Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai auga, noksta

QUOTE(Dusia37 @ 2017 01 01, 14:53)
Ankstyvi ir žemaūgiai .

Pritariu, ankstyvi, žemaūgiai ir plius galima iš keturių pagalių ir paprastos plėvelės padaryti jiems pastoginę. Mat pomidorai mėgsta skersvėją, bet nekenčia tiesioginio lietaus ant lapų. Šįmet pomidorams netilpus į šiltnamį, sodinom šalia šiltnamio, tik darėm pastoginę iš plėvelės. Augo ir derlių vedė savaitę vėliau, nei šiltnaminiai, bet nebuvo jokio maro, jokių ligų, skirtingai nuo šiltnaminių. Šiltnaminiams pavojingas drėgmės-karščio santykis, kurį sunku sureguliuoti, tuo tarpu lauke, bet po stogu auginamiems pomidorams tas dalykas negresia.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2017 01 03, 18:01)
Pritariu, ankstyvi, žemaūgiai ir plius galima iš keturių pagalių ir paprastos plėvelės padaryti jiems pastoginę. Mat pomidorai mėgsta skersvėją, bet nekenčia tiesioginio lietaus ant lapų. Šįmet pomidorams netilpus į šiltnamį, sodinom šalia šiltnamio, tik darėm pastoginę iš plėvelės. Augo ir derlių vedė savaitę vėliau, nei šiltnaminiai, bet nebuvo jokio maro, jokių ligų, skirtingai nuo šiltnaminių. Šiltnaminiams pavojingas drėgmės-karščio santykis, kurį sunku sureguliuoti, tuo tarpu lauke, bet po stogu auginamiems pomidorams tas dalykas negresia.

Super, labai gera idėja, būtinai pasinaudosiu. Ir pagalių turiu į valias- pirkau lentpjūvėje sklypo riboms nužymėti, tai prikrovė man dvigubai daugiau nei reikėjo už sutartą kainą biggrin.gif Namie trys maišai jų stovi, ir medeliams užteks parišti biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(nijole0619 @ 2017 01 03, 02:43)
Sveiki,  lauke auginami pomidorai, kurie labai patiko: Dikaja Roza, Korol Rannich, Iriška, Akvarel, Čelnok, Novičiok Deliuks, Moskovskij Ultra, Silver fir tree, Vidimo -Nevidimo, Carica polei, Finger Red, Siberia, Sibirskij Rannij, Kleopatra, Čiuchloma. Amurskij Skorospellyj, Alka, Jabločnyj Lipeck, JAPONSKAJA ROZA, Boloto, Šalun, Rozovyj Izium, Damskije Palčiki, Pecovka, NIAGARA, Supermodel, Fakel. Boloto, Krasnaja Zvezda, Čiuchloma, Krainij Sever, Siberia, Cherry Falls, Vilma, Aztek, Red Pear, Skariai, Vyšnia BELAJA.
Beje, pas mane galite jų ir įsigyti, siunčiu į bet kurį miestą.

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kristynka* @ 2017 01 02, 12:30)
visus siuos pasizymejau biggrin.gif bet tiek netilps man i siltpnami isbandyti.
Gal is siu rusiu galetumetu Jums patikusi trejatuka surasyti ?  ax.gif
1. ,,,,,
2. ,,,,
3. ,,,,

Trejetuką surašyt tai galiu. Bet jūs nepasikliaukite kitų skoniu. Gal jums nepatiks tai, kas patiko man. Be to, čia hibridai, jie kietesni, storesne odele, ilgesniam laikymui, išskyrus Lemon boy. Jei mėgstate minkštesnius, reikėtų rinktis veisles. Toli ieškoti nereikia- nijole0619 siūlo, pasiūla didžiulė mirksiukas.gif
Mano išvardintų trejetukas būtų toks:
1. Colibri
2-3. Delfine, Florenzia
Toro neauginau. Pati auginu maždaug 1/3 hibridų ir 2/3 veislių.

Gal kas auginote Corleone? Ar jis nėra kietas kaip akmuo?

Atsakyti
QUOTE(Riolita. @ 2017 01 03, 22:16)

viena rusi is vienos nares, kita rusi is kitos nares ir viena savo nuoziura biggrin.gif
Pirmi metai bus mano darzininkystei, tai nesvarbu kokio jie ten kietumo bus, svarbu derlius butu, kad kaimynams nosi nusluostyciau biggrin.gif nes sake nieks neauga tose zemese unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(kristynka* @ 2017 01 04, 10:36)
viena rusi is vienos nares, kita rusi is kitos nares ir viena savo nuoziura  biggrin.gif
Pirmi metai bus  mano darzininkystei, tai nesvarbu kokio jie ten kietumo bus, svarbu derlius butu, kad kaimynams nosi nusluostyciau biggrin.gif nes sake nieks neauga tose zemese  unsure.gif

Įdomus požiūris pirmus metus užsiimant daržininkyste. Man atrodo svarbu ne nosis šluostyti , o pomidorus tinkančius šeimai atrasti. Jei tik pirmas bandymas, siūlau augnti hibridus.
Mažiau sirgs ir bus mažiau rūpestėlio.
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2017 01 04, 10:03)
Įdomus požiūris pirmus metus užsiimant daržininkyste. Man atrodo svarbu ne nosis šluostyti , o pomidorus tinkančius šeimai atrasti. Jei tik pirmas bandymas, siūlau augnti hibridus.
Mažiau sirgs ir bus mažiau rūpestėlio.

