Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai auga, noksta

Ieškojau kažko kito, pakeliui pasitaikė tokia informacija apie pomidorų marą.
http://www.countryli...-tomato-blight/
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2016 10 05, 21:09)
Ieškojau kažko kito,  pakeliui pasitaikė tokia informacija apie pomidorų marą.
http://www.countryli...-tomato-blight/

Na įdomu, kaip aspirinas veiktų grybines ligas, gal dėmėtligę irgi naikintų smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dumsė: 09 spalio 2016 - 17:53
Lyg ir praneša šalnas būsimą savaitę. Teks matyt išskinti paskutinius pomidoriukus. Dar užsiliko hibridai Toro, Torino, Marfa ir Aladino lempa.
Na ką, rudeninė ataskaita apie šiuos metus biggrin.gif
Kas išsiskyrė šį sezoną ir ką mielai auginčiau kitąmet smile.gif
Iš hibridų man nepralenkiamas lieka Toro, už Torino daug skanesnis ir nesergantis dėmėtlige, pliusas jam didžiulis. Marfa, nors ir nesirgo ir iki šiol dera, nelabai skani, kieta, grynai parduotuvinė.
žalių labai patiko Grub’s Mistery Green - ankstyvas, vienas iš ankstyviausių, pradėjo derėti kartu su Toro, ilgai derantis, neagresyviai augantis bulvialapis - auginsiu kitąmet. Su Izumrudnoje Jabloko ir Chile Verde dar nieko nesigavo, teks kartoti kitais metais.
Cherokee Green pear , nors ir geras, bet tiesiog augimo maniakas, neįmanoma susitvarkyti su atžalomis. Nors būna labai keistai- vienais metais auginau tokį maniaką, o kitais metais iš jo paimtų sėklų išaugo gerutis kuklutis augaliukas.
geltonų nustebino BIG RAINBOW -užaugino daug didelių vienodo dydžio labai gražių ir man labai skanių pomidorų. Aladino lempą auginu antri metai - derlinga, ilgai deranti, graži ir skani- puikus pomidoras.
juodų geri buvo Vorlon, Juodas dramblys, Schwarze Sarah ir panaši į ją derėjimo tipu Juoda širdis. Jie tarsi vienkartinio derėjimo pomidorai užaugina be galo gausias kekes, bet derėjimas nesitęsia iki vėlyvo rudens. Geras Brazilian Beauty- nedideli juodi pomidorėliai, dydžio kaip Toro, ankstyvas, skanus. Mičiko juodas dramblys irgi patiko, iki šiol augina vaisius, ir skanus.
Labai geras buvo Čiornyj Russkij , tiesiog nustebino derlingumu, vaisių dydžiu, net abejoju, ar tikrai čia ta veislė, nes iš to paties baltarusiško Minsko pokelio praeitais metais buvo ne toks - žemesnis, mažesniais vaisiais, nelabai derlingas,nors labai skanus.
Iš raudonų ir rožinių labai geras pasirodė 1884. Šį pomidorą sėjau iš kitų augintojų sėklų, pernai buvo visiškai nederlingas, ir visiškai kitoks. Šiemet buvo ir derlingas ir gražus ir skanus. Norėčiau kartoti.
Serdce Italii, iš Adijos irgi patiko begaliniu derlingumu ir ilgu derėjimu, vaisiai visi kaip vienas, gražūs, labai geri perdirbimui. Dar Gregorii's Altai labai neblogai pasirodė , taip pat derlingas, skanus, puikus, kol dar augo vaisiai, turėjo kažkokią tik jiems būdingą rudai violetinę spalvą.
Kažkaip ėmiau jau dėliotis kitų metų norus- netelpa, kaip visada biggrin.gif
Atsakyti
Vilniuje šalnų neprognozuoja. Bet nežinau, ką čia ir daryt. Ir pas mane dar šiltnamyje likę keletas krūmų: Toro, Aladino lempos ir dar keltas šio bei to. Jeigu saulė būtų, tai gal dar kažką ir panokintų, bet dabar net nežianu... Pagalvosiu dar iki kito savaitgalio. Seniau chebra sako laikydavo šiltnamyje iki gruodžio jeigu šalnų nebūdavo. Pliusai to, kad vėliau nuskinsiu - vėliau pradės nokti ant palangės - ilgiau turėsiu. Bet ar man jų taip ilgai reikia irgi sunku pasakyt. Jie jau nebūna skanūs nuo palangės ir dauguma vistiek iškeliauja į sriubas arba į komposto dėžes...

