Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai auga, noksta

QUOTE(uze3 @ 2016 08 06, 08:57)
Įdomu ar galima iš pomidom.ru užsisakyti ar atsiųstų į Lt? Ten dabar 40% nuolaida  g.gif

Manau, kad ne. Iš ten negalima siųsti sėklų ir augalų į ES.
Atsakyti
Ech... Pas mane irgi maras parėjo... O nejaugi nėra jokios prevencijos jam? Išsiunčiau vyrą išpurkšti Revus, tikiuosi, kad padės, nes kol kas tai dar nepavalgėm visai, kokie 2 rimti skynimai tebuvo.
Atsakyti
QUOTE(Dumsė @ 2016 08 06, 12:48)
Užsikrėtę jie jau būna.

Bet turbūt nieko ir nebeįmanoma padaryt? Kažkaip apsaugot ar sustabdyt tų nuskintų, žalių gedimą?
Atsakyti
QUOTE(Katiniena @ 2016 08 06, 23:15)
Bet turbūt nieko ir nebeįmanoma padaryt? Kažkaip apsaugot ar sustabdyt tų nuskintų, žalių gedimą?

Pas mane fitoftoros šiltnamyje nebūna. Apsaugo mulčiavimas, garstyčios, kaip sideratai ir turi būti stiprūs daigai. Lauke būdavo. Manau, jeigu žali jau užsikrėtę, tai neišgelbėsi, o ir ar verta? Bet nebandžiau, tai ir nežinau. Lauke auginant, pomidorus tarp garstyčių sodina, sako, kad jos neleidžia maro grybeliui plisti.
Atsakyti
QUOTE(Katiniena @ 2016 08 06, 23:15)

Karstam vaneny palaikyti. Nepamenu. Lyg 45 laipsniai. Senas temas pakniskit.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Dumse, gal jusu siltnamis kur nuosaliau stovi? Pas mus sodai, kaimynes bulves augina, viena tai is vis kokie 7 zingsniai nuo mano siltnamio...Auginau garstycias, mulciavau ir daigai grazus buvo, na ir ka, vejas nuo to bulvienojaus istisai pucia ir viskas...

Man toks klausimas iskilo g.gif Ka daryt su apipurkstais pomidorais, pradejo man kai kurie jau nokti, kada juos galima valgyt, juk reikia 3 savaites po purskimo islaukt.Stengiausi kiek imanoma pries purskima isskinti, ale neturiu aiskiareges gebejimu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dumsė @ 2016 08 07, 08:34)
Pas mane fitoftoros šiltnamyje nebūna. Apsaugo mulčiavimas, garstyčios, kaip sideratai ir turi būti stiprūs daigai.

Na, gal ne vien tai smile.gif aš nemulčiuoju, neauginu garstyčių, bet maras per n metų tik kartą buvo.
Atsakyti
QUOTE(Baltupyte @ 2016 08 07, 11:41)
Sveikos 4u.gif
Dumse, gal jusu siltnamis  kur nuosaliau stovi? Pas mus sodai, kaimynes bulves augina, viena tai is vis kokie 7 zingsniai nuo mano siltnamio...Auginau garstycias, mulciavau ir daigai grazus buvo, na ir ka, vejas nuo to bulvienojaus istisai pucia ir viskas...

Man toks klausimas iskilo g.gif  Ka daryt su apipurkstais pomidorais, pradejo man kai kurie jau nokti, kada juos galima valgyt, juk reikia 3 savaites po purskimo islaukt.Stengiausi kiek imanoma pries purskima isskinti, ale neturiu aiskiareges gebejimu  biggrin.gif

O kuo purškėt? Bent jau Revus rašo, kad karencijos laikotarpis 3, aš suprantu dienos o ne savaitės... aišku kuo ilgiau išlauksit tuo geriau, bet apie 3 savaites niekur neradau tokios info. Kur duotos bendros lentelės įvairiems cheminiams preparatams tai randu skaičiukus 14, 28 prie kai kurių, tuo tarpu prie revus 3.( juk nebus kitiems 14 ar 28 savaitės...)
Atsakyti
QUOTE(*barbora* @ 2016 08 07, 11:08)
O kuo purškėt? Bent jau Revus rašo, kad karencijos laikotarpis 3, aš suprantu dienos o ne savaitės... aišku kuo ilgiau išlauksit tuo geriau, bet apie 3 savaites niekur neradau tokios info.

Gal patobulintas dabar Revus, bet kadaise tikrai trys savaitės buvo nurodomos.
Atsakyti
Apsiverkiau nuo pat ryto sad.png.. Pomidorus auginu lauke. Tokie gražūs visi, vaisiai dideli, jau valgom antra savaitė.. Šį rytą pamačiau, kad didžioji dalis lapų juodi, susisukę, o vaisiai irgi apimti puvinio... Šokas! Gal kiek geriau dar laikosi Indigo Rose.. Liūdna labai... Čia gal maras? Nemačiusi niekad tokio reiškinio.. Suprantu, kad ši vasara labai nepalanki lauke augti, bet gaila...
Atsakyti
QUOTE(Baltupyte @ 2016 08 07, 10:41)
Sveikos 4u.png
Dumse, gal jusu siltnamis  kur nuosaliau stovi? Pas mus sodai, kaimynes bulves augina, viena tai is vis kokie 7 zingsniai nuo mano siltnamio...Auginau garstycias, mulciavau ir daigai grazus buvo, na ir ka, vejas nuo to bulvienojaus istisai pucia ir viskas...

Mūsų pačių nemažas bulvių laukas šalia. Šiltnamis prie kūdros, prie slėnio su rūkais. Lyg ir ne geriausia vieta, bet yra geras šiltnamio vėdinimas, neperkaista niekad, nedrėksta, gal tai ir turi įtakos, kad fitoftora neplinta. Bet už tai rudoji dėmėtligė dažnas svečias.
Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2016 08 06, 21:40)
Ech... Pas mane irgi maras parėjo... O nejaugi nėra jokios prevencijos jam? Išsiunčiau vyrą išpurkšti Revus, tikiuosi, kad padės, nes kol kas tai dar nepavalgėm visai, kokie 2 rimti skynimai tebuvo.

as siandien ispurskiau,7 isroviau,kur jau kotai juodi buvo.ale kaip bais plinta maras,per kelias dienas dar puse pazestu.net Toro du daigai pazeisti
QUOTE(Dusia37 @ 2016 08 07, 08:11)
Karstam vaneny palaikyti. Nepamenu. Lyg 45 laipsniai. Senas temas pakniskit.

dusia,prasau paaiskinti kaip palaikyti.nuskyniau apatines kekes,5 dezes zaliu turiu,kaip cia mert?
acius

QUOTE(Baltupyte @ 2016 08 07, 09:41)
Sveikos 4u.png

Man toks klausimas iskilo :hm  Ka daryt su apipurkstais pomidorais, pradejo man kai kurie jau nokti, kada juos galima valgyt, juk reikia 3 savaites po purskimo islaukt.Stengiausi kiek imanoma pries purskima isskinti, ale neturiu aiskiareges gebejimu  biggrin30x30.png

3savaites ant Revus neraso.as isskyniau apatinius,manau prinoks kiti tik po 2-3savaiciu.ne anksciau.valgysius biski su xemija.bet neturiu pasirinkimo.

bulves maras paeme liepos gale.siltnamiai toli nuo bulviu,bet matyt uzteko.o gal taip nuo dregmes.
tai skubu konserviuot
dali zaliu dziovinu,man puikus prieskonis visur ir visada
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo girene: 07 rugpjūčio 2016 - 18:22