Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai auga, noksta

Sveikos, merginos, su šventėmis 4u.gif Gal galėtumėt patarti, kokios pomidorų veislės tiktų auginti po atviru dangumi, ne šiltnamyje? Turiu kur sodinti, bet šią vasarą dar neturėsiu šiltnamio, o pomidorų savų norisi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2017 01 01, 14:37)
Sveikos, merginos, su šventėmis 4u.gif  Gal galėtumėt patarti, kokios pomidorų veislės tiktų auginti po atviru dangumi, ne šiltnamyje? Turiu kur sodinti, bet šią vasarą dar neturėsiu šiltnamio, o pomidorų savų norisi smile.gif

Ankstyvi ir žemaūgiai .
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2016 12 31, 18:37)
šiadien užėjau patyrinėti į mydobro. Žiūriu pardavinėja grybieną  hmm.gif  hmm.gif (baravykai, voveraitės...)
O jeigu pabandžius užsiveisti grybų? Šiaip tai tiesa sakant nieko nelaukus bandyčiau. Bet netikiu, kad pavyks... O jeigu tikrai pavyktų?

reikia miškelį turėt. Pažįstami Baltarusijoj užsisodino gabaliuką žemės įvairiais medžiais ir paskleidė tokią pirktą grybieną. Po kelių metų išties pradėjo dygt baravykiukai ir dar kažkokie grybai, nepamenu jau, kokius dar pirko.
Papildyta:
QUOTE(zydinti_gele @ 2017 01 01, 13:18)
O kas galėtų užsiveisti po tujomis ir obelimis?

pas mane po obelim tik kukurdvelkių būna biggrin.gif
miško grybams miško medžių reik smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 01 sausio 2017 - 15:38
QUOTE(Dusia37 @ 2017 01 01, 14:53)
Ankstyvi ir žemaūgiai .

Ačiū smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 01 01, 14:53)
Ankstyvi ir žemaūgiai .

To neužtenka , dar ir atsparūs oro permainoms ir kitoms blogybėms turi būti. Turiu "atradusi " 3 pavadinimų man pasiteisinusius pomidorus, tai tik juos ir tesodinu. Kai prisiminsiu pavadinimus - parašysiu (teisingiau eisiu ieškot pakelių).
Atsakyti
Man patinka Tolstyj Džek . Tikrai ankstyvi, stamboki (kaip laukui), skanūs (asmeniška). Iš trūkumų - kiek anksčiau nei daugelis kitų pasigauna marą. Tik ankstyvumo dėka didžioji derliaus dalis jau būna atiduota.
Apskritai, auginant lauke, mažiausia reiktų tikėti visokiais "atsparūs marui". Tokių nėra, išskyrus laukinius, serbento dydžio. Dar rusiškame internete sklando legendos apie Mongolskij karlik kaip apie kažką tooookio - nežinau, nebandžiau.
Taip pat neverta tikėti "auga neskabomi" ir panašiais prietarais. Auginimas lauke ne kažką skiriasi nuo šiltnaminio - augalui reikia vėdinimo - skabom lapus ir ūglius, neleidžiam sutankėti. Ta prasme ultražemaūgiai (kaip Raudonkepuraitė) - ne geriausias pasirinkimas. Vaisiai maži, krūmas tankus - uodas nosies neįkištų... Ir darom viską, kad aplenkti marą - geriau auginti vienu stiebu, po 3-4-5 kekės skinti viršūnę - daugiau vis tiek neužaugs, geriau jau tegu sunoks mažiau, bet sunoks.
Bandžiau visokius rusiškus "ultraankstyvus" aka "Krainij sever" - nieko stebuklingo, mūsų juostoje neblogai užauga ir ne tokie "šiauriečiai".
QUOTE(denaxa @ 2017 01 01, 13:37)
Sveikos, merginos, su šventėmis 4u.gif  Gal galėtumėt patarti, kokios pomidorų veislės tiktų auginti po atviru dangumi, ne šiltnamyje? Turiu kur sodinti, bet šią vasarą dar neturėsiu šiltnamio, o pomidorų savų norisi smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Riolita. @ 2017 01 01, 12:57)
Mačiau ir aš tą laidą. Charmant ir man užstrigo smile.gif Gražiai atrodė

