Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai auga, noksta

QUOTE(Gaudvilė @ 2016 07 23, 11:17)
sodinant įmaišiau DCM organinių, ilgai veikiančių trąšų pomidorams ir biohumuso. Po dviejų mėnesių PowerFeed + magnio sulfatas ( kas dvi-tris savaites iki sezono pabaigos). Ilgavaisiams dar kalcio papildomai reiktų.
Ir labai svarbus momentas - laikytis tręšimo normų. Beje, padauginus magnio, sustoja kalio ir kalcio įsisavinamas, padidėja fosforo  ax.gif

QUOTE(Dumsė @ 2016 07 23, 20:19)
Nelabai suprantu, kodėl dedate jodo, nes jodas visas bakterijas užmuša, geras ir blogas. Tada taip vadinama Kurdiumovo arbatėlė netenka jokios prasmės, nes visi užpilai  yra tam, kad padaugintų bakterijų kiekį ir suaktyvintų jų darbą  dirvoje. Beje, dar kartą  perskaičiau Kurdiumovo knygelėje apie užpilo gaminimą, apie jokį jodą jis nekalba.

Ačiū už pasidalinimą.
Dabar jau ir pati galvoju apie jodo poveikį. Štai kaip suveikia aklas tikėjimas informacija, kurią tik randi internete. Peržiūrėjau savo išsaugotą informaciją. Aptikau, kad pernai metais šioje temoje buvo pacituota žolių raugo receptas su jodu. Yra ir teksto autorės pavardė, tekstas netrumpas, tad čia nedėsiu (nebent kas norėtų, galėsiu až nusiųsti). Ten rašoma, kad remiantis Kurdiumovo knyga ruošiamas šis antpilas.
Na, bet ne apie tai čia. Ačiū, kad paprotinot ir dalinatės savo žiniomis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dumsė @ 2016 07 23, 20:19)
...bakterijomis Baikal arba Sijanie 3...

Gal galima plačiau apie Baikal naudojimą. Internete rašo, kad bakterijos veikia tik šiltame vandenyje ir būtinai reikia cukraus. Šiltas vanduo instrukcijoje paminėtas, bet cukrus, nu nežinau. O bet tačiau, supilu šiltą vandenį į tikrai šaltesnį gruntą, tai kaip ten jos šaltyje veikia? Pomidorus laisčiau kelis kartus. Kad pamatyti kokį tai poveikį reikia sistemingai laistyti. Kaip dažnai? Sakiau, kitais metais bakterijomis lepinsiu tik kelias veislias, kurios šiais metais labai varganai atrodo. Apskritai baisiai įdomu, kad toks didelis medis kekėmis apkibęs, šoninius ūglius be proto auginantis Black Cherry nerodo jokių medžiagų trūkumo, nors po kojomis gavo tiek pat kiek Simpatiaga. Pastarasis leisgyvis, nors vaisiai labai skanūs.

Gaudvilė, didelis dėkui už pamoką.
Atsakyti
QUOTE(Benicio @ 2016 07 24, 10:11)
Gal galima plačiau apie Baikal naudojimą. Internete rašo, kad bakterijos veikia tik šiltame vandenyje ir būtinai reikia cukraus. Šiltas vanduo instrukcijoje paminėtas, bet cukrus, nu nežinau. O bet tačiau, supilu šiltą vandenį į tikrai šaltesnį gruntą, tai kaip ten jos šaltyje veikia? Pomidorus laisčiau kelis kartus. Kad pamatyti kokį tai poveikį reikia sistemingai laistyti. Kaip dažnai? Sakiau, kitais metais bakterijomis lepinsiu tik kelias veislias, kurios šiais metais labai varganai atrodo. Apskritai baisiai įdomu, kad toks didelis medis kekėmis apkibęs, šoninius ūglius be proto auginantis Black Cherry nerodo jokių medžiagų trūkumo, nors po kojomis gavo tiek pat kiek Simpatiaga. Pastarasis leisgyvis, nors vaisiai labai skanūs. 

