QUOTE(Benicio @ 2016 07 22, 07:40)
Savo
alkanus pomidorus nupurškiau kalio magnezija, sekančią dieną tom pačiom trašom ir laisčiau. Ko gero sviestas sviestuotas. Tirpalo proporcijos iš akies. Jei kam dar kantrybės užtenka, parašykite kiek šaukštais kalio magnezijos 10 litrų vandens dėti purškimui ir laistymui.
Prieš tris savaites su vienu vazoniniu pomidoru ''Tumbler'' atsisveikiau. Mirė nuo medžiagų trūkumo. Šiltnamyje sodintas paskutinis, visi pagerinimai baigėsi,
po kojom dėjau tik dilgėlių saują. Per vėlai susisgribau ir atpažinau medžiagų trūkumą.
odos kietumas neįkandamas. Dabar galvoju ar veislės įpatumas ar minėtos preižastys.
Skaitau Jūsų žinutes ir įžvelgiu daug panašumų pomidorų augime. Todėl pasidalinsiu apie savo pomidorus.
Kalio magnezijos bėriau po saują, kai sodinau daigus. Dar dėjau sutrintų kiaušinių lukštų saują (net nežinau, iš kur ištraukiau, kad taip naudinga

, gal ir nesąmonė). Pasodintus daigus, kai gerai prigijo, laisčiau vadinamąja Kurdiumovo arbatėle: paraugintas skystis iš dilgėlių, mielių, saujelės cukraus, šlakelio jodo. Laisčiau gal pora sykių ir vis laukiau augimo "kaip ant mielių". Laukiau ir vis svarsčiau, kodėl pomidorai auga vangiai ir skursta, lapai ruduoja (kaip Jūsų įdėtoje foto). Išsigandau, kad tai kažkokia liga, puoliau skaityti internete, lyginti įdėtus ligų aprašymus, kol, sudėjus visą informaciją, priėjau išvadą, kad trūksta maisto medžiagų. Tada nepagailėjau pinigų ir nusipirkau Schultz trąšų pomidorams, palaisčiau su jomis. Situacija kaip ir pagerėjo.
Pradėjau laukti vaisių nokimo. Geltonuoti pradėjo Korol Sibiri (nors auginu ir labai ankstyvų veislių, bet jos ir dabar dar nenokina vaisių), nuskyniau nuo stiebo sodriai oranžinį ir sėdau ragauti kaip didžiausio delikateso. Ir nusivyliau, nes nei aromato, nei skonio - kaip plastmasinis parduotuvinis žiemos metu. Oda kieta, pats pomidoras irgi kažkoks sausas.
Svarstau dėl dviejų dalykų: pirmą kartą auginu ne hibridus, o veisles. Kaip suprantu, veislės lepesnės ir ne tokios derlingos. Bet gi turėtų būtų skanesni vaisiai, tiesa? Ar čia skonines savybes sugadino maisto medžiagų trūkumas dirvoje?
Beje, pomidorus auginu ne pirmus metus, augalų genėjimą perpratus ir įvaldžius. Pomidorų derliumi niekada nesiskundžiau, net lauke auginamų turėdavau pakankamai. Man bus įdomi kitų nuomonė