Įkraunama...
Įkraunama...

Aktualijos

QUOTE(Monteverte @ 2016 07 27, 16:28)
Žmogus yra viso durnumo žemėje priežastis, tai ką dabar? Susinaikinkim? biggrin.gif
Papildyta:

Jūsų sūnėnas būtų vedamas. Jį, dvimetį, galėjo: užpulti koks nors psichas su peiliu, pervažiuoti mašina, užkristi plyta ant galvos, jo akyse galėjo nutikti avarija ir žūti žmonės, galėjo jo mama kristi gatvėje ir numirti jo akyse ir t.t. ir pan.
Tai vadinama gyvenimu, nuo kurio nepabėgsi, jei nori gyventi. Ir joks įstatymas niekada neapsaugos nuo visko. Įstatymu galima naudotis tik post factum, reikalauti žalos atlyginimo tiek iš šuns šeimininko, tiek iš psicho su peiliu, tiek iš avarijos kaltininko, tiek iš prastai pastatyto namo savininko ar statybų įmonės.
Ar ne taip? g.gif

Ne, ne taip. Juk yra skirtumas tarp atsitiktinai nuo remontuojamo namo nukritusios ir specialiai mestos plytos, lygiai taip pat yra skirtumas tarp situacijų, kai netyčia ištrūkęs (tarkim, užpuolus kitam šuniui) šuo puola vaiką, ir kai šeimininkė jį vedžioja nusižengdama taisyklėmis.
Atsakyti
QUOTE(Ašaka @ 2016 07 27, 17:31)
Ne, ne taip. Juk yra skirtumas tarp atsitiktinai nuo remontuojamo namo nukritusios ir specialiai mestos plytos, lygiai taip pat yra skirtumas tarp situacijų, kai netyčia ištrūkęs (tarkim, užpuolus kitam šuniui) šuo puola vaiką, ir kai šeimininkė jį vedžioja nusižengdama taisyklėmis.

Žmonės pastoviai nusižengia taisyklėms, tai kuo žmonės su šunimis kitokie, kad reikia juos atskirai apkalbėti kiekvieną vasarą? Jei jau taip rūpi taisyklės, tai man regis naudingiau būtų dėti pastangas alkoholio uždraudimui apskritai, nes dabar išgeria ir vairuoja ir niekas to negali pažaboti niekaip. Čia tai tikrai baisus ir kenksmingas dalykas ir alkoholio nereikia niekam, įskaitant ir jus. O prie ko čia šunys ir jų šeimininkai? Normalūs žmonės myli gyvūnus, nori juos laikyti. Tuo tarpu normaliam aokoholis nebūtinas cool.gif
Taigi eikvokite savo energiją tinkamesne linkme smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2016 07 27, 16:55)
Žmonės pastoviai nusižengia taisyklėms, tai kuo žmonės su šunimis kitokie, kad reikia juos atskirai apkalbėti kiekvieną vasarą? Jei jau taip rūpi taisyklės, tai man regis naudingiau būtų dėti pastangas alkoholio uždraudimui apskritai, nes dabar išgeria ir vairuoja ir niekas to negali pažaboti niekaip. Čia tai tikrai baisus ir kenksmingas dalykas ir alkoholio nereikia niekam, įskaitant ir jus. O prie ko čia šunys ir jų šeimininkai? Normalūs žmonės myli gyvūnus, nori juos laikyti. Tuo tarpu normaliam aokoholis nebūtinas cool.gif
Taigi eikvokite savo energiją tinkamesne linkme smile.gif

O ko jus taip burnojate del korupcijos? Gi ji buvo, yra ir bus. Visada bus zmoniu, kurie apeidines istatymus ir vogs tamstos pinigus, neuztikrins teisiu. Kita karta kai susidursite su tokiu atveju, pasakykite sau, kad toks gyvenimas, gi galejo dar ir plyta ant galvos uzkristi.

O jei rimtai, tai mane apkandziojo tris kartus. Pavadelis ir antsukis butu visiskai nuo to isgelbeje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iš_Šviesos: 27 liepos 2016 - 17:17
QUOTE(Monteverte @ 2016 07 27, 15:19)
Tai kas kaltas? Šunys ar žmonės? Kurių bijoti reikia? cool.gif Man regis pastarųjų, ypač visokių fobių, kurios pastoviai iš tolo loja smile.gif

Visada yra kalti zmones, t.y sunu seimininkai. Jeigu yra zenklas su sunimis draudziama, vadinasi seimininkas turi ir laikytis taisykliu, man visai nera malonu stebeti, kaip jorkas sysioja, ten, kur kapstosi mano vaikas, man nesmagu butu valgyti restorane, kur yra suo, as nesu pries sunis, patys nelaikome jokio gyvunu ir toleruojame kaimynu maltos bizona, kuris kiaura diena loja, mums esat musu kieme, taciau netoleruociau, jeigu jis eitu slapintis i musu kiema ar bendra vaiku zaidimu aikstele, nes suo ir yra suo ir tik nelyginkit su vaikais, kuriems sunys per neatsakingus seimininkus pridaro zalos.
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2016 07 27, 18:14)
O ko jus taip burnojate del korupcijos? Gi ji buvo, yra ir bus. Visada bus zmoniu, kurie apeidines istatymus ir vogs tamstos pinigus, neuztikrins teisiu. Kita karta kai susidursite su tokiu atveju, pasakykite sau, kad toks gyvenimas, gi galejo dar ir plyta ant galvos uzkristi.

