QUOTE(Ašaka @ 2016 07 09, 08:20)
Nei aš, nei mano tėvai nesam tikintys, bet man nuo vaikystės "Katalikų bažnyčios kronika" buvo vienintelis rašytinis aktualių žinių šaltinis... Iki šiol jaučiu didžiulę pagarbą tiems drąsiems žmonėms (pvz. Algirdui Patackui), kurie ją leido ir platino rizikuodami savo gyvybėmis, ir visai nesvarbu, kaip tų žmonių likimai susiklostė vėliau, atgavus nepriklausomybę.
Katalikų bažnyčios kronika ir buvo pagrindinis pogrindinis neiškraipytos informacijos leidinys lietuviams ir pasauliui. Aš irgi jaučiu begalinę pagarbą visiems prisidėjusiems prie jos gyvavimo. Bažnyčia ir jai prijaučiantieji atstovėjo prieš raudonąjį terorą, nors kunigai vienas po kito dėjo galvas.
QUOTE(mjforever @ 2016 07 09, 09:04)
visų pirma, patiems buvo grėsmė. Kita-kas beliko, jei patys pasaulietišką kritišką mąstymą buvo užgniaužę prietarais ir religija. Pamiršot, kokį apskritai statusą turėjo Bažnyčia ir kaip jį palaikė. Ar galėjo tada žmonės laidoti, tuoktis, gauti gimimo metriko be kunigų?
Kalbate bele ką. Pavojus buvo visiems, bet toli gražu ne visi pasiaukojo ir veikė toliau vedami savos sąžinės, puikiai matydami ką nkvd gali padaryti ir ką padaro kunigams.
http://www.partizana...dai-1940-1941-m
QUOTE(paštininkė @ 2016 07 09, 13:47)
Suprantu, kad Tautinio atgimimo sąvoka yra plati ir istoriškai turi kelis etapus - straipsnyje jie suplakami.
Taip, straipsnis labai paviršutiniškai užgriebia daug sričių, jūs priešingai išryškinate konkretų kivirčą dviejų asmenų. Tai irgi nėra objektyvus atspindys to, kas buvo. Aš tarkim irgi gerbiu ir lenkiu galvą prieš vieną SM narę, po jos pasisakymo apie vaikų ir globotinių auginimą, labai profesionalų pasisakymą, bet niekada negerbsiu ir netgi manau, kad su savo politinėmis pažiūromis ji kelia tam tikrą grėsmę mano šalies saugumui ir tam turiu rimtus argumentus. Taigi jūsų paminėtas kunigas turėjo savas nuostatas, kurios galbūt buvo svarbesnės už visą Petkevičaitės- Bitės įdėtą įnašą.
QUOTE(mjforever @ 2016 07 09, 15:57)
Varšuvoje vykstančiame NATO suvažiavime Rusijos televizijos kanalas Rosija norėjo pakalbinti Lietuvos prezidentę, tačiau Dalia Grybauskaitė bendrauti atsisakė.
Skaitykite daugiau:
http://pasaulis.lryt...utm_medium=Copy
kaip neprofesionalu

neturi jokios žinios Rusijai nuo mūsų?
Kategoriškai nesutinku. Griežtas NE ir atsisakymas bendrauti yra labai aiški žinia rusijai nuo mūsų. NATO viršūnių susitikimą rosieja
jau yra taip pateikusi kaip jai reikėjo jį pateikti, ten dabar vyksta tokia nesąmonių ir propagandos skleidimo kampanija kokios jau senokai nebuvo. Grybauskaitė pasielgė labai profesionaliai, didžiulis pliusas jau už tai. Man keista, kad iki šiol neišmokote pamokos, jog rusijoje nėra demokratijos ir nėra normalios žiniasklaidos , tie keli išimtiniai demokratiniai, vos begyvuojantys kanalai yra kaip žiebtuvėlio šviesa tunelio gale, kuri neaišku ar neužges sunaikinus nepaperkamus žurnalistus.
............
Parašiau ir dar noriu papildyti. Yra toks Lietuvos kariuomenės vadas Jonas Vytautas Žukas. "Propagandistai neaplenkė ir manęs. Noriu kategoriškai paneigti šioje publikacijoje pateiktus neva mano teiginius apie NATO, išsakytus "Ūkininko patarėjui". Tai visiškas melas. Tikruosius mano komentarus šia tema.... ", pateikta J.V. Žuko FB. Lietuvos ! žiniasklaida ir tendencingai iškraipomi žodžiai. O jūs patarinėjate prezidentei kaip bendrauti su rusijos žiniasklaida kalbant ar nekalbant apie NATO. Čia ne apie trąšų pirkimą.
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2016 07 09, 20:28)
Koks cia dar gaivus oras. Sita autore ne pirma karta nesamones raso. Dar vienas perlas :
http://www.delfi.lt/...i.d?id=71041120
Šito nebuvau skaičiusi, puikus straipsnis. O jūs ar manote, kad moteris yra tas pats kas vyras, lygi jam? Ji nėra nei žemesnė nei aukštesnė būtybė, ji tiesiog yra kitokia. Ir tas skirtumas turi išlikti. Labai pritariu teiginiui, kad aršiosios feministės moterims jokio gėrio neatnešė, jos tik pasirengusios rėkti, pulti vyrus vien todėl, kad jie kitokie nei moterys.