Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai auga, noksta

QUOTE(amba41 @ 2016 07 29, 23:47)
TORO kasos.

Grožis neapsakomas thumbup.gif

QUOTE(Katiniena @ 2016 08 02, 22:43)
Aš net nesu ragavusi "cielų" marinuotų, žalių biggrin.gif dabar ieškau kokio recepto, bet kai nežinau koks turi gautis skonis, tai...
Gal kas temoje čia pasiūlys gerą 4u.gif

Žali man daug skanesni, nei raudoni. O receptą jei neklystu Ex jau seniai buvo šitoj temoj įdėjus.
Atsakyti
QUOTE(edinka @ 2016 08 02, 22:52)
Grožis neapsakomas  thumbup.gif
Žali man daug skanesni, nei raudoni. O receptą jei neklystu Ex jau seniai buvo šitoj temoj įdėjus.

Kaip dabar atkasti tą receptą g.gif šitoj temoj tikrai nėra. Bandau toliau ieškot biggrin.gif
Papildyta:
Turbūt šitie. Cituoju EX, kad ir kitos rastų 4u.gif

1. "Priskinu apie 3-4 kg žalių nedidelių pomidorų, supjaustau per pusę (didesnius galima truputį smulkiau, bet ne per smulkiai), dedu į šaltą (paprastą) vandenį, pakaitinu juos iki virimo, išimu, truputį nusivarvėjusius sudedu į stiklainius.

Marinatui imu 1 ltr vandens, 200 gr acto, 200 gr cukraus, 50 gr druskos, ir 3-4 šaukštus aliejaus. Prieskoniams pipirai, lauro lap., česnakas. Marinatą su prieskoniais ir aliejumi užverdame, užpilame ant pomidorų stiklainiukuose ir užsukame.

Dozes galit susimažinti, jei pomidorų nedaug. Jei lieka marinato, galima papildomai pagal likusį kiekį keletą pomidorų užmarinuot.
Pabandymui ir paragavimui pasidarykit nedidelį kiekį, ne anksčiau kaip po dviejų savaičių ragaukit. Jei patiks, rudens pabaigoje, kurie pomidorai jau nebesuspės šiltnamiuose prinokt, tuos galėsit užsimarinuot... tiks ir visai nykštukiniai pomidoriukai"

2. "Paimkit 3 kg žalių pomidorų, 1.5 kg svogūnų, 1.5 kg morkų, (daržovių kiekį galit ir pagal savo poreikius imti) 100 g druskos, 300 g cukraus, 200-400 g aliejaus (kaip kam patinka). Viską supjaustykit, sudėkit kas priklauso ir virkit apie 45 min. Virimo pabaigoje įdėkit apie 10 skiltelių smulkinto česnako. Supilstykit į stiklainiukus ir uždarykit. Vat jums žiemai puiki, skani žalių pomidorų mišrainė."

3. Cezi receptas:
"Žalių pomidorų mišrainė :

2 kg ž. pomidorų
1 kg svogūnų
2 stikl. acto
6 stikl. vandens
1 stiklinė cukraus
druskos, prieskonių pagal skonį

supjaustytus pomidorus apibarstyti druska ir palaikyt 12-16 val. susidariusias sultis nupilti. Sudėt svogūnus ir užpilt karštu marinatu. pavirt apie 10 min ir dėt į stiklainius"

Atsakyti
QUOTE(Katiniena @ 2016 08 02, 21:31)
Bet aš dabar tuos žalius galiu marinuoti? Ar jie jau metami lauk? Porą mažų lysvelių teturėjau, o derliaus kiek bigsmile.gif

