Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai auga, noksta

QUOTE(Lusasita @ 2016 07 22, 16:45)
banano zieviu  uzkabinkit  lotuliukas.gif pries keturis metus kazkoki filmuka paziurejus  banano zieves i siltnami nesiau . ar padejo, ar tiesiog nokimas ir taip prasidejo, tai jau nepasakysiu smile.gif

maniškiai visi gavę po banano žievę, čia aš taip tręšiau, bet matyt tikrai reiks kabint smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lakšmi @ 2016 07 22, 20:10)
maniškiai visi gavę po banano žievę, čia aš taip tręšiau, bet matyt tikrai reiks kabint smile.gif

Bus bananų skonio pomidorai hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Benicio @ 2016 07 22, 07:40)
Savo alkanus pomidorus nupurškiau kalio magnezija, sekančią dieną tom pačiom trašom ir laisčiau. Ko gero sviestas sviestuotas. Tirpalo proporcijos iš  akies. Jei kam dar kantrybės užtenka, parašykite kiek šaukštais kalio magnezijos 10 litrų vandens dėti purškimui ir laistymui.
Prieš tris savaites su vienu vazoniniu pomidoru ''Tumbler'' atsisveikiau.
Mirė nuo medžiagų trūkumo. Šiltnamyje sodintas paskutinis, visi pagerinimai baigėsi, po kojom dėjau tik dilgėlių saują. Per vėlai susisgribau ir atpažinau medžiagų trūkumą. odos kietumas neįkandamas. Dabar galvoju ar veislės įpatumas ar minėtos preižastys.

Skaitau Jūsų žinutes ir įžvelgiu daug panašumų pomidorų augime. Todėl pasidalinsiu apie savo pomidorus.
Kalio magnezijos bėriau po saują, kai sodinau daigus. Dar dėjau sutrintų kiaušinių lukštų saują (net nežinau, iš kur ištraukiau, kad taip naudinga g.gif , gal ir nesąmonė). Pasodintus daigus, kai gerai prigijo, laisčiau vadinamąja Kurdiumovo arbatėle: paraugintas skystis iš dilgėlių, mielių, saujelės cukraus, šlakelio jodo. Laisčiau gal pora sykių ir vis laukiau augimo "kaip ant mielių". Laukiau ir vis svarsčiau, kodėl pomidorai auga vangiai ir skursta, lapai ruduoja (kaip Jūsų įdėtoje foto). Išsigandau, kad tai kažkokia liga, puoliau skaityti internete, lyginti įdėtus ligų aprašymus, kol, sudėjus visą informaciją, priėjau išvadą, kad trūksta maisto medžiagų. Tada nepagailėjau pinigų ir nusipirkau Schultz trąšų pomidorams, palaisčiau su jomis. Situacija kaip ir pagerėjo.
Pradėjau laukti vaisių nokimo. Geltonuoti pradėjo Korol Sibiri (nors auginu ir labai ankstyvų veislių, bet jos ir dabar dar nenokina vaisių), nuskyniau nuo stiebo sodriai oranžinį ir sėdau ragauti kaip didžiausio delikateso. Ir nusivyliau, nes nei aromato, nei skonio - kaip plastmasinis parduotuvinis žiemos metu. Oda kieta, pats pomidoras irgi kažkoks sausas.
Svarstau dėl dviejų dalykų: pirmą kartą auginu ne hibridus, o veisles. Kaip suprantu, veislės lepesnės ir ne tokios derlingos. Bet gi turėtų būtų skanesni vaisiai, tiesa? Ar čia skonines savybes sugadino maisto medžiagų trūkumas dirvoje?
Beje, pomidorus auginu ne pirmus metus, augalų genėjimą perpratus ir įvaldžius. Pomidorų derliumi niekada nesiskundžiau, net lauke auginamų turėdavau pakankamai. Man bus įdomi kitų nuomonė 4u.gif
Atsakyti
Ateinu pasipklausti Pomikai kažkuos erga. Goooglis man į tą klausymą neatsako. Galvojau kad masras , bet kitoj temoj sako kad nepanašy.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2016 07 22, 15:04)
kaip atrodo pienollo del vesuvio pas jus? pas mane abu skirtingose vietose kazkokiais susisukusiais lapais. visi  kiti pomidorai normaliais.  vaisiai  kaip slyvukes su smailiu galiuku, nu gal kaip kriausytes su smailiu galiuku. maziukai . bet jau ir nuskyniau  benokstancius  smile.gif