Tikrai bus valgoma viskas. Juk dar perkam ir turgeliu, parduotuviu, tai perkam ir nezinom jie minksti, kieti ar isvis skanus.
Svarbiausia tureti savo derliaus. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kristynka* @ 2017 01 04, 11:29)

O kokio dydžio šiltnamis ir kiek daigų planuojate auginti?
Tarp tų "įprastų, paprastų" aš vistik dar įterpčiau kažką truputį kitokio, pvz. Corazon- mėsingą, minkštesnį, sūrmaišio formos, derlingą, tik pas mane jis anksti suserga.
Pirmais metais visi savo užauginti bus skanūs smile.gif Paskui atrasite skonių skirtumus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Riolita. @ 2017 01 04, 12:18)
O kokio dydžio šiltnamis ir kiek daigų planuojate auginti?
Tarp tų "įprastų, paprastų" aš vistik dar įterpčiau kažką truputį kitokio, pvz. Corazon- mėsingą, minkštesnį, sūrmaišio formos, derlingą, tik pas mane jis anksti suserga.
Pirmais metais visi savo užauginti bus skanūs smile.gif  Paskui atrasite skonių skirtumus 4u.gif

Oi siltnami savek vyras anksti pavasari sutvers, kad galeciau as ten zemes gerios prisivesti, pasiruot takucius. Tikrai ne bus jis didelis, nes pastovios vietos dar jam nera. Tai kai pastatys matysiu kiek mazdaug daigeliu sodintis.
Jei uzsiauginsiu perdaug daigeliu atoduosiu mamai, jei permazai - pirksiu. smile.gif
Esu pas mama sodinus darzus, augus kaime tai kazkiek praktikos turiu tame. Tik kaimynai vis kartoja, kad ten niekas jiems neauga, prasta zeme, tai nenoriu, kad ir man pirmais metais niekas neuzaugtu smile.gif
Taip, pirmi metai valgysim ka uzsiauginsim, paskui bus drasiau tai pati pradesiu bandyti viska.

Pasizymiu tada Corazon. O jei jie greit serga ir as nesuprasiu, nezmatysiu, man neuzkres viso siltnamio?
Atsakyti

Nieko jie ten perdaug neserga, biski perdejo mergaite, auginu daug metu juos ir nesirgo jie man ir nieko neuzkrete. O pomidorai tikrai skanus.

Atsakyti
QUOTE(Riolita. @ 2017 01 03, 22:16)
Trejetuką surašyt tai galiu. Bet jūs nepasikliaukite kitų skoniu. Gal jums nepatiks tai, kas patiko man. Be to, čia hibridai, jie kietesni, storesne odele, ilgesniam laikymui, išskyrus Lemon boy. Jei mėgstate minkštesnius, reikėtų rinktis veisles. Toli ieškoti nereikia- nijole0619 siūlo, pasiūla didžiulė mirksiukas.gif
Mano išvardintų trejetukas būtų toks:
1. Colibri
2-3. Delfine, Florenzia
Toro neauginau. Pati auginu maždaug 1/3 hibridų ir 2/3 veislių.
Gal kas auginote Corleone? Ar jis nėra kietas kaip akmuo?

Pasiulytas trejetukas manau labai tinkamas. As auginu daugiau hibridus, mano artimiesiems tinka ju skonis. Colibri ir Florenzia sodinu daugiau visada nei kitu daigu ir siems metams ta pati pasizymejau. O is veisliu tai musiskiams patiko Black Russian. Bet vaisiu tai ju nera daug, pirmais metais gal nebandyciau, nebent koki daiga, nors as ir pati tik du-tris daigus ju sodinu.
Atsakyti
QUOTE(kristynka* @ 2017 01 04, 14:22)
Tik kaimynai vis kartoja, kad ten niekas jiems neauga, prasta zeme, tai nenoriu, kad ir man pirmais metais niekas neuzaugtu smile.gif

Aš pirkau sklypą žemėje, kuri nejudinta nuo kolūkio laikų, o anksčiau ten buvo kolūkio žemė. vienoje vietoje- smėlis molis. Kitoje galima bus mėginti kažką sodinti, nors reikėtų irgi palikti dar ją ramybėje, taip sakant- išdirbimui. O tą gabaliuką praartą kur smėlis molis npaliksiu neapsodintą, krausiu ten lapus, šieną (be sėklų), perkasinėsiu, apsėsiu rapsais ir pan.- "derlinsiu" biggrin.gif O kaimynas ūkininkas sakė (tiksliau- jo žmona), kad jie, pradėję naudoti naują žemę, tris metus joje nieko nesodina, tik aparia tręšia, apsėja rapsais, vėl aparia... Ir kai jau žemė normaliai atsigauna- tada jau kažką augina.
Atsakyti
QUOTE(kristynka* @ 2017 01 04, 13:22)
Pasizymiu  tada Corazon. O jei jie greit serga ir as nesuprasiu, nezmatysiu, man neuzkres viso siltnamio?

užmatysit smile.gif serga dažniausiai dėmėtlige, kuriai neatsparūs dauguma pomidorų. T.y., jei tinkamos sirgti sąlygos, šitie nėr išskirtiniai, abo serga tuomet beveik masiškai. O šiaip Corazon labai puikūs pomidorai - dideli, skanūs, labai derlingi. Tikrai labai verti dėmesio smile.gif
O Colibri asmeniškai man nusileidžia Giullietoms smile.gif Jos irgi hibridas, bet skonio tikrai daugiau nei Colibriai turi. Ir derlingos labai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 05 sausio 2017 - 19:48