Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai auga, noksta

QUOTE(zuzla @ 2016 08 14, 14:28)
Gal kuri atpažinsite? Žymeklis išėjo pasivaikščioti ir negrįžo.. Mesingi...

Man panašu i pienolo del viezuvijo ax.png

QUOTE(Riolita. @ 2016 08 14, 19:58)

Man šių metų atradimas - chocmato baby. Ačiū Nijolei0619. Labai skanus saldus pomidoras, gal kiek kietoka odele, bet tai netrukdė. Tikrai kitais metais bus ir ne vienas, nors vyšniukų ir nemėgstu.

Pritariu 100 procentu del chocmato baby wub30x30.png tik už sekliukes dekinga adijai5, man jis pats skaniausias odele taip galetu but plonesne ,bet skonis atperka viska smile30x30.png
Atsakyti
Sveikos,

vakar atradau ir aš šiltnamio bėdą. Niekada su tokia nebuvau susidūrus, nežinau kas tai galėtų būti. Bandžiau guglinti, nieko neradau į tą temą.
Žodžiu vakar, skindama pomidorus, pastebėjau tokius kaip apgriaužtus pomidorus. Tai viršus apgriaužtas. Pradžioj pagalvojau gal paukštelis koks išlesė. Įdėmiau apžiūrėjus matosi lyg nugremžta, tada nusistebėjau- negi pelės kokios taip gali? (aukštai) Paskui pamačiau labai daug tokiu juodų kaip perlinių kruopų (ar mažesnių). Galvoju- va vabalai. Net jis iškart nubyra. Vaikai nusprendė "šudukai"
Žodžiu tuos tokius apgržiaužtus pomidorus išmečiau, o tada beskinant pastebėjau, kad tas pats ant paprikų! ir baklažanų. Ėmiau ieškoti atidžiau ir va radau kokias kirmėles (gaila baklažano ir pomidoro nenufotkinau. Beje ta kirmėlė baklažane išgriaužus skylę ir tai tarsi kiaurai perlindus)
Kas čia per reikalai? ir ką man daryti?
http://www.talpykla.com/?dm=XPOB
http://www.talpykla.com/?di=4MI6

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elzė: 15 rugpjūčio 2016 - 08:57
čia kaip ir pas mane buvo šiltnamyje. Žalią kirmėlę radau kaip kopūstinio baltuko.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Riolita. @ 2016 08 14, 19:58)
o dalinti kibirais bet kam, kad tik paimtų, nenoriu cool30x30.png .

Dar būtų galima padalinti, jeigu normaliai įvertintų.
O dabar tai tipo vos ne gerą darbą tau daro, kad paima. Ačiū, tokio dėkingumo tiktai nereikia.

Aš tai dabar suku galvą kaip čia kitais metais atrodys mano šiltnamis. Paprikoms tikrai duosiu daugiau vietos, nes anos dabar sugrūstos ir per lapus nenoksta. Tada bus daugiau agurkų ir gal arbūzų? Arbūzų tai auginti neišmokau. Bet gal išmoksiu? Toks įspūdis, kad anie nemėgsta mulčio arba nesuprantu, ko jie nemėgsta. Šiemet į šiltnamio kampą įkišau kelis arbūzų daigus. Na savaime aišku, kad jiems trūko šviesos, nes pomidorai jau buvo gana išsikeroję tuo laiku kai sodinau arbūzus, bet kažkas buvo dar netaip. Nupuvo kotai prie šaknų trims iš 4. Ketvirtas augo normaliai, bet nežydėjo. Dėl to gal nesijaudinu, nes kaip sakiau trūko šviesos ir vietos. Bet dėl to nupuvimo... Pernai taip nupuvo visi melionų koteliai, kuriuos susodinau po pomidorais. Kodėl?

Atrodo seniai seniai esu mačius Ex nuotraukas kabančių tinkluose arbūzų. Viskas labai gražiai atrodė. Bet kaip jie sugyvena su su pomidorais ir kokie auginimo skirtumai? Ir norisi ir bijau, kad jeigu neišeis, tai tik veltui šiltamio žemė bus nepanaudota...

Atsakyti
QUOTE(vaidastep @ 2016 08 15, 08:14)

o

Hm, tokių nesodinau unsure30x30.png
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2016 08 15, 12:17)
Hm, tokių nesodinau unsure30x30.png

jei parašytumet kokius sodinot ,butu lengviau atrinkt ,o dabar speliot is lempos labai sunku ,nes tokiu panašiu yra daug rušiu tongue30x30.png
Atsakyti
QUOTE(vaidastep @ 2016 08 15, 14:05)
jei parašytumet kokius sodinot ,butu lengviau atrinkt ,o dabar speliot is lempos labai sunku ,nes tokiu panašiu yra daug rušiu tongue30x30.png

Atkasiau užrašus, nu tikrai vesuvio ploja.png ačiū už pagalba smile30x30.png
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2016 08 15, 14:01)
Atkasiau užrašus, nu tikrai vesuvio  ploja.png ačiū už pagalba smile30x30.png

jei pats augalas nuskures tai tikrai jis ax.png
Atsakyti
QUOTE(vaidastep @ 2016 08 15, 15:14)
jei pats augalas nuskures tai tikrai jis  ax.png

nebėra augalo sad.png nei vieno pomidoro nebeturiu... auginu vazonuose sode, tai pernai, atsimenu, spalio pradžioje važiavome atostogauti, parsivežiau kelis užsilikusius namo į stiklintą balkoną, tai mama dar visą savaitę skynė ir valgė. o šiemet kažkokia tragedija...
Atsakyti
Gal pas ką Vilniuje pomidorų perteklius? blush-anim-cl.png
Paimčiau 5 ar 10 kg. Tinka ir daugiau. smile30x30.png
Atsakyti
Laba ryta, na oras...
Gal jau uzdarote nakciai siltnamius, kai tokia temperatura? Nors ta dregme?
Atsakyti
QUOTE(vaidastep @ 2016 08 15, 08:14)
Pritariu 100 procentu del chocmato baby wub30x30.png tik už sekliukes dekinga adijai5, man jis pats skaniausias odele taip galetu but plonesne ,bet skonis atperka viska  smile30x30.png

Taip labai skanūs, tik lauke jie pas mane daugiau mezgė nei šiltnamyje ir dabar dar kuo gražiausiai auga wub30x30.png
Atsakyti