Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai auga, noksta

QUOTE(*barbora* @ 2016 08 03, 13:36)
Turiu gerą žalių pomidorų marinavimo receptuką, vakare galėsiu įkelt.

Žalius pomidorus, prieskonius sudedam į 3l stiklainius ir užpilam verdančiu vandeniu. Pravėsus vandenį pilam į puodą ir iš jo virsim marinatą. 1 trilitriniam dedam 75g cukraus, 50g druskos, 125g acto. Užvirinus marinatą vėl pilam ant pomidorų ir užsukam. Mažus užaugusius pomidorus užpilu dukart verdančiu vandeniu nes kietoki lieka po 1k.
Atsakyti
QUOTE(Mičiko @ 2016 08 03, 11:46)
Dramblys pasiklydo?  mirksiukas.gif  Jei sėjot, rasit didziavaisiu tamsiai bordo pomidoru, ten bus jie. Sitas labai panasus i orange russian 117 jei pomidoras bus spalvotas, jei ne, pudovik. Bet vaisiam stipriai truksta kaliomagnezijos. Darosi nenokstanti kepurelė virsuje. Pamaitinkit, kad kiti noktu tolygiai.
ačiū už atsakymą. Manau,kad tai pudovik, nors man jis nesudygo g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uze3: 04 rugpjūčio 2016 - 19:55
laba.bjaurybe maras atejo i svecius bash.gif .praeita savaite nebuvo dar.dabar 7 pomidorai per du siltnamius serga.isskabiau lapus,bet matau pajuodusiu kotu.ar raut tuos,kuriu jau kotai pajuode,ar bandyt purksti Revus? bet kokiu atveju purksiu,tik va neaisku man,ka daryt su stipriai pazeistais.
kad dar speciau padazu pasidaryt ,nes kol paprikos nenoriai noksta,sultis viriau
Atsakyti
QUOTE(girene @ 2016 08 05, 07:43)
laba.bjaurybe maras atejo i svecius bash.gif .praeita savaite nebuvo dar.dabar 7 pomidorai per du siltnamius serga.isskabiau lapus,bet matau pajuodusiu kotu.ar raut tuos,kuriu jau kotai pajuode,ar bandyt purksti Revus? bet kokiu atveju purksiu,tik va neaisku man,ka daryt su stipriai pazeistais.
kad dar speciau padazu pasidaryt ,nes kol paprikos nenoriai noksta,sultis viriau

Sveiki, mano manymu reik su pazeistais kotais raut g.gif as taip su laukiniais padariau. Vakar ispurskiau su Revus siltnami, bet vis tiek siandien viena maruota lapa radau, vieni nervai doh.gif Siltnamyje dabar vaizdelis liudnas, nebera baziliku, kabo tik zali pomidorai, be to vakar pamaciau, kad lyg serencius erkutes uzpuole, kaip sakoma, viena beda nevaiksto doh.gif Ai, bet ka cia liudet, kiek bus to derliaus, tiek uzteks smile.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Kaip pagreitinti pomidorų nokimą? Imu nerimauti, vaisių prikrauta daug, o vienas kitas raudonuoja g.gif Pomidorai lemon boy, brooklyn.
Atsakyti
Dėmėtligė, maras - šių metų neprašyti „svečiai“. Pradžioje buvo karšta, paskui lietus merkė, drėgna... Vėdinimo šiltnamyje tarsi nerasta. Tvanku ir drėgna. Kiek pomidorai žiedus pametė, kiek lapus teko greitai skinti, purkšti. Dabar pas mane jau viršūnės nukirptos, o ankstyvieji jau išrauti. sad.gif O praėjusiais metais visą rugsėjį džiaugiausi pomidorais.
Bet vis tiek derlius buvo. Na, ne toks gausus kaip praėjusiais, bet užteko ir pavalgyti, ir į stiklainius sušoko ir dar kokią savaitę antrą pabus ir teks visus skinti. Taip galvoju. Žali irgi skanūs ir marinuoti, ir rauginti.
Linkiu visoms dar pasidžiaugti savo „kūdikiais“ kiek tik įmanoma. wink.gif
Atsakyti
Retai rasau cia, tad mano ataskaita.

Nokti pradejo nuo liepos 18.

07.23-6kg
user posted image

07.28-6.5kg
user posted image

08.05-9kg
user posted image

free upload

Ir vel dekoju Adijai5 uz uzpraitais metais padovanotas seklas, bei nuostabiai poniai is FB, kuri t.p pasidalino.
Papildyta:
Paradoksas-pirmi fitoftora pasigavo lauke augantys hibridai. nuskyniau lapus ir nupurskiau previkuru, kolkas nebesimato. Siltnamy vienas rode pozymius, t.p nuskabiau ir ispurskiau, tfutfu kolkas ramu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nitrozilas: 05 rugpjūčio 2016 - 22:49
O aš kur nuskyniau visus žalius pomidorus, tai turbūt visus ir išmesiu... kasdien po dubenį prirenku pradėjusių gesti.. nesirpsta, o genda akyse.. ryte išrenku, vakare vėl pilna.. turbūt, jei jau susirgo, tai ir neapsimoka jų skint, jei nemarinuoji verysad.gif
Atsakyti
Įdomu ar galima iš pomidom.ru užsisakyti ar atsiųstų į Lt? Ten dabar 40% nuolaida g.gif
Atsakyti
QUOTE(Katiniena @ 2016 08 02, 23:18)
Turbūt šitie. Cituoju EX, kad ir kitos rastų 4u.gif

1. "Priskinu apie 3-4 kg žalių nedidelių pomidorų, supjaustau per pusę....

Taip, pagal šitą dariau - labai skanu.
Atsakyti
QUOTE(Katiniena @ 2016 08 06, 00:34)
O aš kur nuskyniau visus žalius pomidorus, tai turbūt visus ir išmesiu... kasdien po dubenį prirenku pradėjusių gesti.. nesirpsta, o genda akyse.. ryte išrenku, vakare vėl pilna.. turbūt, jei jau susirgo, tai ir neapsimoka jų skint, jei nemarinuoji  verysad.gif

Užsikrėtę jie jau būna.
Atsakyti
Dabar pats pomidorų pikas. Kas antra diena po 2-3 kibirus. Didelių. Sūnui jau per dideli, nes dauguma 300-700gr ir tokio vienu kartu neįveikia..
Vakar parsivežėm šiuos:
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti