Įkraunama...
Įkraunama...

BOCIAN klinika Lenkijoje

Famili, labai tikiuosi ir tikiu, kad viskas ir toliau bus gerai su siuo ivf smile.gif Saugok save ir savo maziukus, ir tikiuosi, kad pagaliau svente ateis ir i musu seima... Duok Dieve visoms sekmingos pabaigos!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dainiuske: 19 spalio 2016 - 18:54
QUOTE(Famili @ 2016 10 19, 07:55)
<p>Na ką, kol kas viskas pasak gydytoją gerai, gimdoje 2 puslytės: viena šiek tiek mažesnė 4u.gif bet abidvi atitinka 5 savaičių ir kelių dienų nėštumą. Sekanti apžiūrą lapkričio pradžioje, klausysim širdelės  rolleyes.gif </p>


Labai nuosirdziai dziaugiuosi uz pasiekta rezultata smile.gif laikysiu kumstukus uz jus ir jusu leliukus.
Atsakyti
Sveikos,
Esu tylioji sios temos skaitytoja, kuri islindo i pavirsiu tik todel,kad teko nusivilti ir noriu pasidalinti informacija. Esu dariusi tris IUI su spermos donoru latvijoje AVA klinikoje, antras kartas buvo teigiamas, tik nestumas nesivyste, todel buvo atlikta abrazija. Kadangi AVA klinikoje pradejo spausti atlikti IVF, tai nusprendeme ieskoti kitos alternatyvos, nors aptarnavimas, bendravimas ir atsakymai i klausimus is koordinatores buvo tikrai labai greiti. Reikalinga pamineti, kad si klinika Latvijoje tikrai ne pigiausia... Siame forume radau info apie Lenkija ir Bocian klinika. Taigi pries savaite nuvykome i pirmaja konsultacija, tai baisiai nuvylem (nes palyginau su AVA) daktaro poziuris i IUI, nes liepe tik daryti ovuliacijos testus ir esant teigiamam tiesiog atvykti. I mano atsiveztus hormunu tyrimus net nepazejo.Kokiu folikulu matavimo ar preglyl leidimo nereikia. Pries atvaziuojant , tiesiog bet kam paskambinti i priemima bendru nr. Liepe visus dokumentus lenku kalba (kurios visiskai nesuprantam)uzpildyti vietoje, el.pastu atsiusti neleido (net donoro anketos). Ir paskyre tyrimu man ir vyrui (nors atliekama su donoru) uz 1100 zlotu (beje vyro tyrimai virs 600 zlotu). Pasake, kad ju tokie istatymai. Likom nesuvile poziuriu, todel sekancia savaite aplankem Kriobank ir Artemida klinikas. Kriobank siek tiek labiau i mus pasigilino, bet taip pat 13 c.d. jau ovuliavusiam folikului pasiule daryti is karto IUI pirmos konsultacijos metu... O Artemida klinika nustebino (nors ji brangiausia is visu triju aplankytu) is gerosios puses ( IUI liepe matuoti folikulus, tirti formonus,skambinti daktarui tiesiogiai), kur konsultacijos metu pasake kad vyrui musu atveju jokiu tyrimu daryti is tikruju nereikia pagal istatyma. Tai ka ir nujautem...Taigi Bocian atsiima paslaugu skirtuma atsiima ant tyrimu ir naudojasi musu nezinojimu.. Aisku geriausia klinika, kurioje mums pasiseka.. bet tiesiog norejau pasidalinti info...
Atsakyti
QUOTE(Tangente @ 2016 10 24, 20:07)
Sveikos,
Esu tylioji sios temos skaitytoja, kuri islindo i pavirsiu tik todel,kad teko nusivilti ir noriu pasidalinti informacija. Esu dariusi tris IUI su spermos donoru latvijoje AVA klinikoje, antras kartas buvo teigiamas, tik nestumas nesivyste, todel buvo atlikta abrazija. Kadangi AVA klinikoje pradejo spausti atlikti IVF, tai nusprendeme ieskoti kitos alternatyvos, nors aptarnavimas, bendravimas ir atsakymai i klausimus is koordinatores buvo tikrai labai greiti. Reikalinga pamineti, kad si klinika Latvijoje tikrai ne pigiausia... Siame forume radau info apie Lenkija ir Bocian klinika. Taigi pries  savaite nuvykome i pirmaja konsultacija, tai baisiai nuvylem (nes palyginau su AVA) daktaro poziuris i IUI, nes liepe tik daryti ovuliacijos testus ir esant teigiamam tiesiog atvykti. I mano atsiveztus hormunu tyrimus net nepazejo.Kokiu folikulu matavimo ar preglyl leidimo nereikia. Pries atvaziuojant , tiesiog bet kam paskambinti i priemima bendru nr. Liepe visus dokumentus lenku kalba (kurios visiskai nesuprantam)uzpildyti vietoje, el.pastu atsiusti neleido (net donoro anketos). Ir paskyre tyrimu man ir vyrui (nors atliekama su donoru) uz 1100 zlotu  (beje vyro tyrimai virs 600 zlotu). Pasake, kad ju tokie istatymai. Likom nesuvile poziuriu, todel sekancia savaite aplankem Kriobank ir Artemida klinikas. Kriobank siek tiek labiau i mus pasigilino, bet taip pat 13 c.d. jau ovuliavusiam folikului pasiule daryti is karto IUI pirmos konsultacijos metu... O Artemida klinika nustebino (nors ji brangiausia is visu triju aplankytu) is gerosios puses ( IUI liepe matuoti folikulus, tirti formonus,skambinti daktarui tiesiogiai), kur konsultacijos  metu pasake kad vyrui musu atveju jokiu tyrimu daryti is tikruju nereikia pagal istatyma. Tai ka ir nujautem...Taigi Bocian atsiima paslaugu skirtuma atsiima ant tyrimu ir naudojasi musu nezinojimu.. Aisku geriausia klinika, kurioje mums pasiseka.. bet tiesiog norejau pasidalinti info...