O jei rimtai, tai mane apkandziojo tris kartus. Pavadelis ir antsukis butu visiskai nuo to isgelbeje.

na ir palyginot: korupcija yra blogis iš esmės, iš bet kurio kampo žiūrint, o šunys yra blogis iš esmės? doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Domogintare @ 2016 07 27, 18:41)
maltos bizona

sorry, bet lotuliukas.gif
Papildyta:
Visada yra kalti zmones, t.y sunu seimininkai. Jeigu yra zenklas su sunimis draudziama, vadinasi seimininkas turi ir laikytis taisykliu, man visai nera malonu stebeti, kaip jorkas sysioja, ten, kur kapstosi mano vaikas, man nesmagu butu valgyti restorane, kur yra suo, as nesu pries sunis, patys nelaikome jokio gyvunu ir toleruojame kaimynu maltos bizona, kuris kiaura diena loja, mums esat musu kieme, taciau netoleruociau, jeigu jis eitu slapintis i musu kiema ar bendra vaiku zaidimu aikstele, nes suo ir yra suo ir tik nelyginkit su vaikais, kuriems sunys per neatsakingus seimininkus pridaro zalos.

tai visi mes viską toleruojame, o kaip kitaip? būna žmonės seni, ligoti, nori ramybės, o gyvena kokiame I aukšte, po kurio langais kiaurą dieną vaikai klykia lauke ir ką? Arba dirba žmonės iš namų, nes šiais laikais tai gana populiaru ir taip pat vaikai klykia aplink ar koks studentas bumčikus leidžia visą dieną, kad ir nelabai garsiai, bet jei ilgai, o kitam reikia dirbti už sienos.
Jei nesutilpsite žemėje su visais kitais - žūsite
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monteverte: 27 liepos 2016 - 17:49

Dėl vieno sutinku, dėl šuns elgesio kalti žmonės. Bet tas pasakymas - šuo yra tik šuo, nelygint su vaikais - Lt tiek vienišų žmonių, juk jie gerokai laimingesni jaustųsi, turėdami tą šunį. Užsieny net slaugos įstaigose yra šunų, būtent tam, kad gerint pacientų savijautą. Nesisioja gi tie šunys restorane ar ligoninėj, o net ir jei - jų duodama nauda žmogui gerokai didesnė, negu teikiami nepatogumai - tyrimų juk yra. Galų gale - saugom vaikus, kad šunys neužpultų irt.t. - bet iš kur tam vaikui išmokt elgtis su tuo šuniu, jei jį mato tik iš toli, antsnukiuotą, pavadžiuotą, dar tėvų pakomentuojama, kad ojojoi, piktas šuo, baisu, šunininkai ratais apeina, kad neduok d, neišgąsdint.? Patys įvarom tas baimes, o paskui stebimės, kodėl vaikai bijo ir nemyli tų gyvūnų. Mano vaikai nuo mažens mato šunis, nėr baimės, kad apšokinės, nes matydami perpranta, kada šokinėjama iš džiaugsmo, kada šuo piktas, kad lįst prie svetimų negalima, aš irgi pradžioj purškiau ir žadėjau, kad jokių šunų namie nebus, kam man tie gyvūliai namie, o dabar džiaugiuosi, matau, kiek daug gauna iš to vaikai.
Atsakyti
nes suo ir yra suo ir tik nelyginkit su vaikais, kuriems sunys per neatsakingus seimininkus pridaro zalos.

lygina iš stygiaus. Daugiau nekorektiška būtų komentuoti.

