QUOTE(Monteverte @ 2016 07 28, 10:11)
Ir jūs turite gyvūną? Ir šitaip keistai šnekate? Tai kas ten per gyvūnas pas jus? Gal sergantis koks vargšiukas?
SPA centras gal jau perdaug, bet paprastas baseinas
https://www.youtube....h?v=UV0kVkZVr04
Paplūdimys kančia?
https://www.youtube....h?v=YpEH9sI7svs
Parduotuvė blogis?
https://www.youtube....h?v=pq1_aKnhTkM
Monterverte, kaip sena sunininke, kitai senai sunininkei, prasau, nerasineti nieku. Ikelti filmukai yra filmuoti specialiai, pasitelkus dresuotus sunis, montuoti ir gaminti specialiu tikslu. Jeigu nepastebejai filmuota atokiame uzsienio papludimyje, kur net fone nematyti nei vieno zmogaus ar kito gyvuno. Gal pabandyk va siandien, Nidoje arba Palangoje paleisti suni va taip miesto papludimyje ir pasiziurek kas is viso sito iseis?

As va, dabar kaip tik rasau nuo pajurio, kur net pesciuju taku sunku su suniu pasivaikscioti, nes judejimas net ir tokiu metu kaip autostradoje. Nori suni vesti i pliaza ar pasivaikscioti? Puiku, sesk i masina arba ant dviracio, Nuvaziuok 10 -20 kilometru uz miesto ir tau bus tustutelis laukinis papludimys. O perpildytuose miesto papludimiuose, kur pilna zmoniu, karsta, nera erdves, suniui nera ka veikti. Tas pats ir suniu parduotuveje. Filmuota tustuteleje parduotuveje, kur suo aiskiai lankosi ne pirma karta. Atsivesk suni i Maxima, paleisk taip ir pasiziurek kaip "gerai" jausis perpildytame prekybos centre, kuriame pilna pasipiktinusiu zmoniu su vezimeliais

Sakyciau, pasiseks, jeigu to suns niekas nesuzalos ar nenuspirs.
Jeigu jusiskis suo, vienas negali pabuti namuose, su jo psichika nera viskas gerai. Arba jus apsistojate kokiuose sandeliuko tipo namuose, kur net suniui baisu. Mano suo puikiausiai lieka musu namuose pajuryje vienas ir laukia, kol grize is pasivaiksciojimo ar juros, isvesime pasivaikscioti i pusyna. Niekada nesivedame ant karsto smelio ir nekepiname jos ant saules kaip kokie visiski berazumiai. Jeigu labai karsta ir norisi suni suslapinti, tai nekisame i amziais nesvaria ir salta jura, o graziai aplaistome su specialiu dusiuku kieme ant pievutes. Komforta tiek sau, tiek gyvunui galima sukurti, tik reikia nors kazkiek pasistengti.
QUOTE(pikkolo @ 2016 07 28, 10:22)
Nu aš visai nenorėčiau, kad parduotuvėje ar pliaže man tarp kojų taip lakstytų šuo
Bet kalba juk ne apie gyvūnų parduotuves, į kurias ir pas mus įleidžiami gyvūnai ir niekas nesiskundžia, ar laukinius paplūdimius. Tuo labiau apie šunų baseinus, kur beje nemačiau kad būtų žmonių. Tai jei į šunų baseinus neįleidžiami žmonės, kodėl į žmonių pliažus turėtų būti įleidžiami gyvūnai?

butu totali nesamone ir didziulis pavojus suniui, jeigu jis palaidas lakstytu tarp begales svetimu zmoniu. Ji gali sutrypti, nuskriausti, priserti kokiais nors sudais, pavogti ar dar kokia baisybe iskresti. Lygiai kaip ir palaidas suo gali uzpulti, ikasti, nukniaukti koki skanesta is kitu zmoniu (mums yra taip buve)

, ar tiesiog kazka stipriai isgasdinti.
QUOTE(Monteverte @ 2016 07 28, 10:30)
Aš daug ko nenorėčiau, pvz. mokesčių mokėt ir ką dabar?

Buvo išsakyta nuomonė, kad tai šunų kankinimas, blogi šeimininkai taip daro, tai įrodžiau, kad ne.
Galima ir neįleisti, bet privalu tada padaryti pliažus gyvūnams, nes antraip gaunasi diskriminavimas, teisių pažeidimai. Žmogus negali eiti į pliažą. Gal galite nurodyti kur lt pajūryje šunų pliažas? Kaip dabar man važiuoti tenais ir eiti be gyvūno? Palikti kaukiantį ir besidraskantį gyvūną naujoje vietoje, ką tik išsinuomojus ir išeiti? Mano šuo per protingas, jis supranta kada darbas, o kada atostogos. Jei kas galvoja, kad gyvūnai kvaili, pats kvailas. Mano šuo suvokia kas yra kraunamos tašės, ilgesnė kelionė. Jei palikčiau ir išeičiau, rasčiau grįžusi pakrikusiais nervais šunį, nesuprastų niekaip kaip galėjau palikti taip žiauriai, o pati išeiti viena į gamtą ir tūsintis visą dieną. Čia nežmoniška. Mano šuo beveik nebūna vienas, visur kartu, nes aš tam turiu galimybes, todėl ir auginu. Mano šuo užaugęs ant ežero kranto, vandenį myli ir visus jo atributus.
O kodel netinka tusti papludimiai? Butinai reikia eiti su suniu i pilna pliaza?