Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai auga, noksta

QUOTE(Dumsė @ 2016 09 09, 21:13)
Kokie gražūs  thumbup.gif Kai jau viskas apvalgyta ir tuščia, labai gražus vaizdas  smile.gif

blink.gif blink.gif pas mane tik apatinės kekės apvalgytos,bet dar sočiai,foto šiek tiek matosi....o ir kito šiltnamio vis neišskinu...vis rytoj blush2.gif na ryt tai jau tikrai
Atsakyti
Oi, pas mane tikrai ne apatinės. Išskinta viskas viskas. Nes prasidėjus lietums pradėjo skylinėti, pelyti, pūti. Išskynėm švariai, o šiuo metu viskas noksta itin lėtai. Todėl ir šiltanmis atrodo tuštokas. Bet tiesa sakant aš jau pomidorų atsivalgiau. Net patys skaniausi jau nėra tokie skanūs kaip atrodė birželį. Gaila, kad sugebėjau prarasti Erosus kažkokiu būdu...
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2016 09 09, 22:27)
Oi, pas mane tikrai ne apatinės. Išskinta viskas viskas. Nes prasidėjus lietums pradėjo skylinėti, pelyti, pūti. Išskynėm švariai, o šiuo metu viskas noksta itin lėtai. Todėl ir šiltanmis atrodo tuštokas. Bet tiesa sakant aš jau pomidorų atsivalgiau. Net patys skaniausi jau nėra tokie skanūs kaip atrodė birželį. Gaila, kad sugebėjau prarasti Erosus kažkokiu būdu...
smarkiai suretinau laistymus,kol lietūs karaliavo ,o šiemet plyšinėja tik tie ,kur jau pernokę.Daugelis vėl sėkmingai žydi,nors viršūnes prieš pat Žolinę nukarpiau.
mirksiukas.gif neliūdėk biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GONZIKAS117: 09 rugsėjo 2016 - 21:32
Sveikos, merginukes.Pagaliau siek tiek tiek pavyko apsidirbti ir atsirado laisvesnio laiko, apibendrinsiu ir as savo pomidoru sezona. Pirmiausia tai dekavoju Saintlinai, kad paprotino auginti ne tik veisles, bet ir hibridus, kuriu is dziaugsmo, kad gavau galybe veisliu ruosiausi atsisakyti.Visu pirma hibridams per visa siu metu nepalanku laikotarpi neeme jokia kvaraba:nei ziedu mete, nei ligos prie ju lipo. O va su veislemis biski liudniau. keleta veisliu buvau pasodinus lauke tarp ju Sinij, tai maras kirto visu pajegumu. Kiek spejau nuskyniau, sudejau i dezutes, ale ir ten nestovejo supuvo.Radau tarp puveku viena Sinij posveiki, grazumas neispasakytas ir skonis egzotinis sakyciau, kitamet auginsiu tikrai ne viena daiga. Is visu mano augintu 73 veisliu siuo metu karaliauja 32 veisles siltnamyje.
Labiausiai patiko: Gonziko dryziai, Limonyj gigant,Medvezja lapa,Dikaja roza,Xoxloma, Carskij podarok,Conversino,Batiania, bet sis kazkaip nedanoksta pas mane iki galo, prie ziedkocio geltonas ir kietas, Paul Roberson, Orange banane,Skariai,Babuskino,Eros, ale sis labai jau noksta visas, i dezutes pasidet nepavyks,Zagadka prirody, bet labai trukineja prie ziedkocio,Orange russian 117, Kardinal Mazarini ,bet kaip ir visi sirdininkai nedanoksta iki galo, Pork shop tokie idomus.Nu o visiskas metu nesusipratimas tai Pukis.Ir augalas grazus ir vaisiai labai grazus, nu, bet skonis...Oi be reikalo gincijausi su merginom del pukuotu, oi be reikalo... Persiprasau taip sakant, daugiau tikiuosi taip nedarysiu blush2.gif Nepatiko zali pomidorai, man jie nelabai skanus, tiksliau visai neskanus ax.gif German Orange Strawbery, kuris buvo merginu labai isgirtas, kad labai jau skanus man tai ne, gal per saldus, bet vaisiai tai gigantiski. Va Corbon neteko paragauti per gausa pateko i pomidoriene, labai tikejausi, kad dar ju bus, ale augaliuka pakirto maras , teko israuti.Siaip tai isragauti tokia gausybe veisliu buvo nerealu. Kai kurios veisles labai numete ziedus, tai vaisiu buvo vos keleta. Nu o skaniausi tai juodukai buvo, be konkurencijos. Labai derlingi Arbuziniai.Nepatiko Russian rose:pomidorai nedideli, paploksti ir dar ale gelytes...Nusiskini pomidora ir nezinai ka su juo daryt. Nu pradziai tiek. O pabaigai tai labai dekoju merginoms pasidalijusiomis seklytemis 4u.gif Buvo labai idomu auginti veisles. Ir dar mielosios, dekoju jums uz juoda darba renkant seklytes. Kurmi, koks uzknisantis darbas, o dar reikia ir nesumaisyt seklu doh.gif Zodziu aciu labai jums uz nauja patirti, uz idomuma ir nuolatini klausima sau : koks debilas prisodino tiek pomidoru...
Atsakyti
Sveikos, noriu pasigirti, kad siemet sejau trijų rūšių vėlyvus pomidorus, vieni iš jų Novogodnij, kitų nepamenu. Labai įdomūs man jie. Atrodo raudonai gelsvi visi trys vienodai. Perpjovus švelniai raudoni viduj. Ir noko tik truputį vėliau už visus. Šeštadienį nuskyniau visus ir palikau kibire sodyboj ten vėsiau, bet man atrodo jie sunokę, nežinau ar stovės ilgiau dar, nes ant krūmo du pernokę buvo. Skonis tai rūgštokas, bet nieko jei tokius valgyti lapkričio ar gruodžio mėnesį tai būtų gerai. Gal aš per vėlai suskyniau. Man atrodo kad jie nebus ilgai. Labai daug primezgę buvo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jura64: 12 rugsėjo 2016 - 12:45
QUOTE(jura64 @ 2016 09 12, 13:44)
Novogodnij, kitų nepamenu. L