pas mane lygiai toks pat mirksiukas.gif ,noksta ir pas mane jau ,jau ir paragavau ,nors ir kaip sako kad velyvi ,bet skonis visai neblogas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(k@mylye @ 2016 07 23, 09:37)
Ateinu pasipklausti Pomikai kažkuos erga. Goooglis man į tą klausymą neatsako. Galvojau kad masras , bet kitoj temoj sako kad nepanašy.

Ne, tikrai ne maras. Čia pilkoji dėmėtligė. Grybinė liga. Purkšti tais pačiais fungicidais kaip ir nuo rudosios dėmėtligės.
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2016 07 23, 08:54)
Ne, tikrai ne maras. Čia pilkoji dėmėtligė. Grybinė liga. Purkšti tais pačiais fungicidais kaip ir nuo rudosios dėmėtligės.

Ačiū
Atsakyti
QUOTE(Gricė @ 2016 07 23, 08:16)
Man bus įdomi kitų nuomonė  4u.gif

sodinant įmaišiau DCM organinių, ilgai veikiančių trąšų pomidorams ir biohumuso. Po dviejų mėnesių PowerFeed + magnio sulfatas ( kas dvi-tris savaites iki sezono pabaigos). Ilgavaisiams dar kalcio papildomai reiktų. Pomidorai labai skanūs, skūra lengvai įkandama.

Ir labai svarbus momentas - laikytis tręšimo normų. Beje, padauginus magnio, sustoja kalio ir kalcio įsisavinamas, padidėja fosforo ax.gif
Atsakyti
Skaitau Jūsų žinutes ir įžvelgiu daug panašumų pomidorų augime. Todėl pasidalinsiu apie savo pomidorus.
Kalio magnezijos bėriau po saują, kai sodinau daigus. Dar dėjau sutrintų kiaušinių lukštų saują (net nežinau, iš kur ištraukiau, kad taip naudinga  g.gif , gal ir nesąmonė). Pasodintus daigus, kai gerai prigijo, laisčiau vadinamąja Kurdiumovo arbatėle: paraugintas skystis iš dilgėlių, mielių, saujelės cukraus, šlakelio jodo. Laisčiau gal pora sykių ir vis laukiau augimo "kaip ant mielių". 4u.gif

Sodindama dėjau pelenų, kalio magnezijos ir žuvų miltų. Visą laiką laisčiau ir tebelaistau žolių užpilu su bakterijomis Baikal arba Sijanie 3. Tirpalą naudoju po kelių dienų, nelaikau, kol susmirs. Jis kvepia raugintais agurkais. Viskas mulčiuota žole. Dar ilgiesiems daviau kalcio salietros, nes buvo pradėję juoduoti galiukai. Pomidorus valgau jau daugiau kaip mėnuo, jau ir perdirbau žiemai. Visi skanūs.
Nelabai suprantu, kodėl dedate jodo, nes jodas visas bakterijas užmuša, geras ir blogas. Tada taip vadinama Kurdiumovo arbatėlė netenka jokios prasmės, nes visi užpilai yra tam, kad padaugintų bakterijų kiekį ir suaktyvintų jų darbą dirvoje. Beje, dar kartą perskaičiau Kurdiumovo knygelėje apie užpilo gaminimą, apie jokį jodą jis nekalba.
Atsakyti
Pagaliau šiandien nuskyniau pirmuosius pomidorus, bigsmile.gif ta proga fotosesija:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2016 07 24, 00:05)
Pagaliau šiandien nuskyniau pirmuosius pomidorus,  bigsmile.gif  ta proga fotosesija:

Puiku, o kokios veislės nuotraukose matosi? thumbup.gif
Atsakyti

Pasodintus daigus, kai gerai prigijo, laisčiau vadinamąja Kurdiumovo arbatėle: paraugintas skystis iš dilgėlių, mielių, saujelės cukraus, šlakelio jodo.

apie raugus aiškina Jasionis , galima pamastyti ta tema
https://www.youtube....h?v=VKbAdhlmMP4
Atsakyti