Aš šiaip katininkė, bet mano brolis - šunų mylėtojas; tiesa, dar medikas. Klausiu, ar vestum savo šunis į bendrą pliažą? Atsakymas: jei tas pliažas būtų specialus, kur galima vestis ir gyvūnus - tada taip. Kitaip - ne. Todėl tikrai reikia gyvūnams (pirmiausia - šunims) draugiškų paplūdimų. Apie tai reikia kalbėti. Visa kita - na, iš serijos "tu pati kvaila". Bet ar tai ką sprendžai?
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2016 07 27, 16:28)
Žmogus yra viso durnumo žemėje priežastis, tai ką dabar? Susinaikinkim? biggrin.gif
Papildyta:

Jūsų sūnėnas būtų vedamas. Jį, dvimetį, galėjo: užpulti koks nors psichas su peiliu, pervažiuoti mašina, užkristi plyta ant galvos.

vedzioti suni ne pagal taisykles galima prilyginti psichui su peiliu, tyciniu vaziavimu per saligatvius arba plytu metymu zmonems i galvas.
nes suo baudziamajame kodekse traktuojamas kaip ginklas - jei uzsiunde tycia, seimininkas teisiamas kaip uz tycini nusikaltima ir pasekmes jam priklausomai nuo suzalojimo - gresia reali laisves atemimo bausme. jei neuzsiunde, o tiesiog uzpuole - tada kaip uz netycini suzalojima - del neatsargumo, nes turejo suprasti, kad suo dantis turi, nagus ir siaip gal mases turi, pargriaunant gali suzaloti - tada irgi gali buti reali laisves atemimo bausme.
nukentejes gali reikalauti atlyginti materialine ir moraline zala, sodra gali reikalauti atlyginti gydymo islaidas ir t.t.
taip kad reikia mastyti apie galimas pasekmes ir atitinkamai imtis saugumo priemoniu, kad jusu suo nepridarytu jokios zalos aplinkiniams.
Atsakyti
QUOTE(kin @ 2016 07 27, 19:24)
vedzioti suni ne pagal taisykles galima prilyginti psichui su peiliu, tyciniu vaziavimu per saligatvius arba plytu metymu zmonems i galvas.
nes suo baudziamajame kodekse traktuojamas kaip ginklas - jei uzsiunde tycia, seimininkas teisiamas kaip uz tycini nusikaltima ir pasekmes jam priklausomai nuo suzalojimo - gresia reali laisves atemimo bausme. jei neuzsiunde, o tiesiog uzpuole - tada kaip uz netycini suzalojima - del neatsargumo, nes turejo suprasti, kad suo dantis turi, nagus ir siaip gal mases turi, pargriaunant gali suzaloti - tada irgi gali buti reali laisves atemimo bausme.
nukentejes gali reikalauti atlyginti materialine ir moraline zala, sodra gali reikalauti atlyginti gydymo islaidas ir t.t.
taip kad reikia mastyti apie galimas pasekmes ir atitinkamai imtis saugumo priemoniu, kad jusu suo nepridarytu jokios zalos aplinkiniams.

Tai ką aš ir sakau.
Bet kol to neįvyko, šuo tiesiog bindzena, tai niekaip neinkriminuosi nusikaltimo. Kaip ir psichas, eina sau ir eina, kol išsitraukęs peilio niekam neduria, tol neliečiamas.
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2016 07 27, 19:25)
Tai ką aš ir sakau.
Bet kol to neįvyko, šuo tiesiog bindzena, tai niekaip neinkriminuosi nusikaltimo. Kaip ir psichas, eina sau ir eina, kol išsitraukęs peilio niekam neduria, tol neliečiamas.

netiesa.
yra taisykles, koki peili gali nesiotis, o koks jau laikomas saltuoju ginklu.
kaip ir yra taisykles del sunu vedziojimo.
jei eitu diedas gatve, atkises ilga peili, tai pasitrauktumete kuo toliau, todel nereikia stebetis, jei nemazai zmoniu taip reaguoja ir netinkamai vedziojamus ar apskritai laisvai paleistus sunis.
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2016 07 27, 17:53)
na ir palyginot: korupcija yra blogis iš esmės, iš bet kurio kampo žiūrint, o šunys yra blogis iš esmės? doh.gif

nu va, jums korupcija labai kliuna, o man kliuvo kai suo pliaze i koja isikibo, nei is sio, nei is to.
Atsakyti
QUOTE(kin @ 2016 07 27, 19:33)
netiesa.
yra taisykles, koki peili gali nesiotis, o koks jau laikomas saltuoju ginklu.
kaip ir yra taisykles del sunu vedziojimo.
jei eitu diedas gatve, atkises ilga peili, tai pasitrauktumete kuo toliau, todel nereikia stebetis, jei nemazai zmoniu taip reaguoja ir netinkamai vedziojamus ar apskritai laisvai paleistus sunis.

Peiliui ir ginklui taisyklės visur daugmaž panašios. Bet va dėl šunų - dėl ko užsieny jie ne tiek ribojami, nes ne tiek agresyvūs - todėl, kad socializuoti. Šuns pavojingumą, priešingai, nei ginklo, galima sumažint iki minimumo. Dresūra ir socializacija - man regis, tas turėtų būt privaloma. Ir, aišku, neleist bet kam augint ir veist agresyvių, kovinių veislių, nes jų paskirtis ir yra - koviniai, kam namų draugui tokios savybės, nesuvokiu niekaip.
Atsakyti