maniškiai dar tik gelsta...o valgyt tai dar net nekilo noras,bo bais kieti ax.gif ir dar...maniškiai vieni ale kriaušės formos,kiti apvalūs spalva ir kekės identiškos,tik va su forma ....kiek žiūrėjau,tai jie apvalūs turėtų būt g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GONZIKAS117: 12 rugsėjo 2016 - 13:07
Labas,
mergickos, as su nedideliu klausimuku. Kas saldot pomidorus, kaip juos paruosiat, ar labai supjaustot sr tik i kokias 4 dalis ir ar didesnes dezutes naudojat ar tik 1 porcijai?
As pabandziau papjaustyt smulkiau, nes juk ju susalusiu nevalgysi, tiks tiktai i kokias sriubas ar troskinius. Anksciau nebuvau saldzius o dabar nusibodo ruost stiklainius, tai nutariau pabandyt.
Tokiu kietu nebeturiu, suvakavau su agurkais, tai liko veisles o jos labai greit minksteja.
Kaip atrodys susaldyti, neisivaizduoju.

Mano siltnamis jau tuscias ir uzsetas garstyciom.
Labai patiko Juodas dramblys, tik gaila , kad nederlingas pas mane. Taippat Skariai, be konkurencijos, nors pirmas 3 kekes pavoge, bet is likusiu susidariau puiku vaizda ir skoni.
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2016 09 12, 14:36)
Labas,
mergickos, as su nedideliu klausimuku. Kas saldot pomidorus, kaip juos paruosiat, ar labai supjaustot sr tik i kokias 4 dalis ir ar didesnes dezutes naudojat  ar tik 1 porcijai?
As pabandziau papjaustyt smulkiau, nes juk ju susalusiu nevalgysi, tiks tiktai i kokias sriubas ar troskinius. Anksciau nebuvau saldzius o dabar nusibodo ruost stiklainius, tai nutariau pabandyt.
Tokiu kietu nebeturiu, suvakavau su agurkais, tai liko veisles o jos labai greit minksteja.
Kaip atrodys susaldyti, neisivaizduoju.

Mano siltnamis jau tuscias ir uzsetas garstyciom.
Labai patiko Juodas dramblys, tik gaila , kad nederlingas pas mane. Taippat Skariai, be konkurencijos, nors pirmas 3 kekes pavoge, bet is likusiu susidariau puiku vaizda ir skoni.

Aš malu ir šaldau . Naudoju pvz. balandėliams, man skaniau iš šaldytų paruošti balandėlių padažą .
Atsakyti
Sveikos, norėjau pasitikslinti, lyg mačiau čia skambėjusį klausimą, bet gal tik 1 reakcija buvo, tai taip ir nesupratau.
Ar galima imti sėklas iš maru užsikrėtusių augalų? Patys pomidorai nepajuodę. Kažkuri lyg atsakėt, kad galima, tik reikia pamirkyti sėjant kalio permanganate. Tikrai?

Man buvo pasaulio pabaiga, kai į pirmametį šiltnamį įlindo maras, bet žiūriu, kad toks baisiai jis įdomus. Ant rankos pirštų galiu suskaičiuoti pomidorus, kuriuos jis palietė, o kiti sau noksta toliau, nors augalai kai kurie jau labiau pajuodę. Bet nuo pradžios tas reikalas tęsiasi jau ne mažiau mėnesio, gal net ir daugiau. Tai ne baisi ta ir tragedija, galvojau, nieko nebeturėsiu. Lauke tuo tarpu užteko ir kelių dienų, kai viskas nuėjo velniop.

Kaimynės (ne sodo) klausiau, ar pas ją maras neatėjo. Tai sakė, ne, tik rūkas įlindo į šiltnamį, tai kelis kibiru pomidorų pajuodusių išmetė, o kiti auga ir žaliuoja toliau. Ar čia aš durna ar ...? Man tai atrodo, kad ir pas ją maras, bet ji tai nieku gyvu nepripažins to. Būna tokia diagnozė "rūkas"? blink.gif unsure.gif .
Atsakyti
Pas mane nera buve maro siltnamyje, tai negaliu pakomentuot, as tai neimciau is serganciu seklu. Bet pas tave gal ne maras o kokia demetlige? Nes pas mano kaimyne peries kelis metus per kelias dienas viskas pajuodo ir visi pomidorai net zali nuskinti pajuodo.
Apie tokia diagnos\ze kaip 'rukas' esu girdejus is bobulku, kurios apie ligas ir kt neturi jokio supratimo. Aisku, kai prasideda rukai, lietus dregme ir atkeliauja tas maras. Bet buna ir leta eiga, skaiciau cia musu forume apie tai. Ir kad pasveiksta jei naudojami chemikalai.
Atsakyti
nugis RUKAS graziau skamba nei MARAS biggrin.gif
pas mane jau irgi RUKAS ilindo i siltnami. jau matau juodu demeliu ( ne demetliges, nes ir sita matau) . lapus isskinu. dar daug zaliu lapu yra . vaisiu jau nebe melejuonai. tai ir chemijom jokiom nieko nedarysiu.
dazni metai, kai per dukros gimtadieni rugsejo gale ir salna ilenda. tai jau bus kaip bus. sulciu prispausta, padazu kecupu privirta. savaitgali dar 3 dezes nokstanciu priskyniau . namie turiu 4 dezes. noriu dar padziovint , ar kokio tomato pavirt .
is triju pilnu per visa orkaite skardu gavosi 1.5 litro stiklainis gerai isdziovintu ( nepatinka uzpilti aliejum, skaniau sausiukai)
is juodu , siemet augintu, kitamet tik black icicle gali but i augintinu sarasa itrauktas.
nezmonisko derlingumo, beprotisko didumo ( kaip bombos biggrin.gif ) buvo kubinskij ciornyj ( ir dabar dar visas aplipes iki pat viruneles), bet kad tokio vandens skonio pomidoro turbut nebuvom niekada augine. toki galim tik del mases, del turio augint i kokius marmalus suvirt biggrin.gif ciornyj percevidnyj, skoniu irgi nesuzavejo.
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2016 09 12, 15:17)
nugis RUKAS graziau skamba nei MARAS biggrin.gif
pas mane jau irgi RUKAS ilindo i siltnami. jau matau juodu demeliu ( ne demetliges, nes
is juodu , siemet  augintu, kitamet tik black icicle gali but i augintinu sarasa itrauktas.
nezmonisko  derlingumo,  beprotisko  didumo ( kaip bombos biggrin.gif ) buvo kubinskij ciornyj ( ir dabar dar visas aplipes  iki pat viruneles), bet kad tokio  vandens skonio pomidoro turbut nebuvom niekada augine. toki  galim tik del  mases, del turio  augint i kokius marmalus suvirt  biggrin.gif ciornyj percevidnyj, skoniu irgi nesuzavejo.

lotuliukas.gif lotuliukas.gif thumbup.gif
kurį iš jų auginai ?žalią ar rudą ,nes jie skoniu ir derlingumu vienodi ,tad neapsisprendžiu ,kurią spalvą pasirinkt g.gif
man jau pernai iš tų čiornų nei vienas nepartiko,šiemet nebeauginau schmoll.gif
Atsakyti