QUOTE(edinka @ 2016 08 02, 22:52)
Grožis neapsakomas
Žali man daug skanesni, nei raudoni. O receptą jei neklystu
Ex jau seniai buvo šitoj temoj įdėjus.
Kaip dabar atkasti tą receptą

šitoj temoj tikrai nėra. Bandau toliau ieškot
Papildyta:
Turbūt šitie. Cituoju EX, kad ir kitos rastų
1. "Priskinu apie 3-4 kg žalių nedidelių pomidorų, supjaustau per pusę (didesnius galima truputį smulkiau, bet ne per smulkiai), dedu į šaltą (paprastą) vandenį, pakaitinu juos iki virimo, išimu, truputį nusivarvėjusius sudedu į stiklainius.
Marinatui imu 1 ltr vandens, 200 gr acto, 200 gr cukraus, 50 gr druskos, ir 3-4 šaukštus aliejaus. Prieskoniams pipirai, lauro lap., česnakas. Marinatą su prieskoniais ir aliejumi užverdame, užpilame ant pomidorų stiklainiukuose ir užsukame.
Dozes galit susimažinti, jei pomidorų nedaug. Jei lieka marinato, galima papildomai pagal likusį kiekį keletą pomidorų užmarinuot.
Pabandymui ir paragavimui pasidarykit nedidelį kiekį, ne anksčiau kaip po dviejų savaičių ragaukit. Jei patiks, rudens pabaigoje, kurie pomidorai jau nebesuspės šiltnamiuose prinokt, tuos galėsit užsimarinuot... tiks ir visai nykštukiniai pomidoriukai"
2. "Paimkit 3 kg žalių pomidorų, 1.5 kg svogūnų, 1.5 kg morkų, (daržovių kiekį galit ir pagal savo poreikius imti) 100 g druskos, 300 g cukraus, 200-400 g aliejaus (kaip kam patinka). Viską supjaustykit, sudėkit kas priklauso ir virkit apie 45 min. Virimo pabaigoje įdėkit apie 10 skiltelių smulkinto česnako. Supilstykit į stiklainiukus ir uždarykit. Vat jums žiemai puiki, skani žalių pomidorų mišrainė."
3. Cezi receptas:
"Žalių pomidorų mišrainė :
2 kg ž. pomidorų
1 kg svogūnų
2 stikl. acto
6 stikl. vandens
1 stiklinė cukraus
druskos, prieskonių pagal skonį
supjaustytus pomidorus apibarstyti druska ir palaikyt 12-16 val. susidariusias sultis nupilti. Sudėt svogūnus ir užpilt karštu marinatu. pavirt apie 10 min ir dėt į stiklainius"