Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai auga, noksta

QUOTE(saintlina @ 2016 08 01, 19:03)
taip, deja. Purkšk.

Na, viskas aišku, ačiū... unsure.gif
Tik įdomu, jei nupurkšiu, o aplink mano šiltnamį liks ir toliau maro židiniai kaimynų bulvėse bei pomidoruose, ar vėl tas maras nesugrįš, gi negalėsiu ištisai purkšti ta chemija, ot nesamonė... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Baltupyte @ 2016 08 01, 21:18)
Na, viskas aišku, ačiū... unsure.gif
Tik įdomu, jei nupurkšiu, o aplink mano šiltnamį liks ir toliau maro židiniai kaimynų bulvėse bei pomidoruose, ar vėl tas maras nesugrįš, gi negalėsiu ištisai purkšti ta chemija, ot nesamonė... doh.gif

gali reikėti purkšti darkart, po savaitės ar dešimties dienų. Bet gal ir nereiks, jei pas tave dar tik pati pradžia. Aš kol žaidžiau su visokiom sodom, bazilikais, asiūkliais, tas maras įsisiautėjo kaip reikalas. Bet paskui žaliavo pomidorai gražiausiai iki kol neužšalo.
Neturėtų kaimynų pomidorai pakenkt, nes jie lauke ilgai netemps, jei tikrai maru serga.
Tik išsiskink didesnius pomidorus prieš purkšdama.
Papildyta:
QUOTE(Dumsė @ 2016 08 01, 20:41)
Pas mane  išplito rudoji dėmėtligė, tik tiek, kad pagrindinis derlius jau nuimtas. Įdomu, kad  hibridų- Toro  ir Marfa  dėmėtligė nepalietė, bet Torino ir Carmello pasirodė visiškai neatsparūs.

tai ne vienodoms ligoms skirtingi hibridai atsparūs smile.gif Dėmėtligei aplamai nelabai daug atsparių yr.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2016 08 01, 21:11)
gali reikėti purkšti darkart, po savaitės ar dešimties dienų. Bet gal ir nereiks, jei pas tave dar tik pati pradžia. Aš kol žaidžiau su visokiom sodom, bazilikais, asiūkliais, tas maras įsisiautėjo kaip reikalas. Bet paskui žaliavo pomidorai gražiausiai iki kol neužšalo.
Neturėtų kaimynų pomidorai pakenkt, nes jie lauke ilgai netemps, jei tikrai maru serga.
Tik išsiskink didesnius pomidorus prieš purkšdama.
Papildyta:
tai ne vienodoms ligoms skirtingi hibridai atsparūs smile.gif Dėmėtligei aplamai nelabai daug atsparių yr.

O žiedynų neskabyti? Juk bitutės, kamanės, kaip joms? Pas mane dar pilnas šiltnamis didžiausių serenčių krūmai, kasdien kamanių, drugelių tuntai būna, juk nusibaigs visi vabzdžiai nabagai, ot bėda verysad.gif

O bulves ta trenkta kaimynka tai iki pergalės laikys, garantuoju, pas ją ten natūralus daržas, anot jos, nieko neravi, chemijos jokios nenaudoja, jaučiu kitamet su savo sėjomaina išvis prie mano šiltnamio šono pasisodins bulves, kad ją kur doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Baltupyte: 01 rugpjūčio 2016 - 21:22
QUOTE(Baltupyte @ 2016 08 01, 22:20)
O žiedynų neskabyti? Juk bitutės, kamanės, kaip joms? Pas mane dar pilnas šiltnamis didžiausių serenčių krūmai, kasdien kamanių, drugelių tuntai būna, juk nusibaigs visi vabzdžiai nabagai, ot bėda verysad.gif

aišku neskabyk. Dar spės gi iš jų pomidorai užaugt.
Nieko tiem vabzdžiam nenutiks, gi ne insekticidu purkši. Serenčių tai gal ir nereik purkšt g.gif
Atsakyti
Sveikos,

Moterys, kas čia per liga? Lapeliai jau seniai vis kaip padegę atrodė, bet ne masiškai. Dab kelias dienas iš eilės labai stipriai palijo (auga lauke be pastogės) ir per dvi dienas visi pomidorai nugeibo. Čia jau viskas?
Mama patarė skint visus žalius ir susidėt nokimui, nes jau amen jiem.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Katiniena @ 2016 08 02, 16:44)
Sveikos,
Moterys, kas čia per liga? Lapeliai jau seniai vis kaip padegę atrodė, bet ne masiškai.