Na as galeciau tik paantrinti. Mano pirmas ispudis buvo panasus. Dare hormonu tyrima 10 c.d., vyrui taip pat bubo atlikti tyrimai, nors IUI darom su donoru. Jokiu folikulu stebejimo nereikia, man gydytojas pasake sekti savo kalendoriu ir kai ateis ovuliacijos diena, tada ir atvykti. Dokumentai ir anketos taip pat buvo visi lenku kalba, pasirasem, bet nezinom ka. Na tikiuosi, kad antra karta bus geriau ir sulauksim daugiau demesio.
O kur yra Artmedia klinika?
Atsakyti
QUOTE(Aguonyė @ 2016 10 24, 20:28)
Na as galeciau tik paantrinti. Mano pirmas ispudis buvo panasus. Dare hormonu tyrima 10 c.d., vyrui taip pat bubo atlikti tyrimai, nors IUI darom su donoru. Jokiu folikulu stebejimo nereikia, man gydytojas pasake sekti savo kalendoriu ir kai ateis ovuliacijos diena, tada ir atvykti. Dokumentai ir anketos taip pat buvo visi lenku kalba, pasirasem, bet nezinom ka. Na tikiuosi, kad antra karta bus geriau ir sulauksim daugiau demesio.
O kur yra Artmedia klinika?



