Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai auga, noksta

QUOTE(uze3 @ 2016 10 11, 08:03)
Mane nustebino žalia šokoladka, vieną pasodinau lauke, tai vakar taip gaila buvo skinti tas didžiules kekes, o kiek dar primegztų mažučių. Šiltnamyje augintas seniai nusibaigęs.

Geras. bigsmile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
4u.gif Labas rytas...atėjau su reikalu biggrin.gif
Gal kas galit įmesti receptų žalių pomidorų konservavimui...Esu valgiusi labai skanius , bet negavau recepto unsure.gif Buvo aštroki tikrai , visko pakako ir druskos ir acto , ir asštriukų dėta buvo. Bandžiau daryti pati , bet nesigavo taip...irgi sdkanūs , bet ne tokie... rolleyes.gif Gal kas panašius konservuojat , įmeskit receptukų. Nes pačiai atiderinti -kiek ir ko dėti be recepto man persudėtinga.
Dėkui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2016 10 14, 08:15)
4u.gif Labas rytas...atėjau su reikalu biggrin.gif
Gal kas galit įmesti receptų žalių pomidorų konservavimui...Esu valgiusi labai skanius , bet negavau recepto unsure.gif Buvo aštroki tikrai , visko pakako ir druskos ir acto , ir asštriukų dėta buvo. Bandžiau daryti pati , bet nesigavo taip...irgi sdkanūs , bet ne tokie... rolleyes.gif Gal kas panašius konservuojat , įmeskit receptukų. Nes pačiai atiderinti -kiek ir ko dėti be recepto man persudėtinga.
Dėkui 4u.gif

http://taip-norejau....-pomidorai.html

vienas skaniausiu.gali ciliuka imest.as svogunu daugiau dedu
Atsakyti
QUOTE(girene @ 2016 10 14, 09:34)
http://taip-norejau....-pomidorai.html

vienas skaniausiu.gali ciliuka imest.as svogunu daugiau dedu

4u.gif Ačiū , gal ir šiuos pabandysiu...bet ne tie , kur svajioju biggrin.gif Tie turi būti cieli ir be svogūnų... wub.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2016 10 14, 09:36)
4u.gif Ačiū , gal ir šiuos pabandysiu...bet ne tie , kur svajioju biggrin.gif Tie turi būti cieli ir be svogūnų... wub.gif

Sveika, berods, Ex receptas:

"Priskinu apie 3-4 kg žalių nedidelių pomidorų, supjaustau per pusę (didesnius galima truputį smulkiau, bet ne per smulkiai), dedu į šaltą (paprastą) vandenį, pakaitinu juos iki virimo, išimu, truputį nusivarvėjusius sudedu į stiklainius.

Marinatui imu 1 ltr vandens, 200 gr acto, 200 gr cukraus, 50 gr druskos, ir 3-4 šaukštus aliejaus. Prieskoniams pipirai, lauro lap., česnakas. Marinatą su prieskoniais ir aliejumi užverdame, užpilame ant pomidorų stiklainiukuose ir užsukame.

Dozes galit susimažinti, jei pomidorų nedaug. Jei lieka marinato, galima papildomai pagal likusį kiekį keletą pomidorų užmarinuot. 
Pabandymui ir paragavimui pasidarykit nedidelį kiekį, ne anksčiau kaip po dviejų savaičių ragaukit. Jei patiks, rudens pabaigoje, kurie pomidorai jau nebesuspės šiltnamiuose prinokt, tuos galėsit užsimarinuot... tiks ir visai nykštukiniai pomidoriukai"

Maniskiams skanu, o ir darbo nera daug, skanaus!
Atsakyti
QUOTE(kenis @ 2016 10 15, 21:27)
Sveika, berods, Ex receptas:

"Priskinu apie 3-4 kg žalių nedidelių pomidorų, supjaustau per pusę (didesnius galima truputį smulkiau, bet ne per smulkiai), dedu į šaltą (paprastą) vandenį, pakaitinu juos iki virimo, išimu, truputį nusivarvėjusius sudedu į stiklainius.

Marinatui imu 1 ltr vandens, 200 gr acto, 200 gr cukraus, 50 gr druskos, ir 3-4 šaukštus aliejaus. Prieskoniams pipirai, lauro lap., česnakas. Marinatą su prieskoniais ir aliejumi užverdame, užpilame ant pomidorų stiklainiukuose ir užsukame.

Dozes galit susimažinti, jei pomidorų nedaug. Jei lieka marinato, galima papildomai pagal likusį kiekį keletą pomidorų užmarinuot. 
Pabandymui ir paragavimui pasidarykit nedidelį kiekį, ne anksčiau kaip po dviejų savaičių ragaukit. Jei patiks, rudens pabaigoje, kurie pomidorai jau nebesuspės šiltnamiuose prinokt, tuos galėsit užsimarinuot... tiks ir visai nykštukiniai pomidoriukai"

Maniskiams skanu, o ir darbo nera daug, skanaus!

4u.gif didelis ačiū
Atsakyti

noksta dezese mano zaliukai. smagu :0 gal net visi  prinoks. kasdien bliudais valgom pomidorus. net nesitiki, kad jau  lapkritis  :)  kai jau nespejam valgyt, tomato paverdu . dar trys su puse dezes yra  :D

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lusasita: 09 lapkričio 2016 - 18:43
QUOTE(Lusasita @ 2016 11 09, 18:31)
<p>noksta dezese mano zaliukai. smagu :0 gal net visi  prinoks. kasdien bliudais valgom pomidorus. net nesitiki, kad jau  lapkritis  smile.gif  kai jau nespejam valgyt, tomato paverdu . dar trys su puse dezes yra  biggrin.gif</p>

a jūs ten pastoviai bliūdais pomidorus valgot kai pas kitas jau visos atsargos pasibaigę būna biggrin.gif
Atsakyti

tep tep. pas mus SIAURE  ir siltnamis be grielku :angel_not:

Atsakyti
paskutini bliuda turiu,bet nieks nenori.jau kaip ir atsivalgem.dabar daugiau rauginti kopustai,kitos darzoves valgosi
Atsakyti
QUOTE(girene @ 2016 11 10, 11:45)
paskutini bliuda turiu,bet nieks nenori.jau kaip ir atsivalgem.dabar daugiau rauginti kopustai,kitos darzoves valgosi

maniškių novogodnij bliūdas ...na toks virš 20ltr,šįryt pas vištas iškeliavo...na tokio dzikumo,+vatos jausmo burnoj nesu valgius...Gal plunksnuotosios įvertins unsure.gif
Šiaip dar mazarinių,erosų,vezuvijų, hibridų sočiai...+šeima jau irgitai kopūstų,tai žalių ar raugintų agurkų...Nebenori jie pomidorų unsure.gif
Atsakyti
pas mus, kadangi pomidorai jau baigėsi, dabar visi baisiausiai jų norėtų biggrin.gif Kol buvo - visi nosis šalin suko. Daba jau tegu kopūstus graužia.
Atsakyti