Sudėkite į krepšius su šiumečiu šienu, tai 90% jų prinoks. Atsimenu mama visada taip darydavo, nes pomidorus augindavo lauke. Aišku , jei turite šieno. Jei neturite, galite žolę padžiovinti. Juolab karštos dienos nusimato. Metanas iš tos žolės labai gerai nokina.
Užpernai pirmuosius suaugusius paskyniau ir laikiau virtuvėje ant palangės šieno krepšyje. Čia tam, kad greičiau pradėti valgyti. Ir tikrai greičiau gavosi
Kaip gūžtoje kiaušiniai atrodė. Visiems labai gražu buvo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amba41: 02 rugpjūčio 2016 - 22:52
QUOTE(amba41 @ 2016 08 02, 23:51)
Sudėkite į krepšius su šiumečiu šienu, tai 90% jų prinoks. Atsimenu mama visada taip darydavo, nes pomidorus augindavo lauke. Aišku , jei turite šieno. Jei neturite, galite žolę padžiovinti. Juolab karštos dienos nusimato. Metanas iš tos žolės labai gerai nokina.
Užpernai pirmuosius suaugusius paskyniau ir laikiau virtuvėje ant palangės šieno krepšyje. Čia tam, kad greičiau pradėti valgyti. Ir tikrai greičiau gavosi
Kaip gūžtoje kiaušiniai atrodė. Visiems labai gražu buvo.

O, reikės iš kur nors šieno paprašyti smile.gif dėkui už patarimą! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Loram @ 2016 08 02, 22:40)
o kaip marinuojate žalius pomidorus?
man dar nostalgija iš rusų laikų, kai parduotuvėse kartais nupirkdavo tokių marinuotų žalių pomidorų... bet kiek bandžiau - nieko panašaus nesigauna  g.gif


man rodos, anie pomidorai ne marinuoti, o rauginti buvo g.gif Tokie sveriami kaip agurkai buvo, ar ne?
Atsakyti
QUOTE(uze3 @ 2016 08 01, 12:58)
. Mičiko, gal žinote koks čia galėtų būti?  Labai dideli pomidorai ir nemažai primegsta, sėklytes iš jūsų gavau


Dramblys pasiklydo? mirksiukas.gif Jei sėjot, rasit didziavaisiu tamsiai bordo pomidoru, ten bus jie. Sitas labai panasus i orange russian 117 jei pomidoras bus spalvotas, jei ne, pudovik. Bet vaisiam stipriai truksta kaliomagnezijos. Darosi nenokstanti kepurelė virsuje. Pamaitinkit, kad kiti noktu tolygiai.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2016 08 03, 07:56)
man rodos, anie pomidorai ne marinuoti, o rauginti buvo  g.gif  Tokie sveriami kaip agurkai buvo, ar ne?

ne, trilitriniuose stiklainiuose uždaryti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2016 08 03, 07:56)
man rodos, anie pomidorai ne marinuoti, o rauginti buvo  g.gif  Tokie sveriami kaip agurkai buvo, ar ne?


O taip. Iki siol menu tuos zalius raugintus pomidorus wub.gif Man tokue neiseina arba skonio receptoriai nubuko. Bet ex zaliu marinuotu skonis tikrai kaip anu laiku globus indeliuose buvo wub.gif Musu seimoj visi agurkai lieka, o sitie stiklainiai dingsta. Tik man po naujuju jie skanesni.
Atsakyti
Turiu gerą žalių pomidorų marinavimo receptuką, vakare galėsiu įkelt.
Atsakyti
Užmarinavau partiją pagal Ex receptą. Marinatas man laaaabai skanus, o pomidorus ragausim po poros savaičių smile.gif bet iš marinato sprendžiant, bus labai skanu 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Nieks nesaldot pomidoru? Pabandziau pernai, tai labai seimynai patiko. Ziema imeti i puoda su trupuciu vandens,dar svoguno galvute, kokiu zoleliu ir puikiausia trinta sriuba smile.gif Gaila, kad saldiklis ne guminis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Baltupyte @ 2016 08 03, 15:04)
Sveikos 4u.gif
Nieks nesaldot pomidoru? Pabandziau pernai, tai labai seimynai patiko. Ziema imeti i puoda su trupuciu vandens,dar svoguno galvute, kokiu zoleliu ir puikiausia trinta sriuba smile.gif Gaila, kad saldiklis ne guminis  smile.gif

Aš šaldžiau ir naudojau į sriubas,ant picų,superinis reikalas.
Atsakyti