Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai auga, noksta

LIABA 4u.png
Pas mane nieko naujo labai nėra, tai tik tyliai skaitau. Šiltnamio neliejau jau nuo liepos pradžios, jaučiu, nes šlapia baisiai aplink, o jie pagal vaizdą labai nesiskundžia kažkaip, tai ir nelieju. maras....nu viena skitas židinukas atsiranda, bet negaliu sakyt jog labai plinta- esu jau kelis išrovus, ale nevisai dėl maro- nu konkolai baigėsi, žiedų naujų nėr- o ko čia stovėt? Lauke tik mėlynieji liko ir aladino lempa. Nu džiugina nerealiai jie mane savo derlium, abu. lempikių dar niekad tiek naturėjau. Tik skonio tai galėtų geresnio būt... Tiesa, dar kažkoki pailgi gryn laukinukai bevardžiai auga- pas mane lauke, o kaiminka šiltnamin sukišus- nu pas ją jie nerealiai gražūs ir ddddaaaaaaaaaaaaaaug, o pas mane tai šiaip sau- nemažai, skanus, atsparus kolkas.
Lietuvybės, kaip jau kažkada sakiau- skanios, bet neaudringos šiemet, pernykščių nesėjau specialiai, visas nebandytas tik, tai negaliu spygaut iš džiugesio vaizdą pamačius. va inostrancų pusėje vaizdai visia kitoki, nepalyginami šiemet, sakyčiau. o jau tie maliutkos sladki visoki tai mergytės džiaugsmui tikrai augina kekutes gražias ir skanias wub30x30.png
Atsakyti
Pas manęs lyg ir viskas gerai. Toro vienintelį išroviau, daugiau nukentėjusių nėra. Dabar kaip sykis sausesni orai pakliuvo, tai gal ir nebeplito niekur niekas.
Atsakyti
Mano šių metų ataskaita. Iš veislių bandžiau babuškino, mamina liubov, skarius ir rutulius. Visas augintas veisles lietinguoju liepos-rugpjūčio periodu sudorojo kladosporiozė. Savaitgalį visus išroviau, nors dar turėjo ir žiedų, ir užmegstų, bet visi lapai, net ir patys mažiausi, pažeisti. Tačiau kadangi šiemet pomidorai ankstyvi pas mane, tai pagrindinį derlių spėjo užauginti ir sunokinti. Tik nepamačiau, kaip šios veislės derėtų rudeniop.
Toro ir tornado hibridai sužavejo savo atsparumu dėmėtligei - per daugiau kaip mėnesį augimo šalia nuolat dėmėtligės apimtų veislių, ant jų nei žymelės. Ir jei neužpuls dar kokia zaraza, tai iš jų bus pomidorų iki vėlyvo rudens - viršūnės pilnos užmegztų pomidoriukų.

Be to, kad nesugebėjau susitvarkyti su dėmėtlige, nepavyko ir "primaitinti" pomidorų pakankamai. sprendžiant iš netolygios vaisių spalvos, trūko kalio. Iš augintų nepavyko susidraugauti su rutuliais - nei kiekiu, nei dydžiu nedžiugino. O visi kiti tiko ir patiko tiek derlingumu, tiek skoniu. Tai kietiems metams pasiliksiu beveik tą patį rinkinį, mokinsiuos susitvarkyti su ligom ir tręšimu.

Iš ankstesnių metų norų sąraše turiu gonziko dryžius ir ex citrinas. Labai domintų auginiusių pastebėjimai dėl jų atsparumo dėmėtligei. Ir gal kitos veislės, kurios dėmėtligei atsparesnės.

Esu dėkinga šios temos dalyvėms ir už sėklytės, ir už patarimu, ir už palaikymą. Nepaisant visų neskandumų, pomidorų atsivalgę visi, o dėžutės išskintų raunant veisles ir šiltnamis pilni pomidorų.

Ataskaita be nuotraukyčių, bet sąžiningai rodžiausi sezono eigoje.

Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2016 08 23, 15:24)
Mano šių metų ataskaita.

Ačiū už ataskaitą smile30x30.png
Daugmanta praeitame temos puslapyje minėjo, kad atsparūs dėmėtligei juodieji- Čigonas ir Mauras.
Mano visos veislės daugiau ar mažiau buvo paliestos dėmėtligės, bet aš jų neroviau, jos auga toliau.
Iš žaliųjų Cherokee green pear nelabai palietė dėmėtligė, tik augalas milžiniškas, be galo auginantis ir vaisius ir atžalas.
O iš hibridų dar galiu pridurti, kad Marfa yra visiškai atspari smile30x30.png
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dumsė: 23 rugpjūčio 2016 - 17:07
Laba diena,
sakykite ar butina nupjauti virsunes ir kurioje vietoje jas reikia pjauti...? Aciu is anksto, jeigu kas atsakys 4u.png
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2016 08 17, 12:29)
jei nieko nemaišau, tai Gonziaus dryžius yra LT parduotuvėj pirkto pomidoro, bo bais patiko. Ty ne iš karo zonos atkeliavęs wink.png

sveikos,na ir vaizdų primetusios wub30x30.png wub30x30.png
grįžau iš tremties,dabar ir aš dažniau pasirodysiu,bus ir vaizdų-fotikas pilnas,reiks tik į pc sukraut.
Gaudvile,Dryžį gavau prieš 8/9metus ,o gal ir daugiau, iš draugės,kurią pavaišino jais,dabar jau a.a ,kaimynė.Jo nei kilmės ,nei vardo tikrai nežinau,bet kad mūsų krašte jį daug kas augina,tai faktas
Svieske,viršūnes pjaunam tam,kad augalas nebežydėtų ir spėtų subrandint jau užmegztus vaisius.stambesnių veislių nupjoviau visas žydinčias kekes,palikau tik tas,kur užmegztos....
beje,maniškiai kol kas šauniai laikėsi,bent iki 7madienio....ryt lėksiu lankyt,tikiuosi , maro epidemijos nerasiu...tfu tfu tfu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GONZIKAS117: 24 rugpjūčio 2016 - 00:10
QUOTE(Dumsė @ 2016 08 23, 18:03)
Daugmanta praeitame temos puslapyje minėjo, kad atsparūs dėmėtligei juodieji- Čigonas ir Mauras.
Mano visos veislės daugiau ar mažiau buvo paliestos dėmėtligės, bet aš jų neroviau, jos auga toliau.
Iš žaliųjų Cherokee green pear nelabai palietė dėmėtligė, tik augalas milžiniškas, be galo auginantis  ir vaisius ir atžalas.
O iš  hibridų dar galiu pridurti, kad  Marfa yra visiškai atspari  :)

Žali pomidorai ne man schmoll.gif
O čigono ir mauro bandžiau paiškoti. Nelabai pavyko, pagal tai, ką radau, greičiausia bus rusiškos ar ukrainietiškos veislės, o aš klaviatūros kirilica neturiu. Gal kas galėtų tikslesnę nuorodą įdėti, kas tai per veislės, ar sėklų galima įsigyti iš parduouvių kaip nors ne ypatingai sudėtingai, ar reikėtų ieškoti, kas iš auginusių pasidalins. Arba gal auginusios gali trumpai aprašyti, koks augalo augumas (aukštis, šakojimasis), derlingumas, lepumas ir reiklumas tręšimui, pomidorų vaisių dydis.
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2016 08 25, 13:48)
Žali pomidorai ne man  schmoll.gif
O čigono ir mauro bandžiau paiškoti. Nelabai pavyko, pagal tai, ką radau, greičiausia bus rusiškos ar ukrainietiškos veislės,

Juodas mauras, mačiau yra pirkti Mydobro.
Abu yra čia :
http://www.seemnemaa...?lang=ru&GID=53
Tik ten parašyta, kad Mauro krūmas apie 1,20 cm, reiškia mažas. Be to, tos rusiškos sėklos tokios nepatikimos...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dumsė: 25 rugpjūčio 2016 - 16:54
QUOTE(Dumsė @ 2016 08 25, 16:54)
Juodas mauras, mačiau yra pirkti  Mydobro.
Abu yra čia :
Tik ten parašyta, kad Mauro  krūmas  apie 1,20 cm, reiškia mažas.  Be to, tos rusiškos sėklos tokios nepatikimos...

