupurškiau boro tirpalu saviškius, po 2 savaičių kartosiu. Dar tą patį vakarą lėkiau pirkti kalcio salietros bei kalio magnezijos - kažkokios nupiepusios kai kurių pomidorų viršūnės, nors atrodo tręšiau aš kompleksinėmis trąšomis juos prieš kelias savaites..
Brungus tas natūrinis ūkis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dumsė @ 2016 07 14, 17:38)
Ačiū už nuotrauką, dabar visiškai aišku smile.gif.

Ner uz ka;)
O cia tas pats jabloko krumas ir atsakymas kaip matos kai zalieji prinoksta smile.gif svarbu matyt nepamirst kad augini zalia ir nelaukt kad paraudonuotu hihihi.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2016 07 14, 11:29)
Nežinau, taip per video kažkoks rusas aiškino.  biggrin.gif

Žydinti gėlė, bet jis irgi sakė, kad reikia rinktis ne patį didžiausią, o veislei būdingą pomidorą smile.gif

Papildyta:
QUOTE(FAINulka@ @ 2016 07 14, 19:30)
Ner uz ka;)
O cia tas pats jabloko krumas ir atsakymas kaip matos kai zalieji prinoksta smile.gif

Mano Jabloko krūmas labai panašus, beveik toks pats, ir vaisiai iš išorės panašūs, tik spalva kita smile.gif
Atsakyti