Labukas, mergaites mirksiukas.gif
Na su procedurom kas liecia IUI tai Bician klinokoj as esu irgi turejus nesklandumu. Pirma IUI kai dariau tai i klinika paskambinus ir paklausus kada ovitrelle susileisti ir kada atvaziuoti, man pasake, kad susileisti ir kita diena atvaziuoti. Bet cia paskambinus i klinika bendru numeriu kazkoks gydytojas(net nezinau koks) telefonu pasake. O kai nuvaziavau IUI daryti, Grygoruk pats nustebo ir pripazino, kad per anksti atvaziavau. Zodziu, IUI darant reikia tikrai daug ka paciai zinoti, nes vienas gydytojas vienaip sako, o kitas kitaip. Beja, per kitus IUI pastebejau, kad po Ovitrelle ovuliacija man ivyksta netgi po 40 val., o pirma IUI dariau apie 24h po Ovitrelle, tai dabar jau nesistebiu kad nepavyko. Tik gaila, kad klinikoj kur viskas kalbama apie zmoniu emocijas ir tikeljima, kad pavyks, yra zmoniu, kurie nelabai supranta ka daro ir ka sneka.
O kas liecia tyrimus ir folikulu stebejima, tai tikrai blogos patirties neturiu. Vyrui spermos tyrimu nereikejo daryti, nes nuveziau pazima del vyro genetiniu ligu. Tyrimus dare tik man ir stimuliacijos metu nuo 10 c.d. liepe stebeti folikulu augima Lietuvoj ir esant apie 20mm folikului skambindavau Grygoruk ir jis sakydavo kada susileisti Ovitrelle ir kada atvaziuoti. Visada vaziavau ne maziau kaip po 36h.po ovitrelle ( neskaitant 1 IUI).
Siaip as pati suvokiu, kad pastoti su IUI procentas labai labai mazas, praktiskai kaip loterijoj laimeti,,, todel po 3 IUI nusprendem daryti IVF. Man labai sunku buvo po kiekvieno IUI, negalejau pernesti ramiai tu nesekmiu. Aciu Dievuliui, kad pirmas IVF pavyko.
Linkiu visom dideliausios sekmes. Siunciu nestuke.gif visom ir kad kuo greiciau laime jus pasiektu 4u.gif
Papildyta:
Dar apie vaistukus:

Po IVF turiu likusiu vaistuku:

2 dezutes Duphaston 10mg.- parduociau uz lenkiska kaina 8 eur/dezute. LT jie kainuoja apie 12 EUR.

O visus kitus tai padovanosiu jei kam prireiktu:

Estrofem 2mg. 10 tableciu.
Encorton 5mg. 14 tableciu.
Utrogestan 100mg. 7 kapsules.

Rasykit i PM jei kam prireiktu.
Atsakyti
Sveikos,

Prisijungiu kitu niku, nes kol nesu tikra del rezultato, nenoriu per daug skelbtis apie savo kryziaus kelius smile.gif

Mano istorija - antrinis nevaisingumas del uzakusiu kiausintakiu ir hidrosaplingo viduje.

Radusi sia tema si penktadieni apsilankiau Bocian klinikoje pas daktara Grygoruk. Ilgai nekalbejes paskyre tyrimu. Bandziau klausti, ar nieko, kad man 23 CD - atsake nesvarbu. Mano hormoniniai, skydliaukes ir vyro tyrimai jam pasirode geri, pakomentavo, kad jei ne kiausintakiai, pastociau lengvai. Apziurejo echoskopu. Viso sumokejome 1695 zlotus.

Kas pasirode keista - jis siule IVF procedura pabandyti is karto, nesalinant kiausintakiu, nors visi absoliuciai lankyti daktarai, o ir jis pats pritare, kad hidrosalpingas viduje skatins persileidima. Nezinau, gal jis nebuvo tikras, ar viduje yra hidrosalpingas? Pasakiau, kad planuoju operuotis (esu jau sitai susitarusi), tai jis kaip ir pritare. Sita vieta man pasirode kiek itartina ir as sudvejojau, ar tai daktaras, kuriuo 100% pasitikiu. Man atrodo, kad sitos srities daktarai turi visada buti apsisprende del plano A ir plano B. Juk tai nemenki pinigai ir isbandymas sveikatai - pabandyti IVF, kai beveik esi tikras, kad nepasiseks. O gal jie turi sekmingu istoriju su tokia diagnoze?

Taigi, galiausiai prieitas sprendimo budas toks: operacija, tada 2 menesiai poilsis. Apytiksliai vasari atvaziuojam 2-3 cd. kaip suprantu, jis taikytu trumpa protokola.