Iš tikrųjų, instrukcijoje nėra paminėta, kaip pasidaryti daugiau preparato, ten nurodoma, kaip atskiesti jį ir naudoti. Baikalas brangus. Manyčiau, svarbu būtų padauginti preparato. Tam jis ir dedamas į žolės užpilus su cukrumi, kad bakterijos pasidaugintų. Kaip suprantu,labiausiai bakterijų darbui reikalinga organika, be jos efektas bus labai trumpas, o šilumos dabar pakanka.
Dar radau informacijos apie efektyvių mikroorganizmų EM panaudojimą, gal pravers.
Jasionis irgi pasakoja , kaip jis naudoja Baikalą, nuorodą įdėjau ankstesniame poste.
https://www.youtube....h?v=TQ608auow9k
Atsakyti
vaišinkitės, kam nenoksta smile.gif Aš jau pradedu virti, abo visi atsivalgę smile.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2016 07 25, 10:17)
vaišinkitės, kam nenoksta smile.gif Aš jau pradedu virti, abo visi atsivalgę smile.gif

Ir kuris buvo gardžiausias , derlingiausias ? user posted image
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2016 07 25, 10:17)

Ačiū wub.gif matyt mane pomidorų dievai išgirdo ir jau pradeda rausti tai aš savo paniką atsiimu biggrin.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(RZK @ 2016 07 25, 12:34)
Ir kuris buvo gardžiausias , derlingiausias ?

derlingi daugmaž visi smile.gif O skaniausi bent kol kas Korol Sibiri ir Izumrudnoje Jabloko. Bet aš ne visus dar ir paragavau.
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2016 07 22, 15:04)
kaip atrodo pienollo del vesuvio pas jus? pas mane abu skirtingose vietose kazkokiais susisukusiais lapais.

Susisukę lapai ir pas mane. Galvojau kitais metais jų nebeauginti, bet paragavau... mch labai skanus pasirodė. Tai padėjau dar prie jo klaustuką
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2016 07 25, 12:47)
derlingi daugmaž visi smile.gif  O skaniausi bent kol kas Korol Sibiri ir Izumrudnoje Jabloko. Bet aš ne visus dar ir paragavau.

bigsmile.gif wub.gif kaip visada...
aš irgi jau valgau , bet dar iki konservavimų nepriėjau... biggrin.gif
gal kas šiemet auginat Сахарок.Kokio jis ūgio pas jus...aš tai nežinau , man atrodo jie pas mane žemi...arba aš sumaišiau daigus g.gif Pasakykit -pas jus aukšti ar žemi g.gif bet skanūs tikrai...tai galvoju gal ir kitąmet sodinsiu, bet nežinau ar tai tikrai sacharok doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 25 liepos 2016 - 15:30
musu seimyna diiiiiiidele, tai iki konservavimo toli ( gal) biggrin.gif
kasdien tris kart per diena galiu valgyt po bliuda pomidoru su grietine ir duonos riekyte wub.gif wub.gif wub.gif
pas mane siltnamyje gyvena vienas interesnas pomidoras. na jo ir vardas OSOBENYJ. tiesa yra jie du skirtingose vietose ir skirtingai atrodantys. bet jau ta viena Osobenyj norisi trenkt is siltnamio . apatine keke su nuliu pomidoru, nors ziedai nenukrite. tiesiog nesivysto ten niekas. antra keke turi du pomidorelius, trecia, ketvirta , penkta kekes irgi be jokiu uzuomazgu. taskutis ir psio. virsuj dar zydi, gal ka isstenes, jei man kantrybes uzteks. kitas tai normaliai augina pomidoriukus .

dar sejau gonziko dryziu ir savaji Aistes dryziu, palyginimui. auga nepertoliausiai vienas nuo kito. kolkas skirtumu nematau. gal dar kuri daret si eksperimentasu dryziais dvieju saltiniu g.gif kazi kaip kitur g.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2016 07 25, 12:47)
derlingi daugmaž visi smile.gif  O skaniausi bent kol kas Korol Sibiri ir Izumrudnoje Jabloko. Bet aš ne visus dar ir paragavau.

Saintlina, o tavo Korol sibiri aukstas? Mano iki 1m ir baigiasi keke, pries kelis metus auginau ir vel sugalvojau pasiset , pasodinti kur galiu tik zemus sodint, bet skonio neprisimenu o dabar dar nenoksta. Seklos buvo Aelita firmos, lygtai kazkas minejo kad yra auksti. Aprasyme turi buti jauciasirdziai, bet mano ne, tokie kubiliukai.
Siaip tai greit dar nevalgysiu kaikuriu, nes vagis isisuko ir visus isskyne, kurie dideli, nors ir zali, patyres, zino kad anksciau ar veliau prinoks.
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2016 07 26, 12:56)
Saintlina, o tavo Korol sibiri aukstas?

taip, aukštas, stambiais vaisiais. Kalbėjom čia kažkada, kad yr ir žemas kažkoks, bet tikrasis kaip ir aukštas turi būti. Man jis, ko gero, skaniausias iš geltonųjų wub.gif
Atsakyti