Šiaip tai rudens jau norėjosi. Pavargau nuo daržų. Sakiau mažinsiu stipriai visko, net tik pomidorų, bet ir aviečių, braškių, morkų. Bet sumažinus dar nežinau ką darysiu. Gal auginsiu chortenzijas...
Atsakyti
nuskyniau ir as sekmadieni savo zaliukus, issigandusi salnu. liko tik neuzaugos kastono dydzio. tai jei kartais salnu nebutu, gal koks dar uzaugs iki gruodzio menesio biggrin.gif o siaip atrodo jau nebedaug nebedaug, kai pradejau skint , ojerguteliau... gerai, kad deziu uzteko. nesinorejo visiskai pilnomis dezemis kraut tokius zalius, tai po puse dezes tik dejau. abejoju ar jie visi prinoks ir ar bus labai valgomi , bet negi paliksi . namie dvi dezes raudonu. nebespejam valgyt, reik tomata koki virt, ar dar padziovint skarda kita biggrin.gif patinka man toki darbai prie puodu, kai oras atveses biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2016 10 10, 17:05)
nuskyniau ir as sekmadieni savo zaliukus, issigandusi salnu. liko tik neuzaugos kastono dydzio. tai jei kartais salnu nebutu, gal koks dar uzaugs iki gruodzio menesio  biggrin.gif  o siaip  atrodo jau nebedaug nebedaug, kai pradejau skint , ojerguteliau... gerai, kad deziu uzteko. nesinorejo  visiskai pilnomis dezemis kraut tokius zalius, tai  po puse dezes tik dejau.  abejoju ar jie visi prinoks ir  ar bus labai valgomi , bet negi paliksi . namie dvi dezes raudonu. nebespejam valgyt, reik tomata koki virt, ar dar padziovint  skarda kita  biggrin.gif patinka man toki  darbai prie puodu, kai oras atveses biggrin.gif

DAUG ir pas mane dar jų....Vakar 3kibirus priskyniau,dar veik tiek pat laukia.Pas mane jie dar žydi kaip vasarą...Labai patiko Ziko žalių mišrainė,tikrai to aitrumo nėr bigsmile.gif Zikai,AČIŪŪŪŪŪ aciuks.gif aciuks.gif aciuks.gif
Atsakyti
jo, ir zydi ir mezga. ir net apatines kekes ispampo iki normalaus dydzio. atrodo isskinta buvo ir vel ismaziuku isaugo smile.gif
ypac juanita chery, geltonas finikas, rozovyj izium, geranium kiss, tai tiesiog kekemis skint galima.
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2016 10 10, 17:18)
DAUG ir pas mane dar jų....Vakar 3kibirus priskyniau,dar veik tiek pat laukia.Pas mane jie dar žydi kaip vasarą...Labai patiko Ziko žalių mišrainė,tikrai to aitrumo nėr bigsmile.gif Zikai,AČIŪŪŪŪŪ aciuks.gif  aciuks.gif  aciuks.gif

Nu nieko sau, tris kibirus.. dabar blink.gif O kada pradėjo pirmieji derėti ? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dumsė @ 2016 10 10, 18:15)
Nu nieko sau, tris kibirus.. dabar  blink.gif  O kada pradėjo pirmieji derėti ? smile.gif

na pirmus pradėjom 06,27 valgyt,bet tai buvo ankstyvosios veislės.Rimtai ėmė raudonuot tai liepos vidury,ir kaip nekeista,Mazarinis pirmas keist spalvą pradėjo.Jis taip pat po šiai dienai žydi ir mezga,nors jau prieš rugsėjo pirmą buvau pasiruošus išraut
Atsakyti
Mazarinis toks jau yra. Užmezga jis totalią gausybę, visus sunokina ir pats taip sunyksta, kad norisi išrauti. Bet visą tą galybę nuskynus ir orams atvėsus jis taip atsigauna, kad vėl pradeda nokinti kekes ir žydėti. Kiek atsimenu jį labai neigiamai įtakoja per kašti orai, žiedus numėto.
Man šiuo metu skaniausi Aladino lempos. Erosus praganiau, bet Aladinai manau neturėtų nusileisti jokiems pomidorams.
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2016 10 10, 21:33)
Mazarinis toks jau yra. Užmezga jis totalią gausybę, visus sunokina ir pats taip sunyksta, kad norisi išrauti. Bet visą tą galybę nuskynus ir orams atvėsus jis taip atsigauna, kad vėl pradeda nokinti kekes ir žydėti. Kiek atsimenu jį labai neigiamai įtakoja per kašti orai, žiedus numėto.
Man šiuo metu skaniausi Aladino lempos. Erosus praganiau, bet Aladinai manau neturėtų nusileisti jokiems pomidorams.

Pritariu dėl Aladino lempos. Mazarinis pas mane irgi lygiai toks ir Anna Russian panašiai elgiasi, priaugino dar visai normalaus dydžio pomidorų.
Atsakyti
Mane nustebino žalia šokoladka, vieną pasodinau lauke, tai vakar taip gaila buvo skinti tas didžiules kekes, o kiek dar primegztų mažučių. Šiltnamyje augintas seniai nusibaigęs.
Atsakyti