Tai gal pabandyt Charmant.
O gal Jūs kažka isbande is tu vysniniu ?
Atsakyti
QUOTE(edinka @ 2017 01 01, 19:24)
To neužtenka , dar ir atsparūs oro permainoms ir kitoms blogybėms turi būti. Turiu "atradusi " 3 pavadinimų man pasiteisinusius pomidorus, tai tik juos ir tesodinu. Kai prisiminsiu pavadinimus - parašysiu (teisingiau eisiu ieškot pakelių).

Oi, būčiau labai dėkinga 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(L.K. @ 2017 01 01, 19:48)

Dėkui 4u.gif Aš dar tokia pradedanti ir visiškai žalia "daržininkė, iki šiol esu auginusi tik balkone balkoninius, tai man dar oi oi kiek reikės daug visko išmokti. Dar ir žemė nelabai kokia, tai vienam "gabale" išvis dar nieko nesodinsiu, tik krausiu lapus, šieną, gal mėšlą, gal rapsu užsėsiu, vnž.- visaip teks gerinti, ten molis smėlis, kastuvo nelabai eina įkišti, kaimynas traktoriuku praarė. Kitas "gabalas" yra neblogos žemės, bet vėlgi- buvo pieva sužėlusi, faktiškai ten protingiausia būtų pirmiems metams bulvėmis užsodinti, bet man visai nesinori su jomis krapštytis, o va pomidoriuko, agurko, salotų kokių ir gal braškių- visai gerai būtų, tai mėginsiu, o paskui jau rudenį rimtesnį įdirbimą padarysiu. Meistrautį šiltnamį nėra prasmės kol normaliai žemė dar nesutvarkyta.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2017 01 01, 15:38)
miško grybams miško medžių reik smile.gif

Aišku...
Atsakyti
QUOTE(kristynka* @ 2017 01 01, 19:58)
Tai gal pabandyt Charmant.
O gal Jūs kažka isbande is tu vysniniu ?

Aš labiau mėgstu stambiavaisius. Iš vyšninių esu auginusi tik Ildi ir Chocmato baby.
Atsakyti
QUOTE(Riolita. @ 2017 01 01, 12:57)
.Apvalūs raudoni įprasti, mano auginti ir man patikę derlingi hibridai- tai Delfine, Florenzia, Tamaris, Fantasio, labai giriamas- Toro, Colibri- pailgas, Lemon boy- geltonas...

visus siuos pasizymejau biggrin.gif bet tiek netilps man i siltpnami isbandyti.
Gal is siu rusiu galetumetu Jums patikusi trejatuka surasyti ? ax.gif
1. ,,,,,
2. ,,,,
3. ,,,,
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2017 01 01, 13:37)

Sveiki, lauke auginami pomidorai, kurie labai patiko: Dikaja Roza, Korol Rannich, Iriška, Akvarel, Čelnok, Novičiok Deliuks, Moskovskij Ultra, Silver fir tree, Vidimo -Nevidimo, Carica polei, Finger Red, Siberia, Sibirskij Rannij, Kleopatra, Čiuchloma. Amurskij Skorospellyj, Alka, Jabločnyj Lipeck, JAPONSKAJA ROZA, Boloto, Šalun, Rozovyj Izium, Damskije Palčiki, Pecovka, NIAGARA, Supermodel, Fakel. Boloto, Krasnaja Zvezda, Čiuchloma, Krainij Sever, Siberia, Cherry Falls, Vilma, Aztek, Red Pear, Skariai, Vyšnia BELAJA.
Beje, pas mane galite jų ir įsigyti, siunčiu į bet kurį miestą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nijole0619: 03 sausio 2017 - 01:48