Fitoftora, arba liaudiškai maras. Bandyti išskinti, bet dažniausiai net ir žali jau būna užsikrėtę ir nieko gero.
Atsakyti
QUOTE(Baltupyte @ 2016 08 01, 21:18)
Tik įdomu, jei nupurkšiu

QUOTE(Dumsė @ 2016 08 02, 20:42)
Fitoftora, arba liaudiškai maras. Bandyti išskinti, bet dažniausiai net ir žali jau būna užsikrėtę ir nieko gero.

Nupurškėt? Mano lauke augantys irgi jau įtartini g.gif Neapsisprendžiu, ar purkšti, ar palikti savieigai ir žiūrėti, kas bus. Greičiausiai tada bus taip, kad liksiu be pomidorų.
Kiek Revus į 7 l purkštuvą pilti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gricė: 02 rugpjūčio 2016 - 19:58
QUOTE(Gricė @ 2016 08 02, 19:54)
Nupurškėt? Mano lauke augantys irgi jau įtartini  g.gif Neapsisprendžiu, ar purkšti, ar palikti savieigai ir žiūrėti, kas bus. Greičiausiai tada bus taip, kad liksiu be pomidorų.
Beje, kuo purškiat?

Laukiu ir stebiu doh.gif ax.gif
Siandien neradau nei vieno blogo lapo, tegul dar panoksta, norisi nors kiek laiko istempti. Kaimyne maciau savo laukinius pomidorus siandien apsiskabe,nusiskyne zalius vaisius , lapus maro pazeistus nuskyne, bet paliko tokiau augti g.gif
Turiu nusipirkusi Revus.
Atsakyti
QUOTE(Dumsė @ 2016 08 02, 20:42)

Viską nuskyniau ir išroviau, nes giliau pažiūrėjus nebebuvo nei vieno sveiko lapo ir labai daug pažeistų pomidorų vaisių verysad.gif
Bet aš dabar tuos žalius galiu marinuoti? Ar jie jau metami lauk? Porą mažų lysvelių teturėjau, o derliaus kiek bigsmile.gif
Gaila, kad nespėjau sužiūrėt... gal bent spėsiu sumarinuot nepagimdžiusi lotuliukas.gif
user posted image
Atsakyti
o kaip marinuojate žalius pomidorus?
man dar nostalgija iš rusų laikų, kai parduotuvėse kartais nupirkdavo tokių marinuotų žalių pomidorų... bet kiek bandžiau - nieko panašaus nesigauna g.gif
Atsakyti
QUOTE(Loram @ 2016 08 02, 22:40)
o kaip marinuojate žalius pomidorus?
man dar nostalgija iš rusų laikų, kai parduotuvėse kartais nupirkdavo tokių marinuotų žalių pomidorų... bet kiek bandžiau - nieko panašaus nesigauna  g.gif

Aš net nesu ragavusi "cielų" marinuotų, žalių biggrin.gif dabar ieškau kokio recepto, bet kai nežinau koks turi gautis skonis, tai...
Gal kas temoje čia pasiūlys gerą 4u.gif
Atsakyti
Man žali geriausiai - pagal Kūmutės receptą džiovinti .
Receptas
Tame puslapyje yra daug receptų - žalių marinuotų , žalių raugintų , paieškokit . Kadangi marinuotų nemėgstam , tai vienintelis žalių pomidorų panaudojimo būdas buvo džiovinimas .
Atsakyti