Dabar kol kas esu visiskai pasimetime. Vyrui jausmu nepasakoju, jis ir taip ilgai lauke, kada issirinksiu ir pasirisiu. Turkija man per toli - nei as nei vyras negalim taip lengvai pasiimti staigiai susiplanuotu atostogu ir dar tokiu ilgu. Lietuvoje darytis nelabai noriu. Latvija man panasiai kaip Lietuva atrodo pasiskaicius galybe temu. Lenkija kol kas buvo priimtiniausia, bet tas ju ribojimas... O dabar dar ir pasimetimas del pasirinkto gydytojo.

Atsakyti
Lenkijoje yra ne viena klinika (tame pačiame Belostoke), jeigu dvejojate dėl gydytojo ar klinikos visada galima pasikonsultuoti su kitais specialistais ;)
Atsakyti
Jo, apie kliniku gausa as zinau. Kadangi tema apie Bocian, tai apie ji ir diskutuoju. Man idomus moralinis aspektas - ar jus irgi jautete dvejoniu?
Atsakyti
Ne, aš visiškai pasitikėjau savo gydytoju Mrugač ir jo sprendimais 4u.gif Kaip pvz. galiu pasakyti, kad prieš IVF konsultavausi keliose LT klinikose, ir vienoje ir kitoje man pasakė, kad su mano diagnoze darytume įsodinimą tik krioprotokole (šaldytus embrionus). Bocian'e man sodino šviežius ax.gif ir kol kas viskas ok, jie su manimi wub.gif biggrin.gif


QUOTE(-Tyluma- @ 2016 10 25, 13:13)
Jo, apie kliniku gausa as zinau. Kadangi tema apie Bocian, tai apie ji ir diskutuoju. Man idomus moralinis aspektas - ar jus irgi jautete dvejoniu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Famili: 25 spalio 2016 - 12:50
Dvejonių yra visada. O ypač kai per daug dažnai atsitrenkiam į sieną, kai išgirstam skirtingas nuomones, gaunam skirtingus siūlymus gydymui, ar pamatom kainas verysad.gif Nieko čia nepadarysi, turim kažkam patikėt savo svajones ir tikėt kad pavyks. Nesu girdėjus, kad visoms tiktų vienas gygytojas. Ar viena klinika. Kiekvienos iš mūsų nepastojimo istorija skirtinga, todėl ir gydymo metodai taikomi individualiai. Normalu, kad nesėkmės atveju pykstam ant gydytojų, klinikų ir t.t. Tačiau atsitiesiam ir bandom eiti tolyn, o kiekvienąkart pradedant iš naujo, atsiranda vis daugiau dvejonių.
Papildyta:
Beje, aš esu tos nuomonės, kad su IUI laiko gaišti nereikia. Čia tikra loterija. Esam jų darę7 ar 8 (jau net nuo skaičiaus nusimušiau).
Atsakyti
Mano problema, kad as tos patirties neturiu. Po diagnozes praejus 2,5 metu pagaliau ryzausi kazka judinti. Iki tol tik tyliai skaitydavau ir po truputi rinkdavausi informacija. Visgi rinktis neturint medicininio issilavinimo irgi yra reikalu. Galiausiai pradejau konspektuotis smile.gif

Kol kas as laukiu operacijos (salins arba nukirps kiausintakius, tikriausiai abu). Tuomet turesiu pora menesiu pasvarstyti, ar visgi ryztuosi Bocian klinikai, ar reikia ieskoti dar kazko.

O jums kraujo tyrimus irgi dare ten bet kada? Ar jus specialiai derinote ciklo diena? Nes man labai keistai nuskambejo, kad nesvarbu, kada juos darytis.
Atsakyti
QUOTE(arlauskute @ 2016 10 25, 14:06)
Beje, aš esu tos nuomonės, kad su IUI laiko gaišti nereikia. Čia tikra  loterija. Esam jų darę7 ar 8 (jau net nuo skaičiaus nusimušiau).


Dėl IUI aš panašios nuomonės. Verta gal kokias kelias procedūras pabandyti, ir viskas. Mes irgi tiek metų leidom pinigus, šitiek nusivylimų ir rezultatas - apskritas nulis doh.gif
Atsakyti