Mano Čigonas apie 1.30. Auga šiltnamy ir lauke. Lauke truputį žemesnis. Mauras tai tikrai aukštas - apie 2 m. Abu išskirtinai neproblematiški. Tiesiog auga ir tiek smile.gif Plius, labai derlingi. Mauras labai panašus į de barao juodą, bet skanesnis smile.gif Kitamet abiejų sodinsiu tikrai ne po vieną krūmą.

Bandau išsirinkt skaniausius pomidorus biggrin.gif Pirma vieta visgi turbūt Hillbillas, Orange Russian 117, Rožinis medus, Chocomato baby ( be konkurencijos tarp mažųjų), Mičiko žalia kriaušė, Chili Verde.
Antra vieta visi kiti su menkais niuansais. Čia turbūt dėl to, kad nenorėjau visko, ką tik išgirdau, ir apie kiekvieną norimą skaičiau charakteristikas ir daugybinius atsiliepimus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dumsė @ 2016 08 25, 17:54)
Juodas mauras, mačiau yra pirkti  Mydobro.
Abu yra čia :
Tik ten parašyta, kad Mauro  krūmas  apie 1,20 cm, reiškia mažas.  Be to, tos rusiškos sėklos tokios nepatikimos...

ŠIAIP,NET IR RUSIŠKOS SĖKLOS ,PIRKTOS IŠ ŠIO PUSLAPIO,NĖ KARTO NEPAVEDĖ hmm.gif gal ten griežtesnė kontrolė vyksta unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Chiro @ 2016 08 25, 19:52)

Mičiko žalia kriaušė, Chili Verde.
:

kokio aukščio buvo pas tave Mičiko žalioji?kaip su žiedu mėtymu?pas mane ji apie 160cm užaugo ir psio ..nustojo megzt.....Ex žalioji jau virš 2,50,ir pavyzdingai mezga...auga per 1,5m viena nuo kitos,manau ,kad sąlygos vienodos
Chili verde wub.gif ir derlingas,ir skanus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2016 08 25, 18:59)
ŠIAIP,NET IR RUSIŠKOS SĖKLOS ,PIRKTOS IŠ ŠIO PUSLAPIO,NĖ KARTO NEPAVEDĖ hmm.gif gal ten griežtesnė kontrolė vyksta unsure.gif
Papildyta:

kokio aukščio buvo pas tave Mičiko žalioji?kaip su žiedu mėtymu?pas mane ji apie 160cm užaugo ir psio ..nustojo megzt.....Ex žalioji jau virš 2,50,ir pavyzdingai mezga...auga per 1,5m viena nuo kitos,manau ,kad sąlygos vienodos

pas mane su Mičiko kriauše analogiška situacija bet labai skanūs pomidorai, auginsiu ir kitąmet wub.gif
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2016 08 25, 19:59)

Chili verde turiu iš Gusevo. Tokie labai nedideli vaisiai, tokie slyvukai ir derlingumas galėtų būti didesnis.
Rusiškos sėklos sakau nepatikimos, nes kiekvienais metais būna kas nors ne tas. Šiais metais sėjau Arbūzinį, tai gavosi žemas, apie 30 cm krūmas matyt lauko. Tik derlingas , užtai per daug nepykau.
Iš žalio obuolio gavosi juodas, bet irgi labai derlingas stambiais vaisiais, priskyriau Čiornyj Russkij , nes labai panašus buvo.
Atsakyti